Napisano 5 Wrzesień 20245 Wrz Warner Bros. opublikowało pierwszy trailer filmu ... Minecraft, w którym występują gwiazdy takie jak Jack Black i Jason Momoa. Trzeba przyznać, że zwiastun jest przerażający pod niemal każdym względem i jak to niektórzy już na naszym forum napisali mocno "cringowy". Najbardziej rzuca się w oczy fryzura Momoa, a zaraz za nią intensywne wykorzystanie green screenu i efektów specjalnych. Film łączy aktorów z realnego świata z estetyką Minecrafta. Dlaczego zdecydowano się na taki zabieg, zamiast stworzyć film animowany? Można było nawiązać do grafiki gry. Jack Black, który wciela się w Steve'a, wygląda po prostu jak... Jack Black, bez charakteryzacji, co tylko pogłębia poczucie dziwności. Nie zmienia to faktu, że według wielu analityków spodziewa się, że film i tak zarobi miliard dolarów, niezależnie od jego jakości. Ale o tym przekonamy się dopiero za rok. Premiera filmu została ustalona na kwiecień 2025 roku. Zobacz cały news
Napisano 6 Wrzesień 20246 Wrz Cytat Nie zmienia to faktu, że według wielu analityków spodziewa się, że film i tak zarobi miliard dolarów, niezależnie od jego jakości. Ale o tym przekonamy się dopiero za rok. Nooo.... już widzę te Tiry z sałatą xD Ale kto to tam wie? Choć mam silne przeczucie, że nie powtórzy sukcesu Tytanika czy Avatara. No ale co ja tam wiem 🙂 Mario pokazał jak sie robi adaptacje takich "klasyków". Ale jak widać jak się nie ma scenariusz napisany przez chatGPT, to wali się chajsik na znane nazwiska i mocno trzyma kciuki, że sama marka przyciągnie ludzi do kina 🙂 Choć sam świat Minecrafta i animowane postacie sprawiają całkiem pozytywne wrażenie ale jak sam zauważyłeś @adek-u mocno się wyróżniają i kiepszczą wszystko co osiągnęli ludzie od animacji. Edytowane 6 Wrzesień 20246 Wrz przez Mortom
Napisano 9 Wrzesień 20249 Wrz Tragicznie to wyglada. Znaczy to polaczenie aktorow z animowanym swiatem, bo sam swiat bylby jeszcze ok. JAck Black juz od jakiegos czasu mi sie obrzydzil swoimi jazdami politycznymi i tym wygladem a la bezdomny. Tutaj to w ogole wyglada jakby wyszedl z domu na plan i zaczal grac bez charakteryzacji, w swoim ubraniu. A Momoa z ta fryzura i w rozopwej kurteczce ... jak jakis trans wyglada. Gruba Murzynka na bank bedzie ultra wkurzajaca postacia. Dajcie spokoj - nawet jakby mi mieli zaplacic bym sie nie meczyl na tym.
Napisano 9 Wrzesień 20249 Wrz @NezumiA niech drenuje porfele inwestorom takie INWESTYCJE 🙂 Niech wreszcie sie to zwinie, a może na zgliszczach tego H.... powstanie coś dla zwykłych ludzi. Może nawet rozrywka będzie znowu tylko rozrywką a nie tubą propagandową dla wszelakich maści dewiantów i odklejeńców 🙂 Znaczy miło sobie pomarzyć 🙂
Napisano 9 Wrzesień 20249 Wrz @Mortom no dokladnie - niech robia i potem narzekaja ze "far right" czy haters czy uj wie co jeszcze zawinili ze film sie nie sprzedal.
Napisano 9 Wrzesień 20249 Wrz Szkoda mi ludzi, którym takie gówno odpowiada i współczuję tym, którzy wyrosną na takim szajsie. De gustibus i tak dalej, ale to jest zwyczajnie żałosne, i mam na myśli nie tylko ten konkretny film, ale resztę podobnego paździerza od disneya czy amazona z ostatnich lat. Ale jesli kolejne korpo znowu utopi miliony to pozostaje tylko zacytować klasyka: