Napisano 6 Luty 200619 l Autor Witam Wszystkich Postanowiłem że będe robił pokoik od nowa i porządnie!! Przed ostatni rok TROSZKE się poduczyłem modelować więc będe się starał :P,niewime ile będe robił ale wole robić długo a porządnie To na pierwszy ogień idzie monitorek ;) (chyba widać różnice w porównaniu z monitorem ktory modelowałem wcześniej Jeszcze musze dodaćdo niego dziory wentylacyjne ale zastanawiam się jak je zrobić żeby się nie narobić :P komntarze mile widziane ;) aha jak chcecie siateczke to pisać to wrzuce
Napisano 6 Luty 200619 l Autor Widze że małe zainteresowaniem moim wipem Zrobiłem ładowarke do baterii :):
Napisano 6 Luty 200619 l ooo ładowarka philipsa :P mam taką samą :) dobrze ci idzie ... dawaj dalej :)
Napisano 6 Luty 200619 l niezle idzie, nice ladowarka, monitor tez :] Co do dziur wentylacyjnych to material z opacity i "zaslepka" modelowana (box bez jednej sciany;)) co by sie mialo wrazenie ze monitor nie jest az tak pusty :]
Napisano 6 Luty 200619 l Autor No to kolejny update Jeszcze nieskończona obudowa i dvd-rom : i test materiałów monitorka :
Napisano 6 Luty 200619 l Wow, na miniaturce myślałem, że ten monitor to fotka:) Jak dodasz wszystkie shadery to na serio będzie foto-real. Modelowanie też b. fajne, szczegółowe i dokładne.
Napisano 6 Luty 200619 l a mi dla odmiany się wydaje że shader ekranu sux :P powinien mocniej obraz świecić a słabiej odbijać
Napisano 6 Luty 200619 l Autor a mi dla odmiany się wydaje że shader ekranu sux :P powinien mocniej obraz świecić a słabiej odbijać Zgadzam sięz tobą w związku z tym mam pytanie do was a mianowicie daje materiał VrayMtlWrapper i nieiwem gdzie jest opcja do zwiększenia natężenia mapki może wiecie gdzie jest ta funkcja??
Napisano 7 Luty 200619 l Autor No to kolejny drobny update pendrive: I jeszcze raz sięwas pytam : jak zrobić żeby ekran monitora świecił ??
Napisano 7 Luty 200619 l poszukaj w materiale self illumination (to akurat w mentalu) btw. ładne te twoje modeliki edit: teraz przeczytałem że to vray ;] ale myśle że to sie potobnie będzie nazywało
Napisano 7 Luty 200619 l Autor poszukaj w materiale self illumination (to akurat w mentalu) btw. ładne te twoje modeliki edit: teraz przeczytałem że to vray ;] ale myśle że to sie potobnie będzie nazywało Dzięki, staram się :] a jeśli chodzi o self illuminatioin to spróbuje coś wykombinować :) Dodałem maleńki update mianowicie lusterko, "helikopterek" i poprawiłem pen drive'a
Napisano 7 Luty 200619 l no pendrive ładny, reszta też oby tak dalej. No i mozesz pokazać siateczke :D
Napisano 7 Luty 200619 l Autor Siateczke dam albo jeszcze dziś albo jutro bo render właśnie idzie Staram się dopieścić shadery monitora i wyszło takie coś : wydaje mi się że jest lepiej a co wy sądzicie??
Napisano 7 Luty 200619 l no teraz pięknie świeci :) shaderek plastiku też bardzo ładny brak tylko otworów wentylacyjnych ... wiem że to hardkor ale jak się ruszy głową to wcale to nie musi być trudne ani pochłaniać tysięcy poly :)
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Georgas - teraz przynajmniej widać że to '...jak po grudzie..' ; ) xD Jeśli chodzi o shadery monitorka to zobacze jak się będzie zachowywaćw pomieszczeniu (pokoju) Kolejny update Wzmacniacz : i siateczka:
Napisano 8 Luty 200619 l diora? ładnie choc brak chamferów na przyciskach denerwuje, zrób sobie teścik shadera chętnie popatrze
Napisano 8 Luty 200619 l Autor diora? ładnie choc brak chamferów na przyciskach denerwuje, zrób sobie teścik shadera chętnie popatrze diora :] właśnie robie texturki jak cośbęde miał to wrzuce
Napisano 8 Luty 200619 l podoba mi sie shader pokretla bardzo... widze ze wynik finalny bedzie naprawde niezly - powodzenia!!
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Coś mi się nie podobały shadery monitorka i postanowiłem je jeszcze bardziej dopieścić i wydaje mi się że wyszło lepiej niż wcześniej, co wy na to?? + zegarek i obiecana siatka obiektów: http://img265.imageshack.us/img265/6792/wireladowarka0qj.jpg http://img252.imageshack.us/img252/7996/wiremonitor8zk.jpg http://img227.imageshack.us/img227/1854/wireobudowa8km.jpg http://img287.imageshack.us/img287/5249/wirependrive2et.jpg
Napisano 8 Luty 200619 l O wiele lepiej Ci idzie niż w pierwszym podejściu do tego pokoju:D Bardzo mi się podobają shadery na monitorze:) A co do modeli to chyba nie ma nic do zarzucenia. Oby tak dalej. Będziesz miał duuużo poly ;)
Napisano 9 Luty 200619 l Autor A ten monitor w rzeczywistosci jest plaski czy wypukły ? całkowicie płaski :] A ja cały czas walcze z materiałami na wzmacniacz narazie mam tyle: Jak to widzicie, będzie coś z tego??
Napisano 9 Luty 200619 l niewiem jak wygląda orginał ale ten niebieski tak jakby ma za dużą saturacje a pozatym chyba dobrze się prezentuje
Napisano 10 Luty 200619 l Autor entliczek, pentliczek czas na MIERNICZEk Potem dorobie przewody bo już niemam sił dziśna maxa
Napisano 10 Luty 200619 l Potem dorobie przewody bo już niemam sił dziśna maxa Eh czasem żałuję, że nie moge tak przez kabel kogoś zmusić do pracy. Nie pisz o braku siły. Umiejętności sie nie marnuje a teraz wychodzi ci przefajosko. Zostaw to pifo no i ile razy mozna ogladac ten sam film. Do maxa jush jush czekam z niecierpliwością na upa :D :D :D.
Napisano 10 Luty 200619 l co masz na myśli :>?? sorki to ja mialem przejsciowe problemy z kompem... Renderki wspaniale... Nie ma to jak urodzic sie z talentem... Moje gratulacje... Tak nawiasem mowiac to jestem poczatkujacy dlatego nie bardzo moge sie polapac w niektorych rzeczach...
Napisano 10 Luty 200619 l Włada ktos moze linkiem do darmowej wersji vray'a (jesli takowy istnieje)? Bylbym bardzo wdzieczny...
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Włada ktos moze linkiem do darmowej wersji vray'a (jesli takowy istnieje)? Bylbym bardzo wdzieczny... proszę bardzo: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=17303&highlight=wersja+free+vray
Napisano 11 Luty 200619 l Autor Dzięki qba :) zbliża się koniec ferii co za tym idzie będzie mniej czasu na modelowanie ale będę się starał jak najczęściej robić update'y Uważam model multimetra (miernika) za zakończony, kable dodam na końcu jużw pokoiku bo teraz niema sensu
Napisano 11 Luty 200619 l Widzę, że nie tylko mnie trapi problem kończących się ferii;) Modele są super, widać, że nieźle zaexpiłeś przez ten rok nauki maxa, dużo tego i w stosunkowo krótkim czasie. Moja praca dla odmiany jest strasznie powolna jak na razie, nie znam wszystkich skrótów i to mi doskwiera:)
Napisano 11 Luty 200619 l Georgas oby tak dalej :D Modele naprawde ładne, może pokaż siatke :) Sporo poly będziesz miał w pokoju, zresztą podobnie jak ja. Ale to że w poniedziałk trzeba iśc do szkoły to jest straszne.... koniec z modelowaniem po nocach:/
Napisano 11 Luty 200619 l jaki tam koniec:P przed sroda (probne egzaminy) mam zamiar wymodelowac 0,5 l a potem po nich uzeczywistnic render:P a walsnie gdzie siatki:P nie obijaj sie
Napisano 12 Luty 200619 l Hmm te wszystkie wgłębienia robiłeś booleanem? Ciekawi mnie to, bo dużo osób mówi, że boolean jest do niczego, a ostatnio bardzo często spotykam się z jego użyciem i siatki wcale nie wyglądają źle. BTW po co ci ta strzykawka dla narkomanów?:P
Napisano 12 Luty 200619 l no bo jeśli ma się pro booleana to on juz ładnie siatke robie ale i zagęszcza wiec wątpie by był tutaj wykozystany, mi to wyglada na ładne pzresuwanie vertexów
Napisano 12 Luty 200619 l Autor Jeśli chodzi o boolean to niestosuje go, zawsze cut'em Jeśli chodzi o te "strzykawki" to są to końcówki miernika ;)
Napisano 13 Luty 200619 l Autor No to kolejny maleńki update żeby niebyło że nic nierobie :P pare desek czyli jeszcze nie skonczone biurko :P
Napisano 13 Luty 200619 l no coraz ciekawiej to wygląda :) tylko ta obudowa kompa coś troche krzywa albo mi się wydaje
Napisano 13 Luty 200619 l Za czysto masz. Kucze zrobilbys wiekszy balagan :D sese. Monitorek chyba za bardzo na wprost - wiem ze render testowy no ale jednak. Fajnie fajnie Ci idzie. Kibicuję :D. Javor obudowa pewnie nie jest krzywa pod wzgdlędem modelingu tylko normalnie jest kopnięta w jedną strone. To trzeba podziwac taką dbałośc o detale. Hehehe.