Lucas Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 No i kolejny samolot, tym razem coś bardziej współczesnego - British Aerospace Hawk T1 A. Na tych maszynach lata grupa akrobacyjna Red Arrows, więc już się pewnie domyśliliście, że model zrobię właśnie w taiej akrobatycznej wersji malowania :) . Sam samolot nie jest zbyt skomplikowany, ale z takim właśnie czerwonym lakierem prezentuje się bardzo ciekawie :) Oto dotychczasowe efekty pracy:
Hindus Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 no , już wreszcie jestem (po chyba 2 miesięcznej nieobecnosci :) )witam wszystkich - jak narazie co do pracy to za wiele niemoge powiedziec :( wg mnie musisz popracowac nad obrzeżem (??) pokrywy tzn tego wlotu co jest w nim umieszczona kabina - niewiem jak to sie zwie wiec sorka..
Piotr Dobosz Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 ta kabinka to troszke krzywa jest chyba:)
Lucas Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Update, zrobiłem owiewkę ale chyba trzeba w niej trochę poprawek wprowadzić.
Loozack Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 oj trzeba, trzeba, ale ogólnie nieźle ci idzie :) pozdrawiam
Lucas Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 I kolejny upate, bryła ogólna właściwie zrobiona, teraz będę miał zabawę ze szczegółami :)
blood_brother Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Mozesz wrzucis jakies zdjecie referencyjne, zeby bylo do czego przyrownac??
blood_brother Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 No to narazie to co zauwazylem. Jak z kadluba wychodzi pionowy ster to u ciebie jest to nagle a na zdjeciach wyglada na to ze stosynkowo lagodnie wychodzi. Idac od przodu oczywiscie. I te cosie tuz za kabina powinny byc chyba wieksze. Jeszcze jakbys mogl pokazac jakies zdjecie wlotow bo troche dziwne sie wydaja i nie wiem czy to tak jest czy to u ciebie.
Lucas Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 Dzięki za zwrócenie uwagi, być może blueprinty są od trochę innej wersji ale opierając się na obrazkach jakoś sobie poradzę :) Co do chwytów powietrza to chyba wszystko w porządku.
blood_brother Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Sorry za upierdliwosc ale jakbys mogl jeszcze dac render z mniej wiecej podobnej strony co na ostatnim zdjeciu to by mi to ulatwilo bo caly czas nie jestem przekonany do tych wlotow:)
Lucas Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 Od dołu, trochę zabawy będę miał z podwoziem :]
Lucas Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 No i jeszcze chwyty powietrza od przodu.
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 no no no musze przyznać że całkiem fajny, tylko czekam aż więcej szczegółów nabierze
blood_brother Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 W oryginale sam wlot powietrza jest umieszczone troszeczke wyzej. Jeszcze jest ostro zakonczony na krawedziach (wlot) a w twoim modelu jest on malo ostry ale mozliwe ze to wina oswielenia. Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi:)
Lucas Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Napisano 16 Styczeń 2005 Drobny update, jakoś chwilowo nie mam nastroju żeby ten model robić, jak znajdę więcej czasu to spróbuję się jakoś zmobilizować :)
Lucas Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Reaktywacja wątku, mam trochę czasu w Święta, więc może uda się skończyć ten jednak już dawno zaczęty model :). Do wymodelowania została kabina i pilot, zacząłem podwozie, ale nie wiem czy jest sens kończyć, bo przewiduję scenę w powietrzu. Narazie zacząłem lakier i już mam drobny problem (aczkolwiek nie natury graficznej). Mianowicie, na kadłubie, po obu stronach są godła, po lewej stronie jest godło Red Arrows jako szwadronu, niestety nie wiem czego godło jest po prawej stronie, widać je na zdjęciu: http://www.raf.mod.uk/reds/images/1997team1.jpg Jakby ktoś miał jakiś pomysł to proszę pisać :). A oto efekty dotychczasowej pracy:
Lucas Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Drobny update - malowanie skończone, zostały tylko do zrobienia rowki i jakieś ślady zużycia. Teraz wypadałoby zrobić kokpit.
dariusz Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 podobny do polskiej Iskry raczej Irydy:] ladny, mi sie bardzo podoba, tylko shader do mnie nie przemawia. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi