Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka jak usuna zladowany brush z palety zbrusha? Reset all brushes niestety usunie tez mi ustawienia defaultowych brushu.
Chcialbym usunac konkretny skrypt. Dodam ze chat gpt podpowiada mi glupoty podajac shortcut ktory sluzy do przypisywania hotkey.

Ogolnie chce wiedziec jak to zrobic recznie by zrobic zscript ktory odpale z zewnetrznego pythona. Taka mala biblioteka by nie zasmiecac. Obecnie mam zrobieone tak ze usuwa wszystko. niestety tez ustawienia aczsaem mam ochote miec ustawienia pozostawione.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 120
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sebazx6r
    Sebazx6r

Tu namiastka toola. Troche sie posilkuje chatem. Szczegolnie jesli chodzi o zscripty. Tu akurat wyswietlenie dodakowego okno po najechaniu na preveiw. Przydatne przy insert brushach.

• michalo
    michalo

Ani razu nie pomyślałem że chciałbym usunąć załadowny brush. Zawsze wywalałem wszystkie i tyle. A twoje narzędzie spoko, zwłaszcza podgląd jest świetny. Ciekawe czy dało by radę zrobić taką przegląda

• Sebazx6r
    Sebazx6r

Nezumi: Tool to bibliotek burshy. Dodaje brush i czysci palete. Przez co defaultowe brushe sa nie zmieniane i skroty sie nie zminiaja. Chcialbym by pozostawial ustawienia na pozostalych brushach nie z

Posted Images

Napisano
  • Autor

Tu namiastka toola. Troche sie posilkuje chatem.
Szczegolnie jesli chodzi o zscripty.
Tu akurat wyswietlenie dodakowego okno po najechaniu na preveiw. Przydatne przy insert brushach.

image (1).png

image.png

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano

Super ale jakis glupi jestem i nie do konca wiem co ten tool ma robic :D Dodawac i kasowac brushe? Czy co..? Wybacz durne pewnie pytanie.

Wczoraj mega technologii chatGPT uzylem do stworzenia skryptu, ktory by za jednym razem ma zapisywac wszystkie passy z BPR renderu w wybranym katalogu (Affinity nie ma skryptowania a Photoshopa nie uzywam i fajnie by bylo moc sobie zapisac te passy na raz a nie pojedynczo...). Super technologia przyszlosci istotnie mnie zastapila w 100%. Dokladnie tak jak ja tez nie umie tego zrobic... Tak ze jak rowny z rownym...

Napisano

Ani razu nie pomyślałem że chciałbym usunąć załadowny brush. Zawsze wywalałem wszystkie i tyle.

A twoje narzędzie spoko, zwłaszcza podgląd jest świetny.

Ciekawe czy dało by radę zrobić taką przeglądarkę ztooli?

Napisano
  • Autor

Nezumi:
Tool to bibliotek burshy. Dodaje brush i czysci palete. Przez co defaultowe brushe sa nie zmieniane i skroty sie nie zminiaja. Chcialbym by pozostawial ustawienia na pozostalych brushach nie zaciagnietych z palety.

Ogolnie da sie wszystko. Wazne by skrypt sie uruchamial bez tworzenia buttona.
Z powershella wysylam comende z poziomi pythona zewnetrznego.
Ogolnie dzieki temu moge miec osobne okno do wszelakich narzedzi bazujacych na zscriptach.
Caly dzien gadalem z chatem GPT i pomogl. Potem juz tylko wysylal bledne podpowiedzi wiec modyfikowalem tylko zscripty bazujac na starych skryptach.

Tu przykladow o Menadzer plikow na bazie projektow. Dodam opcje tworzenia zrzutu ekranu i podgladu pliku na bazie tego zrzutu.

Tu przykladowo mam publishe folderow z texturami. Widoczne sa one w substance painterze. Do niego tez napisalem skrypt. Deko inny.

Calosc mam spiete z kilkudziesiecioma innymi narzedziami przez skrypt projektowy w exe. Wszystko aktualizuje mi sie u wszystkich userow po siecia utomatycznie.

Menadzer.png

Tak pomyslalem ze poprostu moglbym zrobic backup brushy defaultowych do jakiegos folderu i na czas korzystania z narzedzia nadpisywal wszystkie brush ktore mam w fodlerze zetki. Zas przy uruchominiu by tworzyl sie backup. Przy zamykaniu zas by przywracalo ustawienai fabryczne.
I dodac opcje save in default. Dzieki czemu by mi sie nie restartowal brush bylby nadpisany w zbrushu.

Napisano
  • Autor

W sumie nie wazne ogarnalem w inna mańkę.
Zrobilem switch na brush i nie laduje brusha jak jest juz w palecie. Dodatkowo wyciagnalem 2 guziki na reset brush i checkbox na reset przy imporcie.

W sumie to jest ta funkcjonalnosc ktorej mi brakowal floating window poza ekranem ;). Tak naprawde wszystko co jest robione zScriptem moge sobie juz w ten sposob ogarnac.

Edytowane przez Sebazx6r