Skocz do zawartości

Maxon Autograph

Featured Replies

Napisano

A więc dokonało się, maxon 9 miesięcy temu kupił podupadający francuski Left Angle twórców całkiem nieźle zapowiadającej się alternatywy dla after effects choć nie mogli się przerobić do szerszej publiczności bo raz że nowy program do którego nie było masy wszystko od tutoriali, kursów po pluginy i tempalty a po drugie kosztował też sporo, choć miał też darmową wersję. Była inforamcja ze left angle zostaje rozwiązane a pracownicy przechodzą do maxona wspierając jego produkty, no i wydawało się, że to koniec choć ja liczyłem, że maxon uderzy w adobe i zrobi alternatywę z prawdziwego zdarzenia wspierając ją swoją pozycją i piniędzmi.
No i dzisiaj maxon wydaje swój Autograph :) Do tego za darmo i maxonowe pluginy będą w nim działały :) Ostatnia niezdobyta twierdza adobe czyli after effects zagrożona? oby :D

Autograph

Maxon Red Giant - YouTube

Edytowane przez Destroyer

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• a później... to się będziesz martwił późnej :) Zresztą Klicek ile ty chcesz jeszcze żyć, średnia na tym forum to dobre 45, to i tak wyżej niż się w ogóle da to po co się jeszcze martwić o przyszłość?

• Może się skusze i napiszę sobie spambota na żebry o linuxa hehe. Przy okazji warto wspomnieć, że jest też darmowe Cavalry Studio Pro za darmoszkę od Canvy. A ja i tak ostatnio jak mam coś do zrobienia

• No jaja są ostatnio, masz za darmo cały pakiem mega softów do wszystkiego, cały pipeline, każdy etap, często lepsze niż płatne alternatywy, jedyny minus, że nie ma komu robić bo masa ludzi z różnych b

Napisano

A niech nawet kosztuje potem, czemu nie. Ważne że jest alternatywa, ale jak nie ma na Linuxa to i tak jesteś uwiązany do mikroslopu albo gruszek na wierzbie, więc czy jeszcze Adobe ci okrężnicę poszerza, to co to za różnicę robi...

Napisano
  • Autor
2 minutes ago, KLICEK said:

kurde fajnie to wyglada, ale pewnie co ver 1 za free a pozniej?

a później... to się będziesz martwił późnej :)
Zresztą Klicek ile ty chcesz jeszcze żyć, średnia na tym forum to dobre 45, to i tak wyżej niż się w ogóle da to po co się jeszcze martwić o przyszłość? :)

Napisano
  • Autor
17 minutes ago, kengi said:

A niech nawet kosztuje potem, czemu nie. Ważne że jest alternatywa, ale jak nie ma na Linuxa to i tak jesteś uwiązany do mikroslopu albo gruszek na wierzbie, więc czy jeszcze Adobe ci okrężnicę poszerza, to co to za różnicę robi...

https://support.maxon.net/hc/en-us/articles/4488783771154-Installing-and-using-the-Maxon-App-on-Linux

Oryginalnie autograph był dostępny a wersji na linuxa, jak jest teraz to nie wiem bo nie widzę tej informacji nigdzie, jest apka maxona na linuxa ale jak działa i co w niej jest poza natywnie dostępnym redshiftem to nie wiem

Napisano

No właśnie próbowałem zainstalować, i jest tylko ten maxonowy agregator niczego, bo niczego na linuxa nie ma.

Autograph ma download tylko dla mac i windows. Klasyk.

Napisano
  • Autor

No to dupa :/ mozę trzeba pokwiczeć o przywrócenie wersji na linuxa, trzeba być głośną mniejszością albo i automatyzować botami ai żeby wyglądało, że z miliard ludzi chce wersji na linuxa :)

Napisano

Może się skusze i napiszę sobie spambota na żebry o linuxa hehe.

Przy okazji warto wspomnieć, że jest też darmowe Cavalry Studio Pro za darmoszkę od Canvy.

A ja i tak ostatnio jak mam coś do zrobienia w motion to sobie w Blenderze zrobię, od biedy w Resolve, więc jestem happy.

Napisano
  • Autor

No jaja są ostatnio, masz za darmo cały pakiem mega softów do wszystkiego, cały pipeline, każdy etap, często lepsze niż płatne alternatywy, jedyny minus, że nie ma komu robić bo masa ludzi z różnych branż wyleciała na bruk i zalała rynek a gówno grażynka z anetką co ledwo sobie z pakietem office radziły teraz sobie od biedy cos wygenerują dla pana prezesa janusza i fajrant. Więc słodko gorzko bo może i są już świetne narzędzia za darmo na każdym kroku ale nie ma za bardzo już dla kogo na nich robić coś za pieniądze :)

Napisano

A propos resolve to wyszlo nowe Affinity tez i DaVinci bedzie wczytywalo pliczki .af bezposrednio z Affinity. Dobrze, dobrze, podkopywac Adobow gdzie sie da.

W sumie to mam ich w pompce od lat juz i nic Adobowego nie uzywam. Tylko ci pajplajnowi niewolnicy sa przykuci do Adoba kajdanami PRODUKCJI 🤣

A Maxonowi nie wierze ze bedzie cos mial za darmo. Cos tam wymysla. Bedzie wersja primium platna, albo zrobia pakiet z czyms tam i beda przekonywac ze sie oplaca czy cos. Oni nigdy niczego nie mieli za darmo. Nawet darmowe zetki okrojone udupili mydlac oczy tym, ze "pracuja nad czyms innym". To po co juz udupili te darmowki? Nie ma co sie nawet wciagac w to bo za chwile bedzie niespodzianka Maxonowa z serii "juz sie przyzwyczailiscie? No to teraz trzeba placic".

Edytowane przez Nezumi