Napisano 28 Grudzień 200420 l Wyglada to tak, gdy mam wlaczonego maxa i odpale winampa po pewnym czasie robi mi sie w kompie cos na krztalt twardego resetu... tak ze nawet dysk twardy mi sie zatrzymuje. Dzieje sie tak mniej wiecej od czasu gdy zmienilem dostep do netu z modemowego na zlacze stale. czy moze miec to cos wspolnego z karta sieciowa? Od tego czasu juz pare razy formatowalem twardego wiec o wirusach nie ma mowy. Ktos tez tak ma? Albo kuma co to? To please o podzielenie sie doswiadczeniami. Bo jak ja ma modelowac bez muzy buuuuuu :mad:
Napisano 28 Grudzień 200420 l Jak Athlon, i Winamp ze skórką 'Modern' - to polecam zaopatrzenie się u kolegi serwisanta w odrobinę dobrej pasty silikonowej, i przesmarowanie procka/radiatora. Powinno pomóc :-)
Napisano 28 Grudzień 200420 l hehe w pewnym sensie ciebie rozumiem ja nie moge "tworzyc" jak jestem w necie:(:(
Napisano 28 Grudzień 200420 l bo winamp to shit ;) foobar 2000 rzadzi.. ale watpie aby to rozwiazalo problem he he
Napisano 28 Grudzień 200420 l Mialem tez problem z takim resetem, tylko ze u mnie po wlozeniu kabla komp trafial szlag. Jak sie okazalo, mialem zla fajerke :)
Napisano 28 Grudzień 200420 l mainboard - plyta glowna - mobo :) ja wymienilem wszystkie podzespoly kompa i juz chcialem zmieniac mieszkanie posadzajac instalacje elektryczna o zwisy sprzetu a wystarczylo oddac mobo do serwisu.
Napisano 29 Grudzień 200420 l A może jakiś zewnętrzny miły programik dostał Ci sie do maszynki. Zaproszony albo i nie ;) NIezaproszony, bo moze spłynęło CI cosz sieci, a zaproszony dlatego, bo kiedyśsam miałem taki przypadek, zę zainstalowałem programik do zwalniania ramu, który przy pewnej kombinacji klawiszy wykonywał funkcje wyłaczania systemu. ;) Pozdrawiam
Napisano 29 Grudzień 200420 l ja bym bardziej pomyslal o sieci elektrycznej, u kumpla na jednym gniazdku komputer wariowal (wieszal sie i inne dziwne rzeczy) a na innym juz luz. Dobra listwa przeciw przepieciowa badz jej brak albo wymiana (zalezy co masz) badz zmienic gniazdko , czasami rozne pokoje sa na innych fazach i inne takie elektryczno-techniczne pierdoly wiec moze pociagnij przedluzacz z innego pokoju (byle nie z kuchni) i sprawdz
Napisano 29 Grudzień 200420 l oj chyba przesadzacie ;) przecierz kulki napisał że to po zmianie netu ... ja też tak miałem bo po prostu sterowniki od modemu nie chodziły zbyt dobrze pod xp a czy jak włączysz coś innego grającego to też sięwiesza?? moim zdaniem to konflikt IRQ karty dźwiękowej i np USB (zależy gdzie masz modem podpięty)
Napisano 29 Grudzień 200420 l Autor Jawor modemu niet, teraz mam sieciowke. Faktycznie gdy odpalam outlooka tez tak sie resetuje, podobnie jest z DC. Hmmm... w systemie zadnych konfliktow nie pokazuje, ale gadalem z kims i mowil mi ze ma dokladnie ten sam problem. Karta sieciowa to: SURECOM EP-320 R-100
Napisano 29 Grudzień 200420 l dożywotnia gwarancja - dopuki karta działa (żyje) to jest na gwarancji :D joke :P
Napisano 29 Grudzień 200420 l najlepiej zainstaluj kilka nortonów system worksów , pzreskanuj sobie compa, potem zaistaluj new maxa , i uzywaj windows media player , jessli nadal będziesz miał problem to , jest to albi windows, albo jakaś częśc compa- ja miałem pzrejebane , bo najpierw miałem resy pzrez win xp, a potem.... pzrez płyte od dzwięku - nigdy bym się nie domyślił , że to to , a jednak...znam ten ból :( ///
Napisano 31 Grudzień 200420 l Autor bo winamp to shit ;) foobar 2000 rzadzi.. ale watpie aby to rozwiazalo problem he he No wyobraz sobie, ze rozwiazalo. Program troche gorszy... brakuje mi w nim regulacji glosnosci, ale pieprz... to.