Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

jest to mój pierwszy poważny projekcik w maxie, jestem początkującym użytkownikiem maxa bo od niecałego miesiąca więc prosze o dużo rad jak coś w złym kierunku idzie z modelowaniem.Mam nadzieje że coś z tego mojego pokoiku wyjdzie, piszcie jak wam sie będzie podobał i niepodobał ale najbardziej mile widziane rady :]

Więc zaczynamy, na pierwszy ogień idzie szafa i regał

Aha użytam maxa 6 a renderuje w Vrayu

• Odpowiedzi 263
  • Wyświetleń 25,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Szafa jak szafa (ktoś właśnie tak wstrętnie napisał na moim wątku posta...nevermind), ale przydałyby się jakieś "gałki" którymi się otwiera szafki i szyflady...ogólnie spox i powodzenia w dalszej nauce takiej wielkiej sztuki jaką jest 3d studio max...

Napisano
  • Autor

hehe dzięki , szczegółami będe sie zajmował na końcu czyli klamkami narazie szafy czyli deseczki :P

Napisano

Zmień te czarne tło w enviroment albo chociaż odpal skylighta w vray. Wtedy będzie to owiele lepiej wyglądac(i dłużej się renderować ale to szczegół:]).

Pozatym całkie całkiem. Czekam na updat'a.

PS. JA też dopiero sie ucze.

Napisano

shuyin, juz mu przekazalem podstawowe zasady pokazowych renderow ;]

Napisano
  • Autor

hehe a no przekazałeś

mam nadzieje że wam starczy

A jak zaciemne to węźcie sobie rozjaśnijcie monitor bo ja mam rozjaśniony i wsząędzie będzie inaczej widać

Napisano

Odrazu lepiej.No ale pracuj, pracuj bo narazie niema zawiele do oceny.

Chyba żebyś siatke wrzucił to możęmy luknąć.

Napisano

no jak mowisz ze od 1 miecha robisz cos to niezle. tak ogole to nie ma co mowic bo nie wiele jeszcze jest ale czekam na update ;] powodzenia.

pozdro V

Napisano

Zaktualizuj załącznik w pierwszym poście. Pozatym jeśli chesz budować cały pokój to możę najpierw postaw ściany, będzie ci potem łatwiej porozmieszcać meble(przynajmniej tak myśle). Czekam na coś nowego i powodzenia.

Napisano

Jak to nie ma c oceniac!? To jest szafa. Jest bardzo oryginalna (serio) taką masz w pokoju? Jak tak to gratuluje oryginalnego wyboru :D ;]. Bardzo ładnie. I serio jezeli od miecha zajmujesz sie maxiem to jest ... - bardzo dobrze :)

Napisano
  • Autor

Hehe , ja naprawde nieumie dużo a tego wszystkiego nauczyłem sie dzięki Lordowi Saskybody'emu który mnie nauczył podstaw maxa i wielkie dzięki mu za to :]

Dziś zamieszczam biurko , no i to wszystko jeśli chodzi o meble :P

Napisano

z deczka przypaskudnie wygląda z tymi cieniami...zmniejsz chociaż intensywność cieni.

Ja proponuje teraz dać uchwyty do szafek bo później....poprostu daj te uchwyty i tyle

Napisano

aha...i te biurko to też troche przybiedne...czekamy na tekstury to będzie o wiele lepiej

daj te uchwyty

Napisano
  • Autor

No takie mam biurko nic nieporadze :] , a texturki to będą na samym końcu,

widze że mnie naciskacie z tymi uchwytami więc je zrobie :]

Napisano

Bardzo dobrze jak na poczatek, ale zobaczymy jak ci wyjdzie całość. Najważniejsze w takich pokojach są materiały bo modele zwykle proste.

PS. Powodzenia.

Napisano

Tak textury są bardzo ważne w takich scenach z prostymi modelami!!!

propos szafy - to wydaje mi się że przesówane drzwiczki są zbytnio wgłębione w szafę . Po za tym drobnym szczegółem wszystko pasi. Gratulacje Ja z maxem jestem 4 miesiące z przerwami i jeszcze takich rzeczy nie robiłem więc będę podpatrywał co wymodzisz :) Pozdro..forAll

http://www.grafikarg.w.szu.pl - "my gallery" don't laff....

Napisano
  • Autor

Witam

Dziś zamieszczam troche sprzętu audio a mianowicie kolumny mam nadzieje że sie wam spodobają

a jeśli chodzi o szafe i drzwiczki to wszystko jest OK , wszystko jest mierzone od linijki :P

pozdrawiam i prosze o opinie

Napisano

Ja jak robie to też z linijką po pokoju latam :D i też niektórzy sie czepiają....Fajne kolumny te otwory to booleanowałeś??

Napisano

Jak juz mówiłem głosniki fajne ... w meblach czy innych stuffs staraj sie robic

wiecej szczegółów :) i bedziesz wymiatał ale jeszce nie teraz :)

Napisano
  • Autor
Ja jak robie to też z linijką po pokoju latam :D i też niektórzy sie czepiają....Fajne kolumny te otwory to booleanowałeś??

Boolean używałem do wycięcia dziur w obudowie , troche miałem z tym kłopot bo mi sie całe kolumny przez ten boolean psuły ale jakoś sobie poradziłem :]

Napisano

no powolutku, powolutku i bedziesz mial wszsytkie mebelki ;] coraz lepiej ;] powodzenia

pozdro V

Napisano
  • Autor

Dziś kolejny dzień, więc kolejny update

Kolumny już były więc teraz czas na sprzęt audio. Nie jest to może nowy sprzęt ale chodzi :] Jest to jakaś polska firma DIORA ,ale jak chodzi to niema co narzekać :]

Mam nadzieje że sie wam spodoba

Napisano
  • Autor

Dziś kolejny dzień, więc kolejny update

Kolumny już były więc teraz czas na sprzęt audio. Nie jest to może nowy sprzęt ale chodzi :] Jest to jakaś polska firma DIORA ,ale jak chodzi to niema co narzekać :]

Mam nadzieje że sie wam spodoba

Napisano

Widac zaczaki polymodelingu w przeciwienstwie do pierwszych obiektow zbudowanych z prostych bryl ;] Chociaz przyznal sie na gg ze jeszcze uzywa booleana, stanowczo odradzam, to samo zrobisz polymodelingiem ;]

do kaseciaka [mam nadizeje ze to kaseciak], musisz odzielic [detach] ta szybke przez ktora widac kasete bo bedziesz miec pozniej problem z materialem ;]

i wstaw w pierwszy post nowy obrazek ;]

Napisano

Widac zaczaki polymodelingu w przeciwienstwie do pierwszych obiektow zbudowanych z prostych bryl ;] Chociaz przyznal sie na gg ze jeszcze uzywa booleana, stanowczo odradzam, to samo zrobisz polymodelingiem ;]

do kaseciaka [mam nadizeje ze to kaseciak], musisz odzielic [detach] ta szybke przez ktora widac kasete bo bedziesz miec pozniej problem z materialem ;]

i wstaw w pierwszy post nowy obrazek ;]

Napisano
  • Autor

Dziś dodaje najważniejszą ściane pokoju

Mam nadzieje że napiszecie jak bedziecie widzieć błędy i jak się będzie podobać też :D

Napisano

To trzeba mieć nerwy żeby takie coś robić (mi tego brakuje)

Bardzo fajnie wyszła ta ściana i wogóle

powodzenia w modelowaniu następnych ścian :D

Napisano

jestem pod wrazeniem bo wyglada lepiej niz moje, sprzedaj mi klamki ;p;p;p

w koncu widac ladny modeling a nie boolean i proste obiekty, mi sie podoba ;]

Napisano

Georgas, znamy się juz tyle lat.........:D Mówiłem Ci to już ale powtórzę(a co niech cała Polska wie:P), ten pokoik jest naprawde Super jak na początek!!!

Widać ze robisz to z pasją i co najważniejsze nie odkladasz na poźniej(tak jak ja to robię:PP)

Muszę Wam wszystkim powiedzieć, że widziałem juz texturki i są naprawde niezle!!

A i jescze jedno: Seo powiedział, że ja bym takiego czegos nie zrobił....a to cos znaczy:DD

Dla porównania pokazuję swój pierszy pokoik:P

P.s sorki georg, ze psuje ogolnie dobre zdanie o zalacznikach w tym watku:PPP

Napisano
  • Autor

Dzięki Sairam , bardzo mi milo że tak sądzisz :]

Dziś daje moje cztery ściany i umeblowanie które opublikowałem na forum :]

Prosze o komentarze :]

Napisano
  • Autor
same kwadraty :( nie wydaje mi sie zeby tak bylo naprawde.. masz jakeis foto swojego pokoju?

Niestety niemam zdjęcia pokoju, musze troche pochamferować ale tylko krawędzie ścian (chodzi o ściane z oknem) bo mebelki sie zgadzają :)

Napisano

jestem pod wrażeniem...jak można ze zwykłych primitives'ów zrobić takie coś ???

czekam z niecierpliwością na następnego update'a

Napisano
  • Autor

Nadeszła tak długo oczekiwana chwila przez was czyli klamki :P

to nic takiego ale ale odrazu szafa nabrała życia ;)

Napisano

WOW !!! Czy te uchwyty są objektami Line czy mi sie wydaje ?? To sie nazywa mistrzostwo prostoty (w pozytywnym znaczeniu) Pracuj tak dalej, a będzie FULL WYPAS

Napisano

Ja też nie mam słów, z dnia na dzień pokój jest coraz lepszy czekam na te wypasione teksturki. Ile zajęło Ci wymodelowanie całej szafy razem z uchwytami tak zlicz w całość?

Napisano
  • Autor
Ile zajęło Ci wymodelowanie całej szafy razem z uchwytami tak zlicz w całość?

Tak około 2 godzinek

Napisano
  • Autor

Witam ponownie

Dawno niebyło żadnego update ponieważ niemiałem zbytnio czasu ale dziś daje malutkiego update, mam nadzieje że sie wam spodoba :]

Napisano
  • Autor

Powoli pokoik nabiera kolorów ,

dziś dajne żyrandol i mało znaczący ale zawsze kontakt

Napisano

Bez fajerwerkow, ale ładnie, zgrabnie i bez wiekszych bykow-to sie liczy

GRATULACJE brachu!!