Napisano 26 Sierpień 202426 Sie zachecam do pobrania, najlepszy silnik do renderowania na dzien dzisiejszy 😛 https://marmoset.co/toolbag/beta/#_download-beta
Napisano 26 Sierpień 202426 Sie Ano! Robiłeś coś w alphie/becie? Ja sobie darowałem bo mam staruteńkie gpu nadal i chyba bete też sobie daruję. Na szczeście 4 to jest najlepszy silnik renderujący na 2# miejscu 😛
Napisano 26 Sierpień 202426 Sie Autor 23 minuty temu, michalo napisał: Ano! Robiłeś coś w alphie/becie? Ja sobie darowałem bo mam staruteńkie gpu nadal i chyba bete też sobie daruję. Na szczeście 4 to jest najlepszy silnik renderujący na 2# miejscu 😛 nie potrzebujesz gpu, od jakiegos czasu mozesz puszczac rednery i denoisa na cpu 🙂 nie bralem udzialu w becie, wlasnie sobie testuje 🙂 nie ma duzo zmian, ale sa naprawde wazne dla mnie z produkcyjnego punktu widzenia 🙂 featurki:
Napisano 26 Sierpień 202426 Sie Jak w nim się maluje tekstury? Bo z tego co pamiętam to świetnie się w nim paliło normalki i brushem fixowało lokalnie gdy coś się rozjeżdżało z cage czy coś takiego 🙂 Kiedyś chciałem nawet w nim produktówkę zrenderowąc ale w końcu się poddałem, trochę za wysoko się rzuciłem ale swego czasu w elemnt3d rednerowałm pudełka do reklam nawet 😄
Napisano 26 Sierpień 202426 Sie Autor 4 minuty temu, Destroyer napisał: Jak w nim się maluje tekstury? Bo z tego co pamiętam to świetnie się w nim paliło normalki i brushem fixowało lokalnie gdy coś się rozjeżdżało z cage czy coś takiego 🙂 Kiedyś chciałem nawet w nim produktówkę zrenderowąc ale w końcu się poddałem, trochę za wysoko się rzuciłem ale swego czasu w elemnt3d rednerowałm pudełka do reklam nawet 😄 no na poczatku performence nie byl za dobry, ale nadal duza biblioteka fajnych materialow. Mieszania dziala podobnie jak painter + render w czasie rzeczywistym dobrej jakosci sprawialo to wszystko razem ze uzywalo sie tego od czasu do czasu jak musiales cos zrobic na szybkosci 🙂 Pozniej wszedl paczyk i poprawil wydajnosc i moim zdaniem juz jest git 🙂 teraz znowu poprawiona wydajnosc + dodatkowe brushe ktorych niby tam brakowalo 🙂 moim zdaniem za te 300 dolcow to nie ma nic lepszego
Napisano 26 Sierpień 202426 Sie Zakochany w Arnoldzie nigdy nie dalem mu szansy ale widzialem rewelacyjne rzeczy wypuszczone z tego softu. Tylko sie chce upewnic - beta jest za free do testowania czy trzeba miec licke na poprzednia wersje?
Napisano 26 Sierpień 202426 Sie Autor 21 minut temu, Nezumi napisał: Zakochany w Arnoldzie nigdy nie dalem mu szansy ale widzialem rewelacyjne rzeczy wypuszczone z tego softu. Tylko sie chce upewnic - beta jest za free do testowania czy trzeba miec licke na poprzednia wersje? daja licke na 60 dni 🙂
Napisano 26 Sierpień 202426 Sie 1 hour ago, KLICEK said: daja licke na 60 dni 🙂 piekna sprawa, bedzie testowanie po nocach 😄
Napisano 27 Sierpień 202427 Sie jednak pobrałem. Na szybko sprawdziłem sobie triplanar mapowania textur i działa bardzo ładnie. Zrobiłem też renderek w trybie hybrid ale w sumie za mało żeby coś stwierdzić na ten temat 😛