Naimad Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Witam Scena powstala przy nauce dreamscape'a i afterburn'a. Aby nauka nie byla tylko nauka zmontowalem sobie przy okazji taka scenke. Konstruktywne uwagi bardzo mi sie przydadza. Dzieki.
Simple_man Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 użycie jednego tylko światła spowodowało, że scena jest płaska i ciemna. Poza tym fale wydają się być zbyt duże no to samo dotyczy mapingu na wysepkach. Drzewo można było wymodelować bardziej dokładnie. No i gdzie się podzialy cienie.
olej Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 W zasadzie podpisze sie pod LordSithem. Przekombinowales troche z kompozycja, planety, kometa, lapa w wodzie, mogles zdecydowac sie na jeden mocniejszy punkt i jakos go wyeksponowac a u Ciebie zrobil sie odpust, no i te planety strasznie kiczowato wygladaja.
Naimad Napisano 5 Styczeń 2005 Autor Napisano 5 Styczeń 2005 Planety sa do wyrzucenia. Wogole mialo ich nie byc. Ehhh tak to jest jak sie slucha znajomych nie grafikow... Scena jest ciemna bo to zachod slonca i w samym moim zalozeniu miala byc ciemna.
DraB Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 A mi sie niestety nie podoba :( jest za ciemna :( popracuj nad nia a moze wyjsc ladna scenka :D
reVis Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 A mnie ciekawi jak odbite światło słoneczne w wodzie przedostało się na drugą stronę wysepki z drzewem...
Naimad Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Napisano 6 Styczeń 2005 Troche pobawilem sie ta scenka. Mysle ze teraz wyglada znacznie lepiej. Juz nie kombinowalem z kompozycja tylko chcialem bardziej estetyczny wyglad uzyskac.
Gheed Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Mi się podobają obydwie sceny (no może bardziej ta ze śniegiem). Ja bym jednak wyrzucił tą kometę, bo wydaje się sztuczna, a dodał jakiś statek w oddali, płynący w okolice wyspy. No i ew. dodał jakąś mgłę.
prabab Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 To drugie jest już fajne, tylko to drzewo jak z kamienia wygląda.
.ai Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 obrazek zimowy bedzie fajny jak nad nim jeszcze troche popracujesz, proponował bym drzewo o cieńszych gałeziach, leciutka mgłe, podmiane nieba na nowe (nawet w PS), jakies bardziej realistyczne, obecne wydaje mi sie zbyt rozciagniete horyzontalnie. Stateczek to też dobry pomysł, jesli bedzie w oddalo to tez mozesz go wrzucic w post produkcji.
blood_brother Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Drzewo na ostatnim renderku wyglada jak obsrane przez golebie:)
reVis Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Teraz lepiej, znacznie lepiej... wydaje mi się że granica między śniegiem, a wodą jest za mała, a i śnieg na drzewie jest niespecjalny... Ale i tak mi się podoba :-)
olej Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Krok do przodu i pol do tylu: moglbys zastosowac lekki haze. I jescze jeden szczegol: wydaje mi sie, ze albo ta woda bylaby zamarznieta i wtedy ma prawo lezec snieg na tych "gorach", bo teraz wyglada to strasznie nienaturalnie
Naimad Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 ok, bedzie mgla, pomysle nad statkiem na niebie w oddali, pomysle nad niebem, poprawie drzewo, prawdopodobnie pojawi sie mgielka. Za jakis czas bedzie update. Narazie musze odpoczac od tego troszke i skonczyc inny projekt. Heh a mialo byc finshed work ;)
Rekomendowane odpowiedzi