Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chce wstawic do mojej pracy postac z Posera jednak nie wiem za bardzo jak. Czy moge pierw ustawic postac w poserze tak jakbym chcial, a pozniej wstawic w maxie??. Jesli tak to w jaki sposob? I co moge do sceny jeszcze wstawic ........

• Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moze sie czepiam... ale tak troche mi nie pasuja te drzwiczki z boku.. z kratka.. jakos nie potrafie sobie wyobrazic ze to sie otwiera w sposob ktory umozliwia wejscie do kabiny :/ - nie wiem czy o tym byla mowa bo szczerze mowiac nie chce mi sie czytac tego wszystkiego :P... ale pozaty... to kopara ful wypas :D pozdro

jeszcze apropo posera... to proste... exportujesz postac z rozszerzeniem "3ds" i importujesz w maxie o ile o to chodzi

Napisano

Czesc Wam mam do Was prosbe o podanie mi dobrych tutkow dotyczacych unwarpa, gdyz nie moge skonczyc swojego modelu:(. Powod braku obrazkow jest spowodowany chwilowym brakiem dostepu do servera :(. Z gory dziekuje za pomoc

Gość AcidBoyXL
Napisano

no i lycha zdrowo musi byc odrapana jak takie kamienie podnosi najlepiej z ostrym bumpem w niektorych miejscach

Napisano

hehe, mikrokosmos ;) przede wszystkim proponowałbym inne ujęcie, może lekko z dołu żeby ukazać wielkość i moc tego sprzętu... i dzięki za zbliżenie :)

pozdrawiam

Napisano

Kurde modelik wypasny :). Ostatnia scena nie bardzo mi pasuje ... Moze bys postawil obok tego Cat'a pare(nascie) rurek, a wokol rusztowania badz jakies zbrojenia do murow? Pomysl nad tym, bo ostatnia scenka nie-ten-teges jest :). Pzdr

Napisano

murek ladny :) (model i teksturki)

pojazd... model swietny ale teksturki mi troszku nie pasuja...ajby wygladal z plastiku :)

co do brudu to moze wymieszaj za pomoca mix ta teksturke z odpowidnim noisem? przyda sie tez multi-sub-obj :)

pozdrawiam

Napisano

Lt.Knysha zastanawialem sie nad tym i zobacze co da sie zrobic z tym

rusztowaniem - ale nie obiecuje bo komp mi padnie

wesoledi - wiem zmienie jeszcze material koparki :)

Szczupal - postaram Ci sie napisac co i jak ale ja jestem laikiem wiec nie wiem czy dokladnie napisze ...

rusztowanie.jpg

Rusztowanie bylo robione na szybkosc bo i tak w scenie nie bedzie widac szczegolow!!!

V-ray

Image Sampler : Adaptive Subdivision Min rate -1 , Max rate 2

Gi: Irradiance Map Max rate -2

Environment: Gi Environment "on" Multiplayer 1

to tyle wpisywalem te wartosci ktore zmienialem... jak cos to pytaj

Napisano

boję się, że niechcący popsujesz świetny model nieciekawą sceną :( puki co rendery samej koparki wyglądają najlepiej, scenki rażą złym oświetleniem a ujęcie odrzuca koparkę na dalszy plan, a powinna być przecież na pierwszym... poza tym na terenie takiej budowy jest z reguły więcej błota niż bujnej trawy, natomiast błoto oznacza dużo wyjeżdżonych śladów a więc i dużo roboty... może zamiast na terenie budowy umieść tą koparkę na jakiejś lawecie, nie wiem... uważam tylko, że nieźle się wpakowałeś z tą scenką ale może mnie zaskoczysz i coś jeszcze z tego będzie :)

powodzenia

Gość AcidBoyXL
Napisano

zacznij od zwiekszenia rozdzielczosci tekstur.. duzego powiekszenia rozdzielczosci tekstur, wygladaja jak z lat '90 ;]

Napisano

hmm...chyba juhs zapuźno na moja uwage ale wg. mnie:

1. ta łycha czy spych troszke szersza mogła by byc wygladało by to jak buldozer :]

2. Scena hmm... ja to widze ze sobie stoi w jakimś błotku w ciemności koło jakiejs budy (takiej jak na budowach mieszkaja pracownicy) np. lampa pokrzywiona oswietlająca ja dodatkowo w tle toytoi dla zartu :] i tyle reszta to ciemność.

Koparka doskonała

P.S Jaki masz komputer ze udzwiga ci ta scenke ? :]

Pozdrawiam

Napisano

Wstawiam kolejny pojazd - prosze mnie bardzo nie krytykowac bo robiony na biegu wiec jest w nim bardzo malo detali a i tajk ich nie bedzie bardzo widac wiec po co kompa mulic :)star.jpg

Napisano

wedlug mnie pomysl bardzo fajny, ale jezeli czteroosiówka i CAT będą tak ustawione to ciężarówka będzie na pierwszym planie, a wtedy to ona powinna mieć więcej detali, BTW modelik koparki pierwsza klasa

Napisano

skania - elegancka tylko drzwi dorób zeby była troszke bardziej realistyczna a tak to w sam raz.

Zeczywiście kopakrka powinna iśc na 1 plan. Ale ogolnie scena wyglada ciekawie.

Pozdrawiam

Napisano

zmienilem ustawienia kamery i wyglada to tak - mysle ze zostawie takie ustawienia. Co moge dodac jeszcze by jakos scena ladniej wygladala??? czekam na Wasze reflekscje ;)

star3.jpg

Napisano

proponowałbym ustawić kamerę mniej więcej na wysokości oczu człowieka i obciąć trochę kadr z lewej, najlepiej żeby Scania była widoczna dopiero od przedniego koła (mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi), w ten sposób nie będzie wątpliwości, że to CAT jest głównym bohaterem :)

pozdrawiam

Napisano

jeżeli już skręcasz osie to tak żeby to autko mogło jeździć (scania),

o ile dobrze widze to jest ciężarówka 4 osiowa (2 przód i 2 tył), a w takich obie przednie osie są skrętne, tylko ta druga troszkę słabiej.

Napisano

Loozack - zrobie tak jak napisales i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

slim_sandman - masz racje moje niedopatrzenie :]

Dzieki za uwagi a moze macie jakis pomysl na tekstury??

Napisano

wiesz

akurat mam na codzień taką scene jak jade do budy (budowa wiaduktu na A4, trasa Mikołów-Gliwice), to jak tam wygląda sprzęt można opisać dwoma słowami, kuż i błoto, nic więcej, ledwo widać że te ciężarówki były kiedyś białe. :-)

Gość AcidBoyXL
Napisano

sprawdz w autobacku czy masz zapisane kopie sceny, ja mam autosejwa co 5min bo im wieksza scena tym czesciej sie wywala, najgorzej jak jest error podczas sejwowania wlasnie..

Napisano

Jak dla mnie bardzo fajnie, jednak ustawił bym na twoim miejscu kamere tak przy przedzie tej ciężarówki wtedy był by fajny widok ogromu (łycha tuż przed oczami) :]. To tyle ode mnie, jak dorobisz jakieś fajne teksturki to będzie bardzo ładna scenka :).

Napisano

no teraz jest ekstra :D ale dobrze by było, gdybyś nie skupiał się tylko na jednym ujęciu, oprócz tego jeszcze propozycja Max_1989 wydaje się być ciekawa... przed tobą chyba najgorsze, teksturki i oświetlenie, no ale czekam na pierwsze rendery testowe :)

pozdrawiam

Napisano

Wygląda obiecująco, może tą kamerę przesuń odrobinę tak, żeby było widać kawałek przodu cieżarówki, taki mój pomysł (trochę większa potęga samej ładowarki)

A tekstury... Na 3dtotal sa ciekawe zestawy, tylko że płatne...

Ale jak dobrze pokombinujesz...:]

Powodzenia!!

Napisano

hmmmm bardzo skaplikowane ale ładne moze animacje zrobisz? a wydaje mi sie ze łatwo nie bedzie

Napisano

Wcięło Ci gdzieś wszystkie obrazki z topic'u;] Ja widziałem tylko jeden- pierwszy, reszta to mój ulubiony czerwony krzyżyk na białym tle...;]

Pozdr!

Napisano

Wiem wiem, postaram sie dzis wszystko naprawic. A teraz nowy render...

Mam do Was pytanie do takiej sceny jakie najlepsze byloby swiatlo. Prosze o pomoc i ewentualne ustawienia...

calosc2.jpg