SansSerif Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 MAXtreme Version: 7.00.03 File Size: 1.69 MB Release Date: April 6, 2005 http://nvidia.com/object/maxtreme_7.00.03.html
kozioo Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 oujeeee, nareszcie :> softquadro 4000 czeka, hehe
MeG Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 niewiem co o tym myslicie dac topic na gore tzn "sticky" na razie wrzucam na gore ;) dzieki sans za info hmm ja tam ciagle uzywam ati :)
MeG Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 to niech ktos to na glowna wrzuci ... hmm moze najpierw do forum "mam newsa" ... niech sans serif napisze w tym dziale jescze raz newsika to na pewno dadza na glowna
Marcin Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 http://www.chaoticdimension.com/forums/phpBB2/viewtopic.php?t=11258 wyglada na to ze są problemy z vrayem ...
Roghal Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Czy ktoś już to testował pod softquadro i max7? Poprosimy opinie? Ja tam nic dla siebie nie chce... ale naród sie domaga!
MF Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 Ja testuje, nie narzekam, wszystko ladnie smiga :D ... Pozdrawiam
David14 Napisano 1 Maj 2005 Napisano 1 Maj 2005 mi wywala że niemam karty nvidi a mam geforce 5200 (niestety)
SansSerif Napisano 1 Maj 2005 Autor Napisano 1 Maj 2005 david, fx5200 przerobic mozna na wszystko tylko nie na quadro :)
David14 Napisano 2 Maj 2005 Napisano 2 Maj 2005 no właśnie sie ździwicie bo udało mi się przerobić FX 5200 na Quadro FX 500/600, i maxtream 7 mi weszedł HAHAHA!!!!!!
David14 Napisano 2 Maj 2005 Napisano 2 Maj 2005 jak by ktoś chciał sie dowiedzieć jak to zrobiłem to na gg wieczorem bede bo teraz wyjeżdżam
kowalski Napisano 2 Maj 2005 Napisano 2 Maj 2005 a da sie jakos radeona 9600xt przerobic na quadro??? da się trzeba tylko jakąś kartę nVidii od kolegi pożyczyć i kostki z niej przemontować na tego radeona
wenom Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 NO tak, mam Geforce 6600, i pytanie czy da sie cos z nim zrobic zeby MAxtreme Smigalo( a jak tak to co :). pozdrawiam
Tesaurus Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 Fajnie ze upadate jest ale jak zwykle Maxtreme maja mase bugow. Wiecie moze czy da sie cos zrobic z tymi vertexami ktore zamiast na obiekcie wyswietlaja sie obok ? wszystkie wersje maxtreme maja ten problem. Jak wy sobie z nim radzicie ?
mentaller Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 MAXtreme 7 - może króciutki opis czym to się je ?? ;-)
wharp Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 max 7 i maxtream 7 + softquadro smigaja bez problemow :)
Gość renton79 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 witam, macie moze jakis opis jak przerobic FX 5600 i jakich uzyc do tego wersji programow i sterownikow ? zaznaczam ze probowalem wg tego opisu http://forums.newtek.com/discus/mes...html?1040230023 ale uzywalem takich wersji programow i sterownikow: - RivaTuner 2.0 RC 156.exe - Sterowniki do Quadro 77.18_win2kxp_english_whql.exe - SQ4ScriptPack.zip (softquadro 4) - oraz MAXtreme_7.00.03.00.exe (tego jeszcze nie zdazylem uzyc) po wykonaniu paczowania sterownikow riva tunerem i pozniejszych czynnosci nie dalo sie zainstalowac sterownikow bo sie komputer resetowal musze zaznaczyc ze w riva tunerze (punkt 11. z opisu jaki zalaczylem pod linkiem u gory) nie mam tej opcji pewnie wersja juz nie ta i uzylem innej opcji juz nie pamietam nazwy ale wybhieralo sie tam typ karty i zaznaczylem QUADRO. Prosze o jakies opisy, tutoriale czy moze wskazowki jak to zrobic dobrze i jakich wersji uzyc programow i sterownikow aby na FX5600 to zadzialalo poprawnie pozdrawiam
Sargoth Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 max 7 i maxtream 7 + softquadro smigaja bez problemow :) do tego trzeba jakies konkretne detonatory (generalnie to uzywam Omega Drivers, nada sie? :P) i softquadro czy obojetne?
m.arc.in Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 musisz uzywać sterowników nvidii 45.28 link do sterowników: http://download.nvidia.com/Windows/....28_win2kxp.exe metoda jest taka: 1 sciągnij z sieci riva tunera 15,7 2 wywal starszego, zainstaluj nowego 3 w zakładce NV strap driver zainstaluj drivera, zaznacz opcję // use rom straps for pci deviceID programing// 4 ustaw quadro 5 zamknij rivatunera, nierestartuj kompa 6 rozpakuj drivery nvidi do katalogu 7 przejdź do katalogu ze skryptami... wewnątrz katalogu z zainstalowanym rivatunerem... 8 uruchom skrypty : po kolei i spaczuj sterowniki w rozpakowanym katalogu... - C:\Program Files\RivaTuner\PatchScripts\NVIDIA\DetonatorFXAntiprotection nv4_disp_dll_antiprotevtion - C:\Program Files\RivaTuner\PatchScripts\NVIDIA\NVStrap antiprotection nvstrap_antiprotection - C:\Program Files\RivaTuner\PatchScripts\NVIDIA\SoftQuadro4 softquadro4_w2k (lokalizacja domyślna) 9 w katalogu ze spaczowanymi sterownikami usuń wszystkiepliki z rozszerzeniem old i sy_ np.: NV4_MINI.SY_" "NV4_MINI.OLD" 10 wejdź do menadzera urządzeń, we właściosciach karty graficznej przejdź do zakładki ze sterownikiem, odinstaluj sterownik 11 zrestartuj kompa 12 po restarcie komp bedzie chciał zainstalować sterownik do grafiki... nie pozwól mu zrobić to samodzielnie, wybierz sprzęt do zainstalowania tzn. karte graf., jak bedzie chciał szukac sterownika wybierz zainstaluj z okreslonej lokalizacji... zainstaluj sterowniki spaczowane z katalogu do którego je rozpakowałeś 13. po zainstalowaniu sterownika zrestartuj kompa, niec nie przestawiaj, nie zmieniaj, poprostu reset 14 po resecie karta powinna być identyfikowan jako quadro, kliknij prawym klawiszem na pulpicie, właściwosci, zaawansowane, sprawdź w ustawieniach openGL czy masz mozliwość wyboru profili openGL dla np 3dmaxa itd... jesli tak to wszystko poszło dobrze i masz quadro pozdrawiam marcin
marcin1900 Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 mam karte radeon 9550 :) czy da sie coś z nią zrobic zainstalowac ten program maxtream lub co podobnego zeby max chodzil mi szybciej, jezeli mam jakis model o dosyc skomplikowanej siatce to obracanie go w viewportach jest strasznie powolne :) bylbym bardzo wdzięczny o odsyc szczegółową odpowiedz poniewaz nie jestem zbyt oblatany w konfigurowaniu sprzętu pozdrawiam Marcin p.s. jesli z tą kartą nie da sie tego zrobic to proszę o doradzenie mi jaką najlepiej kupic, tylko nie piszczie ze najlepiej to taką za 14000 ;)
Darek Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 witam zrobilem z 6600 quadro fx 540 we wlasciwosciach open gl sa profile np do maxa ale nie instaluje sie maxtreme 7 na maxie 7 a to chyba najwazniejsze detonatory to 81.95 wszystko dobrze spaczowane czy ktos juz sie z tym spotkal? pozd dar
pchelka Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Mam pytanie czy te zmiany dla karty są groźne ... czy są odwracalne???? Co się dzieje z taktowaniami ??? czy da się zrobić jakiegoś profilera do start upu żeby wybierać normalny sterownik albo maxextreeme o ile to przyspiesza działanie i czy hula z v rayem? upss nie popatrzyłem na daty ... sorry
Darek Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 to moze z innej beczki jak soft maxtreme rozpoznaje karte czy to quadro czy zwykly geforce? po taktach? pozd dar
Darek Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 6600 softowo sie nie da zrobic na quadro probowalem z roznymi sterami nowe sie nie nadaja a stare nie obsluguja tej karty udalo mi sie na 81.95 postawic quadro fx 540 v tuner wskazuje na standardowe taktowania 450rdzen/500pamiec to ciekawe bo wszedzie (doslownie) mam quadro fx 540 takze najnowsza riva nie pomaga pozostaje lutownica i wgranie nowego biosu jak sie uda to opisze
wharp Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 zgadzam sie z Darkiem 6600 nie da sie przerobic na softquadro; a do przerobek polecam gf 4 Ti :)
cyrhyl Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 ja sobie poprawić sytuację dla Max'a 8 chciałem pociągnąłem Maxtreme 8 i RivaTunera v. 2 RC 16 niby wszystko fajnie.. tylko Tuner podaje że działa dla Detonatorów: 45.20 - 52.16 a ja najstarszy jaki mam to 56.. wiecie skąd takie wziąć?.. z emulem to ja bym nie ryzykował ;) i czy to sie wogóle opłaca bo takie drivery np. DirectX 9c nie obsługują.. edit: drivery znalazłem, ściągnąłem zrobiłem co trzeba.. i po restarcie mi karty nie mógł Win poznać :/ ratowałem się przywróceniem windy do wczorajszego stanu i pomogło ;) będę próbował dalej, mam tylko takie pytanie [jeśli możecie odpowiedizeć :)]: na ile opłaca się sciągać sterowniki wersją o połowe starsze od obecnych [91.28] i dopiero przerabiać je softQuadro? [moja karcina to GF 6200 TC z 256mb ramu] czy może wystarczająco pomoże zwykłe przetaktowanie rivatunerem? [nie testowałem w żaden 'wymierny' sposób ale wizualnie dużej różnicy chyba nie ma..] i na ile maxtreme pomaga sam w sobie, bez przerabiania karty na Quadro ? uszanowanko ;]
wharp Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 bez przerobienia karty na Quadro maxtreme nie da sie w ogole zainstolowac w systemie :)
Gość uk4sh Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 czy z karta GF 7300 GT jest szansa, że da się przerobić? Czy jeżeli dołączę druga taką w trybie SLI to nadal quattro będzie dawało lepsze efekty? Czy komuś to działa z 3D MAX 8?
Rekomendowane odpowiedzi