egon14 Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 witam dawno nic nie robiłem w maxie i rozpoczołem prace na autkiem, jak narazie jest mało, ale postaram sie jeszcze dziś zrobić felgi i pokazać je :) Pozdrawiam
polka dot Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 noo ladnie ladnie ;) tylko przednie swiatla za kwadratowe na cinque, bardziej na seicento wygladaja
nielot007 Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 ladnie ladnie tyko widac buga przy grillu na samym koncu:D
egon14 Napisano 1 Luty 2005 Autor Napisano 1 Luty 2005 nielot007- no racja niezauwarzyłem go :) javor- jakie kanty :P, fakt nima kanta przy lampie:) ale tak reszta jest idealnie :) P.S. TERAZ PRACUJE NAD KOŁPAKAMI OTO FOTKA
egon14 Napisano 1 Luty 2005 Autor Napisano 1 Luty 2005 BUBU-miałem zrobić fele ze CC Sporting, ale nieznalazłem nigdzie fotek, a moze mash jakis pomysł na jakies fajne felgi do cc??
polka dot Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 rób na oko, chyba nie sa az tak ską(om)plikowane zebys musial miec do nich printsy ;>
illy Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 maska nawet punto przypomina l] egon powiedz ze skonczysz ;]
Knysha Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Hmm za bardzo to mi to nie przypomina Cinquecento, a raczej Seicento (czy jak to sie pisze ;)) :O. Pzdr
Gość marcin_mocny Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 we fiacie CC tylko z jednej strony jest wlot w spoilerze z drugiej strony jest tylko wgłębienie bez otworu, po stronie właściwej dla wersji rynkowej (po której stronie kierownica) na obrazku zaznaczyłem to
javor Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 albo jednak brak ci kantów (np na błotniku) albo masz aż tak gówniany lakier że nic przez niego nie widać
Bubu Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 http://www.racinghart.com/default.asp?flash=1 http://adaptivestrategies.com/Wheels.html ----> tu masz "pare" ;) fajnych felg, powinieneś napewno coś wybrać :D POwodzenia w dalszej pracy :D
egon14 Napisano 1 Luty 2005 Autor Napisano 1 Luty 2005 bubu thx za linki, napewno sie przyda:) a tu zamieszczam kołpak:), moze na felge przerobie :P Marcin mocny ja tu nic niewidze jakoś na tej fotce tego cinkola, zeby były jakieś różnice, obie dziury zatkam plane na czarno i bendzie git, a tu jest fota cinkola
Mobii Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 we fiacie CC tylko z jednej strony jest wlot w spoilerze z drugiej strony jest tylko wgłębienie bez otworu, po stronie właściwej dla wersji rynkowej (po której stronie kierownica) na obrazku zaznaczyłem to zalezy w jakim zderzaku, w zderzakach z younga i tych biednejszych wersji faknycznie jest tylko wglebienie i wystaje hak, a w sportingach i w SX'ach sa 2 otwory i hak jest niewidoczny :) pozdrawiam
Bubu Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 No wydaje mi się, że lepsze będzie jakieś alu :D (ale kołpak nie jest zły :) A tu masz jeszcze coś http://www.google.pl/search?hl=pl&q=cinquecento+sporting%2Btuning&spell=1 (pewno już to znalazłeś, ale daje na wszelki....) No i powodzenia :D
egon14 Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Bubu-fotek to mam na kompie od zaje...... i jeszcze więcej Mobil-masz racje, bo w tych sportowych wersjach są 2 chłodnice :) A tu zamieszczam kolejne fotki, zrobiłem troszke dachu i drzwi.
nielot007 Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 ladnie ladnie ale ten blad co po\isalem wczesniej i straszne masz to nadkole:D:D
egon14 Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 nielot007- staram sie tego błęda wydupczyć jakoś ale nichce sie stracić :), ale postaram sie żeby zniknoł. A tu jeszcze fotke z tyłem :), jutro postaram sie zrobić tylni zderzak, tylną klape, szyby, uszczelki i lusterka boczne.
illy Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 dorob pod spod stalowa felge i chyba lini bocznej brakuje na drzwiach
polka dot Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 tak linii bocznej brakuje ;) a jezeli bugi są winą oświetlenia to całkiem ładny modeling ;>
Mobii Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Bubu-fotek to mam na kompie od zaje...... i jeszcze więcej Mobil-masz racje, bo w tych sportowych wersjach są 2 chłodnice :) A tu zamieszczam kolejne fotki, zrobiłem troszke dachu i drzwi. nie ma zadnych 2 chlodnic w CC, sporting od "cywilnego" rozni sie tylko skrzynia biegow i silnikiem, a zderzak jest jaki jest dla estetyki :) w przypadku sc tylko skrzynia biegow, bo silniki sa te same.
slim_sandman Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Zdecydowanie brakuje ci lini bocznej, a poza tym to nadkole jakoś strasznie krzywe.
Gość marcin_mocny Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 ja chciałem tu jeszcze tylko zaznaczyć że nie pisałem tego o spoilerze z powietrza, miałem CC Sportinga rocznik 1996 przez 3 lata, nie tuningowanego tylko seryjnego i tak to wygląda
egon14 Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 marcin_mocny- nu masz racje z tymi tymi, ale wiesz ze mozna to miec po obydwu stronach :)
Mobii Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 ja chciałem tu jeszcze tylko zaznaczyć że nie pisałem tego o spoilerze z powietrza, miałem CC Sportinga rocznik 1996 przez 3 lata, nie tuningowanego tylko seryjnego i tak to wygląda jakis rocznik wychodzly z zasleipnym hakiem i dodatkowym wlotem, ale czy sportingi to nie wiem, SXy na pewno :)
polka dot Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 skonczcie ta bezsensowna dyskusje, egon i tak zrobi jak chce a dzieki wam zamiast fajnego wipa mamy czat na temat histori przedniego zderzaka w cinquecento ;> bleeee ;>
egon14 Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 witam, dzis zrobiłem felge, która juz hyba zostanie do końca :) Oto ona
egon14 Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 i jeszcze fotka która mi sie przed chwilką wyrenderowała
polka dot Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 do przyjęcia ;) popraw ten bok bo cos nie tak jest
egon14 Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 witam, wczoraj wyrenderowałem jeszcze fotke, gdzie jest materiał na szybach, i dziś miałem sie zabrać za dalszą prace ale mam problem. Jak owtieram ten model to mi wyskakuje błąd ze plik jest uszkodzony, i jak nacisne OK to mi sie normalnie pusty max załancza i niewiem co sie dzieje. Bo jak nieidzie tego naprawić to czeka mnie praca od nowa :( Może ktoś z was bendzie wiedział ja to naprawić ???? Z góry THX
Bubu Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :( No to chyba czeka Cię praca od nowa ( ale sprawdź jeszcze w folderze max'a w AUTOBACK może coś jest jak jest to masz szczęście którego ja nie miałem) :( Modelik mi się podoba ale ten kant na dzrzwiach razi, bo dziwnie układają się odbicia (chyba jest tam krzywo)
blopy Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 ta gora, ogolnie dach, jakby nie z cieniasa (czyt. zbyt okragle to wszystko).
egon14 Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 Bubu- Na szczęście mam AUTOBACK i jest tam ten cinkol ;] Blopy- dach raczej ma taki byc:)
egon14 Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 no i kolejna fotka, inny lakier i poprawione drzwi. jeszcze moze dzis zabiore sie za tyną szybe której jeszcze nima :)
egon14 Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 i jeszcze dorzucam świerzy renderek, a mianowicie TYŁ
polka dot Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 nooo, przyzwoicie ;) tylko ta rura na srodku mnie sie nie widzi ;>
Bubu Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Nadkola są chyba krzywe?? (Jak mozesz to daj renderek z boku bez lakieru)
Mobii Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 i jeszcze dorzucam świerzy renderek, a mianowicie TYŁ kolejny bug. cc nie ma z tylu 4 swiatel w lapmie, ma kierunek, normalne ze stopami razem, odblaski (bez zarowek) oraz przeciwmgielne (z jednej strony) i wsteczne (z drugiej), no i te drzwi popraw bo kiepskie sa. na temat wydechu nie wypowiem sie, bo o gustach sie nie dyskutuje pozdrawiam
Gość marcin_mocny Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 no i próg jest całkowicie skopany jakieś dziwne szczeliny są między przetłoczeniami nadkoli a progiem tak z tyłu jak i z przodu i jeżeli zamiarem twoim było umieszczenie nakładki na próg (co trochę tak wygląda) to po nadkolach wcale nie widać żeby były poszerzone
egon14 Napisano 8 Luty 2005 Autor Napisano 8 Luty 2005 witam, za dużo niema, ale poprawiłem troszeczke dzwi, wydech i pare rzeczy, mam do was pytanie czego mi jeszcze brakuje przy tym cinkolu, na tych fotkach które teraz zapodaje, oprócz wnetrza którego raczej niezrobie :)???
Gość AcidBoyXL Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 tyl chyba za okrągły.. no chyba ze taki byl zamiar, przypomina bardziej sejczento ta klapa i zderzak, no i szczelina pomiedzy drzwiami a karoseria potrzebuje troche pieszczot, klamek rozumiem ze nie bedzie ?? jesli robil bym tunig 'wygladzany' zaczynal bym od zlikwidowania listew i wygladzenia zderzakow zamiast usuwac klamki, i wywalil bym tą uszczelke na tylnej bocznej szybie i wstawil taka klejona zeby zlewala sie z karoseria.. ale to tylko sugestie i moja wizja tuningu tego autka.. jeszcze jedna rzecz ktora mi sie rzucila w oczy to nadklola.. tyle krytyki z mojej strony, mam nadzieje ze konstruktywnej choc troche pozdro
Gość marcin_mocny Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 ior (chyba) w materiale szyby zmniejsz i jeszcze....
polka dot Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 iora w szybie daj 1.01, a reszta to to co zaznaczyl marcin_mocny + tylnie nadkole ;>
Mobii Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 witam, za dużo niema, ale poprawiłem troszeczke dzwi, wydech i pare rzeczy, mam do was pytanie czego mi jeszcze brakuje przy tym cinkolu, na tych fotkach które teraz zapodaje, oprócz wnetrza którego raczej niezrobie :)??? czego brakuje?? klamek przede wszystkim!!!! a pozatym zastosuj sie do tego ci ci napisalem o tylnich lampach, reszta jest spoko :)
Mobii Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 ior (chyba) w materiale szyby zmniejsz i jeszcze.... te fragmenty lamp co zaznaczyles sa akurat ok :) te bardziej na zewnatrz powinny byc odblaski zamiast zarowek :) (drugie od srodka patrzac) pozdrawiam no i szyba faktycznie kiepska :P
Gość marcin_mocny Napisano 9 Luty 2005 Napisano 9 Luty 2005 nie mi nie chodzi o same światła ONLY o to że klapa je ścina
egon14 Napisano 9 Luty 2005 Autor Napisano 9 Luty 2005 witam, dzis hyba raczej nic nie zrobiebo sie przygotowuje do drugiego egzaminu prubnego :(, z tyłu na klapie jest malutki błąd, ale już jest poprawiony, lampy tesh są poprawione, tylko jeszcze musze zrobić tą szpare między nadwoziem a tylną klapą, klamki(hyba że zostanie bez:P) i klosze na tynle lampy i to wszystko:) Pozdrawiam
egon14 Napisano 10 Luty 2005 Autor Napisano 10 Luty 2005 witam, mam pytanie, czy ta fotka którą zamieszcze, moze być końcem przodu???, znaczy sie poprostu czy efekt taki moze być potem na koniec.
Rekomendowane odpowiedzi