boba Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 nie wiem czy juz o tym nie wiecie, ale co tam - NASA czy ktos zrobil program World Wind, który pozwala zblizyc dowolny skrawek ziemii - dla Polski jest takie zblizenie ze 1 pixel to 25 m2 a dla niektorych miast u nas jest leepiej, dla stanow miasta mozna chyba zblizyc nawet tak ze 1 pixel to 2 m2 - wiec widac juz samochody nawet - jesli to kogos zainteresowalo to daje linka: http://worldwind.arc.nasa.gov/download.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 http://www.terraserver.com tez sa fotki, platne ale na demku widac ze mozna zohbaczyc gazete na ulicy, a gdzies na dysku mam zdjecie satelitarne Gdynii gdzie widac dosyc sporo bo to jakis urzad oddal na swoim www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grenland Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Program jest gigantyczny (gigabajty :-) Ale jest dołaczony do PCWorlda w wersji z DVD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 genialnee..... nie sadzilem ze mozna juz sobie tak ladnie ogladac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 grenland - program to nie giga, a terabajty :) (2-4Tb czy jakoś tak) Piotr - można można ale np poza USA to już tak ładnie nie zzoom'ujesz :) ALe plusem jest to że masz od razu wizualizację w 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Christian to ty robiłeś tego ostatniego screena?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 AG - tak to moje są - jakiś czas temu bawiłem się WW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 Jestem ciekaw jak uzyskałeś taką jakośc bo ja nawet w USA nie moge czegoś takiego jak na drugim screenie wyciągnać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 w waszyngtonie spokojnie mozna sobie ogladac bialy dom w takiej jakosci jak na trzecim obrazku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 AG -> bo z tego sat. tylko kilka miast w USA jest dostępnych (LA, SF, Waszyngton te na bank -> ale np NY już nie :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaleze Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 Ssysam już programik. Mam takie pytanie można zrobić zdjęcie z satelity polski np Katowic? Jak tak to z jaką dokładnością będzie widać budynki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 no z Polską to jest kaszana ja w dobrej rozdziałce (widać auta) umiem zrobic tylko tak jak napisał Christian w LA, SF, Waszyngton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 O Qrde Ale Superrrrrrrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Naprawde super sprawa. Zrobie z tego newsa jak tylko wroce do domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 ooo nawet pentagon jest :P:P ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Słuchajcie a da się wyłączyć ten pseudo "displace" tak by zdjęcie były równe?? Bo jak robie screena z miasta to wieżowce sa pofalowane jak Atlantyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 AG - z tego co wiem to nie jim - wiele rzeczy da się dostrzec - np niewidzialne F117 na pasie startowym, lotniskowce w porcie, łodzie podwodne na powierzchni - możesz sie pobawić w szpiega ;) Nawet NORAD idzie zobaczyć (szkoda tylko że nad Area51 wyłączono dokładniejsze fotki - normalnie całe USA sa pokryte siatka USGS ale np nad Groomlake jest jedna wielka białą plama :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Heh, juz mam 3gb zajęte, a trzy miasta zobaczylem ;). B. fajny programik, lubiem oglądać sobie chmurki ;] co ma urbana wlaczonego? szukam i szukam i znalezc nie mogę... ;/ A i jeszcze takie pytanie - jak ograniczyc downloada? np. chce zobaczyc 5km afryki a downloaduje mi pol swiata :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaleze Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Czemu niewidze nic z bliska nawet w Nowym Jorku niewidze budynków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 zmień satelite na usgs :) a tak wogóle to zainteresowani wiedzieli o tym programi już troche czasu temu wiec niewiem czemu to w newsach jest newsem powinna byś wersja chyba 1.2 c która to umożliwiła współdzielenie plików i dzieki temu szybsze wczytaywanie obrazków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doppelganger Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 ja mam za wolny komuter :( guzik zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Covaxx Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 A czy ten programi umozliwia robienie takich zoomow oraz czy z taka plynnoscia(link nizej) jak moj ulubiony program do podgladania? http://toolbar.google.com/keyhole/Fallujah.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 Kurcze też to chcem ale trzeba zainstalować NET 1.1 a mi wyskakuje error przy tego instalacji :| , mam wszystkie servis packi i łaty na xp , nie wiem co jest :/ HELP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 mógłby ktoś zarzucic tu zdjecie np Warszawy czy innego wiekszego miasta Polski, aby oblookac jak to wyglada :D bardzo bym prosił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 z polski i w ogóle zpoza USA jest raczej miernie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 ...a z kad tu wziasc Net 1.1? Pozdro! Juz mam :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 fajne to to szkoda tylko ze usa tak faworyzowana no ale skoro placi na to z podatkow to co poradzic..... mala probka teggo co to potrafi nie wiem czemu tak tnie po zapisaniu no ale widac co i jak sie to obsluguje http://members.lycos.co.uk/kontoobrazkowe/Movie.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Muhaho: podziel sie wiedza ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Muhaho - z www microsoftu? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Juz mam... a strony microsoftu to sa ostatnie miejsce do ktorych bym sie udal w poszukiwaniu czego kolwiek... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Programik wydaje się być bardzo fajny jednak ja go nie mogę uruchomić :(. Poniżej zamieszczam błąd który wyskakuje. PS: zainsalowałem już to coś z strony microsoftu. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 a u mnie o DX sie pluł. chociaż mam najnowszego:/ zainstalował jakąś łate. próbuje instalować i nie działa. Dlaczego on najpierw rozpakowywuje swoje archiwa z instalatora na dysk systemowy a później kopiuje do wyznaczonej przez nas ścieżki ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 heheh LOL ja to ściągnąłem poszukałem mojego miasta i nie dośc że go nie zaznaczyli (pokazali tylko dzielnice) to jeszcze nie wiedziałem że idzie to aż tak zbliżyć:P (ja widziałem tylko nazwy miast i zielony kolor podłoża:D) i usunąłem:| ściagam jeszcze raz i zobacze dokłądniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 ktoś miał taki problem i sobie z nim poradził? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 ja mialem sproboj instalnac najnowsze stery mi to nie pomoglo musialem instalnac nowa winde i dopiero poszlo bezproblemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 hehe widze, że użyłeś bardzo drastycznych środków :]. Zna ktoś jakieś łagodniejsze sposoby? :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutek Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 No fajnie te miasta można oglądnąć, ale jak już sie wejdzie w widok perspektywiczny to sie wszystko kaszani:| Mojego województwa w ogóle nawet nie zaczeło ładować jak zmieniłem na USGS (chyba całej Europy tak nie łąduje, a innych kontynentów jeszcze nie sprawdzałem) a miejsca na dysku ogormnie dużo zżera:P ale fajna zabawa z teog jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawkiller Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Hmm jak ja instalowałem to programik sam zapodał linka do NETframework'a. Ja to posysnąłem z Microsofta i nie robiło żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 dokladnie, mi tez sie wszsytko sciagnelo bez problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Trzeba miec Directx 9.0c: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=147&t=36 Oraz, .NET Framework 1.1:http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=40&id=690 Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 net1 - mi przy instalacji pobralo (czy chesz ... ble ble, > tak , i mam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba333 Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Chciałbym ściągnąć ten program, zajmuje on ok 170 mb, czy on jescze ściąga coś z internetu?(widziałem posty, gdzie pisano e ściąga kilka giga... - mam 128 kb i to byłby duży problem :() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1712 Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 tez mam 128kb i obsluga programu nie stwarza zadnych problemow, sciaga sie tylko to co chcesz zobaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 witam!! mam prioblem z włączeniem tego programu wyskakuje mi fatal error "Unable to load font'Tahoma bold' 9em" a taka czcionka jest w systemie!! wie ktosc o z tym zrobic i jak naprawic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość M@ri@194 Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 nie wiem czy juz o tym nie wiecie, ale co tam - NASA czy ktos zrobil program World Wind, który pozwala zblizyc dowolny skrawek ziemii - dla Polski jest takie zblizenie ze 1 pixel to 25 m2 a dla niektorych miast u nas jest leepiej, dla stanow miasta mozna chyba zblizyc nawet tak ze 1 pixel to 2 m2 - wiec widac juz samochody nawet - jesli to kogos zainteresowalo to daje linka: http://worldwind.arc.nasa.gov/download.html ja chciał;abym zobaczyć swój dom.jak to zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 1. Wstań 2. Wyjdź przed dom 3. Popatrz 4. Zamknij spowrotem oczy 5. Wróć przed komputer 6. Usiądź 7. Napisz jak było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 World Wind to program napisany w Managed DirectX. Nie wiem do końca jak sprawa wygląda na dzień dzisiejszy, bo nie miałem zbytnio czasu się tym bawić, ale przynajmniej kilka miesiecy temu MDX był dość niedokończony. Pamiętam, że nie chciały mi się odpalać programy napisane z jego użyciem, więc spędziłem kilka godzin szukając w necie rozwiązania i w końcu zrobiłem to tak: zassałem wersję DirectX-a redistributable z bodajże Grudnia 2004 roku, a na to wrzuciłem najnowszą i jakoś poszło. a u mnie o DX sie pluł. chociaż mam najnowszego:/ zainstalował jakąś łate. próbuje instalować i nie działa. Dlaczego on najpierw rozpakowywuje swoje archiwa z instalatora na dysk systemowy a później kopiuje do wyznaczonej przez nas ścieżki ?! Bo z World Winds jest pewnie wersja redist. Samego World Winds nie ruszałem, na razie google maps mi wystarcza :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 serwus :) ale sobie posty nabijacie ! :D google earth sciaga tekstury na bierzaco. mozna ustawic szczegolowaosc itp. na 128 powinno byc w miare fajnie - nie jest to rakieta , ale lepiej niz modem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi