Wielka_Siostra Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Witam, oto kolejna łazienka "dla ludzi";-) Wrzucam to na architekturę, bo chcę poznać także głosy oceniające estetykę tego przestronnego wnętrza;-) Projekt jest w fazie powstawania, więc bardzo prawdopodobne, ze się jeszcze z pięć razy zmieni. Jestem otwarta również na Wasze sugestie (no, ale klient ma ostatnie zdanie). Trzyma mnie oczywiście budżet, stąd np. blat obłożony płytkami, a nie kamienny, same płytki to też dolne stany średnie;-) W tym wypadku jednak skromny budżet jest po mojej stronie, bo nie trzeba było długo namawiać klientki aby zrezygnowała z kabiny prysznicowej a`la castorama, koszty brodzika również odchodzą, a drzwi prysznicowe zrobi się u szklarza;-)
Pr00zak Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 proponuję blat przy zlewie stworzyć nieco grubszy, takie 5cm wizualnie naprawdę wiele moze poprawić. koszty nie wzrosną aż tak bardzo, a ten na wizualizacjach jest troszkę zbyt delikatny. Może uda sie przekonać właścicielkę, do ciekawszych kinkiecików? po lewej stronie zlewu przydałyby sie jednak płytki, za pół roku będzie tam w kącie syf. ogólnie spoko, ale mam wrazenie, ze bardzo zachowawczo. niczym mnie nie ujęło, pozdro.
KNYGHU Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 wiesz... mi bija po oczach te malutkie lampki po obu stronach lustra, jezeli juz mam sie czegos czepiac
Dejot Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 wszystko poprawnie ale bez rewelacji. ale budzet rzecz swieta. nie podoba mi sie ten ażur przy ptalce. nie mogła by byc pełna plyta tak jak na przeciwko?
kurt_hectic Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 ulala, pracki dobre jak jak twoj avatar ( chodz sciagniety! ), nie bede Cie pouczal bo wiesz co robisz... 8,5\10 pkt
kliment woroszyłow Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 Nie za "rzadki" ten grzejnik łazienkowy?:)
Wielka_Siostra Napisano 28 Marzec 2005 Autor Napisano 28 Marzec 2005 Nie za "rzadki" ten grzejnik łazienkowy?:) Hehe, grzejnik należy traktować umownie;-) Poza tym to nie stricte grzejnik, tylko suszarka na prąd. Właściwy znajduje się pod parapetem.
Gość makbol Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 bardzo ladne i z gustem. Te drzwi na ostanim renderze to drzwi do natrysku ? Mozna wiedziec czym renderujesz i w czym to wykonałas ?
Wielka_Siostra Napisano 28 Marzec 2005 Autor Napisano 28 Marzec 2005 bardzo ladne i z gustem. Te drzwi na ostanim renderze to drzwi do natrysku ? Mozna wiedziec czym renderujesz i w czym to wykonałas ? Tak, to drzwi do natrysku. Po prostu zamiast standardowej kabiny oddzieliłam część pomieszczenia ścianką umieszczając w niej drzwi prysznicowe. Uprzedziłam klientkę, że to może pomniejszyć optycznie łazienkę ( i pomniejszyło), ale nie miała nic przeciwko temu. Ja też nie mam;-) Projektowanie to sztuka kompromisów. Renderuję - jak widać zresztą - VRayem. Wykonane w całości w 3DMAX R6. Mało kto tu zagląda, ale może ktoś mi odpowie - skąd taka niska jakość obrazka? renderowałam na deafultowych ustawieniach VRaya, bez fotonów. Wyraźnie widać babole na suficie. Użyłam dwóch świateł: Vray (za oknem) i omni ambient (no i GI;-). Na pierwszym obrazku włączyłam także direct, aby dać światło od okna. Co należy zrobić, aby przy tak prostej scenie, z prostym oświetleniem, polepszyć jakość renderu? Chodzi mi o to, aby cienie były bardziej równomierne, wygladzone.
buczer Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 zmien sampling (subdivs) w opcjach switel (cienia) co do projektu to mieszasz troche ta krateczka tak jakby troche rustylana a calosc jakby nie ;) odwazniej siostro, bo wszystkie lazienki imo troche podobne do siebie. pokaz ze masz.... ;) ps: blat zdecydowanie (optycznie) za cienki edit: ludzie mecza ladny dizajn pralki a ty im to chowasz za jakas kratka :D
Piotr Dobosz Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 a ja Ci powiem tylko slicznie:) wspaniala praca:)
Yano Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 fajna praca, ale nie chciałbym żeby taka wielka doniczka spadła mi na głowe w trakcie robienia kupki ;) Wystarczy, że ktoś mocniej sobie pierdnie...
hcpiter Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 Witam, Pracka bardzo mi sie podoba super render i ogolnie, jedynie do czego mozna sie przyczepic to liscie kwiatka i jego doniczka na tle tego realizmu dosyc psuje ogolny efekt.
domel31 Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 eh ja bym dal blat drewniany o grubosci co najmiej 6 cm, i ladnie wylakierowany, pozatym nie dawal bym takich swiatelek obok lustra bo totalnie nie pasuja do takiego typu wnetrza. Wieksze lustro bym dal. Te plyki rowniez mi sie nie podobaja:( Co do modelingu wszystko spoko i podoba mi sie, dobre oswietlenie, fajne renderki. Pozdrawiam
Wielka_Siostra Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 eh ja bym dal blat drewniany o grubosci co najmiej 6 cm Domel, też bym dała, drewniany lub granitowy lub z jakiegoś odjazdowego ciemnego marmuru, jednak - jak pisałam - trzyma mnie budżet;-) Blat jest cienki, bo musi się zmieścić pod nim pralka, a poza tym ten brązowy półwałek jest cienki. No, ale mam w zanadrzu pewne rozwiązanie pogrubiające blat, niedługo kolejna odsłona;-) Co do kwiatka, to musze się usprawiedliwić, ze to gotowiec, bo ja kwiatków robić nie umiem i cierpliwości nie mam;-) Co do doniczki to racja, zmienię materiał. Co do renderu to próbowałam zwiększyć subdiv., ale renderowało się tak długo, że w 1/3 dałam se spokój;-) Babole zostaną.
Rekomendowane odpowiedzi