Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor Chce wstawic do mojej pracy postac z Posera jednak nie wiem za bardzo jak. Czy moge pierw ustawic postac w poserze tak jakbym chcial, a pozniej wstawic w maxie??. Jesli tak to w jaki sposob? I co moge do sceny jeszcze wstawic ........
Napisano 26 Grudzień 200420 l moze sie czepiam... ale tak troche mi nie pasuja te drzwiczki z boku.. z kratka.. jakos nie potrafie sobie wyobrazic ze to sie otwiera w sposob ktory umozliwia wejscie do kabiny :/ - nie wiem czy o tym byla mowa bo szczerze mowiac nie chce mi sie czytac tego wszystkiego :P... ale pozaty... to kopara ful wypas :D pozdro jeszcze apropo posera... to proste... exportujesz postac z rozszerzeniem "3ds" i importujesz w maxie o ile o to chodzi
Napisano 3 Styczeń 200520 l Autor Czesc Wam mam do Was prosbe o podanie mi dobrych tutkow dotyczacych unwarpa, gdyz nie moge skonczyc swojego modelu:(. Powod braku obrazkow jest spowodowany chwilowym brakiem dostepu do servera :(. Z gory dziekuje za pomoc
Napisano 3 Styczeń 200520 l http://67.15.36.49/ffa/tutorials/max/UVW_mapping_an_object/UVW_mapping_an_object1.asp masz i bierz z niego ile wlezie :) ze mna tez zostal podzielony. [pzdr
Napisano 3 Styczeń 200520 l Autor Dzieki Draakul ale juz go widzialem i hmm niezabardzo no ale dzieki
Napisano 4 Styczeń 200520 l Autor a moze macie jeszcze jakies inne tutki posiadacie badz wiecie gdzie moge je znalezc?? :) tak by byl dokladny przyklad zastosowania unwarpu...
Napisano 4 Styczeń 200520 l Autor Luke3D przepraszam ale server mi padl :( ale postaram sie jak najszybciej bydlaka naprawic :)
Napisano 9 Styczeń 200520 l standardowo jakieś zbliżenia bym prosił ;) poza tym piękna robota pozdrawiam
Napisano 9 Styczeń 200520 l no piekny model, teraz jeszcze jakas scenka, troche podniszczyc lakier i bedzie full wypas
Napisano 9 Styczeń 200520 l no i lycha zdrowo musi byc odrapana jak takie kamienie podnosi najlepiej z ostrym bumpem w niektorych miejscach
Napisano 10 Styczeń 200520 l Autor Proba z materialami - wiem ze duzo trzeba zmienic!!!... co myslicie o takiej koncepcji...
Napisano 10 Styczeń 200520 l hehe, mikrokosmos ;) przede wszystkim proponowałbym inne ujęcie, może lekko z dołu żeby ukazać wielkość i moc tego sprzętu... i dzięki za zbliżenie :) pozdrawiam
Napisano 10 Styczeń 200520 l Kurde modelik wypasny :). Ostatnia scena nie bardzo mi pasuje ... Moze bys postawil obok tego Cat'a pare(nascie) rurek, a wokol rusztowania badz jakies zbrojenia do murow? Pomysl nad tym, bo ostatnia scenka nie-ten-teges jest :). Pzdr
Napisano 10 Styczeń 200520 l murek ladny :) (model i teksturki) pojazd... model swietny ale teksturki mi troszku nie pasuja...ajby wygladal z plastiku :) co do brudu to moze wymieszaj za pomoca mix ta teksturke z odpowidnim noisem? przyda sie tez multi-sub-obj :) pozdrawiam
Napisano 10 Styczeń 200520 l powiedz mi bo jestem poczatkujacym w czym i jak robisz te blekitne rendery... Jak mozesz to jakos dokladniej
Napisano 10 Styczeń 200520 l Autor Lt.Knysha zastanawialem sie nad tym i zobacze co da sie zrobic z tym rusztowaniem - ale nie obiecuje bo komp mi padnie wesoledi - wiem zmienie jeszcze material koparki :) Szczupal - postaram Ci sie napisac co i jak ale ja jestem laikiem wiec nie wiem czy dokladnie napisze ... Rusztowanie bylo robione na szybkosc bo i tak w scenie nie bedzie widac szczegolow!!! V-ray Image Sampler : Adaptive Subdivision Min rate -1 , Max rate 2 Gi: Irradiance Map Max rate -2 Environment: Gi Environment "on" Multiplayer 1 to tyle wpisywalem te wartosci ktore zmienialem... jak cos to pytaj
Napisano 11 Styczeń 200520 l Autor teraz tylko jeszcze zmienie tekstury koparki. Co o tym myslicie...
Napisano 11 Styczeń 200520 l boję się, że niechcący popsujesz świetny model nieciekawą sceną :( puki co rendery samej koparki wyglądają najlepiej, scenki rażą złym oświetleniem a ujęcie odrzuca koparkę na dalszy plan, a powinna być przecież na pierwszym... poza tym na terenie takiej budowy jest z reguły więcej błota niż bujnej trawy, natomiast błoto oznacza dużo wyjeżdżonych śladów a więc i dużo roboty... może zamiast na terenie budowy umieść tą koparkę na jakiejś lawecie, nie wiem... uważam tylko, że nieźle się wpakowałeś z tą scenką ale może mnie zaskoczysz i coś jeszcze z tego będzie :) powodzenia
Napisano 11 Styczeń 200520 l zacznij od zwiekszenia rozdzielczosci tekstur.. duzego powiekszenia rozdzielczosci tekstur, wygladaja jak z lat '90 ;]
Napisano 11 Styczeń 200520 l hmm...chyba juhs zapuźno na moja uwage ale wg. mnie: 1. ta łycha czy spych troszke szersza mogła by byc wygladało by to jak buldozer :] 2. Scena hmm... ja to widze ze sobie stoi w jakimś błotku w ciemności koło jakiejs budy (takiej jak na budowach mieszkaja pracownicy) np. lampa pokrzywiona oswietlająca ja dodatkowo w tle toytoi dla zartu :] i tyle reszta to ciemność. Koparka doskonała P.S Jaki masz komputer ze udzwiga ci ta scenke ? :] Pozdrawiam
Napisano 11 Styczeń 200520 l Autor Wstawiam kolejny pojazd - prosze mnie bardzo nie krytykowac bo robiony na biegu wiec jest w nim bardzo malo detali a i tajk ich nie bedzie bardzo widac wiec po co kompa mulic :)
Napisano 11 Styczeń 200520 l Autor Moja propozycja sceny... Jak wam sie podoba, co dodac a co zmienic???
Napisano 11 Styczeń 200520 l wedlug mnie pomysl bardzo fajny, ale jezeli czteroosiówka i CAT będą tak ustawione to ciężarówka będzie na pierwszym planie, a wtedy to ona powinna mieć więcej detali, BTW modelik koparki pierwsza klasa
Napisano 11 Styczeń 200520 l Autor Mam do Was pytanie- nie wiecie jak zrobic teksturke blota i sladow po oponach??
Napisano 12 Styczeń 200520 l skania - elegancka tylko drzwi dorób zeby była troszke bardziej realistyczna a tak to w sam raz. Zeczywiście kopakrka powinna iśc na 1 plan. Ale ogolnie scena wyglada ciekawie. Pozdrawiam
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor zmienilem ustawienia kamery i wyglada to tak - mysle ze zostawie takie ustawienia. Co moge dodac jeszcze by jakos scena ladniej wygladala??? czekam na Wasze reflekscje ;)
Napisano 12 Styczeń 200520 l proponowałbym ustawić kamerę mniej więcej na wysokości oczu człowieka i obciąć trochę kadr z lewej, najlepiej żeby Scania była widoczna dopiero od przedniego koła (mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi), w ten sposób nie będzie wątpliwości, że to CAT jest głównym bohaterem :) pozdrawiam
Napisano 12 Styczeń 200520 l jeżeli już skręcasz osie to tak żeby to autko mogło jeździć (scania), o ile dobrze widze to jest ciężarówka 4 osiowa (2 przód i 2 tył), a w takich obie przednie osie są skrętne, tylko ta druga troszkę słabiej.
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor Loozack - zrobie tak jak napisales i zobaczymy co z tego wyjdzie ;) slim_sandman - masz racje moje niedopatrzenie :] Dzieki za uwagi a moze macie jakis pomysl na tekstury??
Napisano 12 Styczeń 200520 l wiesz akurat mam na codzień taką scene jak jade do budy (budowa wiaduktu na A4, trasa Mikołów-Gliwice), to jak tam wygląda sprzęt można opisać dwoma słowami, kuż i błoto, nic więcej, ledwo widać że te ciężarówki były kiedyś białe. :-)
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor Panowie co mam zrobic Max nie chce mi wczyta sceny. Wypisuje mi komunikat " File Open Failed " :(
Napisano 13 Styczeń 200520 l sprawdz w autobacku czy masz zapisane kopie sceny, ja mam autosejwa co 5min bo im wieksza scena tym czesciej sie wywala, najgorzej jak jest error podczas sejwowania wlasnie..
Napisano 13 Styczeń 200520 l a jak nie masz autobacka to niektórzy polecają zMERGEować uszkodzony plik z pustą sceną, podobno pomaga :) pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor AcidBoyXL - dziekuje Ci bardzo pomoglo :) Teraz poprawiona kamera co o tym sadzicie??
Napisano 13 Styczeń 200520 l S.U.P.E.R. jak bedzie robil ostateczne rendery daj kilka ujec takie jakies magiczne od dolu itp.:D:D
Napisano 13 Styczeń 200520 l Jak dla mnie bardzo fajnie, jednak ustawił bym na twoim miejscu kamere tak przy przedzie tej ciężarówki wtedy był by fajny widok ogromu (łycha tuż przed oczami) :]. To tyle ode mnie, jak dorobisz jakieś fajne teksturki to będzie bardzo ładna scenka :).
Napisano 14 Styczeń 200520 l no teraz jest ekstra :D ale dobrze by było, gdybyś nie skupiał się tylko na jednym ujęciu, oprócz tego jeszcze propozycja Max_1989 wydaje się być ciekawa... przed tobą chyba najgorsze, teksturki i oświetlenie, no ale czekam na pierwsze rendery testowe :) pozdrawiam
Napisano 14 Styczeń 200520 l Wygląda obiecująco, może tą kamerę przesuń odrobinę tak, żeby było widać kawałek przodu cieżarówki, taki mój pomysł (trochę większa potęga samej ładowarki) A tekstury... Na 3dtotal sa ciekawe zestawy, tylko że płatne... Ale jak dobrze pokombinujesz...:] Powodzenia!!
Napisano 14 Styczeń 200520 l hmmmm bardzo skaplikowane ale ładne moze animacje zrobisz? a wydaje mi sie ze łatwo nie bedzie
Napisano 14 Styczeń 200520 l Autor Dziekuje zaa Wasze uwagi - bez was stracilbym zapal do dalszej pracy!!! Wiem Loozack teksturki i oswietlenie :(
Napisano 17 Styczeń 200520 l Wcięło Ci gdzieś wszystkie obrazki z topic'u;] Ja widziałem tylko jeden- pierwszy, reszta to mój ulubiony czerwony krzyżyk na białym tle...;] Pozdr!
Napisano 18 Styczeń 200520 l Autor Wiem wiem, postaram sie dzis wszystko naprawic. A teraz nowy render... Mam do Was pytanie do takiej sceny jakie najlepsze byloby swiatlo. Prosze o pomoc i ewentualne ustawienia...