Napisano 11 Kwiecień 20231 r Hej, jest jakaś opcja/ma ktoś jakimś cudem cokolwiek z tego projektu, albo jakieś pracki mistrza Szymona? A najlepiej jakby miał zarchiwizowane forum3d z komnetu / kontakt do Jerrego ;P? Tak mnie naszło jak ktoś zarzucił filmik z mirai... i się trochę w archeologię po sentymentach osobistych pobawiłem... https://www.artstation.com/artwork/KPyRB W ogóle pamiętam jak się pojawiły te wszystkie "box modelingi", klicek wjechał z wingsem 3d, silo (co udaje, że nadal żyje)...eeeh starość, to już tylko wspomnienia zostały 😜 Bingo i pierwsza Maya -> love from first sight: https://www.cartoonbrew.com/cgi/qa-chris-landreth-on-20-years-since-he-wrestled-with-maya-to-make-the-strange-and-surreal-bingo-162122.html Jak ktoś ma takie "wspominajki", to można wątek poszerzyć, albo lepiej jakieś starocie co macie na dysku jakimś cudem? Chętnie zobaczę.
Napisano 12 Kwiecień 20231 r kochalem te filmy od Marina Krola, geniusz. Wiedzial tez kiedy zejsc ze sceny, mega szacun
Napisano 12 Kwiecień 20231 r Pracki Szymona, geniusza 🙂 nie wiem nawet ktory to rok, ale te pracki pamietaja poczatki forum 🙂
Napisano 12 Kwiecień 20231 r Tez mam jeszcze zapisane kilka rzeczy np. reklama obligacji, w sumie pierwsze reklamki ktore robil Platige to naprawde byly perelki. "Das waren noch Zeiten" @kengi nie moge znalezc Twojego obrazka takiego statku powietrznego, byl super dojebany. Niestety chyba nie zapisalem, masz moze to gdzies? 🙂
Napisano 12 Kwiecień 20231 r To chyba tez od Kaszubasa ale nie jestem na 100% pewny: @bigu (chyba) tutaj nie pamietam autora @misiekhc
Napisano 12 Kwiecień 20231 r W dniu 11.04.2023 o 19:48, dm_ napisał: https://3dtotal.com/tutorials/box-sets/joan-of-arc Pamiętam jak robiłem ten tutek i nawet z autorem korespondowałem gdy miałem jakieś problemy, pomocny chłop 🙂 A jak skończyłem sój pokrzywiony model to chciałem go sprzedać i zarabiać już miliony na grafice 😄 A kto pamięta polskie star warsy Staszka Mąderka? 🙂
Napisano 12 Kwiecień 20231 r kilka rzeczy ze sztuki spadania 🙂 : szkoda ze wiecej nie zapisalem 🙂 a no i tutaj jeden z lepszych polskich modelarzy pan Pierdziel: A tutaj Bartosz Opatowiecki: a tutaj od banana punka 😄 : I cos od kolbiego dzuksa:
Napisano 12 Kwiecień 20231 r a i to chyba od Magdaleny Dadeli 🙂 ale to tak na 95% bo pamiec juz mi szfankuje xd
Napisano 12 Kwiecień 20231 r A wogóle to filmiki od Marina Krola robiły mega wrażenie, modelowanie i rigowanie w jednym a ja cały czas myślałem że to Polak Marcin Król 😄 Nawet z Klickiem mi się trochę myliło na początku bo wings i mirai wyglądały podobnie na tych 10 zamazanych pikselach no i imiona jakoś takie podobne 😛 Albo modele z warhammera razem z testami symulacji kolczugi czy szmat i takich tam jak to wtedy robiło wrażenie że taki detal i czyściutko 🙂 W dniu 12.04.2023 o 11:46, KLICEK napisał: a i to chyba od Magdaleny Dadeli 🙂 ale to tak na 95% bo pamiec juz mi szfankuje xd tak, pamiętam to 🙂
Napisano 12 Kwiecień 20231 r Ty ja pisalem do tego Martina kiedys 🙂 on byl u nas w jury w ktorejs bitwie 🙂 takze tak, to jest polak z tym ze po polsku nie gada juz XD
Napisano 12 Kwiecień 20231 r W dniu 12.04.2023 o 11:51, KLICEK napisał: takze tak, to jest polak z tym ze po polsku nie gada juz XD Czyli Polak jak Krzyszof Kolumb, dla przyjaciół krzysiek 🙂 Mi z tamtych czasó za dużo się nie zachowało bo dyski trochę mi padały ale mam jeszcze folder z inspiracjami i tam np "real good", patrzę i w dużej części to już trochę takie gówno dzisiaj 😛 rozdzielczośći 800-1000px Albo całe foldery screenów z gier, jakichś broni z UI czy wycinki z filmów pewnie jakieś divix jako inspiracja, nic prawie nie widać a i wrażenia już żadnego nie robi a czasem zażenowane 😄 Ale fajne tak powspominać, szkoda że nie mam nic z początków karieiry z ~2000roku np moje pierwsze grafiki z blendera 🙂 a rozdziałki filmików rzędu 😄 Edytowane 12 Kwiecień 20231 r przez Destroyer
Napisano 12 Kwiecień 20231 r jeszcze dla tych zapominalskich, jeden z najlepszych polskich szortow 🙂 Produkcja Marcin Wasko 🙂 W dniu 12.04.2023 o 12:00, Destroyer napisał: Czyli Polak jak Krzyszof Kolumb, dla przyjaciół krzysiek 🙂 Mi z tamtych czasó za dużo się nie zachowało bo dyski trochę mi padały ale mam jeszcze folder z inspiracjami i tam np "real good", patrzę i w dużej części to już trochę takie gówno dzisiaj 😛 rozdzielczośći 800-1000px Albo całe foldery screenów z gier, jakichś broni z UI czy wycinki z filmów pewnie jakieś divix jako inspiracja, nic prawie nie widać a i wrażenia już żadnego nie robi a czasem zażenowane 😄 Ale fajne tak powspominać, szkoda że nie mam nic z początków karieiry z ~2000roku np moje pierwsze grafiki z blendera 🙂 no ja przegladalem te rzeczy zeby znalezc wlasnie, to co ludzie robili i zdalem sobie sprawe ze praktyucznie nie mam nic z poczatkow 🙂 czyli rok 2002-2004 😉 az mi sie smutno zrobilo 😄
Napisano 12 Kwiecień 20231 r @KLICEK a pamiętasz tą animacje chyba "1 maj " wyglądała jak nagrywana kamerą z ręki przed jakimś blokiem/ kamienicą ze zbliżeniami na samochód i tak to wtedy wyglądało realistycznie? Wyleciało mi z głowy kto to robił Damian albo Daniel z atm tzm chyba później tam trafił i nie mogę sobie teraz przypomnieć kto to był 🙂
Napisano 12 Kwiecień 20231 r Autor Ło panie, to co Kaszubas wtedy robił w 3D to jest jakiś kosmos. Mega dzięki, że wygrzebałeś! Wątek tu był z 2003, ale on to chyba wcześniej to machał. Modele do sztuki spadania to Redo robił i ten wcześniejszy z konceptu biga, plakat też bigu robił. Ten smok i pudełko pamiętam jak to teksturowałem haha, cały hajs za nie poszedł na przeżycie w jueseju. Swoich staroci to trochę mam... też chciałem być jak Kaszubas i Redo 🤣
Napisano 12 Kwiecień 20231 r bede pozniej mial jeszcze chwile, to poszukam wiecej modeli pierdziela 🙂 pamietam jak zosrtalem rozkurwiony w mak jak zobaczylem modeliki z pierwszego call of juarez 😄 to byly czasy 😄
Napisano 12 Kwiecień 20231 r Autor P. to kozaczył, pamiętam też jego autoportret z bródką czy tam brodką 😜 Wygrzebałem ten statek (chyba o ten chodziło). Na konkursik CG Talku, nawet wydrukowali w albumiku pokonkursowym na tej samej stronie co sam tiger1313 🙂 Edytowane 12 Kwiecień 20231 r przez kengi
Napisano 12 Kwiecień 20231 r W dniu 12.04.2023 o 11:16, KLICEK napisał: kochalem te filmy od Marina Krola, geniusz. Wiedzial tez kiedy zejsc ze sceny, mega szacun Co się z kolesiem stało, masz jakieś info? Ja go kojarzyłem tylko z tych kosmicznych tutoriali z Mirai, taka kometa która raz jebn... ale dobrze.
Napisano 12 Kwiecień 20231 r nie no gosc zrobil duzo tutkow 🙂 w sensie, nie wiem co sie z nim teraz dzieje, wiem tylko ze jak my na chleb mowilismy bep to chlop tam w jakies firmie vfxowej juz siedzial i klepal szit do filmow. Masz tutki od niego do zbrusha - shadow of the colossus i masz wszystkie tuty do Modo Co sie z nim teraz dzieje, nie mam pojecia 🙂
Napisano 4 Czerwiec 20231 r @KLICEK Hah, skąd ty to wygrzebałeś, dobre! Mi masa tych rzeczy z początku gdzieś przepadła, ale mam taki przełomowy arcik z 2009, przełomowy bo to o nim @kengi powiedział, że robię jakieś gunwo i żeby zaczął robić coś innego i faktycznie zacząłem wtedy rozkminiać inną stylówkę i siadło 😄
Napisano 4 Czerwiec 20231 r Nie no ja też to lubiłem, inaczej bym nie robił, te nowe rzeczy po prostu polubiłem bardziej. Masz tu większy secik hejwi metalu z 2006-2010: