domel31 Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Witam Zaczolem w czwartek koło 18 po kilku godzinach powstala siatka. Mam prosbe zebyście pisali swoje uwagi. To moje pierwsze autko i zabardzo niewiem z czym to sie je. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 to Ty szukałes blueprintów do dokładnie tego modelu z video tutorialsa? Bez mescha ja mało widzę , mało trójkątów to podobno ok ... Popraw mnie jak sie mylę , ale cz Ty robisz cały model ?? czy tylko pół i "side blueprint" odsunąłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 hmm po TT przysla S3?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Przednie swiatlo - masz tam trojkat [calkiem niepotrzebny]. Cos zlego dzieje sie nad tylnim nadkolem - niepotrzebne dwa czworokaty. No i 'daszek' nad tylna szyba kompletnie sUx :), ale ogolnie nie jest zle. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 nie siedze w tym ale narawde good wykonanie, staranne i bez zadnych "trójkatów" .. Pozdrawiam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 Panowie dzis spedzilem moze godzinke na poprawie siateczki itd.. uplouduje kolejne 2 screeny, na szybkosci dodany modyfikator shell i meshsmooth moze dlatego gdzie niegdzie sa male nieprawidlowosci. Pozdrawiam Wszystkich Ps. Te zagiecia przy tylnich swiatlach juz wyeliminowalem co widac na screenie z tylu :] Jim mee : robie od poczatku caly model, mam all blueprintsy, dlaa Ciebie screeny z meshsmoothem, oczywiscie troszke trzeba poprawic :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 znasz takie narzedzie jak chamfer? przydaloby ci sie bo troche malo masz krawedzi :] przez to wychodzi jak z plasteliny :) naucz sie MS a potem go uzywaj ;> pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 No juz ladniej :). Jak kome wspomnial - uzyj chamfer'a na krawedzie, ktore maja byc ostre - unikniesz efektu 'plasteliny' ;). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 kome & Lt.Knysha : panowie wiem jak sie uzywa chamfera. Spokojnie przy nastepnych renderach bedzie bardziej widoczny, jak bede dodawal kolejne szczegoly. Pozdrawiam Upgrade: Panowie ale pisac cos bo niewiem co mam dalej robic oprocz chamferow !!! Co sadzicie Upgrade: Kolejne 3 screeny. Jeszcze bede poprawial przod na boki autka sie nie patrzcie bo tam jeszcze nic nie robilem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 Co Sadzicie Panowie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 Tu jeszcze chwilke posiedzialem i troszke przod zmienilem tylko niewiem ktora wersja przodu jest lepsza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 ladnie ladnie choc lekkie bugi widac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 Nielot007: mozesz mi zaznaczyc gdzie bede bardzo wdzieczny, na siatce albo juz na tym renderingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 to z tymi bugami było by tak :) na siatce gdzieś zapodziałes chyba tam jeden cut. masz 5 scianek jesli to robi jakąs różnice 1. czy tam jest tak mięciutko ... wygląda mało naturalnie-samochodowo 2. tu sie czepiam może tylko :] 3. kolejny raz nie wim czy to tak jest , czy paskudnie wygląda z tego widoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 23 Marzec 2005 Autor Share Napisano 23 Marzec 2005 Nastepny Upgrade mam malo czasu i musze bawic sie po nocach. Zobaczymy jaki bedzie koncowy efekt. Staram sie robic dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 no juz lepiej ale postaraj sie dopasowac ksztalty do printow, przynajmniej tak charakterystycznych elementow jak swiatla bo jak narazie to na s3 to nie wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 23 Marzec 2005 Autor Share Napisano 23 Marzec 2005 kome: to bedzie wersja tuning :] a z tych zdjec co ja mam orginalnych. To swiatelka sa badzo podobne :] Ps: Dzis zabieram sie za grille przednie i ciecie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 24 Marzec 2005 Autor Share Napisano 24 Marzec 2005 Upgrade 3: musze poprawic ciecia :( Mialem maly problem z siatka :( Ale probuje dalej moze wyjdzie cos z tego 2 nowe screeny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 26 Marzec 2005 Autor Share Napisano 26 Marzec 2005 ehh cos nic nie komentujecie!! Oki panowie wlasnie przed momentem skonczylem modelowac bok, zostala jeszcze przednia szyba troszke przodu i tyl. A pozniej swiatla itd... Niewiem czy sa bledy na screenie poniewarz zabardzo juz nie widze na oczy, jak sie wyspie to poogladam :] Pozdrawiam Wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 no to normalna koparka :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 hmm niby dobrze ale cos nie tak ;) przodek wyglada ladnie ale im bardziej do tylu tym wieksza lipa :P szczegolnie drzwi, szyby i uszczelki ;D pochwal sie siatka ;) hmm jak tylne nadkole masz wystajace i wyraznie oddzielajace sie od karoserii to lepiej zeby z przodu bylo tak samo ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Pewne rzeczy musisz wyprostować, boczny słupek wydaje się jakby był wklęsły do środka, krzywa listwa na drzwiach, dolana krawędź drzwi i jak wyżej zostało powiedziane uszczelki na drzwiach. Wgłebienie ma rejestrację chyba za głębkie, no i obramówka grila chyba też jeszcze do poprawy. Ale działaj bo dobrze Ci idzie.Kiedyś robiłem A3 i jak po roku na nie spojrzałem to zastanawiałem się co to za auto. Twoje już wygląda całkiem całkiem. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 26 Marzec 2005 Autor Share Napisano 26 Marzec 2005 Kome: w audi s3 aurat jest tak ze dupa wystaje nadkola :] Pozatym masz racje czym bardziej do tylu tym lipa poniewaz narazie jest zrobiony detalicznie przd i troche boku. Macie racje musze poprawic i wyruwnaac okna w sumie juz to zrobilem ale nie mam renderu. \ Przod to tylko zlodzenie optyczne ze grill jest walniety na siatce wydaje sie byc all okey. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Panowie Problemi robia sie dziwne odcienie niewiem jak mam poprowadzic siatke. Na dole dwa screeny na ktorych to widac. Prosze o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 5 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2005 Nikt nic nie pomaga szkoda:( Myslalem ze ktos mi cos doradzi, przesylam kolejny upgrade screenow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 nie no jak dla mnie ok .. tylko tam nad światłem ma takie ... wygyzienie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 male pytanko :) czy usunoles niepotrzbne vertexy z uzycia chamfera ??? Pozatym model nie jest zly :). aha jeszcze jedno pytanko :) ta linia co biegnie wzdlyz boku, zaczynajaca sie od prawego gornego rogu poprzez dzwi jest taka jak powinna ?? jak tak to ok ale sprawia wrazenie wgniecenia nad nadkolem przednim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 daj raczej siatke low poly a nie po ms :D ps. teraz te uszczelki ladnie wyszly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2005 No witam w koncu ktos sie odezwal, co do pytania nad tym dziwnym cieniem co leci przez drzwi to wyszedl niechcacy mialo byc zagiecie tam ale zapomnialem dam chamfera, moze pozniej to poprawie albo zwelduje zeby wcale nie bylo. Do tego nad wygryzienia nad swiatlem tez juz zaplabowalem. oka dwa kolejne screeny przod i tyl Pozdrawiam i prosze o komet. (moje firs car ) ale wydaje mi sie ze jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 co to tu za maniana ? :P Fajnie jest fajnie nic sie nie łą m i tylkko to popraw i dalej do przodu Sandra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek2000 Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 coś z przednim nadkolem nie teges może je obrysuj troche wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 eee no juz ten przod wyglada elegancko no moze nie w 100% jak s3 ale calkiem wporzadku a najfajniejszy ten 3d domek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 wow dzieki za komentarze caly czas pracuje nad tym aby jakos siateczke zoptymalizowac i poprawic pewne rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Oto natepny upgrade narazie jeden screen bo nie ma detali jeszcze pewnych ale jest koncepcja felg. W sumie poczatkowo mialy byc orginaly z audi jak zaczolem sie bawic wyszlo mi cos takiego. Moze sa male srobki ale widzialem ostatnio podobne na felach, dlatego nie robilem wiekszych chyba je jeszcze chamferuje zeby byly kwadratowe :] UPGRADE: 2 screen inne ogumienie ktore lepsze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 NEW UPGRADE hm teraz juz pomalu rozmyslalenie nad texturkami, jeszcze tylnie swiatla i gadzety zostaly :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 a wnetrze? zrob jakiegos screena od góry bo na tym renderq troche przod plasko wyglada, chyba ze to tylko poerspektywa (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 oto upgrade scenki. Wlasnie siedze nad oswietleniem niewiem jakich swiatel uzyc itd.. nie chce aby reflektorow nie bylo widac. narazie w scenie jest tylko mapa hdrii rendery jak widac w v-rayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 wow, ale krzywo. szczegolnie przy swiatlach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 to sie naprawi narazie nie zwracam na to uwagi chce oswietlic scene prawidlowo a pozniej zajme sie dokladnoscia przedniej siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 fajne oczojebne kolorki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2005 witam nowy upgrade troszke trwalo ustawienie swiatel jeszcze nie jest tak jak chcialem, ale proby trwaja, mam 2 topic zalozony specjalnie o oswieleniu scenki. Otoz nowy screen wyglada tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golum Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 oj damel...jak cie lubie to nie zrobilo za wielkiego wrazenia na mnie:/ To swiatelko zeczywiscie jescze nie to:/ i render tez malo efektowny:] (ale to pewnie zrobisz na finish) i chyba za bardzo przyciemniles te szyby...efektowniej bedzie jak bedzie widac co w środku zkminileś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 albo to tylko zludzenie albo tu jest strasznie krzywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Zamiast bawić się w oświetlenie itp. proponowałbym najpierw poprawić model, bo miejscami jest strasznie krzywo ;) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 buraczki na przednim zderzaku, szczegolnie to widac na drugim renderze, gdzie zderzak jest blizej od lampy po prawej :/ ogolnie autko troche splaszczone dopracuj pierw siatke nim zaczniesz robic rendery bo staniesz w miejscu(przynajmiej ja zawsze staje :P) a co do oswietlenia - ja radzilbym ci umiescic au tko w duzej spherze splaszczonej po zecie i plaskiej od dolu :P i mozesz wstawic hdri chociaz ja osobiscie nie lubie jak w aucie sie cos odbija, czego nie ma :/ ewntualnie pozostaje plane lub inny prosty ksztalt nad samochodzikiem. swiatlo mozesz pozostawic sky tylk ustaw zeby sphera nie rzucala cieni. No ale jak masz duzo czasu i ci sie nudzi zawsze mozesz zaaranzowac jakas scenke :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Prawdopodobnie bedzie scenka do calosci autka :] Ale dalej pozmienialem troszke siatke przednia i umieszczam screeny: piszcie uwagi : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 zderzak splaszczony na maskownicy chyba :/ a jak mozesz to wsadz zdjatka autka bo nie do kona pamie tam szczegolow. i tez dziwne ze na renderkach z boku swiatla wystaja dalej niz zderzak... pracuj pracuj bo nie jest zle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Fela upgrade 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Wydaje mi sie, że przód powinien wygladać tak jak zaznaczyłem czerwonymi liniami. Tam w kółeczkach:) coś niedobrego sie dzieje. Popraw to bo model ogolnie spoko. Nie wiem czy masz te referki: http://www.dieselstation.com/wallpapers/Audi-S3/Audi-S3-018.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Panowie potrzebuje pomocy malej, skad wziasc zdjecia jakis extra wycieraczek zeby je wymodelowac. I w sumie mozecie mi podpowiedziec jaka metoda je wymodelowac zeby ladnie przylegaly rownosieko do szyb auta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi