gregorjan Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 TO tak na szybko też się podłączę:) supper pracka ale te 46h?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 Witam Wszystkich Postanowiłem że będe robił pokoik od nowa i porządnie!! Przed ostatni rok TROSZKE się poduczyłem modelować więc będe się starał :P,niewime ile będe robił ale wole robić długo a porządnie To na pierwszy ogień idzie monitorek ;) (chyba widać różnice w porównaniu z monitorem ktory modelowałem wcześniej Jeszcze musze dodaćdo niego dziory wentylacyjne ale zastanawiam się jak je zrobić żeby się nie narobić :P komntarze mile widziane ;) aha jak chcecie siateczke to pisać to wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 Widze że małe zainteresowaniem moim wipem Zrobiłem ładowarke do baterii :): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The MiM Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 cos nie tak z tym update'em:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 cos nie tak z tym update'em:/ co masz na myśli :>?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 ooo ładowarka philipsa :P mam taką samą :) dobrze ci idzie ... dawaj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 niezle idzie, nice ladowarka, monitor tez :] Co do dziur wentylacyjnych to material z opacity i "zaslepka" modelowana (box bez jednej sciany;)) co by sie mialo wrazenie ze monitor nie jest az tak pusty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 No to kolejny update Jeszcze nieskończona obudowa i dvd-rom : i test materiałów monitorka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 bardzo ładny shader ektanu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Wow, na miniaturce myślałem, że ten monitor to fotka:) Jak dodasz wszystkie shadery to na serio będzie foto-real. Modelowanie też b. fajne, szczegółowe i dokładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 a mi dla odmiany się wydaje że shader ekranu sux :P powinien mocniej obraz świecić a słabiej odbijać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 a mi dla odmiany się wydaje że shader ekranu sux :P powinien mocniej obraz świecić a słabiej odbijać Zgadzam sięz tobą w związku z tym mam pytanie do was a mianowicie daje materiał VrayMtlWrapper i nieiwem gdzie jest opcja do zwiększenia natężenia mapki może wiecie gdzie jest ta funkcja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 No to kolejny drobny update pendrive: I jeszcze raz sięwas pytam : jak zrobić żeby ekran monitora świecił ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 poszukaj w materiale self illumination (to akurat w mentalu) btw. ładne te twoje modeliki edit: teraz przeczytałem że to vray ;] ale myśle że to sie potobnie będzie nazywało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 poszukaj w materiale self illumination (to akurat w mentalu) btw. ładne te twoje modeliki edit: teraz przeczytałem że to vray ;] ale myśle że to sie potobnie będzie nazywało Dzięki, staram się :] a jeśli chodzi o self illuminatioin to spróbuje coś wykombinować :) Dodałem maleńki update mianowicie lusterko, "helikopterek" i poprawiłem pen drive'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 no pendrive ładny, reszta też oby tak dalej. No i mozesz pokazać siateczke :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 Siateczke dam albo jeszcze dziś albo jutro bo render właśnie idzie Staram się dopieścić shadery monitora i wyszło takie coś : wydaje mi się że jest lepiej a co wy sądzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 wydaje mi się że jest lepiej a co wy sądzicie??Lepiej, lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 no teraz pięknie świeci :) shaderek plastiku też bardzo ładny brak tylko otworów wentylacyjnych ... wiem że to hardkor ale jak się ruszy głową to wcale to nie musi być trudne ani pochłaniać tysięcy poly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 dla mnie poprzedni bardziej realistyczny ale jak tam chcecie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Georgas - teraz przynajmniej widać że to '...jak po grudzie..' ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 Georgas - teraz przynajmniej widać że to '...jak po grudzie..' ; ) xD Jeśli chodzi o shadery monitorka to zobacze jak się będzie zachowywaćw pomieszczeniu (pokoju) Kolejny update Wzmacniacz : i siateczka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 diora? ładnie choc brak chamferów na przyciskach denerwuje, zrób sobie teścik shadera chętnie popatrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 diora? ładnie choc brak chamferów na przyciskach denerwuje, zrób sobie teścik shadera chętnie popatrze diora :] właśnie robie texturki jak cośbęde miał to wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 stara dobra diorka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 stara dobra diorka ? diora ws 354 :] 1 (nieudolna) próba shaderów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 podoba mi sie shader pokretla bardzo... widze ze wynik finalny bedzie naprawde niezly - powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 Coś mi się nie podobały shadery monitorka i postanowiłem je jeszcze bardziej dopieścić i wydaje mi się że wyszło lepiej niż wcześniej, co wy na to?? + zegarek i obiecana siatka obiektów: http://img265.imageshack.us/img265/6792/wireladowarka0qj.jpg http://img252.imageshack.us/img252/7996/wiremonitor8zk.jpg http://img227.imageshack.us/img227/1854/wireobudowa8km.jpg http://img287.imageshack.us/img287/5249/wirependrive2et.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 O wiele lepiej Ci idzie niż w pierwszym podejściu do tego pokoju:D Bardzo mi się podobają shadery na monitorze:) A co do modeli to chyba nie ma nic do zarzucenia. Oby tak dalej. Będziesz miał duuużo poly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 A ten monitor w rzeczywistosci jest plaski czy wypukły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 A ten monitor w rzeczywistosci jest plaski czy wypukły ? całkowicie płaski :] A ja cały czas walcze z materiałami na wzmacniacz narazie mam tyle: Jak to widzicie, będzie coś z tego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 niewiem jak wygląda orginał ale ten niebieski tak jakby ma za dużą saturacje a pozatym chyba dobrze się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 entliczek, pentliczek czas na MIERNICZEk Potem dorobie przewody bo już niemam sił dziśna maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqvarec Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Potem dorobie przewody bo już niemam sił dziśna maxa Eh czasem żałuję, że nie moge tak przez kabel kogoś zmusić do pracy. Nie pisz o braku siły. Umiejętności sie nie marnuje a teraz wychodzi ci przefajosko. Zostaw to pifo no i ile razy mozna ogladac ten sam film. Do maxa jush jush czekam z niecierpliwością na upa :D :D :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The MiM Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 co masz na myśli :>?? sorki to ja mialem przejsciowe problemy z kompem... Renderki wspaniale... Nie ma to jak urodzic sie z talentem... Moje gratulacje... Tak nawiasem mowiac to jestem poczatkujacy dlatego nie bardzo moge sie polapac w niektorych rzeczach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The MiM Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Włada ktos moze linkiem do darmowej wersji vray'a (jesli takowy istnieje)? Bylbym bardzo wdzieczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 Włada ktos moze linkiem do darmowej wersji vray'a (jesli takowy istnieje)? Bylbym bardzo wdzieczny... proszę bardzo: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=17303&highlight=wersja+free+vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 multimetr :) wszystko idzie najs do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 Dzięki qba :) zbliża się koniec ferii co za tym idzie będzie mniej czasu na modelowanie ale będę się starał jak najczęściej robić update'y Uważam model multimetra (miernika) za zakończony, kable dodam na końcu jużw pokoiku bo teraz niema sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 najzzz, moze by tak texturki? fjnie to bedzie wyglądac w ubranku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Widzę, że nie tylko mnie trapi problem kończących się ferii;) Modele są super, widać, że nieźle zaexpiłeś przez ten rok nauki maxa, dużo tego i w stosunkowo krótkim czasie. Moja praca dla odmiany jest strasznie powolna jak na razie, nie znam wszystkich skrótów i to mi doskwiera:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Georgas oby tak dalej :D Modele naprawde ładne, może pokaż siatke :) Sporo poly będziesz miał w pokoju, zresztą podobnie jak ja. Ale to że w poniedziałk trzeba iśc do szkoły to jest straszne.... koniec z modelowaniem po nocach:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 jaki tam koniec:P przed sroda (probne egzaminy) mam zamiar wymodelowac 0,5 l a potem po nich uzeczywistnic render:P a walsnie gdzie siatki:P nie obijaj sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 Oto siateczka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Hmm te wszystkie wgłębienia robiłeś booleanem? Ciekawi mnie to, bo dużo osób mówi, że boolean jest do niczego, a ostatnio bardzo często spotykam się z jego użyciem i siatki wcale nie wyglądają źle. BTW po co ci ta strzykawka dla narkomanów?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 no bo jeśli ma się pro booleana to on juz ładnie siatke robie ale i zagęszcza wiec wątpie by był tutaj wykozystany, mi to wyglada na ładne pzresuwanie vertexów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 Jeśli chodzi o boolean to niestosuje go, zawsze cut'em Jeśli chodzi o te "strzykawki" to są to końcówki miernika ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 No to kolejny maleńki update żeby niebyło że nic nierobie :P pare desek czyli jeszcze nie skonczone biurko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 no coraz ciekawiej to wygląda :) tylko ta obudowa kompa coś troche krzywa albo mi się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqvarec Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Za czysto masz. Kucze zrobilbys wiekszy balagan :D sese. Monitorek chyba za bardzo na wprost - wiem ze render testowy no ale jednak. Fajnie fajnie Ci idzie. Kibicuję :D. Javor obudowa pewnie nie jest krzywa pod wzgdlędem modelingu tylko normalnie jest kopnięta w jedną strone. To trzeba podziwac taką dbałośc o detale. Hehehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi