curka Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 Lopss, spoko.jak mi sprzet pozyczysz to zrobie :]
Lopss Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 no z pozyczeniem sprzetu to bedzie problem bo sam robie swoja prace dyplomowa ale jak przeslesz plik... :]
polka dot Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 no naprawde mnustwo roboty wlozylas ;) ale przez rozmazane rpcki i te dziwne specular bloomy same rendery zdaja sie byc rozmazane, jakby byly fotografowane w ruchu przez co sa troszke malo czytelne, ale i tak kupa roboty :D pzdr
curka Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 specular bloomy raczej nie,to PS.a ludki sa rozmazane,zeby odwrocic od nich uwage.moze troszke przyostrze rendery skoro tak mowisz. pozdro :]
polka dot Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 specular bloomy raczej nie,to PS no a co innego jak nie ps :D no przydaloby sie zaostrzyc ale to tylko maj opinion
curka Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 no a co innego jak nie ps :D no dobra nie znam sie...i nie znam specular bloomow :/ robilam to gaussian blurem z roznymi wariantami blending options.niewazne z reszta. moze jeszcze pokombinuje :] pozdrawiam i do pracy sie biore :)
leander Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 7,8,9.jpg sie nie wczytują Troche ten gaussian blur za mocny. Moze daj ta rozmyta warstwe mieszania na 50% i zbij jej kolor do czarno-bieli. Wychodzi bardziej subtelny efekt. http://curka.republika.pl/4.jpg > Ten placyk wydaje sie dwa razy wiekszy niz jest w rzeczywistosci, wiec nie wiem czy postac na pierwszym planie nie powinna byc wieksza. Wlasciwie ciekawy jestem, jak sie dostosowuje wysokosc sylwetek do renderu? Juz je wstawilas w 3D? Poza tym caly projekt swietny. BUW jak prawdziwy, tylko, ze ladniejszy :)
kliment woroszyłow Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 A mnie sie sie podoba tak jak jest...jak wszystko rzecz gustu..nawet te rozmazane postacie mi nie przeszkadzaja....pomysł z rozmazaniem nie jest zły..moze istotnie odrobine za bardzo...ale jak mówie, jest OK. :) pozdrawiam!
curka Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 7,8,9.jpg sie nie wczytują kurcze nie mam pojecia dlaczego...sa na ftp i u mnie dzialaja :/ pewnie tak to bywa z darmowymi kontami. co do ludkow to sa to jedynie mapy na plane'ach i maja wysokosc ok.170-180cm,wiec raczej naturalny rozmiar.widac placyk tak wyglada przez takie ujecie. no i skoro tak mowicie to przyostrze nieco,chociaz chce zeby bylo miekko i troszke jak w bajce ;P BUW jak prawdziwy, tylko, ze ladniejszy :) bardzo mi milo :) kliment, postacie rozmazane sa tak mocno specjalnie i tego raczej nie zmienie. chlopakom chodzilo chyba raczej o rozmycie calych scen. zobacze na ile zmian mi czas pozwoli. ale faktycznie wszystko rzecz gustu :)
curka Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 a tu jeszcze jedno ujecie (chociaz nie jestem do niego przekonana...) http://curka.republika.pl/15.jpg z tym rozmazaniem to juz sama nie wiem, bo jak tak sie poprzygladalam tym renderom to w sumie jest tak jak chcialam zeby bylo.no nie wiem.pomysle jeszcze nad tym. pozdrawiam :] ps: dolaczam jeszcze 7,8,9 co sie nie ladowaly. male,ale costam widac :)
Quadysz Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 cześć klika uwag ode mnie :) od razu przyznaje sie bez bicia ze sledzilem ten watek od poczatku ale nie czytalem specjalnie :P tak wiec... mam pewne zastrzezenia co do kolorystyki calego projektu.. jak dla mnie zbyt monotonnie... praktycznie zielen splata sie z tym hmm :) R:126 G:187 B:146 na pokryciu dachu i przez to obrazki sa bez wyrazu, cale takie zielone :) wg mnie powinnas rowniez popracowac nad podloga, ta szarosc jest przygnebiajaca... obrazki sa zimne... moze inne niebo i kolor oswietlenia, samochody na parkingu.. moze nie jest to najwazniejsze ale biala skoda wszedzie... :) jak chcesz moge ci emilem poslac proste dokonania inzynierow niemieckich ktore gdzies mam to sobie wstawisz mysle ze jakosc bedzie wystarczajaca, hmm a ten obiekt w rzeczywistosci ma taka szara podloge wszedzie? :) straszne :) no nic powodzenia :) greets ps nie wiem czy kadry sa najszczesliwsze... obrazek 7 najbardziej mi sie podoba... :P moze przez kolorystyke calosc jest zimna przez co malo przyjemna w odbiorze.. oczywiscie to tylko moje zdanie :) greets 2
curka Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 dzieki za kolejny komentarz. co do kolorystyki - nie odbiega ona zbytnio od kolorystyki oryginalu (przynajmniej sie staralam zeby tak bylo, wydaje mi sie ze wyszlo). zielen przeplatajaca sie z patyna i betonem.takie bylo zalozenie architekta i w dodatku jest to podparte ideologicznie i w ogole caly budynek naszpikowany jest symbolika. i jest w wyrazie zielony. szara podloga i biala skoda.jak juz mowilam,nie tworze tu fotorealistycznych scen z zycia wzietych. zrobilam model i z tego bede rozliczana. dlatego nie chce,zeby samochody,ludzie czy chodniki odgrywaly tu znaczna role.dlatego sprowadzilam je do poziomu szarosci.maja byc jedynie symulacja otoczenia.dla pokazania skali i takichtam. zasadniczo kolorystyka i kadry jednemu sie beda podobac innemu nie,ale nie mowie,ze nic nie zmienie.zobacze co mi wyjdzie (kadrow raczej nie bo tu w gre wchodzi czas,ktorego nie mam wiele...) w kazdym razie dzieki za komentarz. wszystkie uwagi sa dla mnie cenne, ale zdaje sobie sprawe z tego,ze jak juz zostalo powiedziane - wszystko rzecz gustu. pozdrawiam serdecznie :]
Quadysz Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 greets tak faktycznie ma sens taka prezentacja.. ale moim zdaniem brak w tym zdecydowania...jak widac ja odebralem to inaczej, chyba ze oceniajacy bedzie bardziej wtajemniczony :P pozdrawiam i miłego weekendu :)
polka dot Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 robilam to gaussian blurem z roznymi wariantami blending options to jest wlasnie specular bloom ;) no szare ludki rzeczywiscie lepiej wyglafdaja ale mysle ze lepszy bylby zwykly blur a nie takie 'rozmazanie' bo w moim przypadku skupiam sie wlasnie na nich a nie na budynku, sa takie jakby kanciaste :( pozdrawiam ;)
curka Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 a ludki akurat byly innym filtrem - angled strokes czy custam. sprobuje jeszcze je wyciszyc ;] przy okazji dzieki za mala lekcje grafiki.specular bloom juz nie jest mi obcy :) pozdrawiam!
buczer Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 unikaj szarego jak ognia imo szary daje rade jedynie w zestawieniu z bardzo nasyconym kolorem w bardziej "graficznym" niz realistycznym obrazku. beton nie jest szary! :D
curka Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 dzieki za uwagi. walcze juz tylko z kolorami.staram sie ocieplic moje rendery :] dorzucam jeszcze dwa pzdr
Sickiziu Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 off: zawsze myslalem ze beton to jednak szary jest...?? bardzo podoba mi sie trawa i zarosla pomniejsze :) zastrzezenie : kadry. na wiekszoci obrazkow to co najbardziej interesuje jest obciete, ostry zbieg perspektywy ku gorze wprowadza zbedny niepokoj. (zupelnie nie wiem jak jest w realu buw'u - szklana sciana kurtynowa wyglada malo realnie, konstrukcja, brak detalu?)
curka Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 podawalam juz wczesniej fotki prawdziwego buwu, tu jeszcze dwie http://buwcd.buw.uw.edu.pl/galeria/gal1.jpg http://buwcd.buw.uw.edu.pl/galeria/wejscie.jpg edit: -------- jeszcze to http://buwcd.buw.uw.edu.pl/galeria/ogrody/P6121465.jpg http://buwcd.buw.uw.edu.pl/galeria/ogrody/P6121500.jpg (i troche OT: gdyby kogos interesowalo - stary BUW. 'troche' inny budynek ;] http://www.bilp.uw.edu.pl/int/mo.htm) -------- brak detalu spowodowany jest ogolna mnogoscia elementow. co do kadrow to hmm.juz ich nie zmienie,ale moze zaczne sie bardziej fotografia interesowac,bo na ogol zupelnie nie wiem jak cos pokazac,nie moge sie zdecydowac i w koncu wychodzi srednio :/ mam jednak nadzieje,ze wszystkie rendery zebrane 'do kupy' dadza oglad calosci i nie beda niepokojace ;p ciesze sie ze trawa na tak :] pozdrawiam
curka Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 jeszcze jeden od ogrodka :] nie wiem czy nie za zielona ta trawa...ale poki co jest tak:
curka Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 chyba to za jaskrawo jakos wyszlo,ale wrzucam. w konu to wip. jeszcze pewnie poprawie 1500 razy. krzaki chyba dziwne co nie? oczy juz mnie bola nie wiem jak co ma byc czasu malo i mam dosc :/ wybaczcie marudzenie :] pozdrawiam ps dopiero teraz widze,ze to niebo to identyczne na tych obrazkach...eh.moze to jakos przemaluje.
curka Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 hmm.i think i like it mister muler :] jak to zrobiles? prosze o przepis! bardzo bardzo prosze. myslisz ze fajnie byloby zrobic calosc w takim klimacie? bo mi sie tak zdaje, ale jestem juz tak zmeczona tym projektem, ze zupelnie nie wiem co i jak ma byc.a chce zeby bylo dobrze...dlatego bede bardzo wdzieczna za pomoc :] no i dziekuje za wskazanie nowego kierunku. pozdrawiam
leander Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Jestem za wersja peter_muler'a, oryginaly faktycznie za zimne.
curka Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 ja tez jestem za.tylko potrzebuje jakichs wskazowek od mistrza :]
buczer Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 master flamaster ;) a bylo to mniejwiecej tak... ps: robilem 2 raz wiec moglo wyjsc troszeczke inaczej
leander Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Po powyzszej lekcji wyrzucam z photoshopa brightness/contrast :)
curka Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 dziendobry.dziekuje.i do pracy :] naprawde poprawiles mi humor i nabralam nowego zapalu piterze. zobaczymy co z tego bedzie. update soon :D pozdrawiam
curka Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 no wiec tak, podazalam za wskazowkami mistrza i wyszlo mi wstepnie cos takiego. co wy na to szanowni forumowicze? bardzo prosze o ocene. wydaje mi sie ze lepiej. ale i tak nie umialam tego zrobic tak ladnie jak peter_muler. jeszcze duuuzo nauki przede mna :] pzdr
curka Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 ja wzielam stad http://www.got3d.com/non-member/casual-people-texture-2/ nie sa wysokich lotow ale sa darmo. ogolnie plane z maska opacity i tyle.
curka Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 wyszlo mi tak. mysle ze jest lepiej niz przedtem. algorytm peter_muler sie sprawdzil :] mam nadzieje,ze do przyjecia. jakby ktos mial jakies uwagi to prosze smialo pozdrawiam
curka Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 fajnie czy niefajnie? nikt nic nie ma do powiedzenia...bu :/
Chalek Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Jest bardzo ladnie. Moze troche ta stylizacja jest za mocna jak na wizke. Nie wiem czy kontrast nie jest jednak za duzy.Generalnie dobra robota.
Lopss Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Jest naprawde ok, mi sie podoba ps. mam nadzieje ze z Malborkiem wyjdzie mi podobnie
Marcel Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 tutorial petera naprawdę pomógł, ale z glowem przegięłaś ;) a gdzie ten piękny, zabytkowy, pomalowany na różowo żeliwny regał przed wejściem ? edit: i czemu te ludziki tak brzydko rozmazane ?
curka Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 jednemu brzydko rozmazane innemu ladnie. a tego regalu nie bylo jak zaczynalam model ;) zdaje sobie sprawe z niedociagniec. niestety nie mam czasu na zbytnie poprawki.a co gorsza mam juz tego dosyc. niedlugo na szczescie skonczy sie moja meka, oddam prace i bedzie po wszystkim. niebawem wrzuce to do finished.ale jesczcze chwilka. pozdro
curka Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Napisano 26 Kwiecień 2005 KONIEC i bomba kto czytal ten traba ;) dziekuje za pomocne rady i wspolprace. koncze z tym bo ile mozna. zapraszam do oceny http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15136 pozdrawiam
Jim mee Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 powiedz .. czym "wyrwnałaś" kolory że wszystko Tobie tak ładnie "siało".. bo były czsy kiedy bidać było że to render.
curka Napisano 6 Maj 2005 Autor Napisano 6 Maj 2005 "że wszystko Tobie tak ładnie "siało".. " ?? nie rozumiem. kolory wyrownalam tak jak pokazal mi peter_muler (w tym watku kilka stron wstecz) pzdr
kliment woroszyłow Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Curko droga....jak wiadomo wszystkim sie dogodzić nie da....jak juz sama stwierdziłas jednym za mało innym za duzo...wpadam tu co jakiś czas i śledze losy tego watku...i powiem tyle: mnie sie podoba. Nawet troche żal ze to juz koniec;D POZDRAWIAM.
Jim mee Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 wszystko siadło .. w znaczeniu odnalazło się w rzeczywistości :) , przestało wyglądać jak rendery .. rozumiesz .. tak siadło, przestało lewitować , przeszło w formę doskonałości :)
curka Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 w takim razie juz rozumiem i dziekuje bardzo. pzdr ;)
Gość piecho Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 ahoj! przepraszam za wznawianie dawno wygasłego tematu, poszukuję jednak kontaktu do użytkowniczki "curka" (ponieważ już chyba dawno forum tego nie odwiedza). tworzę stronkę internetową dla mojego wydziału uczelni i bardzo pragnął bym skorzystać (jesli się curka zgodzi) z jej pracy tzn. frontu biblioteki uw ponieważ w realu takiego zdjęcia jak mogła by wyeksportować praktycznie zrobić się nie da. jeśli ktokolwiek byłby zdolny mi pomóc proszę o kontakt gg:3636532 lub tu na PM z góry dziękuję!
dac77 Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 @piecho Człowieku, wyciągnąłeś już jeden wątek w skończonych a teraz tutaj. Jak ktoś nie podaje namiarów to czyba nie chce kontaktu. Ostatecznie trzeba było dać do pracy oferowanej lub wolnych dyskusji.
Ania Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 napisz jej na pm to dostanie powiadomienie na maila. bo tak to wątpie czy zajrzy.
Rekomendowane odpowiedzi