Sajan21 Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Mam niewielkie doswiadczenia w maxie (ledwie miesiac) ale sprobuje zrobic zombiaka ktory wlasnie wstal sobie z grobu. pomysl wydaje mi sie fajny ale zobaczymy jak bedzie z wykonaniem. Nie bijcie za mocno :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielwigierski Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 no cos ty stary. Jak najabrdziej bede dopingowac do pracy nowych fanow grafiki 3d. A pomsyl jest GIT. wiec wstawaj z grobu i do roboty.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 hehehe...dokładnie...wake up :D czekam na pierwsze renderki...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 powodzenia mój eddi tez wstaje z grobu i próbuje dobrac sie do wiedza hehe zoabczymy co ci wyjdzie :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Załączam pierwszego posta do sceny. Na razie okolica w jakiej będzie się działa akcja. Grób umieszcze na tym centralnym pagórku. W następnym poscie postaram się zamieścić zaczątki postaci (jak w ogóle mi coś wyjdzie :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Nawiasem mowiac przeczytaj jeszcze regulamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 NIE MOZE BYC ZADNEGO OTOCZENIA !!! tylko sama postac.... pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Wiwm i dziękuję za uwagę. Kurcze mam jakieś problemy z dodawaniem postów może teraz się uda. Oto głowa zombiaka tak przynajmniej mi się wydaje. popracuje nad nią jeszcze ale faktem jest że chce ją zrobić trochę zniekształconą. Na głowie będzie miał fryz a\'la Hulk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Jeszcze raz dziękuję za uwagi po prostudawno czytałem ten regulamin i jak już zdecydowałem się wystawić pracę to sobie nie odświeżyłem jego treści. Tutaj dodałem takie prowizoryczne oczka ale chyba zrobię je takie przekrwione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 charakterek ma...atmosferę też...dawaj więcej bo jestem ciekawy[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 22 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2003 Witam! Dawno mnie tu nie bylo ale strasznie bylem zajety. Jutro mam kolo z sieci komputerowych i kulem cztery dni. Nie zmienilem za duzo w glowce. Dodalem nowe oczy i zmienilem ich wyraz tak aby wygladal troche grozniej. Przy nosie tez majstrowalem ale wciaz mi sie nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 jakas dziwna budowe ma ten zoombiak hehe...ale fajnie:)..a mozesz pokazac ta twarz z profilu?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Obawiałem się tego pytania bo jak ten zombiak jeszcze jako tako z przodu wygląda to z boku to juz rzeźnia :). No ale cóż - pierwsza główka nie może być idealna :(. A tak pozatym to pasuje mi ze ten gość wyszedl taki znieksztalcony. Ulatwi mi to robotew pozniej jak bede mu dodawal jakies zgnile rany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 nie jest tak zle :)))..naprawde bardzo zdeformowany ten zoombiak i dobrze:] tak 3mac :] pozdr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 :) bardzo fajne ma oczka... a reszta jak na zombiaka (a raczej topielca) bardzo klimatyczna.... widać, że masz pasje pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 ładna deformacja , glowa nieczego sobie , całkiem mi sie podoba :D , hmm orginalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Dzisiaj taki mały żarcik wyszedł mi niechcący. Aż się ciśnie na usta \"Because I got high\" :). Kurcze i dzięki za pochwały jak tak dalej pójdzie to popadne w samouwielbienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Dobra a tu trochę poważniej - włosy. Nie jest to jednak to co chciałem dlatego raczej tak nie zostawie. Mam jednak problem i bardzo proszę o radę. Czy ktoś mógłby mi dokładnie opisać technikę modelowania przez wytłaczanie ponieważ chcę tą techniką zrobić ucho a nie mam pojęcia jak. PLEASE HELP!!! Jak to długo by gadać to możecie pisać na maila [email protected]. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2003 A chłopcy i dziewczyny jeszcze jedna prośba (nie wiem czy nie jestem zbyt łapczywy) ale jak robicie bajer, że macie w projekcie zdjęcie i możecie sobie odrysowywać bo ja umiem tylko widoczną na renderze zrobić a w fazie projektowania to już nie :(. Wiem, że to może głupie pytanie ale człowiek się uczy nie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 hmmm z tym bajerem nie czaje...gdzie chcesz to zdjecie wdziec? pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Jeżlei chodzi ci o zdjecie w viewporcie to robisz boxa i dajesz mu texture z wybranym zdjeciem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Wypasiony motyw peryłki hehe gratuluje pomysłowosci hehe :) to dobre bardzo dobre jest ;D superr wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistic Gohan Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 spox, jak te wlosy robiles? czekam na tułow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistic Gohan Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 aha, i czy ktos rowniez do mnie moglby napisac cos o \"wytlaczaniu\" ?? bo tez chcialbym cos wrzucic na bitwe.... please? ;) adres [email protected] albo taki jak mam pod postem.... bylbym bardzo wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2003 Uff dawno mnie tu nie było. Czasu mało a dostep do neta ograniczony. Ale dzisiaj jestem i zamieszczam trochę postepów z prac. Dzieki za odpowiedz na temat zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2003 I jeszcze zrobilem mu taka zuchwe. Moze sie przyda bo mam zamiar mu zrobic jakas dziure w twarzy. Zrobilem tez grobik na razie taki prowizoryczny. W poscie wyzej umiescilem reke z widoku wewnatrz i na zewnatrz. Ale nie wiem czy ja wykorzystam bo jak dodaje kosci to mi sie chamsko siatka gnie a reke chce taka wtroche zacisnieta zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2003 I jeszcze grobek.. A te wloski to cylindry z noisem 100 po X i modyfikator scatter. Zrobilem jeden i zduplikowalem go do 15000. Co powiecie na temat glowy bo troche ja poprawilem? Czekam na opinie i biore sie za robienie ciala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafix Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 Uwazam ze narazie to mozna powiedziec tylko tyle, ze ... jak na poczatek jest doberze, szkoda tylko ze ta glowa wyglada jak pieniek, popracuj na tym \\, chyba ze takie sa zalozenia projektu. Osobisie przeskalowalbym troche dol ujemnie , albo gore dodatnio, aby \"to\" wygladalo, jak zombie ..:) Ale narazie jak widac kawal dobrej roboty jak na poczatek :) Pozdrawiam i zycze powodzenia ! :):cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 29 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Dzięki Grafix za uwagę - postaram się jeszcze popracować nad tą głową. A dzisiaj zamieszczam początki modelowania korpusu. Dużo jeszcze trzeba zmienić ale to na początek. Zamieściłem dwa obiekty - po prawej z NURBS\'ów a po lewej przekonwertowany na edytowalną siatkę. Które bardziej pasuje? Mnie osobiście bardziej odpowiada NURBS ale w edit meshu jest zarypista opcja collapse. W Nurbs\'ie jest beznadziejny fuse i nie spełnia on moich oczekiwań. Czy ktoś wie jak można ładnie scalić punkty NURBS w ładniejszy sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistic Gohan Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 hej SAJAN swoja xywe masz Dragon Ball Z ???? aha 21 oznaca 21 lat? (PS pomysl o mojej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Sajan, nie chciałbyś pokazać nam rysunku? Jakiegoś ogólnego zarysu bo czuje się dyskomfort oglądania niespodzianek... może możnabyłoby powiedzieć coś więcej gdyby wiadomo było o czym mowa. Umarlaków jest tysiące;) a Twój wydaje się być wyjątkowy! Ja bym troszkę zastanowiła się nad grobem... A, i dziękuję bo w końcu ktoś zwrócił się to PAŃ I PANÓW. Czułam się tu prawie jak ten Twój sympatyczny umarlak, który stracił ducha! Przepraszam że wylewam tak na Twojej stronce. Za to możesz pytać mnie o cokolwiek. [mruga] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 29 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2003 I LOVE DRAGONBALL!!! A 21 to rzeczywiście wiek (trochę jestem za stary na bajki nie? ale nic na to nie poradze :)) A jeżeli chodzi o szkice to pewnie strace w waszych oczach ale kompletnie nie umiem rysować (pewnie dlatego studiuje sieci a nie grafikę :)). Jednak 3dmax to moje hobby, wprawdzie bardzo krotkie ale na pewno sie z nim nie rozstane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 29 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2003 I jeszcze Pazzi ten grób to taki o na początek ale na pewno jeszcze nad nim popracuje. A może możesz podsunąc mi jakieś pomysły? Jestem otwarty na propozycje. Pozdrofka!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafix Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Hmm powiem tak , jesli nie znasz dobrze techniki modelowania NURBS to nie radze sie za nia brac bo mozna sobie tylko starannie zycie utrudnic, ta techanika jest super ale wymaga duzej znajomosci tego tematu, naprosciej uzyj NURMS czyli wytlaczania poszczegolnych scianek, zajmnie Ci to mniej czasu i przyniesie wiecej korzysci jesli chodzi o efekt koncowy. A dodatkowo nie bedziesz musial konwertorowac obiektu na edit mesh, co ulatwia ci odrazu sprawe, pozatym Nurbs strasznie obciazaja kompa, nawet te bardzo dobre sprzetowo, a przy low poly model, stosujesz meshsmooth tylko - do - renderingu i siatka na ekranie nie przekracza np. 3500 polygonow, a podczas renderingu ma powiedzmy 150000, co jest mniejszym obciazeniem dla kompa podczas modelowania, bo nie musisz caly czas czekac na to az komp przeliczy cala siatke i wyswitli Ci ja w odpowiedniej pozycji, jesli chcesz sie dowiedziec wiecej na temat NURMS badz szukasz pomocy to wal do mnie na U2U badz patrz Online references w zakladce help w 3dsmax, temat NURMS Powodzenia :cool::D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 29 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Olbrzymie dzinx Grafix!! Dzisiaj już raczej nie siąde ale jutro z samego rana potrenuje to co mi napisałeś. Właśnie takiej techniki szukałem!! Kurde ile tu można się nauczyć dzięki Wam drodzy koledzy i koleżanki :). Pozdrofka!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Powiedzcie jak sie dodaje taki obrazek poniżej Ksywki bo kurde nie moge dodac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 30 Kwiecień 2003 Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Wyslij mi twoje logo na maila to bedzies zmiał potem je na mojej stronie i bedzie ci cały czas widoczne , oki Tak juz robiłem z users : Pablo , Karawan , skow . Jak chcesz zoabczyc strone gdzie sąawarty to prosze : http://www.klangoa.republika.pl/stronki/cfg.html No wiec jak cos to mas ztu maila : [email protected] i nr na Gg jak cos 1709697 Miłego dnia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Witam znowu. Na razie jeszcze nic nie robiłem ale poprosiłem kumpla aby zrobił mi rysunek postaci, którą chcę zrobić. Kurde rysunek mnie powalił i postawił wysoką poprzeczkę. Ale może się uda. Oczywiście będzie bez tła. Kurde ten Dawid to ma talent. Szkoda że ja tak nie rysuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 kurde nie dodalem obrazka ale jest roche za duzy. Zaraz go troche zmniejsze i zalacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Oki zamieszczam rysunek jak mniej wiecej ma to wygladac (oczywiscie bez scenerii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 30 Kwiecień 2003 Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Jak zrobisz to to ..... ja normalnie nie wiem jak bede ci gratulował heheh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Zauważyliście, że za dużo \"kurde\" używam :D. Nie wiem dlaczego tak robię ale już nie będę bo to wkurzające [killer]. Biore sie do roboty bo czas mija a ja nic nie robie. jeszcze dzisiaj zamieszcze postępy z pracy. Nerka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 30 Kwiecień 2003 Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Super obrazeczek. Modeling coraz lepiej. ps: mam prosbe, zmiejsz awatara bo nie kazdy ma 21\' monitor zeby mu nie przeszkadzalo logo na 1/3 ekranu. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 30 Kwiecień 2003 Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Szkic bardzo fajny. Popracuj nad modelingiem a bedzie dobrze. ps. Heh... masz troche za duzego avatarka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Przepraszam za tego avatara. Pogadam z Sidem i poprosze zeby mi troche mniejszego zamiescil :). A teraz prezentuje nozki zombiaczka. Z tylu nie sa zbyt dopracowane ale nie musza byc bo i tak nie bedzie ich widac :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barkor Napisano 1 Maj 2003 Share Napisano 1 Maj 2003 szkiiac fajny, wyrobisz sie z tym wsyztskim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 1 Maj 2003 Autor Share Napisano 1 Maj 2003 Mam taką nadzieję ale czasu mało a pracy dużo. Niestety brak czasu to zmora wszystkich nie tylko studentów :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 2 Maj 2003 Autor Share Napisano 2 Maj 2003 Witam! Niestety nie miałem czasu zeby cos porobic konkretnego takze zrobilem zombiakowi tylko pazurka ale cos mi go meshsmoth zrypal.obaczymy czy go wykorzystam. Dzisiaj zerobie jeszcze reke i polacze wszystko w calosc. Trzeba zaczac cos myslec o teksturkach :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 2 Maj 2003 Autor Share Napisano 2 Maj 2003 ..i jkeszcze z perspektywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 2 Maj 2003 Share Napisano 2 Maj 2003 Całkiem niezle ci to wychodzi ale czy paznokcie nie lepiej robic oddzielnie ? hm zresztą jak krceszz , Aaaa co do Avarta hmm sam juz widzisz jak jest mam nadzieje ze to ciebie zadowala tak samo jak i reszte :) przyje,mniej pracy :P [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi