Guest charlotte Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Pomocy na początku muszę się przyznać że słabo znam 3dmaxa jestem początkująca i ciężko mi coś w nim znalesc. A na dodatek cos kliknęłam i zniknął mi pasek na którym były te wszyskie strzałki, rendering, obracanie lista obiektów ( tzw. Main Toolbar) Prosze o pomoc bo sama już nie wiem co robić Dodam jeszcze że gdy wchodze do Customize, Show UI, i mam wszędzie kliknięte ptaszki. Podobno to miało pomóc ale nic nie działa. Szukałam też czy gdzieś go popt\rostu nie przeciągnęłam. Sama już nie wiem. Z góry dziękuję za pomoc :)
F/X Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Nie wiem jak zrobić ten toolbar, Ale wydaje mi się, że nie będzie ci w przyszłości zupełnie potrzebny. Może lepiej ucz się bez niego to potem wiele rzeczy się uprości.
Edi Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Akurat wg. mnie ten pasek jest niezbedny. Wejdz w Customize i tam gdzies jest opcja 'revert to startup layout'. Dosstaniesz standartowy layout maxa ze wszystkimi paskami i mozesz zaczynac od nowa. Powodzenia.
Simple_man Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Coś mi się widzi, że przeszedłeś w tryb expert. Naciśnij ctrl+x i powinno być po sprawie.
Ardeni Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Ostatecznie, mozesz zainstalowac 3dsmaxa od poczatku ...
spike Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 ja proponuje wykasować plik 3dsmax.ini czy jakoś tak i powinno działać
Tomasz Kucharz Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 która wersja maxa ? jeśli wcześniej niż 6 naciśnij Y
Recommended Posts