Napisano 5 Lipiec 200321 l hmmm moze najpierw skończ fotele, a nie już bierzesz się za dęskę roździelczą co? pozdr
Napisano 6 Lipiec 200321 l Autor nie bede robic tak jak mi sie bedzie podobac... musze zrobic fotele..zeby wiedziec na jakiej wysokosci ustawic ta deske..
Napisano 6 Lipiec 200321 l Pablo kazdy robi to co lubi :) niedenerwoj sie chce tak niech tak robi :) Jak spieoszy to poprosi o [pomocy] [rotfl]:D:D
Napisano 6 Lipiec 200321 l ja sie nie denerwuje...tylko z takim tempem pracy niestety grafikeim nie bedzie... pozdr
Napisano 6 Lipiec 200321 l nie ma sie o co kłucić jakość = ilość ilość = jakość to jest złota myśl :] a co do foteli to zawsze można je pomniejszyć rozciągnąć itp :P ps. Eden mash 19 lat jeszcze minimum 5 lat nauki przed tobą wtedy bedziesz sie martwił :)
Napisano 6 Lipiec 200321 l Autor wlasnie..martwil bede sie puzniej ..mam asa w rekawie ale na cos sier zda zobaczymy
Napisano 6 Lipiec 200321 l Pablo to jego sprawa jak cos spierdoli to trudnoi nauczy sie apozatym forum jest poto zeby uczyc a nie przekreslac os razu ludze ze totamto itd
Napisano 6 Lipiec 200321 l hmm, no ja popre PABLA poniewaz z wlasnej autopsji wiem, ze najszybciej i najlepiej pracuje sie gdy robi sie dany obiekt od poczatku do konca(tak samo nalezy rozgraniczac modeling i rendering) gdy zaczynasz \'kroic\'obiekt,wytlaczac go itp, to pojawia ci sie jakas wizja konca, dazysz do celu w wybrany sposob, ale gdy pozostawiasz ten obiekt nie dokonczony to gdy wraczasz masz juz problemy z zalapaniem rytmu i ogolnej koncepcji...serio!!!przy prstszych obiektach to nie problem, ale przy powazniejszych bedzie problem(wiem to bo sie teraz mecze z odnowioym projektem:() do tego uwazam ze bardoz wazna sparwa jest utrwalanie w sobie nawyku konczenia obiektow, nie przechodzenia do dalszego etapu gdy wczesniejszy nei ejst skonczony, bo (SERIO!!!)czesto bywa tak, ze miales w zamysle ejszcze mase poprawek, ale je odkladales i w koncu albo zapomniales o nich, albo straciels zapal, a przez to projektow sie nei konczy,albo koniec jest troszke zchalturowany ale dobra, koncze wywod:)
Napisano 6 Lipiec 200321 l Originally posted by sikham a kto to gdzieś pisał o niekończeniu modelowania :| hmm, no i ja nei mowie, ze On go nei skonczy, tylko przedstawiam, jak wyglada sytuacja... jesli wiazesz przyszlosc swoja z grafika to niestety MUSISZ wyzbyc sie \'probnych\' renderingow w rozdzialce 800x600 z podrasowanym GI, renderingu kazdego nowego obektu w scenie z finalnymi materialami i oswietleniem, odstawiania nieskoncoznych elementow, bo na tym TRACISZ mnostwo czasu, ktorego nie bedziesz mial w pracy
Napisano 6 Lipiec 200321 l ale to co teraz robisz to czysta zabawa ( przynajmniej w moim przypadku ) lubię sobie ustawić gi ( no ale nie z max samplingiem itp ) żeby zobaczyć efekty mojej pracy a tak wogóle to pieniadze kazdego zmobilizują ;)
Napisano 6 Lipiec 200321 l Autor mie nikt nie pogania...a fotele zaczolem robic tylko dlatego ze nie wiedzialem na jakiej wysokosci ustawic deske rorzdzielcza i cala konsole ..a teraz dzienki tym fotelom joz wiem..dokonecze te pzrednie fotele ..i zabiore sie z powrotem za ...konsole i deske ..i bedzie dobrze...a ty pablo nie muw ze nie bede grafikiem bo tego nie wiesz...to nie jest wyscig nie musze tak jak ty zrobic tego w tydzien...nikt mie nie pogania...wiem ze w pracy trzeba robic szybko ale ja narazie nigdzie nie pracuje
Napisano 6 Lipiec 200321 l no model ldny, ale mam inna uwagę, pewnie jak co niektórzy zauważyli post odroinę zeszczupał. edenowi ubyło kilka potów i tu moja uwaga pizcie jeden swoj post pod rząd, den dohoził do 3, a teraz ma juz tylko jden. a sprawa dotyczy postow gdzie nie zamieszcza sie nowego obrazka.
Napisano 6 Lipiec 200321 l Eden ale szukasz pracy i tego nie zaprzeczysz, wiec lepiej sie szybciej nacuzyc z syzbkoscia robineia prac niz pozniej bedziesz tego zalowal...to tyle..nie robmy off-topicu pracuj dalej pozdr
Napisano 6 Lipiec 200321 l hihi,to ja juz ci mowie, wywiazala sie rozmowa off-topic, czyli to co tygrysy lubi anajbardziej(a to, ze kosztem twgo wipa to juz ina psrawa;))ale jzu siedzimy cicho, a ty pracuj dalej, bo lada rzecz poczyniasz
Napisano 7 Lipiec 200321 l off-topic to jest rozmowa poza tematem:D Wrzuc jakies screeny z pracy to juz wejda na topic :D
Napisano 7 Lipiec 200321 l rozmowa off- topic, czyli rozmowa nie na temat, odbiegajaca od ropzoczetego tematu
Napisano 7 Lipiec 200321 l Eden- Saygonowi chodzilo oto, ze nie robimy off-topicu tylko oto ze bardzo czesto Ty piszesz nastepne posty pod wlasnymi postami !! a wczesniej bylo ustalane ze jesli chcesz cos dodac to po prostu edytujesz swoj wczesniejszy post i tam to dopisujesz no chyba ze dolaczasz nowe obrazki to wtedy mozesz dodac nowy post...a tak to masz edytowac pozdr
Napisano 7 Lipiec 200321 l o to mi chodzi den ze pisales 3 posty pod rzad z jdnem zdaiem w tym topiku skasowalm ponad 10 twoich postów,albo tylko z kropkami. ale zeby nie ylo zupelnie off topik to taka uwage, zebył jakies uszczelki, bo strasnie widać łącznia- np bagarznik jest cienka lina pixeli przez ktore widać pustke.
Napisano 7 Lipiec 200321 l Originally posted by saygon o to mi chodzi den ze pisales 3 posty pod rzad z jdnem zdaiem w tym topiku skasowalm ponad 10 twoich postów,albo tylko z kropkami. Saygon to wcale nie jest off topic skad ze :) jakies uszczelki, bo strasnie widać łącznia- np bagarznik jest cienka lina pixeli przez ktore widać pustke. zauwazylem to dopiero teraz ty to masz oko :)
Napisano 8 Lipiec 200321 l TAkie sobie samochodowe :) jak zrobic Hmm :) pokombinuj moze uzywajac spline ?? moze poly , a moze nurbs :D Ok tak powaznie to wystarczy chyba spline :) i bedize git
Napisano 8 Lipiec 200321 l Autor Originally posted by Eden-3d dzieki ..ale i atk nie czaje bede musial chyba to zrobic po sfojemu ....moze mi ktos pokazac jak wygladaja takie uszczelki
Napisano 8 Lipiec 200321 l Originally posted by Loozack fajnie się dogadujecie [lol2] jak inaczej nie idzie :)
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Hmm .. tez mi za bardzo nie leza. Są za płaskie. Zrob lepiej jakies wklesłe do wewnatrz. Takie prezetuja sie najlepiej :)
Napisano 8 Październik 200321 l Autor pomurzcie ,i ustawic mape hdri nie wiem dlaczego na drzwiach nic sie nie zmienia obojetnie jaka mape dam zawsze tak samo sie odbija
Napisano 8 Październik 200321 l mi sie wydaje ze jest za duza odleglosc miedzy siedzeniem a kierownica ;), albo to z tego ujecia kamery tak wyglada. Obroc model to moze Ci sie mapa inaczej odpije od karoseri:). I cienie dziwnie wygladaja :P.