Bubu Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Witam wszystkich. Odrazu mówie, że jestem tu nowy i operuje w Maxie od niedawna. Chciałem pokazać swoją pierwszą pracke a mianowicie poczciwego fiacika , ale całkowicie przebudowanego. Nie jest skończony (ale mam zamiar go skończyć), więc pokazuje go w WIP. Ma dużo błędów, ale chciałbym wiedzieć czy ide w dobrym kierunku??Oceniajcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 hmm. mi to fiaciora nie przypomina, chyba że to jakiś inny 125, niż ten, którego wszyscy znamy o kochamy. pokaż auto bez lakieru, siatke pokaż itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 no jakos w całości by sie przydało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 No musze przyznać że mi się podoba ale początak maski jest krzywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Hehe!! Tez mi chodzi po glowie podobna koncepcja f125:) Mysle o czyms w stylu low ridera. Ale mi sie pracka podoba. Jestem zdecydowanie za:) Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Sry, ale to mi kredensa za cholere nie przypomina :). Imo wyglada na jakis 'american muscle car' ;P. Pokaz siatke i cala maske, a nie tylko polowe, chyba ze cos tam ukrywasz ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 mehmm ... to juz nie fiat :) do mnie sie czepiaja ze moje audi nie wyglada jak S3 bo zalozylem sportowe zderzaki i progi ... a to to juz napewno nie jest fiat ;) jako auto zapowiada sie bardzo fajnie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 Z góry dziękuje za odpowiedzi :) No może już nie przypomina fiata, ale w założeniu miał nim być:)Samochodzik zaczołem na blueprintach fiata i później dochodziły nowe koncepcje. Jutro postaram się wrzucić siateczke i samochodzik bez lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 jak na poczatkujacego to nawet ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 No tak jak mówiłem dziś dorzucam siatke i samochodzik bez materiałów.Mam nadzieje, że nie jest aż tak źle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 Hmm no nawet niezle :). Tylko nie podobaja mi sie tylnie swiatla (po nalozeniu ms) oraz 'cos' na pokrywie bagaznika z tylu (w srodku). Popatrz na siatke w tym miejscu ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 mi to fiata przypomina, zwlaszcza kant linii bocznej na renderze od przodu , niezle niezle, czekam na scenke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 fajne, może to przetłoczenie na masce zrób bardziej wyraźne, tzn. ostrzejsze kanty, taka sugestia, bo teraz troche słabo to widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Hmm. No szczerze to tył też mi się nie podoba ;) poprostu zabardzo nie wiedziałem co z nim zrobić i dlatego zostawiłem go w takim stanie. I dlatego też na początku był pokazany sam przód autka :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 Hehe ... Nie wiem czy przemyslales swoja konstrukcje :). Przypatrz sie dokladnie. I co widzisz? Tak, to auto nie moze skrecac :). Popraw to :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Lt.Knysha ten samochód od początku miał nie skręcać ;) to jest ShowCar ma stać i robić wrażenie a nie jeździć. A teraz poważnie wydaje mi się że jak schowam głębiej koła albo go podnioę to będzie wyglądał nieciekawie :( No i dożucam coś na wzór scenki tzn jak chciałbym go ująć. Dym i ogień doprawione w Corelu nie zaciekawe ale Corela też dopiero się ucze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 ...ten samochód od początku miał nie skręcać ;) to jest ShowCar ma stać i robić wrażenie a nie jeździć... Hmm no chyba, ze tak. Zwracam honor :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 dym z kol, ogien jakby z NOSa, dynamika... czyli to jednak ma jezdzic? ]:-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 Po prostu cool !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 ele za efekty się bierzesz, a modelowania by się jeszcze troche przydało, może jakiś środek zrób :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Najpierw przydało by się dokończyć zewnętrzny wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 zrob moze jakis gril z przodu, bo wyglada troche na niewykonczony, a taki chromowany by fajnie pasowal do koncepcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Ten ogień jest z lekka niedopracowany ;) Czarny dym pozostawiam bez komentarza (popraw albo najlepiej wywal). Autko nawet fajne ale przednie koła powinny się skręcać. Niema siły... musisz podnieść błotnik albo podnieść przednie zawieszenie, albo zmniejszyć rozstaw osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Listopad 2004 Autor Share Napisano 26 Listopad 2004 Batouten ogień i dym będe poprawiał.Co do środka to robie teraz też "Warszawkę" i środek wsadzę pewnie od niej :) Co do grila to myślełem nad czymś takim jak ma Dodge Charger. Może niedługo coś dorzuce bo narazie goni mnie szkółka:( Pozdrowionka dla wszystkich :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 31 Marzec 2005 Autor Share Napisano 31 Marzec 2005 Scanline render+troszeczkę corel http://img169.exs.cx/my.php?loc=img169&image=corel3zy.jpg Prawie czysty render(scanline) ;) http://img169.exs.cx/my.php?loc=img169&image=ddddddddddd3az.jpg No i czysty render (też scanline :) http://img169.exs.cx/my.php?loc=img169&image=hhhhhhhhhh0dc.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 31 Marzec 2005 Share Napisano 31 Marzec 2005 samochód powinien być dużo wiekszy na tym zdjęciu a tak wogóle to fajniusi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 samochód powinien być dużo wiekszy na tym zdjęciu Zgadzam sie w 100%. a tak wogóle to fajniusi :> Tutaj tez sie zgadzam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 mysle ze zle zdjecie wybrales, a moze samochod pod zlym kątem.. jakos tak dziwnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość makbol Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 bardzo fajne auto ale nigdy bym nie powiedzial ze to fiacior sto-dwudziestka-piatka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 KOME--> może i wybrałem złe zdjęcia (a nawet napewno bo były z założenia do fiata tego no tego hmm "mega ospoilerowanego" ;P ) No i zły kąt to tez możliwe bo to jest druga pracka w której użyłem zdjątka za tło :) SIKHAM, LT.KNYSHA---> dziekuje :) i postaram się troszeczke powiększyć (ale sam nie mam pojęcia o ile :P ) MAKBOL--> też dzięki :) Jak go robiłem (a było to dość dawno) to przypominał mi fiata, ale teraz jak na niego patrze to................., ten kant lini bocznej został z fiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 on jezdzi tylko do przodu i tylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2005 SZCZUPAŁ--> a czemu jeżdzi tylko do przodu i do tyłu?? NA ostatnich renderkach koła są bardziej schowane do zewnątrz, a to wogóle to jest LOLEK tak więc jak ma ochote skręcić to............chyba wiadomo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 przednia opona powinna być mniejsza do tylniej w pojazdach tego typu bo to nie jest streetrod skoro nie zakręca ( http://www.racegoodyear.com/products/dragspecial.html przednie - Drag Frontrunner Eagle, tył - Dragway Special Eagle) no i brakuje oczywiście wchłonu na masce, silnik HEMI aby się nie udusił, proponuje także popracować nad kolorystyką. a jeśli chodzi o zakręcanie to zakręcają ale bardzo delikatnie, minimalnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2005 LHT-->patrz na date 1-go postu ;) Ten samochodzik to mój 1-szy model wykonany w Max'ie :) I nic w nim nie zmieniałem od tamtej pory (i chyba nic ju nie będe zmieniał) prócz lakieru i scenki w którj go umieściłem, więc troszkę wyrozumiałości ;) No a tu troszkę powiększony i lekko zmieniony kąt po jakim stoi (nie wiem czy na lepsze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 No, bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 more ugly hehe, ale w tym przypadku to komplement, prosze wykrzesaj z niego więcej energi, lubie auta tego typu, nie jakieś tam tuningi wieśniackie z kumpaktem na lusterku tylko konkretnie podrasowanie, a Twój model prosi o jeszcze troszke. sam kształt karosy, przepiękny, fele też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 fajnie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 czarny kolor jest finalny? jeśli tak to może doświatlić przod, bo słabo go widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 dokladnie, cos ciemno z przodu, popatrz na samochod po lewej, przod widac, no i jeszcze ten noise na szybach ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 4 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Hehe przód jest skrupulatnie uryty przed widzami dlatego, że go wogóle nie ma ;P Matura za pasem i narazie nie ruszam modeli :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 olej mature dawaj apdejty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 troche małe światła i w fiacie to są chyba podwójne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi