McsEb Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Originally posted by boowa Dual Athlon 2.4 MPa 64 bit 1MB Wow :o sprzęt niezły, ale co to znaczy \"64 bit 1 MB\" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Wiesz co? sam nie wiem ale jak mi tłumaczyli znajomi, którzy się znają na sprzęcie wyższej klasy to jest to procesor pośredni między 64-bitowym Athlonem a Opteronem - więcej nie powiem bo się nie chce zbłaźnić niewiedzą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 no i czy te oczy mogą kłamać? ;) które wygląda lepiej? 1 czy 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Wow sprzęt niezły, ale co to znaczy \"64 bit 1 MB\" ? chyba ,ze jest 64-o bitowy i ma 1 mb cache-ale oczy piekne...eee musialem edytowac-ostrzejsze lepsze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 jedynka lepssa...gdyz sa ostrzejrze kolory tak jak jest u wampirow:] pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 No więc trochę te oczka podciągnąłem :) na twarzy jeszcze szykuje się trochę poprawek zatem nie zwracajcie uwagi na niedociągnięcia.... ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Ej no...rewelacja! Naprawdę piękna robota, twarz bardzo ładna, szczegółowa i realna, graguluje!!!!!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 are u crazy wow wow wow super gały ci wyszły nic dodac nic ując tlyko popraw nosek troche bo jak dla mnie za gruby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Wielkie dzięki.... [piwo]:D[rotfl2] a jeśli chodzi o twarz to aż wstyd przyznać ale nie ruszyłem jej od ostatnich postów... poprostu czekam aż na tyle rozgryze Shag:Hair, żeby dodać włosy. Włosy wiele zmienią i dlatego dopiero wtedy zajmę się głową :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 No no no I must say I\'m impressed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 hmmm... właśnie poczytałem troche postów i kurcze mam problem...[no] Czy DHAMPIR mieści się w temacie? Jak myślicie? może zabłąkany tutaj moderator odpowie?[nauka]???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thergo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Twarzyczka jest SUPER tylko według mnie za mało kobieca, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Pisałem wcześniej, że wstrzymałem prace nad buźką do momentu dodania brwi, rzęs i włosów....[yes] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Dhampi...przypomina bardziej wampira..wiec chyba mi sie wydaje ze sie zalicza do kategori aby brac udzial w tej bitwie:) pozdor:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielwigierski Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 ahhh slicznie to wyglada. W polsce mamy zdolnych ludzi . zdolnych jak cholera.prawda?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 no mamy mamy..to jest wlasnie jeden z nich:)))...jescze co sie doczepie...to to ze bys mogl troche pomniejszyc te zrenice aby zaczynaly sie rowno z okiem a nie gdzies schowane za powieka....taka moja opinia... pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Dzięki Wam wielkie[piwo] ale jak się ma sprzęt i trochę wolnego czasu.... i oczywiście wyobraźnię to łatwo się uczyć... Pablo... a propos źrenic to wzorowałem się na ludziach, którzy robili efekty specjalne do Buffy.... ale może masz racje :) no i mały update co by nie było, że się leniwię... poprostu tym razem to było wyzwanie.... scena ma 650 000 faces i renderowała się 6 minut.... ten ażur to model a nie bump i łącznie z krawędziami i czaszkami docelowo będzie srebrzony... widzę na renderze 3 babole - przy czaszkach... (to przeróbki nakolanników) - ale dopracuję to :) obiecuje pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 no to zes sie narobil..tylko gratulowac [piwo][spox]...moge dac propozycje?...wiecdalbym na ten stanik naramieniki z lancuchow takich malych....moze byc? [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Hmmm... nie bardzo rozumiem[co?]...możesz to bliżej wyjaśnić albo naszkicować?... a może jakiś przykład? będę wdzięczny :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 oki..wiec cos tam nabazgralem..uprzedam ze nie mam talentu do rysowania :D:D..i troche zle narysowalem bo za bardzo to odstaje...powinno bardziej przylegac do ciala...ale mniej wiecej bedziesz wiedzial o co chodzi... pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 No całkiem niezły pomysł...[piwo] .. pomyślę nad takimi ramiączkami jak będą już naramienniki... ..(może połączyć naramienniki z gorsetem w ten sposób?) dzięki Pablo [piwo] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 no pewnie ze bys mogl polaczyc..tylko ze tedy by musialy one byc troche mneijsze te lancuchy... pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Piekne poprostu piękne...skąd wziąłeśtaki fikuśny biustonosz??...czy jak to się nazywa :D oczka mógłbyś troszke poprawić...kolorytu im brak...mętny jest ten który narazie jest...jednak czerwień albo jakiś inny ostry kolor pasował by lepiej :D a i może te dzióri w nosie...za bardzo je widać :D ale tak to wymiata ta praca :D pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 no, ladnie, boowa... tylko nie wiem, czy jest sens robic takie drobne szczegoly modellingiem, a nie teksturami... no, chyba ze zrobisz megazblizenia! pozdroofki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Siora mi kazała więc piszę - pracka kapitalna, az pobiegła do skelu szukac takiego modelu stanika...hehe....Postać swietna, jedna z lepszych na tej bitwie, jestem pod wrażeniem...chłopkia, musimy sie starać!!!:)... A Ty boowa pracuj pracuj, bo aż człowiek się uczy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Woooww... wielkie dzięki Wam wszystkim... [piwo] ...powiem szczerze, że to daje człowiekowi zapał do pracy :D a teraz konkretniej: 1) oczka napewno poprawie (rozjaśnię soczewkę na tęczówce aby bardziej przepuszczała kolory....) 2) ażury na gorseciko/staniku postanowiłem zrobić jako model ponieważ będą wyglądać lepiej przy GI i dokładniej można dobrać teksturę (przy normalnym teksturowaniu aby dobrze wyszła przy rozdzielczości 5000x5000 musiała by mieć conajmniej 2000x2000 w 150dpi i TIFF) 3) dziurki w nosie po oteksturowaniu się poprawią 4) przyznam szczerze, że nie wiem gdzie taki stanik kupić ;) może pan Kuś (kowal i płatnerz) z Wesołej cos takiego by zrobił ;D pozdrawiam Was serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 No i tu miał się znaleźć mały update z potexturkowanym wstępnie gorsecikiem ale MAX powiedział nie i wywalił mi plik :( ...zatem mam troszku roboty - na szczęście mam backup ale muszę znów porobić czaszki i oteksturkować.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Tylko brac przykład i podziwiac , szok w oko wpada jak widze to co z pod twojich dłoni na monitor mi pada nie moge Gratuluje super robota i pewnie czasochłonna hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 ty jestes wariat i w pelni to wykorzystujesz - gorsecik piekny, chyba sam zaczne taki dziargac dla swojej panny, na gwiazdke powinienem skonczyc, musisz sprzedac go triumfowi albo innemu producentowi prawdziwe cycuszki w takim cacku......[boje się] tak trzymaj myslałeś o majteczkach? [yes] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 piekna robota tylko te czszeczki na sutkach na pierwszu rzut wygladaja jak pompony a reszta jak zwykle u pana rewelka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 ...i tu Was zaskoczę - majteczek nie będzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 nie będzie?? a może żelazne majteczki...z taką wielką kłudą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 hehe jak bedzie temat \"Joanna d\'Arc\" to zrobie kłódkę na stringach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Dołączam mały szkic kosy - co o niej sądzicie? - narazie samo ostrze i głownia.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thergo Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Jesli wymodelujesz to tak jak na obrazku to bedzie super, szkic i pomysł jest super z tym ze bardziej przypomina to czekan albo berło sztyletowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 sam rysowałes?? super, bardzo lubie taką broń! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 heh przypomina mi broń z diablo :) naprawde fajny klimacik i wogóle :) Ale to chyba nie skan nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 no ilekko poprawiony gorsecik ze wstępną teksturką taka na preview :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 normalnie czlowieky wymiatasz !!!! :)))).....to moze ja juz pojde.....heh...ehhh...naprawde niezly poziom na tej bitwie jest....i ta kosa tez ekstra :))) pzodro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 hehehe a spróbój gdzieś iść bez ukończenia pracy ;)[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 aha i jeszcze jedno - idą święta więc następny update dopiero po nich .... niestety..... dzięki wielkie za wizyty i pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 wspaniale! Dhampir jak żywy! Całkiem poważne pytanie, boowa: Jak Ty zrobiłeś tę głowę? Czy wystarczyło zagęszczenie siatki? A grymas na twarzy? Co znaczy: \"...i po małych poprawkach\"? Jeśli jeszcze nie wyjechałeś na święta..... pomóż mi to zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 super - choc te zgiencia piersi bym wy\'smootowal - chyba ze silikon... - rozbierz swoja dziewczyne i zobacz jak mimo stanika - bardotki (a taki zrobiles) ukladaja sie piersi :) - po za tym ocena 6+ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 pazzi już ci tumacze: tworzę model z dwóch zdjęć referencyjnych NURBSem albo Surface ( głowę akurat robiłem Surface a np. dłonie nurbsem), zmieniam to później na Poly i układam siatkę. Następnie robię MeshSmooth (tak aby uzyskać najlepszy efekt) i znów zmieniam na Poly... i bawię się siatką, już niekoniecznie używając fotek referencyjnych..... i daję MeshSmooth... i tak powstaje efekt końcowy.... Grymas można zrobić na 2 sposoby - podpiąć kości do grup wierzchołków i ustawić poprawnie Skin albo jeśli nie szykujemy się do animacji poprostu nanieść poprawki na siatce przed parametrem MeshSmooth. \"...małe poprawki\" to zazwyczaj usunięcie baboli... przyjżyj się obrazkom :) pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 PENdzel - nie dziwne, że wyglądają na silikonowe skoro ciało wzorowane na Dahli Grey ;) - ja myślę, że piersi to kwestia gustu[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Boowa ile ma ta psotac razem z biustonozeszem faceow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 ok. 700 000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 niestety jak pisałem nie będzie przed swietami zadnego update.... Chciałem Wam tylko złożyć życzenia Wesołych Realnych i Wyrenderowanych Świąt Wielkiej Nocy, Pięknych modeli jajek z czadowymi teksturkami i Mokrego Dyngusa z Wodą na Particle systems z Meta Particlami..... :D [piwo][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 hehe dzieki i nawzajem BOOWA :]]][piwo][spox]..a co do facoew...no no...niezle moja psotac ma tylko 80 tys :( pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Pablo: to wlasnie dobrze. Sztuka jest zrobic dobry model z malej ilosci faceow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi