Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  Cytat
Originally posted by boowa

Dual Athlon 2.4 MPa 64 bit 1MB

Wow :o

sprzęt niezły, ale co to znaczy \"64 bit 1 MB\" ?

• Odpowiedzi 346
  • Wyświetleń 41,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Wiesz co? sam nie wiem ale jak mi tłumaczyli znajomi, którzy się znają na sprzęcie wyższej klasy to jest to procesor pośredni między 64-bitowym Athlonem a Opteronem - więcej nie powiem bo się nie chce zbłaźnić niewiedzą :)

Napisano
  • Autor

no i czy te oczy mogą kłamać? ;)

które wygląda lepiej? 1 czy 2?

Napisano
  Cytat
Wow

sprzęt niezły, ale co to znaczy \"64 bit 1 MB\" ?

Cytat

chyba ,ze jest 64-o bitowy i ma 1 mb cache-ale oczy piekne...eee musialem edytowac-ostrzejsze lepsze....

Napisano

jedynka lepssa...gdyz sa ostrzejrze kolory tak jak jest u wampirow:]

pzodro

Napisano
  • Autor

No więc trochę te oczka podciągnąłem :)

na twarzy jeszcze szykuje się trochę poprawek zatem nie zwracajcie uwagi na niedociągnięcia.... ;)

pozdrawiam

Napisano

Ej no...rewelacja! Naprawdę piękna robota, twarz bardzo ładna, szczegółowa i realna, graguluje!!!!!!:D

Napisano

are u crazy

wow wow wow super gały ci wyszły nic dodac nic ując tlyko popraw nosek troche bo jak dla mnie za gruby :)

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki.... [piwo]:D[rotfl2]

a jeśli chodzi o twarz to aż wstyd przyznać ale nie ruszyłem jej od ostatnich postów... poprostu czekam aż na tyle rozgryze Shag:Hair, żeby dodać włosy. Włosy wiele zmienią i dlatego dopiero wtedy zajmę się głową :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hmmm... właśnie poczytałem troche postów i kurcze mam problem...[no]

Czy DHAMPIR mieści się w temacie?

Jak myślicie? może zabłąkany tutaj moderator odpowie?[nauka]????

Napisano
  • Autor

Pisałem wcześniej, że wstrzymałem prace nad buźką do momentu dodania brwi, rzęs i włosów....[yes]

Napisano

Dhampi...przypomina bardziej wampira..wiec chyba mi sie wydaje ze sie zalicza do kategori aby brac udzial w tej bitwie:)

pozdor:]

Napisano

no mamy mamy..to jest wlasnie jeden z nich:)))...jescze co sie doczepie...to to ze bys mogl troche pomniejszyc te zrenice aby zaczynaly sie rowno z okiem a nie gdzies schowane za powieka....taka moja opinia...

pozdro[piwo]

Napisano
  • Autor

Dzięki Wam wielkie[piwo] ale jak się ma sprzęt i trochę wolnego czasu.... i oczywiście wyobraźnię to łatwo się uczyć...

Pablo... a propos źrenic to wzorowałem się na ludziach, którzy robili efekty specjalne do Buffy.... ale może masz racje :)

no i mały update co by nie było, że się leniwię... poprostu tym razem to było wyzwanie.... scena ma 650 000 faces i renderowała się 6 minut....

ten ażur to model a nie bump i łącznie z krawędziami i czaszkami docelowo będzie srebrzony...

widzę na renderze 3 babole - przy czaszkach... (to przeróbki nakolanników) - ale dopracuję to :) obiecuje

pozdrawiam [piwo]

Napisano

no to zes sie narobil..tylko gratulowac [piwo][spox]...moge dac propozycje?...wiecdalbym na ten stanik naramieniki z lancuchow takich malych....moze byc?

[piwo]

Napisano
  • Autor

Hmmm... nie bardzo rozumiem[co?]...możesz to bliżej wyjaśnić albo naszkicować?... a może jakiś przykład?

będę wdzięczny :) [piwo]

Napisano

oki..wiec cos tam nabazgralem..uprzedam ze nie mam talentu do rysowania :D:D..i troche zle narysowalem bo za bardzo to odstaje...powinno bardziej przylegac do ciala...ale mniej wiecej bedziesz wiedzial o co chodzi...

pozdro[piwo]

Napisano
  • Autor

No całkiem niezły pomysł...[piwo] .. pomyślę nad takimi ramiączkami jak będą już naramienniki...

..(może połączyć naramienniki z gorsetem w ten sposób?)

dzięki Pablo [piwo]

pozdrawiam

Napisano

no pewnie ze bys mogl polaczyc..tylko ze tedy by musialy one byc troche mneijsze te lancuchy...

pozdro[piwo]

Napisano

Piekne poprostu piękne...skąd wziąłeśtaki fikuśny biustonosz??...czy jak to się nazywa :D oczka mógłbyś troszke poprawić...kolorytu im brak...mętny jest ten który narazie jest...jednak czerwień albo jakiś inny ostry kolor pasował by lepiej :D a i może te dzióri w nosie...za bardzo je widać :D ale tak to wymiata ta praca :D pozdrawiam...

Napisano

no, ladnie, boowa...

tylko nie wiem, czy jest sens robic takie drobne szczegoly modellingiem, a nie teksturami... no, chyba ze zrobisz megazblizenia!

pozdroofki

Napisano

Siora mi kazała więc piszę - pracka kapitalna, az pobiegła do skelu szukac takiego modelu stanika...hehe....Postać swietna, jedna z lepszych na tej bitwie, jestem pod wrażeniem...chłopkia, musimy sie starać!!!:)... A Ty boowa pracuj pracuj, bo aż człowiek się uczy....

Napisano
  • Autor

Woooww... wielkie dzięki Wam wszystkim... [piwo]

...powiem szczerze, że to daje człowiekowi zapał do pracy :D

a teraz konkretniej:

1) oczka napewno poprawie (rozjaśnię soczewkę na tęczówce aby bardziej przepuszczała kolory....)

2) ażury na gorseciko/staniku postanowiłem zrobić jako model ponieważ będą wyglądać lepiej przy GI i dokładniej można dobrać teksturę (przy normalnym teksturowaniu aby dobrze wyszła przy rozdzielczości 5000x5000 musiała by mieć conajmniej 2000x2000 w 150dpi i TIFF)

3) dziurki w nosie po oteksturowaniu się poprawią

4) przyznam szczerze, że nie wiem gdzie taki stanik kupić ;) może pan Kuś (kowal i płatnerz) z Wesołej cos takiego by zrobił ;D

pozdrawiam Was serdecznie

Napisano
  • Autor

No i tu miał się znaleźć mały update z potexturkowanym wstępnie gorsecikiem ale MAX powiedział nie i wywalił mi plik :(

...zatem mam troszku roboty - na szczęście mam backup ale muszę znów porobić czaszki i oteksturkować....

pozdrawiam

Napisano

Tylko brac przykład i podziwiac , szok w oko wpada jak widze to co z pod twojich dłoni na monitor mi pada nie moge Gratuluje super robota i pewnie czasochłonna hehe :)

Napisano

ty jestes wariat i w pelni to wykorzystujesz - gorsecik piekny, chyba sam zaczne taki dziargac dla swojej panny, na gwiazdke powinienem skonczyc, musisz sprzedac go triumfowi albo innemu producentowi

prawdziwe cycuszki w takim cacku......[boje się]

tak trzymaj myslałeś o majteczkach?

[yes]

Napisano
  • Autor

hehe jak bedzie temat \"Joanna d\'Arc\" to zrobie kłódkę na stringach ;)

Napisano
  • Autor

Dołączam mały szkic kosy - co o niej sądzicie? - narazie samo ostrze i głownia....

pozdrawiam

Napisano

Jesli wymodelujesz to tak jak na obrazku to bedzie super, szkic i pomysł jest super z tym ze bardziej przypomina to czekan albo berło sztyletowe.

Napisano

heh przypomina mi broń z diablo :) naprawde fajny klimacik i wogóle :)

Ale to chyba nie skan nie ?

Napisano
  • Autor

no ilekko poprawiony gorsecik ze wstępną teksturką taka na preview :)

Napisano

normalnie czlowieky wymiatasz !!!! :)))).....to moze ja juz pojde.....heh...ehhh...naprawde niezly poziom na tej bitwie jest....i ta kosa tez ekstra :)))

pzodro[piwo]

Napisano
  • Autor

hehehe a spróbój gdzieś iść bez ukończenia pracy ;)[piwo]

Napisano
  • Autor

aha i jeszcze jedno - idą święta więc następny update dopiero po nich .... niestety.....

dzięki wielkie za wizyty i pozdrawiam [piwo]

Napisano

wspaniale! Dhampir jak żywy!

Całkiem poważne pytanie, boowa:

Jak Ty zrobiłeś tę głowę? Czy wystarczyło zagęszczenie siatki? A grymas na twarzy?

Co znaczy: \"...i po małych poprawkach\"?

Jeśli jeszcze nie wyjechałeś na święta..... pomóż mi to zrozumieć.

Napisano

super - choc te zgiencia piersi bym wy\'smootowal - chyba ze silikon... - rozbierz swoja dziewczyne i zobacz jak mimo stanika - bardotki (a taki zrobiles) ukladaja sie piersi :) - po za tym ocena 6+ :)

Napisano
  • Autor

pazzi już ci tumacze:

tworzę model z dwóch zdjęć referencyjnych NURBSem albo Surface ( głowę akurat robiłem Surface a np. dłonie nurbsem), zmieniam to później na Poly i układam siatkę. Następnie robię MeshSmooth (tak aby uzyskać najlepszy efekt) i znów zmieniam na Poly... i bawię się siatką, już niekoniecznie używając fotek referencyjnych..... i daję MeshSmooth... i tak powstaje efekt końcowy....

Grymas można zrobić na 2 sposoby - podpiąć kości do grup wierzchołków i ustawić poprawnie Skin albo jeśli nie szykujemy się do animacji poprostu nanieść poprawki na siatce przed parametrem MeshSmooth.

\"...małe poprawki\" to zazwyczaj usunięcie baboli... przyjżyj się obrazkom :)

pozdrawiam[piwo]

Napisano
  • Autor

PENdzel - nie dziwne, że wyglądają na silikonowe skoro ciało wzorowane na Dahli Grey ;) - ja myślę, że piersi to kwestia gustu[piwo]

Napisano
  • Autor

niestety jak pisałem nie będzie przed swietami zadnego update....

Chciałem Wam tylko złożyć życzenia Wesołych Realnych i Wyrenderowanych Świąt Wielkiej Nocy, Pięknych modeli jajek z czadowymi teksturkami i Mokrego Dyngusa z Wodą na Particle systems z Meta Particlami..... :D [piwo][piwo]

Napisano

hehe dzieki i nawzajem BOOWA :]]][piwo][spox]..a co do facoew...no no...niezle moja psotac ma tylko 80 tys :(

pzodro

Napisano

Pablo: to wlasnie dobrze. Sztuka jest zrobic dobry model z malej ilosci faceow.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności