Napisano 31 Grudzień 200420 l Witam wszystkich. Niedawno zacząłem moj nowy model BMW serii 1. Raczej nie moge powiedziec o sobie ze umiem maxa, ale mysle ze z wasza pomocą dobrze skoncze ten model i bedzie jakos wyglądał :D Narazie wrzucam początki samochod jest właśnie cięty na kawałki za niedługo uptdate :). Puki co tyle i oceniajcie... pozdrowienia
Napisano 31 Grudzień 200420 l No coz. Wiele bledow widac ale da sie to jeszcze naprawic. Daj wiekszy render i siateczke.
Napisano 31 Grudzień 200420 l Troche ci bok faluje, ale pozatym to narazie chyba dobrze, tylko pokarz siatke.
Napisano 31 Grudzień 200420 l Autor ... i jak obiecałem update. Tył jest jeszcze troche pokiereszowany ale nad nim pracuje nie wiem dlaczego powstają mi takie dziwne cienie na szybach bocznych :P jak ktos wie moze mnie pouczyc bo nie jestem jeszcze taki doświadczony. Zagnioty to nie są bo pokazuje to następny render :). Ządana siatka jest, co prawda nie jest ona najlepsza, ale bmw jest troche dziwne z tymi zagniotami i nie dokonca sobie radze... To by było na tyle prosze o rady i poprawki ... :P
Napisano 31 Grudzień 200420 l siatka nie jest zla musisz tylko teraz siasc i go prostowac protowac prostowac i jeszcze raz prostowac a bedzie dobrze:D:D
Napisano 10 Styczeń 200520 l Autor Troche przerwy nieco poprawilem, dorobilem za to felge oraz 2 opony pierwsza niewypal, druga tez nie najlepsza ale puki co moze byc poprawie ewentualnie na koniec... w najblizszym czasie dorobie reszte dodatków typu jakies hamulce klamki i lusterko potem prowizoryczny srodek ... a puki co tyle. pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor Dodalem to co mialem z zewnątrz, zrobilem odbicie i jesli jeszcze cos znajdziecie to poprawie. Jak narazie nie wiele osób kwapi sie do oceny :P ale moze sie to zmieni. Render jest bez szyb bo nie mialem ochoty bawic sie z cieniami bo nie w tym rzecz. Z przodu znaczek troche sie zawysoko zrobil. Za niedlugo zabieram sie za tworzenie jakiegos wnętrza. Póki co zapraszam do oceny i pozdrawiam :) P.S. chcialem zaznaczyc ze maxem nie bawie sie nawet rok wiec oceniajcie w skali początkujących :P
Napisano 13 Styczeń 200520 l no coraz lepiej ;) nie tyle ze masz bledy co pokrzywiona ta siatka ;) pozdro
Napisano 13 Styczeń 200520 l jest jeszcze sporo niedociągnięć, ale coraz lepiej :-), musisz koniecznie popracować nad kantami dzrzwi (od góry)
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor no wiec update. dodalem troche srodka nie jest on moze szczególowy jak w m5 :P no ale ja nie jestem takim wymiataczem, maxa nie umiem jeszcze roku i w sumie nie jest mi to tak potrzebne :P. jeszcze moze wniose kilka poprawek i za niedlugo zabieram sie za materialy. no jesli chodzi o drzwi to mi sie pogiely i chyba juz tego nie naprawie zresztą tam jest plastyk to moze sie jakos zniweluje te bugi materialami :D pozdrawiam i zapraszam do oceniania.
Napisano 19 Styczeń 200520 l dla mnie model bomba. wróze ,ze zaraz starzy wymiatacze maxa zaczna nalegac zebys poprawil te drzwi :) szczeze mowiac to tez bym przynajmniej spróbowal je wyklepac(tak dla satysfakcji:))
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor no wlasnie klepalem te drzwi z dobre 2 dni i zawsze cos nie pasi bo problem w tym ze zrobilem zle rowki bo najpierw pociąłem na czesci a potem dopiero chamferowalem krawedzie :P zobacze jak bedzie wyglądalo z czarnym plastykiem jak bedzie nadal zle to bede dzialal dalej :P póki co materialy ...
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor no i kolejny update ... robi sie to nudne bo tylko cos dorzucam i sam sie wyprózniam ale co tam :P drzwi postukalem troche ale łatwiej by je bylo zrobic od nowa niz wyklepac wiec zostawie takie jakie zdolalem wydziergac :P a w nastepnej pracy zrobie dobrze od początku. Teraz bawie sie materialami ... Nie jest to latwe bo vraya umiem tak nie do konca a ustawienie materialów vray`owych do dla mnie czarna magia :P. ponizej wlasnie dodaje efekty mojego kombinowania. Dotychczas robilem lakier z raytraycem i myslalem ze teraz pojdzie gladko dam jasny prostokąt i bedzie :P .. przynajmniej taki sobie wymyslilem efekt.. . no ale niestety nie dziala mi taki lakier i bawie sie w doswiadczenia z lakierem z materialów vraya bede wdzieczny jak ktos mi pusci link gdzie mozna znalezc jakis opis ustawien materialów vraya i nie na przykladzie czegos tylko co do czego itd :P. Oto niedorobione efekty :P teraz mam zamiar zrobic lakier z odbiciem HDRI(chociaz nie lubie tego bo mi sie wydaje sztuczne :P) moze cos z tego bedzie :P postaram sie jeszcze dzisiaj dorzucic render ... narazie tyle ...
Napisano 23 Styczeń 200520 l No jest jeszcze kilka błedów.... miejscami sa dziwne wygięcia :) A co do lakieru to mysle, że to powinno pomóc http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/vray_car_paint/
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor jak obiecalem hdri jeszcze ... uwazam ze jest to zalosne i nie uzyje tego. Moim zdaniej to sie nadaje jedynie jak bym postawil samochód w plenerze i dal hdri, ale tak jest do kitu a ten samochód jest za cienki w sensie wykonania zebym go stawial w plener. a oto i efekt z hdri
Napisano 23 Styczeń 200520 l może sie troche spóźniłem ale te dziwne cienie na twoim pierwszym renderze to w przypadku mental raya chyba Indirect Illumination/Final Gather w opcjach mental raya w domyślnych ustawieniach tego efektu nie ma ale może sie bawiłes
Napisano 24 Styczeń 200520 l Autor nic nie kumam o co chodzi. w mental rayu nic nie robilem, a renderuje w vrayu :P poeksperymentuje jeszcze bedzie lepiej :P
Napisano 24 Styczeń 200520 l Autor troche pokombinowalem jeszcze ze starym lakierem tez mi sie wydaje dosc znosny efekt :P jutro jeszcze postaram sie dodac juz koncowy efekt prac i skonczyc ten nudny topic :P oto 2 pozycje półdynamiczne ale lepsze wydaje mi sie statyczne... prosze oceniac pozdrawiam :P
Napisano 25 Styczeń 200520 l Autor no i oto doszedlem do konca. podsumowując: praca jest wykonany po rocznej znajomosci 3d maxa. Samochód tworzylem okolo miesiąca. lakiery i inne materialy robione byly na podobe tych z evermotion lub 3dtotal zawsze ja cos dodawalem lub zmienialem. normalne rendery trwaly na moim kompie okolo 30 min, ostatni który dorzucam dzisiaj jest lekko przesadzony trwal ponad 2 godziny. Oto koncowy efekt: dziekuje wszystkim za komentarze i to by bylo na tyle ...
Napisano 25 Styczeń 200520 l witam witam .... do tak pokrzywnionego modelu uzylbym raczej czarnego lakieru . ukryje co nieco :). Kolejne modele beda lepsze wqoncu nie odrazu zostaje sie mistrzem kierownicy :), trzeba troche trenindu.