Chalek Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Cześć To co tu zamieszczam nie było właściwie robione z myślą o jakimś finalnym obrazku, tylko w celu przetestowania VRayFur do zrobienia frędzlowanego dywanu. Tak wyszło jak widać i pomyślałem, że pokażę. Dla odmiany za oknem nie ma dnia, tylko późny wieczór. max+vray+photoshop wersja mniej skompresowana (ok. 700 kilo) pzdr michał
Tomek Kosiorek Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 jakies krwinki sie walaja po podlodze:) imho dywan srednio wyszedl
LHT Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 "z życia przyzwoitych krwinek" :-) strasznie pustawo, coś bym poprawił, dywan powinien mieć drobniejsze "włoski" i ten stoliczek coś nie za bardzo, łuki nóżek nie współgraja wizualnie.
Vorek Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Przydało by się porządne skadrowanie, krzywa komnpozycja (patrz na dolną krawędź dywanu i obrazka) Podoba mi się prawa część, stolik przy ścianie, lewa już mniej, pusto strasznie. Pozdrawiam aa i też miałem skojarzenia z krwinkami ;)
Master Kiełbaster Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 krwinki na kosmykach jelitowych nocą ;p
chveti Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 prawa strona fajna ale reszta taka | sobie/do bani | (SKREŚLIĆ NIE POTRZEBNE} jedna lapma się nie pali :]
Marcin Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 hehe... czuc Sheryfowym klimatem troszku .... troszku bo przy naroznikach juz nie ;] ja bym to jeszcze pociagnal photonami ... i by byla fajna pracka ... co do dywanu ;] hehe ... no to troszke gryzie w oczy jak na dywan ;]
Gość WojciechZ Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Trochę dzinie jakoś 3/4 screena to okna:] No i popraw krwinki:D:D Trochę nie pasują.
LHT Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Ale krwinki pierwsza klasa! może dywan zrób gładki jak te trwinki. Parkiet z ciemniejszego drewna, nawet troszke bordowego, i mogły by być (nie pamiętam jak to się nazywa) takie pionowe, materiałowe żaluzje
polka dot Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 jak dla mnie dywan pierwsza klasa! po prawej bardzo przyzwoicie :D
AGmakonts Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 jak dla mnie dywan pierwsza klasa :| No prawa strona lepsza, ale i tak oświetlenie nie pasi, te lampki to bym IES'ami zrobił, mi osobiście się to średnio podoba. PS: Kurde jaki organizm ma takie krwinki??
polka dot Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Cytat: :| ee ze tobie sie nie podoba to mi nie moze? sam bym lepszego nie zrobil wiec mi sie podoba :D
Chalek Napisano 5 Kwiecień 2005 Autor Napisano 5 Kwiecień 2005 co do "krwinek", to sie zgadzam, ze sa nie bardzo, jak pisalem, scenka na szybko, raczej bez przemyslenia, dla testu zrobiona, wiec i elementy takie raczej speedowe. LHT: fakt, pustawo z lewej. Co dokladnie nie jest tak z tym stolikiem? mi sie podoba. jak napisalem wczesniej to jest raczej test wykonania dywanu, wiec nie bde z niego robil plaskiej szmatki, bo chcialem potestowac vrayfur, a verticale mi tu nie pasuja, to nie biuro. Vorek: zgadzam sie ze wszystkim Master Kiełbaster: :] chveti: pojecia nie mam dlaczego sie przepalila, a mimo to daje swiatlo, sprawdze, dzieki za spostrzegawczosc Marcin: z klimatem szeryfowym to duuuuuuuzy komplement, chyba niezasluzony :], ale dzieki, nawet jesli tylko troszke... potestuje photony, good idea! co nie tak z tym dywanem Twoim zdaniem? WojciechZ: to nie screen tylko render. To, ze sa okna to jakis problem? Krwinek nie bede poprawial, najwyzej je wywale kome: dzieki!
polka dot Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 mnie tylko zaskakuje cień lamp na scianie :P
Chalek Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 Te lampy nie są jedynym źródłem światła. Jest jeszcze światło z pokoju obok, wpadające przez drzwi (odbija się w oknach), na suficie słabe światło górne i na przeciwnej ścianie jeden reflektorek.
hcpiter Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 ja bym jedynie rozjasnił pomieszczenie, aczkolwiek bardzo fajny klimat
Lukasz_D Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Możesz mi napisać jak taki dywanik zrobiłeś ??
Chalek Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 Bardzo prosto. Wstawiłem plane, na niego dałem VRayFur, wyrenderowałem, zobaczyłem jak wyglądają włoski. Zmieniłem parametry, znowu wyrenderowałem, czynnośc powtórzyłem jeszcze kilka razy aż uzyskałem satysfakcjonujący efekt i tyle. No i jeszcze materiał - nic nadzwyczajnego: vray material, dałem mapę falloff w dif. z bardzo lekkim przejściem między ciemnym czerwonym i ciut mniej ciemnym (różnica niewielka). I tyle.
Knysha Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 jakies krwinki sie walaja po podlodze:) imho dywan srednio wyszedl Nic dodac, nic ujac :).
LHT Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 pierwsze słysze aby vertikale miały przeznaczenie wyłącznie biurowe :-)
Chalek Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisalem, ze mi nie pasuja, a nie, ze maja przeznaczenie wylacznie biurowe.
LHT Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 "...a verticale mi tu nie pasuja, to nie biuro." Może błędnie zinterpretowałem to zdanie ale druga jego część wyraźnie podkreśla, dlaczego Ci one nie pasują i wiele mówi o Twoim pogladzie na temat przeznaczenia verticali.
Chalek Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 Dobra, przepraszam, nieprecyzyjnie sie wyrazilem. Oswiadczam zatem, ze nie uwazam, ze verticale pasuja tylko do biura. :|
Rekomendowane odpowiedzi