adek Napisano Środa o 13:15 Napisano Środa o 13:15 Google zaprezentowało odpowiedż dla Sory od Opena - modele Veo 2 oraz Imagen 3 – nowe modele generowania wideo i obrazów. Te zaawansowane narzędzia są już dostępne w aplikacjach VideoFX, ImageFX oraz eksperymentalnym narzędziu Whisk z Google Labs. Napiszę to na początku. Podobnie jak w przypadku Sory - bez kombinowania, w Polsce te modele nie są oficjalnie dostępne. Veo 2: rewolucja w generowaniu wideo Veo 2 pozwala na tworzenie wideo o wysokiej jakości, od filmowych ujęć po kreatywne wizualizacje. Dzięki lepszemu zrozumieniu fizyki, ruchu i ekspresji człowieka, generowane filmy cechuje większy realizm. Model obsługuje rozdzielczości do 4K i ujęcia trwające kilka minut. Veo 2 jest dostępny z funkcją znakowania wideo niewidocznym watermarkiem SynthID, co pomaga w identyfikacji treści generowanych przez AI. Imagen 3: nowe możliwości generowania obrazów Ulepszony model Imagen 3 oferuje bardziej szczegółowe, wierne i różnorodne obrazy. Od fotorealizmu przez impresjonizm aż po styl anime, model spełnia oczekiwania najbardziej wymagających użytkowników. Imagen 3 jest dostępny w ponad 100 krajach poprzez ImageFX. Whisk: kreatywne remixowanie obrazów Jak skorzystać? Modele Veo 2 i Imagen 3 są dostępne w Google Labs (ale nie oficjalnie w Polsce na dzień dzisiejszy) – można zapisać się na listę oczekujących. W 2024 roku Veo 2 trafi również do YouTube Shorts. Więcej informacji znajdziesz na stronie Google Labs. Zobacz cały news
Destroyer Napisano Środa o 13:30 Napisano Środa o 13:30 13 minutes ago, adek said: dostępne w Google Labs (ale nie oficjalnie w Polsce na dzień dzisiejszy tak jak sora która jest dostępna w Mozambiku, Mikronezji, Dżibuti ale nie w Polsce, musimy się grzecznie ustawić w kolejce za lepszymi od nas i czekać 🙂
Nezumi Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) "model spełnia oczekiwania najbardziej wymagających użytkowników. " Reasoning na najwyzszym poziomie. Widze ze teraz juz poprawili wszystko i nic juz nigdy nie bedzie takie samo. "might not work as expected" is exactly right 😄 A moze po prostu jestem bardziej wymagajacy od najbardziej wymagajacych uzytkownikow..? Ale za piec lat, jak sie tak dynamicznie bedzie rozwijac to kto wie... Ale tak na serio... Kurna w czym to sie rozni od tych innych modeli, czym tu sie jarac. Czy moje zapytanie bylo jakos kosmicznie trudne? Dzieci w przedszkolu jak im powiesz "pokaz 3 paluszki" sobie poradza w wiekszosci. Super rewelacyjna sztuczna inteligencja najnowszej generacji, dla najbardziej wymagajacych uzytkownikow: Kiedys mnie to smieszylo ale teraz juz raczej plakac sie chce. Ale mam wygorowane kurna zachcianki - pokaz trzy palce. Uuuu... No normalnie tricky question. Eh. Za trzecim razem sobie poradzilo! Widac ten poprawiony reasoning: 🙄 Edytowane 15 godzin temu przez Nezumi
EthicallyChallenged Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @Nezumi ja się dziwię, że te ręce należą do białego faceta. Nie spodziewałem się tego od Google, pewnie jest to albo gej, albo jakaś negatywna postać lol 2 1
Mortom Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Czy, się tu zachwycać? Złodzieje skradli pewnie setki tysięcy zdjęć, dziesiątki tysiecy stockowych filmików i fenomenem jest to, że zamiast ukrywać ten fakt oni się tym jawnie chwalą a świat klaszcze z owacją na stojąco prosząc o BIS. TO jest FENOMEN. Jak ten sławny koleś co uczył studentów na Hadwardzie - kradnijcie, kłamcie i wynajmijcie armie najlepszych prawników aby ten fakt zanegowali w sądzie. A po za tym nie widzę żadnej różnicy względem do innych generatorków. 1 2
Nezumi Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Nie wiem czym sie zachwycac. Przypomina mi sie ten filmik z iphonem gdzie pokazywali ludziom ta sama wersje co juz maja mowiac ze to nowy iphone i pytali o opinie. Ludzie sami wymyslali sobie "noooo, ten jest duzo lzejszy!", "wyraznie bardziej responsywny" itd. Mimo ze to byl ten sam telefon ktorego uzywali. Tu tez tak to wyglada - pokazuja to samo a ludzie zachwyceni "no, teraz to duzo lepsze! Jak sie dynamicznie rozwija!". Oszukiwanie samych siebie. 2
Rekomendowane odpowiedzi