Napisano 11 Kwiecień 200321 l Pomysl jest taki: wyobrazcie sobie tego kolesia ze zdjecia tylko jako jakiegos undead\'a :D Chodzi mi glownie o to zeby byl gruby, brzydki, pokaleczony i mial te kultowa koszulke :-) Zaczne cos robic dopiero dzis wieczorem, ale chce zebyscie sie wypowiedzieli na temat pomyslu :-) Z gory dzieki za wszelkie sugestie/komentarze. [lol][lol][lol] [Edited on 13-4-2003 by Tesaurus]
Napisano 11 Kwiecień 200321 l hehee...fajne i śmieszne, zwłaszcza ten napis na koszulce. No ciekawe jak ci to wyjdzie:)
Napisano 11 Kwiecień 200321 l [lol] niezłe, niezle! HE he he eee... ??czymu nikt nie robi majkela dżeksona?? - l i v i n g d e a t h - \"ajm bad, BAD hus bad?\" he hee!
Napisano 11 Kwiecień 200321 l Pomysł przyjemny i nieco zabawny aczkolwiek jak nie konwencjonalny powodzenia hehe
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Nie wiem dlaczego ale zupelnie nie wychodzi mi modelowanie glowki :( Zalaczam moja poprzednia glowke, ktora mi wyszla o niebo lepiej (ale i tak slabo) Meshsmooth 2 iteracje. Jak mi dalej nie bedzie wychodzilo to mozliwe ze jej uzyje.
Napisano 13 Kwiecień 200321 l no dobrze ci idzie nawet całkiem niezle , w kierunku do raju , ale zauwarz hehe że ona ma byc gruby chyba ciom nie ?? wiec niech spuchnie mu głowa zeby było realnie hehe :P
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Hmm...taka rada odemne przy dawaniu mesch smootha: pamiętaj aby przed daniem tego modyfikatora nieco zagęścić siatke przy miejscach ,gdzie są jakieś zgięcia ale jednoczesnie nie ma zadnych vertexow i linii przy tych zgięciach(tzn może i jest tam troche face\'ów ale lepij potnij tą część cut\'em- ja tak robie)...mam nadzieje ze zrozumiales:) .U ciebie jest to widoczne przy nosie , tam jest taka brzydka linia...właście w tym miejscu to zrób najlepiej przy urzyciu opcji cut w opcjach edit meschu....powodzenia
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Ja nie mam zamiaru uzywac tej glowy do projektu \"fat & ugly\" tylko glupio mi ze jeszcze nic sensownego nie wymodelowalem to pokazalem chociaz jak mi poprzednia glowka wyszla. Dzieki za rady i wiem o co chodzi, po prostu z TA glowa juz nie nie bede robic, wiec nie ma sensu jej poprawiac. Mam nadzieje ze w koncu mi sie uda dobra glowke sprawic, poki co przekopuje sie przez rozne tutoriale. Jakby ktos mial cos interesujacego i najlepiej lopatologicznego to bede wdzieczny. Aha i kiedys na ftp Adka byl fajny videotut o boxmodelingu glowy... Nie wie ktos czasem skad go wziac? Dzieki za wszystkie rady i opinie.
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor No zaczelo mi to jakos wychodzic... Jak myslicie zmierzam w dobrym kierunku? [tu meshsmooth 2it]
Napisano 13 Kwiecień 200321 l w dobrym dobrym:)..tylko pameitaj abys na koncu dal troche wiecej faldow tluczszu na samej postafci i tez na twarzy...sczegolnie na zyji.. pozdro
Napisano 13 Kwiecień 200321 l \'A mama mowila nie jedz tyle golonki\' ;) W tym przypadku glowe mozesz chyba troche bardziej przerysowac w koncu to ma byc spaslak, ale narazie jestes na dobrej drodze (tak mi sie wydaje)
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Wyglada to teraz tak jak na zalaczniku. Jak widac nie zrobilem jeszcze nosa, okolic oczu itd... Wszelkie sugestie BARDZO wskazane.
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Wersja bez meshsmooth\'a, zrobilem okolice oczu, nadal nie bardzo wychodzi mi nos, prosze o rady...
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Teraz to wyglada tak, jak nizej, poprawiam jeszcze bledy - patrz nos.
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Uff wszystkie bledy laczenia vertexow, itd poprawione, siatka wyglada juz gladko, brakuje jeszcze uszu, dziurek w nosie [te niekoniecznie]. Z uszami to moze byc problem, dlatego mam pomysl zeby mial cokolwiek obciete, tylko nie wiem jak to ma wygladac, wiec prosze o rady :) Teraz juz pastwcie sie co poprawic, bo ten model chyba wreszcie zaczal jakos wygladac [rotfl] [uczeń]
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Witam. No zaczyna byc widac efekty. Tak trzymaj, pracoj dalej. Moze ta fotka ci pomoze..:D Pozdrawiam
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Doom III YEAH! [killer][killer][killer] Jak mniemam chodzilo ci o te \"indycza\" szyje? czyz nie? spoko zrobi sie, ale ja juz na dzisiaj koncze, mam nadzieje ze jutro tez bede mial taki dobry dzien na 3dsmax\'a [cfaniak]
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor Ja juz na dzisiaj koncze, dla \"licznych\" fanow mojego dziela prezent - wariacja z cyklu o niczym i bez sensu [pokazal jezyk]
Napisano 14 Kwiecień 200321 l Autor Czemu nikt nic nie pisze? Wrzucam rendery z brazila, od razu lepiej wszystko widac, np znacznie lepiej widac ze gosc ma nos jak ziemniak, ale taki mi sie podoba, w koncu koles jest nieco nieswiezy nie?
Napisano 14 Kwiecień 200321 l Autor Piszcie, piszcie co dodac oprocz uszu? Jakies propozycje co do tego jak go poznieksztalac?
Napisano 14 Kwiecień 200321 l czesc. No wiec jak dla mnie to ma za chudą brodę, i za ostre rysy. Grubas tak niewygląda :-) Szczegołnie niezywy...
Napisano 14 Kwiecień 200321 l Autor Pasuje taki bump? Jak dla mnie to w sam raz dla undead\'a, ale sie wypowiedzcie!
Napisano 15 Kwiecień 200321 l No odrazu inaczej , tylko nos ma jakis nie foremny a oczy nie trzymaja sie konsystencji całosci oczodołów , ale tak to glowa wypasiona :)
Napisano 15 Kwiecień 200321 l wyglada fajnie ... tzn paskudno strasznie :) fajny pomyslunek ale mam pare ale ze SiD em sie zgaszam popraw usta i nos pozatym cool
Napisano 16 Kwiecień 200321 l Autor Troche sie rozleniwilem, ale zrobilem mu ucho... Srednio poprawne ale nie przewiduje zblizen to sie chyba takim zadowolicie :)
Napisano 21 Kwiecień 200321 l Autor Ojoj rozleniwilem sie nieziemsko (ach te swieta)... Musze sie wreszcie zabrac do roboty, ale moze jednak powiecie czy ucho moze byc?
Napisano 21 Kwiecień 200321 l Ucho jest ok, pod warunkiem ze ma wygladac jak nadepniete przez slonia;) Inaczej mowiac troche za plaskie. No i ta malzowina (to w srodku) jest za mala. Zrob w oczach powieki. pozdr