Napisano 21 Stycze艅 200520 l Witam wszystkich. Na wst臋pie 偶ycz臋 Wam wytrwa艂o艣ci i fantastyczncyh pracek na finiszu. 聽 Planem mojej pracki b臋dzie przedstawienie ulicy opuszczonego miasta, kt贸re b臋dzie "zaatakowane" przez ro艣liny - kt贸re tu i 贸wdzie b臋d膮 wyrasta膰. 呕eby by艂o trudniej, chc臋 uj膮膰 to w koncepcji snu, halucynacji, doda膰 pare element贸w fikcyjnych, "nienormalnych", takich jak przedstawiony na pierwszym renderze dom z krzywymi oknami... C贸偶, to m贸j pierwszy outdoor, mam nadziej臋, 偶e wytrwam. A Wam 偶ycz臋 powodzenia :D. 聽 To co widzicie, to ofkoz jest og贸lny koncept, kt贸ry mo偶e jeszcze ulec wielu przeobra偶eniom.
Napisano 21 Stycze艅 200520 l Autor Tu jeszcze pomys艂 na ogr贸d... Nie jestem pewien, czy da膰 tu zniszczone i wyschni臋te krzaki, czy 偶ywe i rosn膮ce... hmm... jeszcze zobaczymy. Zastanawiam si臋 te偶 nad por膮... mo偶liwe, 偶e b臋dzie to dzie艅..
Napisano 22 Stycze艅 200520 l hehe widze ze sie nie podsdajesz : ] tak trzymaj zycze powodzenia ja do maxa juz ,5roku nie zagladalem, znaczy sie zagladalem ale nic nie splodzilem,,,,,, Zycze Ci ukonczenia pracy i wytrwaloci: ] pozdro
Napisano 22 Stycze艅 200520 l Widze 偶e praca powoli nabiera kolor贸w jednak jest kilka ale: 聽 1. Powtarzalna tekstura na murze. 2. Krzywa powierzchnia latarni (nier贸wna ta blacha na niej) 3. Odno艣nie por dnia to radzi艂bym jesie艅 ... (krzaki bez lisci [obumar艂e troszk臋], i z艂otawe li艣cie na powierzchni...) 4. Tekstura na dole ekranu w renderze jest rozmazana.... 聽 聽 To by by艂o na tyle, je艣li to porawisz to b臋dzie ca艂kiem fajnie to wygl膮da艂o :], nie uwzgl臋dni艂em o艣wietlenia bo zapewne jeszcze si臋 z tym nie bawi艂e艣 :]. Jak si臋 domy艣lam korzystasz z podstawowego rendera (scyline) radzi艂bym zaopatrzy膰 si臋 w co艣 co dawa艂oby lepsze efektu renderu, osobi艣cie polecam vray-a (sam go u偶ywam) :]. Powodzenia w dalszej pracy.
Napisano 22 Stycze艅 200520 l Widz膮c tytu艂 "Plant City" my艣la艂em, 偶e chodzi o jakie艣 opuszczone (przy)fabryczne miasto... Latarnie! Sk膮d wyczasn膮艂e艣 takie szkarady. Nie ciekawiej zrobi膰 zwyk艂e "brzydkie" ze s艂up贸w 偶elbetowych, kt贸ra艣 mog艂aby by膰 z艂amana i wystawa艂y by z niej pr臋ty zbrojeniowe omotane ro艣linami... (np.) Zagl膮dn臋 tu jeszcze. Pozdro
Napisano 23 Stycze艅 200520 l Autor Leru -> sk膮d takie pytanko? Jasne! Mareg -> heh, na tyle sporo os贸b zd膮偶y艂o mi to powiedzie膰 (o tych latarniach), 偶e rzeczywi艣cie je zmienie bo mi si臋 chce ju偶... ehm.. na ich widok. Max -> W sumie tego mo偶e i nie wida膰, ale render to mental ray - i taki pozostanie. A jesie艅 - spoko motyw, sam taki widz臋 najlepiej, szare, zachmurzone (ale nie ci臋偶ko ) niebo, tego typu jazdy. Dzi臋ki za komentarze, ruszam do pracy :).
Napisano 23 Stycze艅 200520 l zapowiada sie nienajgorzej, nadaj tej scenie troche naturalizmy, krzywe kafelki chodnikowe, bardziej real 聽 powodzenia i pozdro
Napisano 25 Stycze艅 200520 l Niestety najpierw Alien, potem tu, niechce rozgrzebywac zbyt wielu spraw i tak moja skutecznosc w konczeniu prac jest niewielka, hehe nie chce jej jeszcze bardzij zmniejszac ale czekam i mysle, caky czas sie zastanawiam nad odpowiednim tematem: ] pozdro i powodzenia,,,,, 聽 PS nie przesadz z poly: ]
Napisano 26 Stycze艅 200520 l Autor Narazie to zastanawiam si臋 jak nie przesadzi膰 z nauk膮... Wybaczcie panowie, z uwagi na sesj臋 musz臋 zawiesi膰 bro艅 na oko艂o 2 tygodnie, a potem ruszam pe艂n膮 par膮...
Napisano 16 Luty 200520 l Autor No to sesja za plecami, grypa z reszt膮 te偶, mo偶na wlaczy膰 dalej. Zamieszczam baardzo ma艂y upgrade, narazie zostaj臋 przy koncepcji "nocnej" - decyzj臋 co do klimatu podejm臋 po modelowaniu (a wi臋c jeszcze d艂uuuga droga). Mam nadziej臋, 偶e si臋 ze wszystkim wyrobi臋. Czas renderingu - 25 minut !!!
Napisano 16 Luty 200520 l noo latarnie duzo lepsze no i te okna fajnie wygladaja ale cczy ich nie ze duzo? 聽 pzdr ;>
Napisano 19 Luty 200520 l to samo,,,, okien troche za duzo wygladaja dopsc dziwnie, skasuj jedno czy 2 i rozstaw je z jakims sensem, latarnie duzo lepsze, Co do koncepcji nocnej to jest spoko, trzymaj ta wlasnie droge, ehhh nie wiem co Ci doradzic nie wiem czy kadr nei byl by lepszy z perspektywy zaby, umiescil bys jakias puche coli w pierwszym planie obok jedna z galezi roslinki i reszta dalej by sie potoczyla wiecej rozlin i jakies smieci a na koncu budynek,,, walcz pozdro...
Napisano 20 Luty 200520 l Autor Dzi臋ki za komentarze, co艣 z tym zrobi臋... 聽 A teraz zaczynamy "jatk臋". Nie umiem robi膰 twarzy. Mam straszne problemy z utrszymaniem siatki w porz膮dku. Za艂膮czam to co na razie zrobi艂em (siatka jest p艂aska) i sk艂adam pro艣b臋, aby kto艣 mi pom贸g艂, bo zwyczajnie sobie z tym nie radz臋. (Tylko bez komentarzy, 偶e jest do bani, bo to wiem). No to do przeczytania :).
Napisano 20 Luty 200520 l Oj fakt... ;) Poprzegl膮daj poni偶sze linki. Na pewno pomog膮 :). 聽 Po polsku: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs166/head.html 聽 Tutaj ciekawszy ale ju偶 nie w rodzimym j臋zyku: http://www.nevercenter.com/tutorials/user_tutorials/character_modeling/
Napisano 24 Luty 200520 l Autor Jednak si臋 nie podda艂em, walcz臋 z t膮 siatk膮 - jak mi to kto艣 powiedzia艂, trzeba si臋 trzyma膰 jednej koncepcji, bo ka偶da nast臋pna bedzie gorsza. Lot of work jeszcze, melduj臋 tylko, 偶e pracuj臋 :)
Napisano 1 Marzec 200520 l Autor No to robi臋 dalej... hm, czy偶by ju偶 tylko dla siebie? Pozdrawiam bitwowicz贸w :D