Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

https://zdzichu-raczka.itch.io/somar01aprototype - zrobiłem tutaj taką prostą stronę, w środku jest plik do apki na androida, filmik nagrywany telefonem, który nie pokazuje powagi sytuacji, i link do paczki z plikami z unity.

Generalnie jestem niezadowolony, ale połowicznie się udało - gra miała być prototypem do gry związanej z zabijaniem potworów na świeżym powietrzu dzięki kodom obrazkowym do spawnowania owych potworów i miecza na naklejce obrazkowej do powiedzmy miecza z gąbki.

Efekt końcowy - jak to ujęło CIA w jednej książce - Działa, ale jest nieprecyzyjne. Potworek wyszukiwał mnie w przestrzeni pokoju, odbierał hp plując kwasem, i nawet chyba miecz ar dzialał. Ale kody w ruchu były tak straszne że nie dało się walczyć. Wrzucam więc ten wpis na przestrogę i może jest szansa że w przyszłości ktoś zrobić coś wiedźminopodobnego do polowania na potwory nie tylko w domu ale także na zewnątrz, chodząc za kodami obrazkowymi po polach i lasach :< . I mam jeszcze pytanie, znacie jakieś gry VR w tej tematyce? Albo VR ale na pc? No i czy jest szansa na to żeby do czwartego wiedźmina, redzi, albo ktoś, razem z tymi remakeowanymi odsłonami - dodali możliwość pogrania VR i bycia wiedźminem bardziej klawiaturą i myszką. :< .

BUUUUUUUUUUU!one nie wyszło :< ...

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• To nie musi być kod na tej kartce. Może być dość dowolny obrazek, byle był jakoś wyróżniający. Wtedy masz więcej możliwości. Są też plugi (np. vuforia), które jako target dają możliwość dodania obiekt

• Z kartki z kodem na podłodze generuje się mobek, który atakuje w ciebie, bo dzieki telefonowi wie gdzie jesteś. A ty masz mieczyk, który wcześniej dizęki kodowi też wprowadzasz do gry, tłuczesz go.

Napisano
10 minut temu, wujek_kane napisał:

Obejrzałem filmik i chyba nie rozumiem jak to ma działać :)

Z kartki z kodem na podłodze generuje się mobek, który atakuje w ciebie, bo dzieki telefonowi wie gdzie jesteś.

A ty masz mieczyk, który wcześniej dizęki kodowi też wprowadzasz do gry, tłuczesz go.

Trochę bez sensu że trzeba skanować rzeczy. Może w jakimś larpie to by miało sens?

Napisano

To nie musi być kod na tej kartce. Może być dość dowolny obrazek, byle był jakoś wyróżniający. Wtedy masz więcej możliwości. Są też plugi (np. vuforia), które jako target dają możliwość dodania obiektów 3D. Wtedy możesz wrzucić np. jakiś charakterystyczny przedmiot, albo miejscówkę.

Kiedyś zrobiłem obrazy olejne, z których "wyjeżdzały" animacje obiektów 3D i opis pracy. Dodatkowo zrobiłem też psa, który obserwował "telefon" i jak się zanadto zbliżyłeś to warczał. Zrobiłem z tego wystawę nawet.

Edytowane przez kengi