Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

chciałabym wymodelować przy Waszym boku \"istotę\", która rodzi się w mojej głowie... zaczynam dosyć późno... proszę jednak o krytyczne uwagi bo wchodzę w to by skorzystać z Waszych umiejętności, Drodzy Wojownicy.

Zamieszczam mój pierwszy szkic, który jeszcze wiele nie wyjaśnia. Szczegóły będę rysowała w trakcie pracy... nie chcę teraz poświęcać całej uwagi skrupulatnemu rysunkowi, do którego potem chętnie będziecie się odwoływać:]

W każdym bądź razie będzie to postać mająca cechy kobiety, trola,.................. ale to co \"siedzi\" w jej wnętrzu zabija prawdę..., staje się martwa...... ale oddycha

[jupi]w końcu jestem z Wami!

• Odpowiedzi 186
  • Wyświetleń 12,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

...no pazzi w kńcu się doczekałem..witamy w naszym gronie i życzęmiłych bojów[spox][spox]

Napisano

Powiem Ci ze ten szkic ma \"cos\" w sobie. Zobaczymy jak go przelorzysz na 3d[soczek]

Napisano
  • Autor

idę spać....

za kilka godzin zamieszczę moją głowę, którą modeluję już od wczoraj.

może ktoś coś skomentuje na etapie, na którym będę się cofała.......(?)

[ziewa][killer] zasnę? ....chyba myśl o tym że nie dostanę pomocy: jak zrobić grymas na twarzy?, pozwoli mi dziś zasnąć, boowa?

Napisano
  • Autor

a, Sith_LORD, mam już tę twarz, tylko jestem dziś za bardzo zmęczona aby wyrenderować mój model.

Do zobaczenia do jutra WSZYSTKIM![papapa]

Napisano

Ejjj no bardzo ładnie to u ciebie wyglada hehe kurde no mozliwe ze cos konkretnego z tego bedzie brawo :)

Napisano
  • Autor

Dzięki SID. A teraz dla Ciebie specjalnie render całej główki:

Napisano

Oooo bratku zajebiscie ci to wyszło super, juz sie nie moge doczekac całosci , no no to sie wziołes do roboty :)

Powodzenia w ciągu dalszym twego tworzenia :)

Napisano

naprawde niezle to wyglada i pomysl tez super :))))..tylko czy ta Pani troll bedzie jescze taka straszna czy bardziej z tych milszych troli?:) i czy moglabys pokazac glowke z profilu?:)

pzodr

Napisano
  • Autor

Pablo, to będzie dobry trol ale cierpiący dlatego będzie miała brzydkie ciało a twarz pozostanie blada i delikatna...

Będzie miała ciało opasane cierniami (jeszcze nie wiem jak to zrobię:))

i z boku wedle życzenia:

Napisano

nooom... calkiem ladnie... :)

tylko mi na przyklad troszeczke nie pasi ta kanciasta (szpiczasta) broda... ale ogolnie zapowiada sie fajnie

aha, i jeszcze jedno - czy jest Ci wygodnie pracowac na siatce podzielonej na trojkaty? ja bym chyba oczoplasu dostal... :o

pozdroofki

czekam na update

Napisano
  • Autor

a jaki znasz prostszy sposób, boms? ....bo to jest mój pierwszy model głowy i robiłam go wg. ściągi Joan of Arc.

Chętnie dowiem się jak można to wygodniej?

post rofienia[spox]

Napisano

glowka ladna \":))))..tylko co to za zagiecie/dziura pod uchem???

pzodrofki

Napisano

pazzi - chodzi mi o to, ze jak pracujesz na EditableMesh, to latwiej sie polapac w siatce, jesli siatka sklada sie z 4-katow, poza tym MeshSmooth nie robi wtedy zadnych jaj... zreszta moja pierwsza twarz (snowboarder) tez byla robiona wedlug Joanny D\'Arc i tam zadnych trojkatow nie bylo... nie wiem, moze to kwestia ustawien MAXTreme (tam w opcjach cos jest o trojkatach), o ile oczywiscie uzywasz tych sterownikow...

pozdroofki i powodzenia

p.s. ten drugi screen to tez stopa? :P

Napisano
  • Autor

Pablo, sama nie wiem co to za dziura pod uchem. Wieczorem zajrzę w scenę to odpowiem a zauważyłam ją po wyrenderowaniu głowy z boku, o którą prosiłeś. pozdrawiam....

boms, no niestety nie używam jeszcze tych sterowników ale już zaprosiłam technicznego aby mi pomógł z tym MAXTreme.... nie wiem co z tego będzie....teraz to nawet nie za bardzo wiem jak można zamienić na trójkąty...

modeluję stopkę i robię to w ten sam sposób a co z tego wyjdzie to za chwilę...(jeszcze kilka godzin pewnie)[mruga]

Napisano

mmm...ladne szkice... :)

btw. czy moznaby zobaczyc referencje,z ktorych korzystalas przy modellingu twarzy? :D

pozdro...

powodzenia

Napisano

hmmm...Pazzi jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem Twoich umiejętności...

jesteś chyba jedyną dziewczyną jaką znam z takim dobrym modelingiem..tylko tak dalej trzymaj i nie popuszczaj..[rotfl]

Napisano

a te stopy ..a te rysunki...gratuluje umiejętności rysunkowych..no i wyobraźni i fantazji(bardzo fajna stopa)

Napisano

nooom, stopka pierwsza klasa :D

jesli mozesz, rzuc na to meshsmooth\'a i wyrenderuj w Brazilu... bo jak na razie troszke malo widac...

pozdro

Napisano
  • Autor

piękna, co?

siedzę, modeluję sobie, myślę już jak oszpecić ciało mojej kobiety a tu co? .......wyrenderowałam i problem ma z głowy dzięki boms\'owi.

Napisano

bardzo ciekawie to wszystko się zapowiada... trzymam kciuki! w ogole ten elf wyglada b. tajemniczo... i bardzo chcialbym zobaczyc ostateczna postac! zajze tu za kilka godzinek i CHCE WIDZIEC NASTEPNE RENDERY notojoł

Napisano

ja też Pazzi czekam..z niecierpliwością

coś mi mówi że jeszce nie raz nas zaskoczysz.....[spox]

powodzenia i dobranoc

Napisano

erm... a co Ci Brazil narobil w tej stopce?? :|

hieh... to sie przez przypadek zrobilo tak w tym renderze?? [co?]

ciekawy efekt... :P

pozdroofki

Napisano
  • Autor

Czy myślicie że ta stopa wyszła taka chropowata bo mam o wiele większe zagęszczenie siatki na palcach niż np. na przedudziu? Może Brazil nie mógł sobie poradzić?

Napisano

huh! chyba wiem, w czym tkwi problem!

jakbys mi mogla przeslac rzut z GORY z viewport\'a (bez meshsmooth\'a) na stope, to narysuje Ci mniej wiecej, o co chodzi... :)

chyba, ze wystarczy, jak wyjasnie: otoz pierwszy najwiekszy wielokat (patrzac z gory), z ktorego wyrastaja palce, ma za duzo katow - musisz go podzielic CUT\'em na kilka czworokatow (albo pobawic sie na krawedziach - Visible/Invisible). Inaczej MeshSmooth dostaje krecka..

pozdroofki

Napisano
  • Autor

boms, co o tym myślisz?.... głupio to wygląda narazie.......

Napisano

nooom, troszke dziwnie, bo wszystkie wiazki sa z JEDNEGO wierzcholka... a sprobuj polowe wiazek poprowadzic z drugiego wierzcholka (jak sie nie da Visible, to bedziesz musiala CUT\'em)... i jeszzce jedna WAZNA sprawa - w tej chwili ten fragment stopy jest podzielony na trojkaty, prawda? (nie widac za dobrze) no to teraz, zaznacz co droga krawedz i zrob ja Invisible tak, zeby powstaly Ci CZWOROKATY (a dokladniej jakies deltoidalne czworokatne ksztalty)...

pozdro

p.s. w razie czego mozesz sie ze mna skontaktowac przez GG (2848356)

Napisano

wiesz Pazzi mówiłem że jeszce zadziwisz...

no no

nózki genialnie pasują klimatem do całości,tak trzymaj...[mruga]

Napisano
  • Autor

zagadka dla moich gości:

co znajduje się na obrazku poniżej?

Napisano
  • Autor

Co myślicie o tym przerysowanym mostku między piersiami? Mnie się podoba i chcę taki zostawić; potem dodam wyroski na kręgosłupie, ramionach........ i trochę oszpecę to ciało.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności