Napisano 24 Grudzień 200420 l Witam wszystkich. Oto moja nowa pracka zatytułowana eve:) Mam nadzieję że się Wam spodoba. Wesołych Świąt:)
Napisano 24 Grudzień 200420 l oj podoba sie :) tylko usteczka wygladaja tak jak by mnie chcialy pocalowac ;) milo ;D
Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor Miło mi że się Wam podoba:) Jest to modyfikowana postać Victorii 3 z Posera... siatka została zmieniona w 3ds max 5.1 DOF i napisy - Photoshop. Wiem, że nie wszyscy graficy akceptują soft typu Poser etc. ale IMHO każde oprogramowanie dające dobre efekty końcowe jest dobrym oprogramowaniem:) Lubię mieszanki typu: dość złożone siatki jakie generuje Poser + fRender czy Brazil i ew. postwork w PS :) Efekty widać. Jeszcze raz wielkie dzięki za C&C:)
Napisano 24 Grudzień 200420 l Buzia rzeczywiście godna podziwu, ale skoro to model z Posera, to właściwie niewiadomo ile jest w tym Twojej pracy. Nie chciałbym tu nikogo głaskać pod włos, więc powiedz może coś więcej o tym co jest Twoje i co możnaby pochwalić albo skomentować... może tekstury? może pokaż dla porównania oryginalny model prosto z Posera, bo jeśli przesunąłeś kilka vertexów, ustawiłeś render i dodałeś napisy... to cóż... przyznaję, efekt w rzeczy samej ładny, ale... to jak "paint by numbers".
Napisano 24 Grudzień 200420 l heh, poser... wlasnie dlatego powstrzymalem sie od obszerniejszego komentarza. Teksture sam zrobiles, czy tez poserowa? (pytanie moze byc glupie, nie pamietam, czy poser ma tekstury) Jesli chodzi o post (napisy...) i to rozmycie to powiem szczerze ze są to te elementy, które uwazam za zbędne. Na przyszłość mów, że model (i tekstura?) to gotwce. pozdrawiam kozioo
Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor Model jak już mówiłem jest modyfikacją oryginalnej siatki typu Victoria v3.0. W zmianie geometrii posłuzyły częściowo modyfikatory Posera, zarówno twarzy jak i całej figury postaci. Modyfikatory takie pozwalają dość swobodnie zmieniać wygląd postaci (w zasadzie to coś podobnego do morphów w maxie). Model "eve" w NICZYM nie przypomina oryginalnej Victorii. Postaram się zamieścić rendery zwykłej Victoria base v3.0 tak dla porównania:) Rozumiem niechęć do programów takich jak Poser, więc trenuję w maxie tutoriale pana Stahlberga:) I, Tak włosy są robione na polygonach. @ kozioo -bez urazy, ale rownie dobrze mozna stwierdzić ze alufele i lakier metallic w Porsche są zbędne... racja są to tylko bajery ale dodają też coś do całości PS. Udało mi się znaleźć obrazek oryginalnej /niemodyfikowanej/ Victorii v2.0 oto on:
Napisano 25 Grudzień 200420 l troche dziwny wezelek ci wyszedl na gornej wardze. oprocz tego wyglada ladnie. a co do posera, nie chce sie wypowiadac, ale nie daze tego programu sympatia.
Napisano 25 Grudzień 200420 l tutoriale Stahlberga Ci się chwalą :) robienie postaci w Poserze ma jednak niewiele wspólnego z 3d. Chciałbym zobaczyć głowę zrobioną w całości w poly ręcznie w twoim wykonaniu...
Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor Dziękuję wszystkim za krytykę i komentarze. Jeszcze takie pytanie... trochę z innej beczki. Czy opłaca się tworzyć nowy thread na temat materiałów np. Skin Shader itd.? Widziałem coś takiego na CGTalk i sporo ludzi chciało się podzielić doświadczeniami. zamieszczam sample swojego shadera do maxa 5.1
Napisano 25 Grudzień 200420 l blackTalon:super postać! naprawdę mi się podoba!czy możesz dać większy render?? :D
Napisano 25 Grudzień 200420 l Dziękuję wszystkim za krytykę i komentarze. Jeszcze takie pytanie... trochę z innej beczki. Czy opłaca się tworzyć nowy thread na temat materiałów np. Skin Shader itd.? stworz co Ci szkodzi. a czy sie oplaca czas pokaze... hmmm... ale bylo by pewnie ciekawie.
Napisano 25 Grudzień 200420 l a gdzie masz np na CG Talk? w Texturing & Lighting. wateg na bank bedzie b. ciekawy.
Napisano 25 Grudzień 200420 l @ kozioo -bez urazy, ale rownie dobrze mozna stwierdzić ze alufele i lakier metallic w Porshe są zbędne... racja są to tylko bajery ale dodają też coś do całości hehe - wg mnie nawet ładne alusy i wybajerzony lakier nie pomogą porsche, ale to tylko moje krzywe spojrzenie;) Co do tego ze liternictwo moze coś wnieść do pracy to oczywiscie sie zgadzam, ale wydaje mi się, ze subtelniejsza sygnaturka lepiej by tu pasowała.
Napisano 25 Grudzień 200420 l Autor Ok... już zainstalowałem thread o skin shaderach:) Jest w Tex&Paint. @Kozioo...okej doceniam i szanuję Twoją opinię:)