Tinek Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam ludzi(i kobiety(:P))... Tak jakoś wyszło, ze sesja była...wiosna przyszła...i w ogóle człowiek zapomniał że bitwa na max3d.pl się zaczęła... Czasu jeśli sie nie mylę nie zostało dużo....więc aby się w nim zmieścić stworzyliśmy wraz z kumplem(Tau) dwuosobowy zespół...i ostro wzieliśmy sie do pracy... ...i żeby być fair wobec wszystkich, opowiem coś o projekcie... Jest tak ja w tytule; scigają się trzy rydwany(jak już wspominałem), tyle ze wodzy nie trzymają starożytni, ale współcześni "szefowie"(także w garniakach będą prawdopodobnie, krawatach itd.)...w zaprzęgach zaś podwładni(wychudzeni pracownicy) prowadzeni biczem ciągnąć będą swych przełożonych do zwycięstwa. Za nimi zaś unosić się będą kilogramy kurzu. W pracy chcemy uchwycić jeden moment, powiewające ubrania, cieknącą ślinę, wykrzywione w bólu i chęci zwyciestwa twarze uczestników wyscigu... Tak że w skrócie: nieco karykaturalne, metaforyczne zwierciadło rynku pracy... Pomysł na scenkę jest rzecz jasna nasz...nasz...i tylko nasz...(i nikogo innego) wszystkie texturki jakie widzieliście i będziecie mieli okazję zobaczyć w tej scenie zostały wykonane przez nas... It is like in title; three chariots are racing, but reins aren't hold by the acient guys, but modern "bosses"(so probably they'll wear suits and ties). Their subordinates are draging their yokes and bosses have a whips and they are beating their slaves... There are general confusion and a lot of dust... Generaly it's grotesque and metaphorical mirror of principles rule in our world. Of course the idea belongs to us :P ....every texture is also made by us... textures: Adobe photoshop modeling,riging and rendering: 3dsmax 6 ...a tymczasem pierwszy screen... have fun ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam i ja:-) no cóż szkoda że tak poźno ale takoś jakoś wyszło, bynajmniej mam nadzieje że jkoś się uda skończyć. Będziemy z tinkiem brać się ostro(mam nadzieje;-)... ), to chyba tyle na poczatek. Dzisiaj sie pewnie pojawia pierwse rendery no i powodzenia wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 ...i zeby nei było ze słowa na wiatr rzucamy...leci pierwszy screen cielsko niekompletne naszego głównego bohatera pradstawiający...Przyjemnego oglądania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Pierwszy screen jest jescze niedopracowany ale zawsze cos, reszte dzisiaj jak wstane, bo teraz juz jakos spać chyba iść czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 kolejne rendery, oczywiśćie jescze nie skończone ;) ale już coś tam można pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 ...jak widać(albo i nie) załączony rysunek przedstawia rydwan(jeden z trzech(chyba))....tak więc przybliżając temat; bedzie to wyścig rydwanów...ukazanie jednej klatki dokładnie z tegoż wyścigu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 ...widząc, że komentarzom nie ma końca, zamieszczam kolejny rysunek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 wow, z tematem bajer, mi cholernie sie spodobalo,,,, co do samych rysunkow to widze ze liczycie ze wasz czas sie wydluzy o kolejny miesiac: ] czyli etap drogi,,,,, i sie wam nie dziwie bo modele sa git pierwsza klasa,,,,,,: ] powodzenia i dajcie czasu: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 dzięki za pohlebny post; wsumie to dzieki za post;) mamy zamiar przyspieszyć odrobine; mam nadzieje ze się wyrobimy:); pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 no widząc postęp Waszej pracy to chyba zdążycie. Postać i rydwan są bardzo fajne , pomysł zresztą też. gratulacje . Szczególnie rydwan mi się podoba. Pozostaje Wam jeszcze otoczenie :) albo dacie trybuny ze znudzoną widownią , jedzącą hamburgery albo rozmyte tełko z motion blurem pozdrawiam edit - dodajcie sobie w 1 poście jakiś ostatni obrazek to nie będziecie mieli spinacza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LuHash Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 nonono... fajny model tinas ]:-> bedzie moze jakis motyw typu zachaczenie ostrzem zawodników przecinej drużyny?;) twojego kumpla nie znam ale model szefa też jest zajo... keep up the good (evil?!?) work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Dzięki za wytłumaczenie i dobre słowo... tymczasem prace rozpoczęły się nad ubiorem jednego z "gladiatorów"... a i rydwanów przybyło...także podstawa pracki już zaczyna się rysować..... ale do końca droga jeszcze, co by nie mówić i jak by nie patrzeć, długa straszliwie... ...enjoy... i komentujcie... (!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Garniak wypas :) jeszcze tylko krawacik bym dodał czerwony lub muszke co do uzbrojenia jest dobre fajne modele ale może pomyślcie nad czymś śmiesznym i nowoczesnym jak np rozgrzane żelazko na łańcuchu lub oblać wroga wodą porazić prądem albo mikrofale jakieś bądź wyrzutnia rozpędzonych cd romów coś w tym stylu byłoby bardzo ciekawe i orginalne :) pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Tau, Tinek - hehe czyli kreca nas podobne zajawki, niezle, niezle a juz myslalem ze tylko ja i Eco mamy tu zajoba i czulem sie troche samotny ;) jednym slowem witojcie :D i ja rowniez poklepuje po ramieniu a tak od siebie to zajefajne te wasze gadzety wiec nic nie komentuje i czekam z niecierpliwoscia na wiecej :D. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2005 ...pomysł Bojar'a z "nowoczesną?" bronią też mi po głowie krążył... także napewno gadżety typu ostrokół z grabli albo patelnia na łańcuchu napewno sie pojawią narazie jednak Tau zachorował...i nawet przed kompem nie może sie utrzymać...ja zaś za texturki i ulepszanie rydwanów sie wziąłem... Co do tych zajawek Elmo22 to... ...może w przyszłej ości jakiś team większy założymy razem...kto wie... tymczasem póki co pozostawiam was bez screenów żadnych...może dzisiaj się jeszcze coś pokaże, jak nie to jutro z pewnością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaka Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Wszystkie modele wyglądają bardzo interesująco- zwłaszcza rydwany. Ciekawa jestem całości sceny, bo zapowiada się fajny wyścig szczurów:) Spieszcie się - zostało niewiele czasu! Pozdrawiam ( Tau- szybkiego powrotu do zdrowia życzę)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 witam, rendery i modele pierwsza klasa oby tak dalej no i czekam na postepy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 i ja dołanczam się do życzeń sztbkiego powrotu do zdrowia i pomyślnej kontynuacji pracy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2005 ...dzięki za posty... dzięki wam już zaczyna zdrowieć i wziął się do pracy... Ja zaś dzisiaj miałem 10 godzin zajęć dlatego też tak szybko aktualizacje się nie pojawiają. Jednakże z obietnicy się wywiązałem i wytexturowany rydwan umieszczam... co zaś całości sceny i dokładnego planu się tyczy ot może coś uda mi sie naszkicować...ale nic nie obiecuję... ...no to se potexturowałem...teraz trochę za ulepszanie modeli sie wezmę i szczegółów dorabianie...wish me luck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Pewnie życzę Ci szczęścia :) Teksturki ładne tylko przód drewno nienaturalnie sie "ułożyło" i dziwnie to wyglą za to rydwan nice !! Tak trzymać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaka Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Koniecznie dopracujcie textury! To o czym pisał już bojar: textura drewna na "dyszlu" (?)- nie wygląda dobrze- jakby była przypadkowo wrzucona, można by tez dopieścić texturę na tych wąsowatych uchwytach...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 tak chodziło mi o "dyszel" tylko się zapomniało jak to się nazywa :D dzięki szaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 witam ponownie; po krotkiej prze taki renderek; Niestety nadal wsystko wstępnie bez textór i tylko bipedziki zamiast prawdziych modeli dzięki za życzenia powrotu do zdrowia:-), przydały się i jakoś zdrowieje choć ztrudem mi to idzie; Niestety dopiero dzisiaj udało mi się przysiąść pożądniej do kompa, z tąd czas nam strasznie stopniał; bynajmniej będziemy się starać powalczyć;(najgorsze że tinek nie ma kompa na sobote :/,jak pech to o pech) jescze raz dzieki za posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 super najlepszy jest ten klo ktory ma glowe pochylona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Dobra robota :) zaczyna przypominać dzisiejszy świat coraz bardziej i nabierać metaforycznego sęsu :) tak trzymać !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Mistrzostwo :-) bardzo ciekawe ujęcie świata biznesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ...dzięki za uwagi i pochwały... czas nagli a praca wre... przeto nie będę się rozpisywał tylko zaproszę do obejrzenia kolejnych skrawków tego , co tworzymy... no i jeszcze wstępne kształty twarzy naszych biednych pracowników... ...wkrótce kolejne odsłony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ten ostatni.. bardzo ladna organika :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Fakt podzielam zdanie kome :) piękności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 no dobra narazie taki screenek dwoch zaprzęgowych:-) tinek wrzuci wstępne ustawienie jescze i to all narazie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 więc jeśli się nie mydlę ... to jest ostatni post z tego wątku... takie wstepne ustawienie obiektów w scenie... oczywiście nie są to wszystke obiekty...i nie są ustawione ostatecznie...ale coś trzeba pokazać.. ... z Bogiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 to jest ostatni post z tego wątku... a co bedzie dalej?? bardzo mnie sie to podoba :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 może ten w głównym rydwanie powinien mieć na twarzy jakąś większą emocję ? teraz jest taki trochę obojętny i wygląda że mu specjalnie nie zależy na wygraniu wyścigu :) poza tym ten pejcz troszkę nienaturalnie jest poskręcany (chyba) pozdrawiam acha i może jakby oni byli wszyscy bliżej siebie - tak prawie jeden na drugim - kompozycja bardziej ściśnięta to może by była większa expresja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 hehe...powiedziałem "ostatni" bo termin dziś mija... chyba, że dadzą jeszcze troszkę czasu... a co do miny...jak dla mnie wygląda na takiego , któremu przyjemność sprawia bicie podwładnych..:P...ale może powinien się trochę pochylić rezczywiście i bardzej rozedrzeć...zobaczymy przy beta testach ;) a jeśli chodzi o bicz....mam taki w domu(:B)....i układa się mniej więcej tak jak na rysunku... a w ogóle właśnie wytexturowałem 3 rydwan...ale render dopiero jutro... kompozycja....jest taka a nie inna bo to był wstępny render...i się nagle okazało że jest pierwsza w nocy... także jak mówiłem już...zabrakło czasu (bo w ogóle to nie tylko rydwany będą...jeszcze jakis człowiek się wplącze między nie...w tle też się coś strzeli...wszystko bedzie w kurzu, a pod bohaterami ładna ziemia ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Brzmi zachęcająco do roboty do roboty :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Nie wiem czy jeszcze można...no ale... ...wrzucam kolejny screen...tymrazem otexturzony trzeci rydwan... i biorę się za kompozycję i texturkowanie postaci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 ja mam watpliwosci co do tego kola urwanego, jezeli jest to lewe kolo to dlaczego jest ostrzem do srodka rydwanu?, powinno chyba byc obrucone o pi wokul pionowej osi z, a tak pozatym to rewelacyjnie pieknie to wyglada: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 tak koło powinno być obrucone; ale podczas tego renderu można powiedzieć, że byłem "nieco" chory także mogło się zdarzyć:D; także w ostatecznej wersji napewno tak nie zostanie, mam nadzieje że to skończymy np. na wip; jak bedzie mozna a jak nie to i tak skonczymy:D Pozdrawiam wszytkich i gratuluje nominacji:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Więc mam pytanie cz y jeśli chcemy kontynuować to ten wątek zostanie przeniesiony do wipa czy mamy założyć nowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 jeśli chesz, mogę przerzucić do WIPa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 jeśli byś mógł to był bym wdzięczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 Witam , pomyśł super ... Lecz nie czytałem co inni pisali i może już ktoś to wspomniał a jak nie to ja wam coś pokaże, prace wspaniałej osoby ... Była bitwa "Living Death" i pewna Pani , zrobiła te oto prace ... zdeczka podobna do waszego pomysłu hehe Wiec jak widać nie jest orginalny :P Ale i tak ciekawie to użyliście w motywie jaki przedstawiacie... Oto praca : http://home.arcor.de/l0kki/images3d/goran_finalpic.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 :)niezła pracka; no cuż... przynajmniej mam nadzieje, że skończymy naszą prackę i będzie miała też jakiś klimacik pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi