David14 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Miałem tydzień wolnego i postanowiłem zwizualizować mój przyszły pokój(w żeczywistości są tylko cztery puste ściany), robiłem go w ciągu trzech dni, brakuje jeszcze komputera(skrzyni) i klawiatury, a także wieży, dvd i lampki. Chciał bym jeszcze zrobić jakąś firanke i zasłony. Używam 3ds max 6 i rendera V-Ray, mam problem z ustawieniem grafiki bo wychodzą mi takie schotki na bokach boxów i innych, mam też problem z cieniem wychodzą takie paskudne kropki. Chciał bym zaznaczyć że to moja pierwsza wizualizacja. Screen troche marnej jakości. Update1:Dodałem prowizorycznego kompa i kable(ale czrne i niewidać), obniżyłem gazetke.
misiold Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 hehe nie no jest super a te "schodki to wyłączony antyalejzing(zapomniałem jak to się pisze) poprostu go włącz i będzie git tylko z włączonym aa ronderuje się wszystko o wieeeele dłużej. PS.Powodzenia w dalszej pracy i życze ci takiego pokoju :)
David14 Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 xeav- gdzie mam wyłączyć ten atalizing czy jakoś tak
Ania Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 we vrayu to nie bylby sam antialiasing, ale tez ustawienia image sampler. tu: http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/render_params_imagesampler.htm daj jakis glow efekt na monitory, bo dziwnie wygladaja. nogi stolu wygladaja zbyt grube. monitor na szafce nie ma kabla. ksiazka na dolnym blacie stolu jakby sie unosi, efekt prawdopodobnie wywolany jest tym ze ksiazka sie nie styka z blatem.
xeav Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 AntiAliasing (AA- nie to co masz na myśli) powoduje coś takiego jak na załączonym sceen'ie, co w praktyce daje bardzo dobry efekt wygładzania. SCREEN
misiold Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 no niecałkiem AA + jakieś tam ulepszenia jest w Vrey ale to się tam jakoś innaczej nazywa ale moge się mylić bo z Vreya korzystałem tylko w wersji free i dość nie długo bo odkryłem mental rey'a który jest wydawał isę lepszy dla mnie. A tak wogle to sama pracka jest spoko...
David14 Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć gdzie mam to cos włączyć albo wyłączyć
xeav Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Rendering> Render>Renderer> AntiAliasing --w mentalrayu Rendering> Render>Renderer> VRAY IMAGE SAMPLER> AntiAlias -- w VRayu
David14 Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 mam pytanie do Ani C, jak mam nadać ten glow efekt
David14 Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 Update2: Włączony antyalizing(o wiele lepjej wygląda), kable białe(ale znowu niewidać przy telewizorze LCD)
David14 Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 Update3:Dodałem nową perspetywe która ukazuje bardziej szczegółowo stolik i kanape.
David14 Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 zamierzam jeszcze dorobić dvd pod telewizor i wieże i jak stwierdzicie że dobże to wrzuce do galeri
JohnZi Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Na zalaczniku ro wygladalo bardzo fajnie, jednak gdy to powiekszylem to troche gorzej, lecz mimo to nawet fajne. Musisz pracowac nad szczegolami, aha buteleczka na stoliku wisi w powierzu(hehe). Pozdro
David14 Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 dał bym chmurki tylko że w oknie jest światło vraylight jak wiesz jak to podpowiedz
xMark Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 kanapa do wymiany. wyglada bardzo sztucznie, szczegolnie przez te krawedzie ostre.
David14 Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 wejdź se na ikea.pl to tam jest taka sama(podobna)
Lumpy Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Faktycznie, jest podobna: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=10959&langId=-27&parentCats=10114*10294 Ale twoja wygląda jak z kamienia. Zaznacz chociaż te krawędzie, które maja być ostre i daj minimalny chamfer (dwuktotnie). Wybrałeś dość trudny model sofy (bez urazy). Może spróbuj z jakąś prostszą. Koniecznie odwiedź: http://www.threedy.com/site/forum/showthread.php?t=28260 PS: Plakacik spoko :)
David14 Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 Update5:Dodałem kolumny, to są prawdziwe które posiadam, zamieżam dodać jeszcze dvd i chyba skończe z tym projektem.
xMark Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 jak dla mnie to ten stol za bardzo odbija. wygaada jak lustro. no ale moze tak mialo byc.
David14 Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 włąśnie mi oto chodziło żeby świało nie przechodziło jak przez zwyczjne szyby tylko sie lekko(może więcej niż lekko) odbijało
David14 Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Update6: Ja tu renderuje a ocen jak kot napłakał, no nic kolejny zrzut tym razem z DVD i krzesełkiem, troche dziwny i niewiem czy czasami nie oszpecił tego wszystkiego
Tores Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Pokój jak pokój. Sztuczny trochę, za ciemny, książki z boxów porobione bez tekstury, wszystko kanciate, rama okna za cienka, fotel decha nie do siedzenia, chyba że z kościoła wzięty, dziwna podłoga (nie wiem z czego zrobiona, kolor niby drewna ale nie wiadomo czy to deski czy panele) no i ten blat jak lustro. Chciałeś ocenę to masz. Ale może być fajnie jak się tylko przyłożysz. PS. Mam dziś dołowaty humor wiec walę prosto z mostu.
misiold Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Tores daj na luz... facet dopiero zaczyna, a pozatym skąd wiesz, że te boxy to nie konkurencyjne proszki do prania a nie książki hm? acha i jak by "Ania C" powiedziała jak zrobić ten "efekt glow" było by fajnie bo też jestem ciekaw.
slate Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 Wszystko jest jakieś takie kanciaste i fabrycznie wręcz nowe, może postaraj się trochę postarzyć przynajmniej część sprzętów, co do kanapy to widziałem ostatnio fajny tutorial na 3dtotal poświęcony m.in. temu problemowi. Postaraj się ją nieco poprawić, bo teraz wygląda jakwycięta ze styropianu. Ale ogólnie mi się podoba, zwłaszcza jak na pierwszą pracę.
Rekomendowane odpowiedzi