Amok Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 czy w materiałach Vray-Mlt zapomniano o kanale alfa? bo jakoś nie mogę znaleść ?
kozioo Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 wrzuc w slot 'refraction' i ustaw IOR na 1.0 Trzeba troche na około ;)
Amok Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 u mnie nie działa , trzeba zrobić inwert dal kanału refrakcji ale potem i tak pozostaje szara kolor zamiast alfy , taka zasłona dymma...
SansSerif Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 wszystkim dziala tylko trzeba dobrze przygotowac mapy. niestety zazwyczaj daje to kiepskie efekty i jest to walsnie jeden z minusow vraya bo nie mozna tego obejsc.
Amok Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 co rozumiesz przez dobrze przygotowane , mam png , to jest raczej powinno działać..
kozioo Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 hmmm... u mnie zaczynają się problemy, gdy materiał ma mieć refleksy/highlity... Bez tego działa całkiem dobrze, więc rozbłyski/odbicia czasami trzeba 'wypalić' do tekstury.
zipper Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 albo jeszcze inaczej :) Vray Displacement Map z ustawionym odpowiednio "water level"
Rekomendowane odpowiedzi