Napisano 7 Luty 200520 l Witam jest to mój pierwszy poważny projekcik w maxie, jestem początkującym użytkownikiem maxa bo od niecałego miesiąca więc prosze o dużo rad jak coś w złym kierunku idzie z modelowaniem.Mam nadzieje że coś z tego mojego pokoiku wyjdzie, piszcie jak wam sie będzie podobał i niepodobał ale najbardziej mile widziane rady :] Więc zaczynamy, na pierwszy ogień idzie szafa i regał Aha użytam maxa 6 a renderuje w Vrayu
Napisano 7 Luty 200520 l Szafa jak szafa (ktoś właśnie tak wstrętnie napisał na moim wątku posta...nevermind), ale przydałyby się jakieś "gałki" którymi się otwiera szafki i szyflady...ogólnie spox i powodzenia w dalszej nauce takiej wielkiej sztuki jaką jest 3d studio max...
Napisano 7 Luty 200520 l Autor hehe dzięki , szczegółami będe sie zajmował na końcu czyli klamkami narazie szafy czyli deseczki :P
Napisano 7 Luty 200520 l Zmień te czarne tło w enviroment albo chociaż odpal skylighta w vray. Wtedy będzie to owiele lepiej wyglądac(i dłużej się renderować ale to szczegół:]). Pozatym całkie całkiem. Czekam na updat'a. PS. JA też dopiero sie ucze.
Napisano 7 Luty 200520 l Autor hehe a no przekazałeś mam nadzieje że wam starczy A jak zaciemne to węźcie sobie rozjaśnijcie monitor bo ja mam rozjaśniony i wsząędzie będzie inaczej widać
Napisano 7 Luty 200520 l Odrazu lepiej.No ale pracuj, pracuj bo narazie niema zawiele do oceny. Chyba żebyś siatke wrzucił to możęmy luknąć.
Napisano 7 Luty 200520 l Wisz Georgas ta jak mówiłem przedtem uchwyty do szafek i szuflad po dodaniu Skylight o nieblo lepiej :D polecam jak masz niedobór uchwytów w głowie ta stronke www.ikea.pl :P seeYa
Napisano 7 Luty 200520 l no jak mowisz ze od 1 miecha robisz cos to niezle. tak ogole to nie ma co mowic bo nie wiele jeszcze jest ale czekam na update ;] powodzenia. pozdro V
Napisano 8 Luty 200520 l Zaktualizuj załącznik w pierwszym poście. Pozatym jeśli chesz budować cały pokój to możę najpierw postaw ściany, będzie ci potem łatwiej porozmieszcać meble(przynajmniej tak myśle). Czekam na coś nowego i powodzenia.
Napisano 8 Luty 200520 l Jak to nie ma c oceniac!? To jest szafa. Jest bardzo oryginalna (serio) taką masz w pokoju? Jak tak to gratuluje oryginalnego wyboru :D ;]. Bardzo ładnie. I serio jezeli od miecha zajmujesz sie maxiem to jest ... - bardzo dobrze :)
Napisano 8 Luty 200520 l Autor Hehe , ja naprawde nieumie dużo a tego wszystkiego nauczyłem sie dzięki Lordowi Saskybody'emu który mnie nauczył podstaw maxa i wielkie dzięki mu za to :] Dziś zamieszczam biurko , no i to wszystko jeśli chodzi o meble :P
Napisano 8 Luty 200520 l z deczka przypaskudnie wygląda z tymi cieniami...zmniejsz chociaż intensywność cieni. Ja proponuje teraz dać uchwyty do szafek bo później....poprostu daj te uchwyty i tyle
Napisano 8 Luty 200520 l aha...i te biurko to też troche przybiedne...czekamy na tekstury to będzie o wiele lepiej daj te uchwyty
Napisano 8 Luty 200520 l Autor No takie mam biurko nic nieporadze :] , a texturki to będą na samym końcu, widze że mnie naciskacie z tymi uchwytami więc je zrobie :]
Napisano 8 Luty 200520 l Bardzo dobrze jak na poczatek, ale zobaczymy jak ci wyjdzie całość. Najważniejsze w takich pokojach są materiały bo modele zwykle proste. PS. Powodzenia.
Napisano 9 Luty 200520 l Tak textury są bardzo ważne w takich scenach z prostymi modelami!!! propos szafy - to wydaje mi się że przesówane drzwiczki są zbytnio wgłębione w szafę . Po za tym drobnym szczegółem wszystko pasi. Gratulacje Ja z maxem jestem 4 miesiące z przerwami i jeszcze takich rzeczy nie robiłem więc będę podpatrywał co wymodzisz :) Pozdro..forAll __________________ http://www.grafikarg.w.szu.pl - "my gallery" don't laff....
Napisano 9 Luty 200520 l Autor Witam Dziś zamieszczam troche sprzętu audio a mianowicie kolumny mam nadzieje że sie wam spodobają a jeśli chodzi o szafe i drzwiczki to wszystko jest OK , wszystko jest mierzone od linijki :P pozdrawiam i prosze o opinie
Napisano 9 Luty 200520 l Ja jak robie to też z linijką po pokoju latam :D i też niektórzy sie czepiają....Fajne kolumny te otwory to booleanowałeś??
Napisano 9 Luty 200520 l Jak juz mówiłem głosniki fajne ... w meblach czy innych stuffs staraj sie robic wiecej szczegółów :) i bedziesz wymiatał ale jeszce nie teraz :)
Napisano 9 Luty 200520 l Autor Ja jak robie to też z linijką po pokoju latam :D i też niektórzy sie czepiają....Fajne kolumny te otwory to booleanowałeś?? Boolean używałem do wycięcia dziur w obudowie , troche miałem z tym kłopot bo mi sie całe kolumny przez ten boolean psuły ale jakoś sobie poradziłem :]
Napisano 9 Luty 200520 l no powolutku, powolutku i bedziesz mial wszsytkie mebelki ;] coraz lepiej ;] powodzenia pozdro V
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Dziś kolejny dzień, więc kolejny update Kolumny już były więc teraz czas na sprzęt audio. Nie jest to może nowy sprzęt ale chodzi :] Jest to jakaś polska firma DIORA ,ale jak chodzi to niema co narzekać :] Mam nadzieje że sie wam spodoba
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Dziś kolejny dzień, więc kolejny update Kolumny już były więc teraz czas na sprzęt audio. Nie jest to może nowy sprzęt ale chodzi :] Jest to jakaś polska firma DIORA ,ale jak chodzi to niema co narzekać :] Mam nadzieje że sie wam spodoba
Napisano 10 Luty 200520 l ja tez mam stary wzmacniacz ;> ale chodzi fajnie dobre modeliki, dawaj moze jakies siateczki ;)
Napisano 10 Luty 200520 l ja tez mam stary wzmacniacz ;> ale chodzi fajnie dobre modeliki, dawaj moze jakies siateczki ;)
Napisano 10 Luty 200520 l Widac zaczaki polymodelingu w przeciwienstwie do pierwszych obiektow zbudowanych z prostych bryl ;] Chociaz przyznal sie na gg ze jeszcze uzywa booleana, stanowczo odradzam, to samo zrobisz polymodelingiem ;] do kaseciaka [mam nadizeje ze to kaseciak], musisz odzielic [detach] ta szybke przez ktora widac kasete bo bedziesz miec pozniej problem z materialem ;] i wstaw w pierwszy post nowy obrazek ;]
Napisano 10 Luty 200520 l Widac zaczaki polymodelingu w przeciwienstwie do pierwszych obiektow zbudowanych z prostych bryl ;] Chociaz przyznal sie na gg ze jeszcze uzywa booleana, stanowczo odradzam, to samo zrobisz polymodelingiem ;] do kaseciaka [mam nadizeje ze to kaseciak], musisz odzielic [detach] ta szybke przez ktora widac kasete bo bedziesz miec pozniej problem z materialem ;] i wstaw w pierwszy post nowy obrazek ;]
Napisano 11 Luty 200520 l Autor Dziś dodaje najważniejszą ściane pokoju Mam nadzieje że napiszecie jak bedziecie widzieć błędy i jak się będzie podobać też :D
Napisano 11 Luty 200520 l To trzeba mieć nerwy żeby takie coś robić (mi tego brakuje) Bardzo fajnie wyszła ta ściana i wogóle powodzenia w modelowaniu następnych ścian :D
Napisano 11 Luty 200520 l jestem pod wrazeniem bo wyglada lepiej niz moje, sprzedaj mi klamki ;p;p;p w koncu widac ladny modeling a nie boolean i proste obiekty, mi sie podoba ;]
Napisano 12 Luty 200520 l Georgas, znamy się juz tyle lat.........:D Mówiłem Ci to już ale powtórzę(a co niech cała Polska wie:P), ten pokoik jest naprawde Super jak na początek!!! Widać ze robisz to z pasją i co najważniejsze nie odkladasz na poźniej(tak jak ja to robię:PP) Muszę Wam wszystkim powiedzieć, że widziałem juz texturki i są naprawde niezle!! A i jescze jedno: Seo powiedział, że ja bym takiego czegos nie zrobił....a to cos znaczy:DD Dla porównania pokazuję swój pierszy pokoik:P P.s sorki georg, ze psuje ogolnie dobre zdanie o zalacznikach w tym watku:PPP
Napisano 12 Luty 200520 l Autor Dzięki Sairam , bardzo mi milo że tak sądzisz :] Dziś daje moje cztery ściany i umeblowanie które opublikowałem na forum :] Prosze o komentarze :]
Napisano 12 Luty 200520 l same kwadraty :( nie wydaje mi sie zeby tak bylo naprawde.. masz jakeis foto swojego pokoju?
Napisano 12 Luty 200520 l Autor same kwadraty :( nie wydaje mi sie zeby tak bylo naprawde.. masz jakeis foto swojego pokoju? Niestety niemam zdjęcia pokoju, musze troche pochamferować ale tylko krawędzie ścian (chodzi o ściane z oknem) bo mebelki sie zgadzają :)
Napisano 12 Luty 200520 l jestem pod wrażeniem...jak można ze zwykłych primitives'ów zrobić takie coś ??? czekam z niecierpliwością na następnego update'a
Napisano 12 Luty 200520 l Autor Nadeszła tak długo oczekiwana chwila przez was czyli klamki :P to nic takiego ale ale odrazu szafa nabrała życia ;)
Napisano 14 Luty 200520 l WOW !!! Czy te uchwyty są objektami Line czy mi sie wydaje ?? To sie nazywa mistrzostwo prostoty (w pozytywnym znaczeniu) Pracuj tak dalej, a będzie FULL WYPAS
Napisano 15 Luty 200520 l Ja też nie mam słów, z dnia na dzień pokój jest coraz lepszy czekam na te wypasione teksturki. Ile zajęło Ci wymodelowanie całej szafy razem z uchwytami tak zlicz w całość?
Napisano 20 Luty 200520 l Autor Ile zajęło Ci wymodelowanie całej szafy razem z uchwytami tak zlicz w całość? Tak około 2 godzinek
Napisano 20 Luty 200520 l Autor Witam ponownie Dawno niebyło żadnego update ponieważ niemiałem zbytnio czasu ale dziś daje malutkiego update, mam nadzieje że sie wam spodoba :]
Napisano 22 Luty 200520 l no fajnie jak na 2 miesiące nauki to podziwiam! (mistrz prostOty) powodzenia
Napisano 27 Luty 200520 l Autor Powoli pokoik nabiera kolorów , dziś dajne żyrandol i mało znaczący ale zawsze kontakt
Napisano 27 Luty 200520 l Bez fajerwerkow, ale ładnie, zgrabnie i bez wiekszych bykow-to sie liczy GRATULACJE brachu!!