Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, spotkał się ktoś z was z takim problemem, że jak mam odpalony tablet (xp pen artist lcd) i zamiast piórkiem latam myszą, to czasem, czasem b. częśt ściąga mi mysz do prawego dolnego narożnika i sama sobie tam klika czasem.

Tak się dzieje od jakiś 2 tyg. Nie mogę tego rozwikłać.. 

Może to update windowsa 11.. może ktoś wie co moża zrobić? Szukałęm odpowiedzi na necie ale nic nie pomaga. 

W mannagerze nie wiem czemu mi tyle myszy wyświetla..

image.png.f73f9511842481168d939e4e8c5be59b.png

wyłączyłem te nieistniejące a górna to tablet, dolna to mysz właściwa. 

Podejrzewam, że tam się konfliktują. Ale jak jest monitor solo to nic się nie dzieje, nawet jak piórka używam. Kosmos się dzieje z myszą przy używaniu tabletu lub tabletu i monitora razem.

Nie zawsze, np teraz jest ok, niekiedy nic nie mogę zrobić myszą. 

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 581
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jak przeczytałem temat wątku, to pomyślałem, że to jakaś wojna urządzeń AI 🤣 Daj znać kto wygrał.

• ale jak nie uzywam tabletu to jest ok.  Jak czasem z flustracji, ze nie mogę czegoś zrobić przełączam tylko na 1 monitor, to mysz już działa. Gubi się jak naprzemiennie używam piórka i myszy.. Ta

• no daj myszke moze do huba na przedzie kompa. Ja mialem cos podobnego ale z klawiatura, ze jak mialem podlaczona z przodu kompa to potrafila mi sie zaciac jak szybko pisalem xd  i robila np. "rrrrrrrr

Posted Images

Napisano
  • Autor
7 minut temu, KLICEK napisał:

moze mysza uszkodzona?

ale jak nie uzywam tabletu to jest ok.  Jak czasem z flustracji, ze nie mogę czegoś zrobić przełączam tylko na 1 monitor, to mysz już działa.

Gubi się jak naprzemiennie używam piórka i myszy.. Tak przynajmniej mi się wydaje. 

I to nie za każdym razem tylko czassami. Ale jest to na tyle denerwujące, że mam sprawdzić jak daleko poleci mysz, gdy ją rzucę przez okno..

Edytowane przez michalo

Napisano
  • Autor

Nic nie pomaga, nawet bluzgi pod nosem i rwanie włosów z głowy.  

Czasem działa ok, ale często się pieprzy jak otworzę gmaila i chcę napisać coś. kursor skacze do dolnego prawego rogu.

Pomaga przełączenie na monitor bo to się dzieje jedynie na tablecie lub jak tablet działa wraz z monitorem.

Zmiana portu usb ani myszy nic nie daje. 

Kurde, że też nie3 zaobserwowałem kiedy to się zaczęło psuć. Czy to wina windowsa czy sterów xp pen.. nie wiem. 

Napisano

@michalo niekoniecznie to musi być wina windowsa czy xp pena. Moja luba miała bardzo irytujące problemy w blenderze, photoshopie i kilku innych programach- na przykład gizmo nie działało (myszka nie chwytała), w photoshopie nie dało się poruszyć suwaków od rozmiaru pędzli czy warstw. Szukaliśmy długo i znaleźliśmy- nie wiedzieć czemu to aplikacja Spotify robiła takie jaja- co zabawniejsze, przez długi czas nic się nie działo, po prostu dostała jakiś update i pojawiała się jakaś kolizja. Niestety pomogło tylko nie używanie jej xD 
Może u Ciebie też jest coś pozornie niezwiązanego z tematem, jakaś apka działająca w tle? 

Napisano
  • Autor

Dzięki,

próbowałem wyłączyć spotify, i inne ale nic nie pomaga.

Chyba, że chodzi ci usunięcie apki?

Bo w sumie apki używam od niedawna. Wcześniej słuchałem przez przeglądarkę. 

Ale zamkniecie jej niestety nie pomogło.. Może ją całkowicie skasuję? 

Napisano
  • Autor

Pojawił się nowy bug.

Jak używam, tzn wystarczy jak jest włączony tablet, to mi laguje całego kompa. 

Dźwięk jest ok ale mam laga co parę sekund - czy to mycha, gra, wideo.

Jak go wyłączam wszystko wraca do normy.  

Napisano
  • Autor

Kurde, ale tablet działa. Tzn teraz nie wiem dla czego ale nie lguje.. co się stało? Normalnie sobie pracuję.

Nadal obstawiam jakiś konflikt portów usb/sterowników. Ale co mogłem tam spieprzyć jak podłączałem? 

Nie  mam żadnych alertów/błędów. 

Tablet działa bo jak jest włączony do kompa i sieci, ale używam tylko monitora to i tak laguje..

Więc wpływa na inne urządzenia.

Więc albo stery, albo coś sprzętowego imo.

Miałem ze 2 razy ze mysz i klawiatura przestały działać.

Napisano
3 godziny temu, michalo napisał:

Kurde, ale tablet działa. Tzn teraz nie wiem dla czego ale nie lguje.. co się stało? Normalnie sobie pracuję.

Nadal obstawiam jakiś konflikt portów usb/sterowników. Ale co mogłem tam spieprzyć jak podłączałem? 

Nie  mam żadnych alertów/błędów. 

Tablet działa bo jak jest włączony do kompa i sieci, ale używam tylko monitora to i tak laguje..

Więc wpływa na inne urządzenia.

Więc albo stery, albo coś sprzętowego imo.

Miałem ze 2 razy ze mysz i klawiatura przestały działać.

jak jestes z warszawy to mozesz podjechac do mnie to Ci dam swojego xp pena to sobie przetestujesz 😉 tylko nei zepsuj!

Napisano
  • Autor

W sumie jestem prawie z wawy. Ale na razie odpada, bo pewnie zachlamy, potem pokłócimy się dyskutując o ai, potem wypijemy więcej i sie pogodzimy a tablet gdzies w tym wszystkim chu*** strzeli 😉

Generlanie wyszedłem na parę minut, wracam i dupa - zauważyłem, ze okna nie całkiem reagują na kliknięcie pena, musze jakoś buttonami je "wybrać" i zonwu się tnie.

Na razie będę się starał to rozpracować a jak będę obrobiony z robotą to najwyżej podjadę 🙂

Dzięki za zaproszenie! Odważny jesteś - mogę być jakimś świrem psychopatą XD

Napisano

Jak przeczytałem temat wątku, to pomyślałem, że to jakaś wojna urządzeń AI 🤣 Daj znać kto wygrał.

Napisano
10 minut temu, michalo napisał:

W sumie jestem prawie z wawy. Ale na razie odpada, bo pewnie zachlamy, potem pokłócimy się dyskutując o ai, potem wypijemy więcej i sie pogodzimy a tablet gdzies w tym wszystkim chu*** strzeli 😉

Generlanie wyszedłem na parę minut, wracam i dupa - zauważyłem, ze okna nie całkiem reagują na kliknięcie pena, musze jakoś buttonami je "wybrać" i zonwu się tnie.

Na razie będę się starał to rozpracować a jak będę obrobiony z robotą to najwyżej podjadę 🙂

Dzięki za zaproszenie! Odważny jesteś - mogę być jakimś świrem psychopatą XD

duzo swirow poznalem z forum i udalo sie przezyc XD 

Napisano

Klicor, ale nie zwróciłeś uwagi jaki masz przez to zryty beret? Zapytaj sąsiadów.