lukasz Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 postać: dziewczyna Sadako z filmu \"the ring\" - w mojej pracy ( zobaczymy czy się uda) tajemnicza dziewczynka , zabita przez rodziców powraca z ze swojego grobu-studni(do której została wepchnięta) . Nie wiem jeszcze czy przedstawie ja wychodzącą ze studni, czy po prostu stojącą czy w innej pozie - zobaczę w trakcie pracy. A oto zdjęcia które mają oddać klimat pracy i zaczęta głowa dziecka: [Edited on 9-4-2003 by Tesaurus] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 sorry, trochę namieszałem - wysłałem screen z głową jako nowy temat bitwy , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 łe nie dobrze mi nigdy bym nad czymś takim nie pracował okropność :) ale tobie życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 uuuułał! temat niezły nie ma co, jak zreszta sam film. Ale z tego co pamietam to chyba nie zostala zabita przez swoich rodziców, zreszta nieważne. Jak dla mnie superancko było by zrobić ją jak wychodzi z tv[boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 no temat swietny..zoabcyzmy jak z ykonaniem [spox][soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 widzialem ten film.ta klijetka ma nierowno pod sufitem...wydaje mi sie ze twarz tej klijetki ktora zrobiles ma zabardzo pogodny wyraz..zrob bardziej ponury [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 w tym tempie to to ja sie chyba nie wyrobie z moją Sadako :P , załączam głowe - muszę nadać jej teraz odpowiedni charakter (grozy) , na zdjęciach z filmu nie widać twarzy, u mnie bedzie przynajmniej częsciowo no i tak się zastanawiam jak jej włosy robić ....no ale to na końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Widać, że robisz postępy. proponuję ci przyjżeć się budowie twarzy azjatek - zazwyczaj nie są tak pociągłe, mają mniej bulwiaste nosy i wysoko osadzone kości policzkowe, które nadają oczom charakterystyczny wygląd... również ucho wymaga innej lokalizacji - u człowieka dół ucha zaczyna się przy końcu żuchwy.... to tyle... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Kwiecień 2003 Share Napisano 11 Kwiecień 2003 no wiec...mam pytanko...po co robic az tak wiele sczegolw na twarzy skoro i tak tam szystko zakryja wlosy? chyba ze nie bedzies ich tak spusczal...a co do wlosow to polecam plugin shag hair pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2003 no właśnie...pokaże przynajmniej połowe twarzy lub fragment - albo zupełnie ją odsłonie , ( ale nie będzie juz tego klimatu jak z zasłoniętą twarzą..). Myślałem o shag hair, ale chyba gryzie się z v- rayem...Chyba ,że wyrenderuje scanlinem.. a tymczasem mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robczan Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 popracuj nad szyja. jest zupelnie inna niz szyja czlowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 :o :o :o Bardzo mis ie podoba i dobrze ci idzie kurde fajowo , nie moge ilez ja bede musiał sie na tyrac hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 nie oglądałem \"the ring\'a\" ale może w przyszłoście się to zmieni...mógłbyś znaleźć gdzieś jpg...albo cokolwiek ze zdjęciem jej twarzy?? Bo robisz model...który super wygląda...ale nie mając pierwowzoru nie mogę się czepnąć :D chyba że o to Ci chodzi żeby niewtajemniczeni się nie czepiali :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 zdjęcia z filmu są ze strony : http://ringworld.somrux.com/index.htm - chyba największy serwis o tym filmie. Jest zdjęcie z twarzą (z amerykańskiej wersji filmu). Sid, musze się kurde starać co by Sadako mogła z twoim Edim powalczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Troche jak dziecko-alien wyglada. Popracuj nad oczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 witam, troszkę zaniedbałem bitwe ale jest update: dzieciak trochę przypakowany ale jak złoże całość to zaczne go odchudzać i spróbuje nadać mu odpowiedni charakter - panowie znając wasze upodobania uprzedzam ze to jeszcze dziecko (chodzi o piersi). Oczy narazie zostawie takie jakie są - na koniec zostawim poprawki ale dzięki za komentarze - im więcej tym lepiej -nie bardzo jeszcze wiem w jakiej pozie ustawić Sadako... może na krześle tak jak na zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 kolejne obrazki, model mniejwiecej zkonczony - odchudze jeszcze uda, poprawie palce u nóg i biorę się za sukienke, będzie przetarta, porwana zeby pokazać troche ciała pod:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 nooo...ladnie wychudzona jest:))..tylko czy czasem te cycuski nie za bardzo sa spiczaste?...jak juz sa takie male to moglbys zrobic bardziej na zwisy... pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teluumen Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Panowie.... Ile To ona ma lat? Z tych zdjec wynika ze nie wiecej niz 10-11.. Cos tu mi nie gra, bo to bardziej przypomina mi 120 letnia staruszke nizli 10 letnie dziecko majace niepokolei we lbie. Biustu dzieci 10 letnie nie maja. Chyba ze to jakis... nie mam slow. Poza tym poprawil byc brzuch, stawy... bo to wyglada na poczwarke a nie dziecko. Radze spojrzec na jakies zdjecia postawy... MOze na www.fineart.sk (chyba tak) cos bedzie. Powodzenia... PS... Twarz... Gremlin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 no właśnie taka ma być - zgarbiona , wychudzona(będzie jeszcze bardziej) przerośniete stawy - patrz pierwsze zdjęcia(szczególnie to po prawej) - zdjęcie przedstawiające ja na krześle jest z amerykanskiej wersji filmu i nie chce robić ładnej laleczki z krągła buźką, a jeżeli chodzi o brzuch to nie bardzo wiem co jest nie tak? cycuszki zeczywiscie powinny być mniejsze ...ale najwyżej będzie trochę starsza tak jjak na pierwszym zdjęciu..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 no i zaczyna się zabawa z texturą - na razie sama głowa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 No fajne textura, z lekkim bumpem (chyba:)) , podoba mi się ,taka gładka i ...no jak skóra:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 texturka spoko:)..tylko te oczy mi nie pasuja...sa za duze...bardziej przypomina jakiegos aliena niz czlowieka... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 tekstura super :) a oczka ...hmmm... Pablo no w końcu to nie jest homo sapiens ;)... mnie się podobają bo potęgują klimacik....[piwo] pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Oooo my god , jestem pod wrazeniem i szokiem , bardzo ładnie wymodelowane hehe kurde nie moge superr , oczka , twarz i ciało , zadbałes o elementy podstawy i textura powala na nogi dobrze dobrana i nałozona podziwiam i gratuluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Używałeś może do teksturowania Deep Painta? Czy po prostu unwrapem UVW nałożyłeś teksture zrobiona w corelu lub w photoshopie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2003 witam po przerwie :) , ciesze sie ze textura się podoba :) sharp - do przeniesienia siatki uzyłem texportera a texture zrobiłem w photoshopie , załączam rendery z całą texturą - widać miejsca łączęń ale zajme się tym jak zrobie sukienke i wtedy się zobaczy co będzie widoczne pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 25 Kwiecień 2003 Share Napisano 25 Kwiecień 2003 Za kazdym nowym renderem coraz bardziej mnie to przeraza i powala z podziwu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 25 Kwiecień 2003 Share Napisano 25 Kwiecień 2003 ładne te żebra, i ogólnie cała textura...kurde, też musze się poważnie zabrać za photoshopa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 27 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2003 witam, podpiałem sadako pod bipeda.... Koncepcja jest taka (nie wiem czy dobra - nie mam doświadczenia w animowaniu i rigowaniu(?))- ustawie ja w takiej pozie w jakiej bedzie na koncowym renderze, zkolapsuje obiekt i juz w tej konkretnej pozie popoprawiam wierzchołki i dorobie sukienke,włosy itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 Sadako po prawej ma ciekawą pozę... naprawdę, rzadko mi się podoba ustawienie.....nic bym w tym geście nie zmieniła, może zastanowiłabym się nad biodrem a może musi być takie? i pytanie z innej beczki: masz nr. gg? miałabym kilka pytań. zyczę powodzenia![mruga] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 27 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2003 4668922 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2003 nasteona poza ( obrazek dla lepszego efektu troche przyciemniony w photoshopoie)- tym razem siedząca- i w takiej chyba będzie ostateczny render (ale zobacze jeszcze jedna ) i czas chyba na włosy i jakieś wdzianko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Poza ciekawa, ale nie wiem czy nie lepsza byłaby identyczna jak na zdjęciu ze strony 1. (czyli siedząca dziewczynka z rączkami na kolanach) Jednakże to Twoja idea i Twoja wizja..... Jak ty ją ustawiasz?[cfaniak] [papapa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 W tym momencie wymiatasz mój umysł z równowarzni logicznej :) co kolwiek to jest jest zajebiste :) ( sory za zwroty ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Dawno nie było mnie tu i widzę, że kolega rozwinął model niesamowicie - kawał cudownej roboty .. a ten ostatni render jest wysmakowany artystycznie - bomba pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 29 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2003 dzięki boowa, sid - twoje posty naprawdę motywują do dalszej pracy :) pazzi - no własnie miała być w takiej pozie jak na zdjęciu ale pomyślałem że z wyciągniętą ręką w naszą stronę będzie \"straszniej\" - może na tym renderze kiepsko to wyszło.. ale z rękoma na kolanach też spróbuje tylko zrobie włosy, ustawiam ją bipedem, miałem robić do niej szkielet ale w końcu użyłem bipeda i phisique... a dzisiaj nic nie robie musze się w końcu wyspać [ziewa], pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 30 Kwiecień 2003 Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Moge sie ciebie o coś zapytac , czy twoja postac ma paznokcie bo chyba z tej starosci nie dowidze na oboje oczu hehe , no toche dziwne jezeli to postac ludzka mogla by mnie tez włosy na ftce wyglada całkiem wporzo i zdaje mi sie al echyba nie zostawisz jej takich uczu co nie ? , mimo ze praca jest superowa ... wymaga jeszcze wiele pracy i czasu który w nią trzeba włozyc wiec , mam nadzieje ze nie bedziesz teraz próznował i zabierzesz sie powarznie do roboty , po jeszcze jedno wyraz jej twarzy jest ubogi , jest mloda to fakt ale bez przesady , jest juz martwa daj jej troszke starosci tak jak ty na to patrzysz , mam nadzieje ze ciuchy które jej szykujesz będą obdpowiedni na niej lezały , beda brudne i pogniecione , oraz odur wstertnej smeirci bedzie wnich umieszczony co ty na to ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 sid - ciuchy nie tylko będą brudne i trochę wygniecione ale jeszcze porwane, przetrarte i postrzępione :) wiem, ze sporo pracy jeszcze przy tej dziewczynce zostało tylko ze tego własnie mi brakuje (czasu) , włosy i oczy będą uzupełnione a twarz to może kwestia textury, moze jest za delikatna?....jutro rano biore się za nią:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafix Napisano 30 Kwiecień 2003 Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Ja sie troche uczepie postawy, zauwaz ze w tej pozcji Lukasz prawe ramie jest tak jakby wybite do gory co troche psuje wizerunek, wyglada na sztuczna postac , brak jest tego czegos, Dazysz d uzyskania postaci realstycznej nie fantasy wiec musisz sie liczyc z tym, ze musi ona mniec odpowiednia postawe godna ludzkiej, czyli taka dla sprostowania, ktora normalny czlowiek jest w stanie wykonac, druga sprawa to rece , jakos takos plastikowe, nie spojne , ale moze to tylko moje odczucie albo mam cos z monitorem, no i PAZNOKCIE bo tez ich nie widze ... Powodzenia ... Kontak jakco na U2U lub mail Pozdrawiam i zycze milej pracy !@!:cool:;):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 sid - czy ta kiecka leży odpowiednio?:) - na razie szkic photoshopwy- takie coś własnie chce jej nałożyć tlko nie wiem jak mi to wyjdzie:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 1 Maj 2003 Share Napisano 1 Maj 2003 qrde.....naprawde zrobilepostepy..piknie to wyglada :))..tylko cos z tym \" kroczem\" nie tak....jakby za bardzo sie rozchodzi i jest kdwarattowe... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 2 Maj 2003 Autor Share Napisano 2 Maj 2003 witam, sadko ma juz włosy:) - na razie będą takie a jak starczy czasu to się jeszcze dopracuje Z tym kroczem Pablo to zobacze jak będzie w osteczej pozie- jak trzeba będzie to poprawie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 2 Maj 2003 Share Napisano 2 Maj 2003 Włosy i twarz świetna....tylko ręce i nogi wydaja mi sie byc nieproporcjonalne do reszty ciała...ale i tak jest spox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 3 Maj 2003 Share Napisano 3 Maj 2003 b.fajny klimacik! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 3 Maj 2003 Share Napisano 3 Maj 2003 strach sie bac!! [boje się] pozdroofki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 3 Maj 2003 Share Napisano 3 Maj 2003 NO co do kiecki hehe super wyglada , ale tak musi byc dłuzsza wrecz ciągnąc sie po podłodze , mogła by miec jeden rekaw porawny do łokcja albo za łokiec a drugi hmmm a drugiego nie miec wogóle hehe no lae fajnie wyszło ci to :) czekam na reszte włosy są zajebiste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 5 Maj 2003 Autor Share Napisano 5 Maj 2003 witam , ostatnio brakuje mi czasu na sadako ale dzisiaj posiedziałem trochę nad sukienką, - spokojnie sid - będe starał sie nadać jej charaker i wygląd o którym pisałeś...:), pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 5 Maj 2003 Share Napisano 5 Maj 2003 no ale z ta sukienka to przesadziłeś [boje się] REWELACJA ....... pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 5 Maj 2003 Share Napisano 5 Maj 2003 hmmmmmm, jaka sexowna!vzdenerwowany][pokazal jezyk] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi