Napisano 11 Kwiecie艅 20232 l Hej, jest jaka艣 opcja/ma kto艣 jakim艣 cudem cokolwiek z tego projektu, albo jakie艣 pracki mistrza Szymona? A najlepiej jakby mia艂 zarchiwizowane forum3d z komnetu / kontakt do Jerrego ;P? Tak mnie nasz艂o jak kto艣 zarzuci艂 filmik z mirai... i si臋 troch臋 w archeologi臋 po sentymentach osobistych pobawi艂em... https://www.artstation.com/artwork/KPyRB W og贸le pami臋tam jak si臋 pojawi艂y te wszystkie "box modelingi", klicek wjecha艂 z wingsem 3d, silo (co udaje, 偶e nadal 偶yje)...eeeh staro艣膰, to ju偶 tylko wspomnienia zosta艂y 馃槣 Bingo i pierwsza Maya -> love from first sight: https://www.cartoonbrew.com/cgi/qa-chris-landreth-on-20-years-since-he-wrestled-with-maya-to-make-the-strange-and-surreal-bingo-162122.html Jak kto艣 ma takie "wspominajki", to mo偶na w膮tek poszerzy膰, albo lepiej jakie艣 starocie co macie na dysku jakim艣 cudem? Ch臋tnie zobacz臋.
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l kochalem te filmy od Marina Krola, geniusz. Wiedzial tez kiedy zejsc ze sceny, mega szacun
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l Pracki Szymona, geniusza 馃檪聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 nie wiem nawet ktory to rok, ale te pracki pamietaja poczatki forum 馃檪聽
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l Tez mam jeszcze zapisane kilka rzeczy np. reklama obligacji, w sumie pierwsze reklamki ktore robil Platige to naprawde byly perelki.聽 "Das waren noch Zeiten" 聽 聽 聽 聽 聽 @kengi聽nie moge znalezc Twojego obrazka takiego statku powietrznego, byl super dojebany. Niestety chyba nie zapisalem, masz moze to gdzies? 馃檪
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l To chyba tez od Kaszubasa ale nie jestem na 100% pewny: 聽 @bigu (chyba) tutaj nie pamietam autora @misiekhc
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l 15 hours ago, dm_ said: https://3dtotal.com/tutorials/box-sets/joan-of-arc Pami臋tam jak robi艂em ten tutek i nawet z autorem korespondowa艂em gdy mia艂em jakie艣 problemy, pomocny ch艂op 馃檪聽A jak sko艅czy艂em s贸j pokrzywiony model to chcia艂em go sprzeda膰 i zarabia膰 ju偶 miliony na grafice 馃槃聽 A kto pami臋ta polskie聽star warsy Staszka M膮derka? 馃檪 聽 聽
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l kilka rzeczy ze sztuki spadania 馃檪聽: 聽 聽 szkoda ze wiecej nie zapisalem 馃檪聽 a no i tutaj jeden z lepszych polskich modelarzy pan Pierdziel: 聽 聽 聽 聽 A tutaj Bartosz Opatowiecki: a tutaj od banana punka 馃槃聽: I cos od kolbiego dzuksa:聽
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l a i to chyba od Magdaleny Dadeli 馃檪聽ale to tak na 95% bo pamiec juz mi szfankuje xd
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l A wog贸le to filmiki od Marina Krola robi艂y mega wra偶enie, modelowanie i rigowanie w jednym a ja ca艂y czas my艣la艂em 偶e to Polak Marcin Kr贸l 馃槃聽Nawet z Klickiem mi si臋 troch臋 myli艂o na pocz膮tku bo wings i mirai wygl膮da艂y podobnie na tych 10 zamazanych pikselach no i imiona jako艣 takie podobne 馃槢聽 Albo modele z warhammera razem z testami symulacji kolczugi czy szmat i takich tam jak to wtedy robi艂o wra偶enie 偶e taki detal i czy艣ciutko 馃檪 聽 聽 4 minutes ago, KLICEK said: a i to chyba od Magdaleny Dadeli 馃檪聽ale to tak na 95% bo pamiec juz mi szfankuje xd tak, pami臋tam to 馃檪聽
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l Ty ja pisalem do tego Martina kiedys 馃檪聽on byl u nas w jury w ktorejs bitwie 馃檪 takze tak, to jest polak z tym ze po polsku nie gada juz XD
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l 14 minutes ago, KLICEK said: takze tak, to jest polak z tym ze po polsku nie gada juz XD Czyli Polak jak Krzyszof Kolumb, dla przyjaci贸艂 krzysiek 馃檪 Mi z tamtych czas贸 za du偶o si臋 nie zachowa艂o bo dyski troch臋 mi pada艂y ale mam jeszcze folder z inspiracjami i tam np "real good", patrz臋 i w du偶ej cz臋艣ci to ju偶 troch臋 takie g贸wno dzisiaj 馃槢聽rozdzielczo艣膰i 800-1000px 聽 Albo ca艂e foldery screen贸w z gier, jakich艣 broni z UI czy wycinki z film贸w pewnie聽jakie艣 divix jako inspiracja, nic prawie nie聽wida膰 a i wra偶enia ju偶 偶adnego聽nie robi a czasem za偶enowane聽馃槃聽Ale fajne tak powspomina膰, szkoda 偶e nie mam nic z pocz膮tk贸w karieiry z ~2000roku np moje pierwsze grafiki z blendera 馃檪聽 a rozdzia艂ki filmik贸w rz臋du聽 馃槃聽 聽 Edytowane 12 Kwiecie艅 20232 l przez Destroyer
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l jeszcze dla tych zapominalskich, jeden z najlepszych polskich szortow 馃檪聽 Produkcja Marcin Wasko 馃檪聽 聽 聽 Teraz, Destroyer napisa艂: Czyli Polak jak Krzyszof Kolumb, dla przyjaci贸艂 krzysiek 馃檪 Mi z tamtych czas贸 za du偶o si臋 nie zachowa艂o bo dyski troch臋 mi pada艂y ale mam jeszcze folder z inspiracjami i tam np "real good", patrz臋 i w du偶ej cz臋艣ci to ju偶 troch臋 takie g贸wno dzisiaj 馃槢聽rozdzielczo艣膰i 800-1000px Albo ca艂e foldery screen贸w z gier, jakich艣 broni z UI czy wycinki z film贸w pewnie聽jakie艣 divix jako inspiracja, nic prawie nie聽wida膰 a i wra偶enia ju偶 偶adnego聽nie robi a czasem za偶enowane聽馃槃聽Ale fajne tak powspomina膰, szkoda 偶e nie mam nic z pocz膮tk贸w karieiry z ~2000roku np moje pierwsze grafiki z blendera 馃檪聽 聽 no ja przegladalem te rzeczy zeby znalezc wlasnie, to co ludzie robili i zdalem sobie sprawe ze praktyucznie nie mam nic z poczatkow 馃檪聽czyli rok 2002-2004 馃槈聽az mi sie smutno zrobilo 馃槃
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l @KLICEK聽a pami臋tasz t膮 animacje chyba "1 maj " wygl膮da艂a jak nagrywana kamer膮 z r臋ki przed jakim艣 blokiem/ kamienic膮 ze zbli偶eniami na samoch贸d i tak to wtedy wygl膮da艂o realistycznie? Wylecia艂o mi z g艂owy kto to robi艂 Damian albo Daniel z atm tzm chyba p贸藕niej tam trafi艂 i nie mog臋 sobie teraz przypomnie膰 kto to by艂 馃檪聽
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l Autor 艁o panie, to co Kaszubas wtedy robi艂 w 3D to jest jaki艣 kosmos. Mega dzi臋ki, 偶e wygrzeba艂e艣! W膮tek tu by艂 z 2003, ale on to chyba wcze艣niej to macha艂. Modele do sztuki spadania to Redo robi艂 i ten wcze艣niejszy z konceptu biga, plakat te偶 bigu robi艂. Ten smok i pude艂ko pami臋tam jak to teksturowa艂em haha, ca艂y hajs za nie poszed艂 na prze偶ycie w jueseju. Swoich staroci to troch臋 mam... te偶 chcia艂em by膰 jak Kaszubas i Redo 馃ぃ 聽
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l bede pozniej mial jeszcze chwile, to poszukam wiecej modeli pierdziela 馃檪聽pamietam jak zosrtalem rozkurwiony w mak jak zobaczylem modeliki z pierwszego call of juarez 馃槃聽to byly czasy 馃槃
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l Autor P. to kozaczy艂, pami臋tam te偶 jego autoportret z br贸dk膮 czy tam brodk膮 馃槣 Wygrzeba艂em ten statek (chyba o ten chodzi艂o). Na konkursik CG Talku, nawet wydrukowali w albumiku pokonkursowym na tej samej stronie co sam tiger1313 馃檪 Edytowane 12 Kwiecie艅 20232 l przez kengi
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l 5 hours ago, KLICEK said: kochalem te filmy od Marina Krola, geniusz. Wiedzial tez kiedy zejsc ze sceny, mega szacun Co si臋 z kolesiem sta艂o, masz jakie艣 info? Ja go kojarzy艂em tylko z tych kosmicznych tutoriali z Mirai, taka kometa kt贸ra raz jebn... ale dobrze.
Napisano 12 Kwiecie艅 20232 l nie no gosc zrobil duzo tutkow 馃檪聽w sensie, nie wiem co sie z nim teraz dzieje, wiem tylko ze jak my na chleb mowilismy bep to chlop tam w jakies firmie vfxowej juz siedzial i klepal szit do filmow.聽 聽 Masz tutki od niego do zbrusha - shadow of the colossus 聽 聽 i masz wszystkie tuty do Modo聽 聽 Co sie z nim teraz dzieje, nie mam pojecia 馃檪
Napisano 4 Czerwiec 20231 r @KLICEK聽Hah, sk膮d ty to wygrzeba艂e艣, dobre! Mi masa tych rzeczy z pocz膮tku gdzie艣 przepad艂a, ale mam taki prze艂omowy arcik z 2009, prze艂omowy bo to o nim @kengi聽powiedzia艂, 偶e robi臋 jakie艣 gunwo i 偶eby zacz膮艂 robi膰 co艣 innego i faktycznie zacz膮艂em wtedy rozkminia膰 inn膮 styl贸wk臋 i siad艂o 馃槃 聽
Napisano 4 Czerwiec 20231 r Nie no ja te偶 to lubi艂em, inaczej bym nie robi艂, te nowe rzeczy po prostu polubi艂em bardziej. Masz tu wi臋kszy secik hejwi metalu z 2006-2010: 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto