czarny.Ecik Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Zainspirowany jednym z WIPow postanowilem zrobic jakis zestwik. Moj wybor padl na 8479, ktory prezentuje sie nastepujaco Prace wystartowaly jakis tydzien temu i trwaja (niestety :((( ) tylko weekendami... A oto kilka kroczkow moich dotychczasowych wypocin: No i na koniec ostatnia czesc tym razem troszke wiekszych rozmiarow abyscie mogli zobaczyc co i jak :)) Zapomnialbym dodac ze wszystko to robie w Cinema 4D r8 Wszystkie pre-rendry wykonywane bez specjalnego oswietlenia i kadru wiec to jest jeszcze do dopracowania.... Za wszystkie KONSTRUKTYWNE uwagi z gory wielkie dzieki!!! Pozdro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 No no nie wiem jak innym ale mi soe podoba:) mam tylko pytanie: jak zrobiles ten napis lego na kazdym wypustku modelowales?:P czy mapa bump a moze displacement? POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2005 A to cos "od tylu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2005 co do napisu to bumpik bo nie wyopbrazam sobie modelowania i zabijania mojego kompa... Caly model ma jakies 1263 klocki a ja jestm na etapie 429 i juz pojawiaja sie problemy :)) ale bede twardy i postaram sie to zakonczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 HA ha ha to mój brat to zrobił. dobry jest czy jak!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 dobre dobre, ale rozumiem że twoją jedyną referką nie jest ten obrazek co na początku wrzuciłeś, bez prawdziwego lego nie da rady :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 a ja w mojej pracy zrobilem napisy z poly ;] http://www.augustow.mm.pl/~marcin18pl/dof%201280%20x%20960%20with%20signs.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 hymm niezle ;) model calkiem calkiem ale mamy nadzieje ze shadery beda inne ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Bardzo ładnie ale czegoś brakuje w tym projekcie... jest nie dokończony i na razie ledwo przypomina wyjściowy model.....jednak mimo tego bardzo mi się podoba.....z niecierpliwością będę czekał na finish!!!....pozdro.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 rudylew, no co ty, przecież to jest WIP, jak work in progres, więc co to za stwierdzenie że jest nie dokończony :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Hmm mi sie podoba :). Przypominaja sie stare czasy, gdy jeszcze Pewexy byly, a w nich wysokoooo staly klocki Lego :). Mamcia nie jedne kupila hehe xD. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vellkan Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Nie no stary, extra ci to idzie. Nawet by nie przyszło do głowy, żeby model Lego zrobić. Gratuluje pomysłu i oby tak dalej!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 O co kurna chodzi mój WIP gondor jest dłużej na form, a mój brat ledwo wystawił klocki i już mnie dogania pod względem odpowiedzi. Choroba trz się wziąć za prace. Ale jazda młody, wiedziałem, że to się ludziom spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 czarny.Ecik -> zmień temat na zgodny z regulaminem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 i zapoznaj się z jego resztą http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Bardzo mi sie podoba twoja praca czekam na wiecej. A i mam pytanie, czy robisz to z obrazków czy masz gdzie koło siebie oryginał ?? POZDRO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2005 witam ponownie!!! bardzo mnia cieszy takie zainteresowanie :) niestety oryginal nie stoi na moim bureczku i pewnikiem z tego wynikaja moje problemy z proporcjami klockow ale jakos daje rade wzoruje sie na istrukcji w pdfie ktora znalazlem na http://www.brickshelf.com/ a spis klocuszkow do kazdego modelu na http://www.peeron.com/ ps jedna prosba jesli ktos ma klocuszki w domu moze podeslalby mi oryginalne rozmiary te ktorych uzywam teraz znalazlem w tutorialu na 3dtotal.com ale cos nie pasuja... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolakao Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 jak bys jeszcze chcial to ja mam w cholere lego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 cos czuje ze to bedzie swietna pracka :) a zanimujesz go? ciekawie to mogloby wygladac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 jak bys jeszcze chcial to ja mam w cholere lego *pac* Nie moge - skad sie tacy ludzie biora xD? Z kapusty nasycanej uranem czy co ;o? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Kolakao ja chętnie bym zakupił klocki lego (serio) mnie to nadal jara! Simple_man koleś no no to ja widze, że ty posiłki wzywasz no no kurcze brata pozazdrościć aż zazdrość bierze, że kurcze taki (zgaduje, że młody) młody a tyle umie...hehe :) Sam mam brata ale jego to za chiny nie moge zachęcić. A teraz na serjo na fajny model pamietam jeszcze jak w książeczce lego był taki dość dawno temu, i jak zielone i czarne klockii będą renderowane to ja bym zmienił na coś lepiej odbijającego światło ale pozatym to git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Dla mnie bomba, super pomysł i fajnie wychodzi. Lego to kiedyś moja miłość. Miałem chyba z 6 zestawów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalski Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 to sobie na ebay zajrzyjcie - sprzedają lego na kilogramy lub na sztuki, na allegro też tego trochę jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 no super, tea mialem kiedys robic lego, ale referkow nie mialem, teraz mam neta to kto wie, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi