max_1989 Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Witam, w wątku robię go zapewne jak niektórzy się domyślają w przerwach od organiki. Scenka będzie doś bardzo szczegółowa szczególnie komputer który będzie chyba głównym obiektem (być może z postacią). To tyle narazie pokazuje kawałek obudowy z tyłu, tzn. tył przedniego panelu który jest odłanczany w tego tej obudowie. Sam posiadam taką obudowę. Być może ktoś zgadnie jak się ona nazywa. Jutro nowy update być może jeszcze z rana bo wczesnie wstaje. PS: wiem o tym błędzie na dole obudowy ale nie chciało mi się już go poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 No fajnie, tylko nie wiem czy jest sens robić te wszystkie detale we wnętrzu obudowy, no chyba że komp będzie rozebrany na kawałki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 No fajnie, tylko nie wiem czy jest sens robić te wszystkie detale we wnętrzu obudowy, no chyba że komp będzie rozebrany na kawałki :) O to to ;). Jak narazie dobrze (oprocz tego buga, ktory sam napisales :)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 msmooth on? kiepsko to widze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 oj czuje duzo pracy i mocy obliczeniowej, animacja bedzie czy cu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Na razie niewiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 Początek obudowy przedniego panelu jeszcze jest dużo w nim do poprawienia ale niedawno zaczołem jakieś 30 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 uuu ten kolorek to rozumiem przejściowo taki :) z oceną poczekam na całą oudowę, narazie pokaż siatkę i jakiś normalnie oświetlony shade render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 A poniżej ten sam postęp pracy tylko że z skylightem. Do Skilo ---> Animacja być może będzie ale raczej nie z moim obecnym sprzętem :/ Salvator ---> Co do kolorku to oczywiście tylko tak jest aby była, zajme się tym na sam koniec obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 a nie wiem nie czytalem postow czy ty tu dajesz ms???? narazie jak salvator pisze z ocena poczekamy do konca obudowy noi siatke pokaz:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 I jeszcze zamieszcze to co zrobiłem rano (właśnie ze szkoły wróciłem :/). Póki co nie używałem tutaj msmootha. Siatke dam przy wieczornym updatecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 moze sie myle ale zapytam.... aby wlozyc/wyjac cd=rom trzeba zdejmowac cala ta obudowe? ja osobiscie nie chcialbym wtedy miec takiej obudowy :) nieminiej jest ona ladna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 wesolediemu sie coś pogrzało i chyba nigdy nie widzieł obudowy kompa... wejście cd chyba jest tam gdzie jest dziura... przyjrzyj sie swojemu kompowi. A co do tej obudowy to jest fajna. powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 No i mały update z tyłu przedniej części i dzisiaj siateczka dla oczekujących :). I troszkę odpowiedzi: do Vorek ---> zgadza sie sprzęt będzie widoczny od środka cały i będzie rozebrany "takjakby na części. do wesoledi ---> Powiem tak obudowa ta ma odpinany przód, boczną ściane odpina się jednym pociągnieciem palca, karty rozszerzeń montuje się czterema pociągnięciami palca. Jest to najlepsza obudowa jaką widziałem i miałem tzn. mam taką teraz. Tą część którą teraz robię jest całkowicie odpinana, zresztą niedługo pokaże fotki które zrobię w "przyszłości". PS: wiem o tym błędzie na tym zielonym. (niepołączone wierzchołki w tym kwadraciku, i wystające na kantach obudowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 ....i siatka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 no fajna przod :D hmm a jak sie nazywa obodowa ?? :D czy z zasilaczem no i oczywiscie jaka cena :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 zgadzam sie z poprzednikiem tam ktoryms ze chyba przesadzasz z detalami tego prawie nie bedzie widac niemowiac o tym co jest we wnetrzu obudowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 wesolediemu sie coś pogrzało i chyba nigdy nie widzieł obudowy kompa... wejście cd chyba jest tam gdzie jest dziura... przyjrzyj sie swojemu kompowi. A co do tej obudowy to jest fajna. powodzenia w dalszej pracy mi sie nic nie pogrzalo. powiedz mi jak wlozysz kwadrat o boku 1m do dziurki w ksztalcie kola o prozmieniu 0.5m? jak to zrobisz to mozesz prosic o nobla :) cd-rom jest protopadloscianem a tutaj te "dziurki" sa owalne... dlatego sie pytam i odp ze jest zdjemowana mi starczy i oto tez pytalem jak nie ropzumiesz postow to prosze Cie grzecznie nie komentuj innych. max.. jesli wszystko sie demontuje pociagnieciami palca to sie ona nie rozleci? :) (sruby rlz :D) niemniej model podoba mi sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 buahahhaaha :) ładne detale max. nawet bardzo ładne :) wesoledi - jeśli cd jest prostopadłościanem a te dziurki są owalem to poproszę o nobla dla ciebie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 salavador a czym jest naped cd? kula? a co do tych owali to chodzi mi o te nie proste czesci (zaznaczone na czerwono)... jesli wg Ciebie to jest 'kwadratowe' to prosze o nobla dla Ciebie :P (max sorx ze bazgram po Twoim dziele :)) zakonczmy to bo ta klotnia jest bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 mała przerwa, spowodowana zakupem aparatu cyfrowego i nowym renderem który o wiele szybciej renderuje niż scanline i daje lepsze efekty (vray) :). To chyba było by tyle, poniżej mały update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 w tej scenie bedzie wiecej niz 1 komputer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 No,powoli się wszystko formuje w całość.Czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 małe uaktualnienie w postaci dvdromu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Dziwna ta obudowa , po co sa wywietrzniki na dole skoro i tak to jest zasloniete? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Mi się bardzo podaba chociaż przyznam że masz dość rzadką i fajną obudowę. Na pierwszym updacie myślałem zo to obudowa od komórki będzie:]. A i ten kawałek zielonego pod wejściem na dyskietki to mi sie zdaje czy tam bug jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oizo Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 hmm... mam takie zapytanie. czy komp bedzie otwarty czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Baton: w wiekszosci obudow tak jest, na dole w tym plastiku jest dziura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 No i ostatni dzisiaj update, jutro będzie zapewne kolejny, dodałem kilka drobiazgów i wpdałem na pomysł ogólnej sceny. Będzie dość śmiesznie a jeśli mój komputer wytrzyma to postaram się zrobić swoją pierwszą animacje :). I to chyba wszystko, dobranoc wszystkim. do dracools --->>> zgadza się jest tam bug ale już sam nie wiem jak go poprawić jest to strasznie kłopotliwe więc, coś pokombinuje jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 I bym o czymś bardzo ważnym zapomniał o wywietrznikach (baton). Nie wiem jak to zrobić. Poniżej zamieszczam rysunek gdzie na niebieskiem tle ma być taka krateczka jak w górnym lewym rogu. Jak ją zrobić, modelować jej nie bende bo wtedy o animacji i szybkim renderingu bende mógł po prostu zapomnieć. Prosze o konkretne porady tzn. co, gdzie i jak :). To tyle czekam na odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shahow Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 Ja bym to załatwił odpowiednia B&W maska na opacity i odpowiednim shaderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 te dziurki moze mask map? dajesz texture siatki i druga texture cz-b i tam gdzie maja byc dziury ma byc czarne a gdzie ma nie byc dziur biale (albo odwrotnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 I bym o czymś bardzo ważnym zapomniał o wywietrznikach (baton). Nie wiem jak to zrobić. Poniżej zamieszczam rysunek gdzie na niebieskiem tle ma być taka krateczka jak w górnym lewym rogu. Jak ją zrobić, modelować jej nie bende bo wtedy o animacji i szybkim renderingu bende mógł po prostu zapomnieć. Prosze o konkretne porady tzn. co, gdzie i jak :). To tyle czekam na odpowiedzi. Żadne mapy Opacity - wyłącznie materiał Blend w poniższej konfiguracji: BLEND: - materiał 1 = właściwy materiał tej metalowej kratki (nie polecam włączonego 2sided) - materiał 2 = materiał "NULL" typu MaxStandard o całokowicie zerowych (lub maksymalnych) wartościach wszystkich parametrów - tak, by był w 100% całkowicie niewidoczny - maska = bitmapa w grejskali symbolizująca "dziurki" maskownicy. Polecam! Tak czy inaczej cienie typu ShadowMap przez coś takiego nie będą przepuszczane - tolerowane są wyłącznie Raytraced i wszelkie (prawdziwe) SoftShadows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 Zamieszczam obrazek który chyba sam mówi za siebie, to co widzicie tak to jest nieboszczyczk ;(. Służyła mi przez długi czas, niech spoczywa w pokoju AMEN. Chyba przyjme żałobe, mój radeon 9200 se chociaż nie za dobry jednak lepszy od geforce 2, która teraz jest kartą zastępczą. Poniżej zdjęcie nieboszczyka, zgon nastąpił o godzinie 20:01:59. W wyniku przedarcia się jelita grubego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 o fuu... gdyby to się stało z moim gf4ti to by mnie trafiło... tyle kasy za piękną i błyszczącą rzecz, a tu takie gówno na kablach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proszek Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 hmm mi jak sie przepail Radek 9200 to ATI w ramach gwarancji wymienilo mi na 9600:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 Ale jest iskra (być może nie odpowiednie określenie) nadziei że jest to śmierć kliniczna :). Dzięki BOGU :). Uszkodzeniu uległ jedynie ta taśma i kilka części zostało zaczadzonych jednak są w stanie nie zagrażającym życiu. Rozdzielać USB który ratował taśme uległ nadpaleniu co groziło stratą życia, składam hołd kabelkowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 iskra mobile. raz spala, raz daje nadzieję ;] że też na świecie jeszcze zdarzają się sumienne kabelki. ale to chyba nie jelito grube przerwało lecz aortę ;] żeby nie było OT =:> to cyba nie przeszkodzi Ci w dalszej pracy nad pracownią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 a jaką funkcję pełniła ta taśma? W moim Radku jest jedynie gniazdo zasilania i żadnych taśm! A z "przygód krytycznych" - ostatnio mi wyschła mi pasta na radiatorze z procka AMD (wersja BOX z oryginalnym radiatorem i firmową pastą) - komp zaczął się wieszać po kilku minutach... Wyciągnąłem, nałożyłem nową srebrną pastę, zamontowałem i działa bez zająknięcia:) ---------------------- koniec offtopicu - do roboty! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 a mi na karcie radeona wentylatorek wysiadł i też miałem problemy jakieś dziwne znaczki mi wyskakiwały na monitorze i po chwili sie wyłączał więc nie wiem co z tymi radeonami jest ale teraz mi wymienili i działa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 a jak na moim gf2 siada wiatrak to moze pracowac kilka dni nawet zanim sie zorientuje ze za cicho jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 to u mnie jest jakas pasta na procku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 a jaką funkcję pełniła ta taśma? W moim Radku jest jedynie gniazdo zasilania i żadnych taśm! A z "przygód krytycznych" - ostatnio mi wyschła mi pasta na radiatorze z procka AMD (wersja BOX z oryginalnym radiatorem i firmową pastą) - komp zaczął się wieszać po kilku minutach... Wyciągnąłem, nałożyłem nową srebrną pastę, zamontowałem i działa bez zająknięcia:) ---------------------- koniec offtopicu - do roboty! :) Moze zamiast pasty zaladowali krem do rak :) wspolczoje smierci klinicznej karty :) sam mam radka 9800pro jakby mi cos takiego sie przydazylo to sam niewiem ... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Jak mi by wysiadła grafa Radeon 8500 to bym chyba się pochlastał albo powiesił na kabelku od kompa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Mam nadzieje że sie jak najszybciej "otrząśniesz" po tak bolesnej stracie i wrucisz do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IronMacko Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Heheh zamiast tematu: "pracownia komputerowa" rozwinal sie temat "co sie komu usmarzylo" :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2004 Witam po tragedii, aby w waszych głowach nie przewijały się myśli że skończyłem z projektem to daje small update. Wiem o tych bugach na kratkach ale ciężko jest mi coś poprawić gdy sam cut mi się robi jakieś 5 min. i czasem z maxa wychodzi przy tym :/. PS: karta nieżyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Max kozystasz z jakiś referek czy tylko z modelu w swoim pokoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 bardzo malutki update poprawiłem te bugi na kratkach a właściwie zrobiłem kratki od nowa. Do willow --->>> Korzystam jedynie z widoku z moich oczu komputer leży rozebrany i skrempowany zapewne a ja go modeluje, coprawda wolałbym ćwiczyć w ten sposób anatomię kobiety no ale ciesze sie tym co jest :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paboso Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Fajne , ciekawie się zapowiada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi