Kulki Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 Wyglada to tak, gdy mam wlaczonego maxa i odpale winampa po pewnym czasie robi mi sie w kompie cos na krztalt twardego resetu... tak ze nawet dysk twardy mi sie zatrzymuje. Dzieje sie tak mniej wiecej od czasu gdy zmienilem dostep do netu z modemowego na zlacze stale. czy moze miec to cos wspolnego z karta sieciowa? Od tego czasu juz pare razy formatowalem twardego wiec o wirusach nie ma mowy. Ktos tez tak ma? Albo kuma co to? To please o podzielenie sie doswiadczeniami. Bo jak ja ma modelowac bez muzy buuuuuu :mad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 Jak Athlon, i Winamp ze skórką 'Modern' - to polecam zaopatrzenie się u kolegi serwisanta w odrobinę dobrej pasty silikonowej, i przesmarowanie procka/radiatora. Powinno pomóc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 Pentium jak byk 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 hehe w pewnym sensie ciebie rozumiem ja nie moge "tworzyc" jak jestem w necie:(:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 "twardy reset"? moze to zbieg okolicznosci i pada ci mobo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 bo winamp to shit ;) foobar 2000 rzadzi.. ale watpie aby to rozwiazalo problem he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 Mialem tez problem z takim resetem, tylko ze u mnie po wlozeniu kabla komp trafial szlag. Jak sie okazalo, mialem zla fajerke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 co to jest mobo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 mainboard - plyta glowna - mobo :) ja wymienilem wszystkie podzespoly kompa i juz chcialem zmieniac mieszkanie posadzajac instalacje elektryczna o zwisy sprzetu a wystarczylo oddac mobo do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 A może jakiś zewnętrzny miły programik dostał Ci sie do maszynki. Zaproszony albo i nie ;) NIezaproszony, bo moze spłynęło CI cosz sieci, a zaproszony dlatego, bo kiedyśsam miałem taki przypadek, zę zainstalowałem programik do zwalniania ramu, który przy pewnej kombinacji klawiszy wykonywał funkcje wyłaczania systemu. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 ja bym bardziej pomyslal o sieci elektrycznej, u kumpla na jednym gniazdku komputer wariowal (wieszal sie i inne dziwne rzeczy) a na innym juz luz. Dobra listwa przeciw przepieciowa badz jej brak albo wymiana (zalezy co masz) badz zmienic gniazdko , czasami rozne pokoje sa na innych fazach i inne takie elektryczno-techniczne pierdoly wiec moze pociagnij przedluzacz z innego pokoju (byle nie z kuchni) i sprawdz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 oj chyba przesadzacie ;) przecierz kulki napisał że to po zmianie netu ... ja też tak miałem bo po prostu sterowniki od modemu nie chodziły zbyt dobrze pod xp a czy jak włączysz coś innego grającego to też sięwiesza?? moim zdaniem to konflikt IRQ karty dźwiękowej i np USB (zależy gdzie masz modem podpięty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 Jawor modemu niet, teraz mam sieciowke. Faktycznie gdy odpalam outlooka tez tak sie resetuje, podobnie jest z DC. Hmmm... w systemie zadnych konfliktow nie pokazuje, ale gadalem z kims i mowil mi ze ma dokladnie ten sam problem. Karta sieciowa to: SURECOM EP-320 R-100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 sprawdź inną sieciówke ... drogie na szczęście nie są :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 ja uzywam 3com, dozywotnia gwarancja mowi za siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 dożywotnia gwarancja - dopuki karta działa (żyje) to jest na gwarancji :D joke :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 najlepiej zainstaluj kilka nortonów system worksów , pzreskanuj sobie compa, potem zaistaluj new maxa , i uzywaj windows media player , jessli nadal będziesz miał problem to , jest to albi windows, albo jakaś częśc compa- ja miałem pzrejebane , bo najpierw miałem resy pzrez win xp, a potem.... pzrez płyte od dzwięku - nigdy bym się nie domyślił , że to to , a jednak...znam ten ból :( /// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 31 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2004 bo winamp to shit ;) foobar 2000 rzadzi.. ale watpie aby to rozwiazalo problem he he No wyobraz sobie, ze rozwiazalo. Program troche gorszy... brakuje mi w nim regulacji glosnosci, ale pieprz... to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi