Bubu Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2005 lpshinoda-->to fakt jeszcze nie ma, ale jeszcze nie ma 90% innych części ;P A teraz mógłby mi ktoś powiedzieć jak rowiązać mój problem?? Chodzi mi o to, że jak wstawiam zdjęcie do scenki tak jak tu wyżej to samochód ma badziewne odbicia, a w zasadzie to wygląda jakby był przezroczysty, bo takjakby odbija to co jest za nim a nie przednim ;(. No to pomyslałem sobie, że w env materiały wsadze ćoś innego niż obrazek w enviromencie sceny i to pomoże a jednak gó.... Rozumie ktoś o czym mówie?? Dziś dam lepszy przykład (wieczorem, albo jutro rano ) POMOCY PLIZZZZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 bubu ja mam dla ciebie zdjęcie razem z hadeerkiem do niego - takim samym :D zgłoś się na gg to dam ci mapę hdri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 hmmm co do mapy to raczej kiepsko bedzie tu autko wkomponowac, a przynajmniej prawie go widac nie bedzie, a i reflekty specjalnie nie wyjda bo to zwykle zdjecie, a nie srodowisko :/ -edit- no i nie da sie rozwiazac twojego problemu - odbic wlasnie na tym zdjeciu nie uzyskasz bo nie ma sie co odbijac :P jedynym wyjsciem to spheryczna mapka hdri albo scenka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Chyba proście sie nie da wytłumaczyć ;) jeśli dobrze zrozumiałem to będzie coś takiego albo hdri w enviromencie - z tym że to nie będą te same odbicia co masz w tle ( nie z samej fotki ) ps. grip i niemów że sie nie da jak niewiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 hindus -> chodzilo mi o to, ze nie da sie uzyskac odbic TYLKO ze zwyklego zdjecia w env. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 a mam ci udowodnić ? jak sie nie da ? wiesz co mówisz ? shader z jakimś reflectem i jakaś bitmapa w enviromecie......widziałes ty na oczy 3ds max ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 chodzilo mi o ladne reflekty.... i uspokuj sie bo wszedzie probujesz pokazac ze sie nie znaja, tylko ty cos umiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 aha, wiec to jak dlugo jestesmy na forum i ile mamy postow jest wykladnikiem tego co umiemy... zreszta dobra niech Ci bedzie ze jestem noob, poczatkujacym czy kim tam, a ty pro, co mi tam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Ja nie pisze że jestem pro, ale nim dam na forum odpowiedź na czyjeś pytanie to szukam w necie etc jakiegoś info na zadane pytanie, poszukaj sobie Waszych postów, jeden uczy nas co to jest rendering sieciowy, a drugi jak ubrankami robic modele czy cokolwiek to mialo znaczyc w Twoim czy jego przypadku, bo niewiem który z Was to pisał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 wiesz, nie to zebym bronil Marveya, ale zagle chyba da sie zrobic clothem, nawet kiedys w helpie clothfx byl obrazek statku zrobiony przy pomocy tego pluginu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 EEEEEEEEEE ładnie się tu dzieje widze ;P Heh wielkie dzięki HINDUS GRIPI i reszta ;P Spox poprubuje, ale własnie chciałem załatwić to samą mapką a widze że się nie da ;( Ok jeszcze raz dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Maj 2005 Autor Share Napisano 2 Maj 2005 Wiem, że zaraz dostane zje........ za to , że nie robie modelu tylko bawie się w oświetlenia i lakiery ;P Ale jakoś narazie nie mam pomysłów "co dalej" a nie chce spieprzyć modelu do końca ;P, no i do tego dochodzi to, że tak jaby mam z głowy szkólke (jeszcze "tylko" maturka buehehehe) No i troszeczkę musiałem się odsterować a co za tym idzie.......to chyba wiadomo ;P No dobra bo troszeczkę się rozpisałem, a chciałem się dowiedzieć xczy wogóle ide w dobrą strone?? Czy wszystko jest do du**?? Aha no i render nie jest aż tak ziarnisty to wina kompresji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Maj 2005 Autor Share Napisano 5 Maj 2005 Ot tak jakoś 10 min w corelu ;P Jutro dorzuce raczej co "wymodelowanego" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Na miniaturce naprawde wyglada bardzo przyjemnie:0 ale na powiekszeniu juz cos nie gra a jest to napewno lakier:) Dlaczego swieci sie po stronie gdzie jest cien? i nie powinno byc zadnych refleksow?:) POZDRAWIAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 Na miniaturce naprawde wyglada bardzo przyjemnie:0 ale na powiekszeniu juz cos nie gra a jest to napewno lakier:) Dlaczego swieci sie po stronie gdzie jest cien? i nie powinno byc zadnych refleksow?:) POZDRAWIAM! Hmm może masz i racje (napewno masz racje że lakier jest coś nieteges ;P), ale spójrz na samochodzik który stoi w tle i na jego refleksy ;) PO stronie gdzie jest cień też odbija :) ALe chyba powinny być troseczkę mniejsze to fakt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 hehe smieszny ten smochod:):) bedziesz robil wnetrze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 przydalo by sie raczej, bo cabrio bez srodka?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 GRiPi ja robilem cabrio bez srodka :D :D bubu--> naprade teraz mi sie podoba bo taki smieszny ten samochod(nie model tylko samochod) ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 HEhehe spox ;) Srodek mam zamiar robić tylko, że miałem już ze 4 podejścia do środka i nic mi nie wychodziło ;( Może dlaetego że robiłem za każdym razem bez rzadnego konceptu ;P Heh no ale już troszeczkę środków zebrałem i coś powinienem niedługo wrzucić (w poniedziałek MATURA ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 Początek srodka niby 4 boxy a ma to już około 80 tyś faców :/ No i nie wiem za bardzo jak ja to spasuje do tego karła ;P No ale mam nadzieje, że jakoś mi pójdzie :). Jak widać niektóre części jeszcze dojdą, a niektóre to jeszcze prowizorka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 fiat 500 tez go mecze...:) nie widze wybrzuszenia na masce...:> Lakier spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 jak sie domyslam wspierasz sie 3dtotal? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 80k face?? z podobnym efektem mógłbyś zrobić z 8k gdzieś ty tyle tam wpakował?? ale dobra jak ci tylko komp chodzi to może być popraw tą ośmiokątną skrzynie biegów (chiba że taka ma być) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 GRiPi-->początkowo tak, ale juz prawie na samym początku zwątpiłem i zacząłem robić sam ;) Marvey-->mam taką cichą nadzieje, że zejde duzo z tej liczby :) George82-->tak samo jak nie widać tu dachu ;) A tu takie tam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Wnętrze wygląda super ;) Co do tych ostatnich renderów to tło ma trochę niską jakość, ale wózek ładny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 bubu błagam zmień te opony!! albo chociaż napis!! vwnneerrwwiaająą mnie strasznie!! niech to będzie prezent jubileuszowy z okazji 200 postu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Bubu modelik całkiem fajny ale jakoś tył biednie wygląda, strasznie tam pusto; wnętrze też sie podoba; pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat21 Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Wiesz co Ci powiem mój drogi przyjacielu... Całkiem ładnie Tobie to wyszło, ale mógłbyś jeszcze nad tym trochę popracować... W każdym razie bardzo ładnie Ci to idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Wlasna inicjatywa zawsze była dla mnie najwazniejsza... ;) Faktycznie opony zmien...;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 8 Maj 2005 Autor Share Napisano 8 Maj 2005 Dzięki za opinie :) Chudy-->tył jest biedny bo nieruszany ;) Marvey-->specjalnie dla ciebie nowe oponki ;) ;P George82-->patrz wyżej ;) KamillM-->niska rozdzielczość. No to fakt bo są to obrazki panoramiczne w rozdiałce około 1400 na ileś tam ;P No i ten nieszczęsny środek ;( Tak jak myślałem będzie bardzo trudno go zeskalować do tej "kruszyny", ale mam nadzieje dam rade :) No i chyba pomożecie?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 hmm modelik fajny lakier tysz no ale cienie takie troche inne niz na prawde :/ (chodzi mi o poprzedni render tam na asfalcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 Hmm RUMUN-->za cienki?? Jest napewno dokładnie taki sam jak na blueprintach jakie posiadam(jeśli chodzi o "grubość", a może tak się wydawać przez to ujęcie ;) I to że nie ma dachu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 yyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeessssssssssss!!!!!!!!!!! bubu rządzisz!!!!!!!!!!!! do ilu zszedłeś na tym wnetrzu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 Jeszcze ni optymalizowałem, ale wydaje mi się, że zejde dość sporo bo to są boxy, a przecierz nie widać kardzej ścianki wiec..........zejde sporo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Mnie to zabiło ;P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 No, no :D ładnie wygląda :D Oby tak dalej ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 A tu znów dopadłem ponoramiczne zdjątka :) niektóre materiały leża, ale jeszcze ich nie poprawie bo jutro maturka z maty ;( ;P hehehe Miałem jeszcze troszkę podretuszować w Corelu, ale daje czysty render bo nie mam juz siły na nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegiel Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 zmień materiał felg i te tarcze hamulcowe bo nie pasują do tego autka wewnątrz felg jakiś dziwny niebieski jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 felga mooim zdaniem jest gut, ale tarcze hamulcowe rzeczywiście nie pasują, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Maj 2005 Autor Share Napisano 11 Maj 2005 tarcze będą wymieniane bo narazie to zwykła texturka ;) No i materiał felg też zmieniam, poprawiam jak pisałem juz wyżej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 bubu jeżeli ten motyw z hdrii nadal aktualny to zobacz tutaj może to pomoże ;) http://67.15.36.49/team/Tutorials/faking_hdri/faking_hdri.asp btw fajnie ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Maj 2005 Autor Share Napisano 26 Maj 2005 Hindus dzięki napewno się przydał :) A tu ostatni renderek z serii "póby lakieru itp." bo czas coś wymodelowa. A czasu już chyba troszke mam bo wreszczie po maturce ---->http://img272.echo.cx/my.php?image=fiat2bx.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 no nieźle bubu tylko niepokoją mnie te plamki białe i nad lampą jakieś dziwne odbicie ale fjniei wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Maj 2005 Autor Share Napisano 26 Maj 2005 BA Hindus dopiero dopadłem (czyt przełamałem się i przekonałem do vray'a i jak widaćzbytnio jeszcze nie potrafie się nim obsłużyć ;P) Wyszło jak wyszło, mi sie podoba chociaż też widze błędy, ale co tam. Początki trudne są ;) I jakie odbicie nad lampą?? Chodzi o to dookoła tego chromu?? Czy już na lakierze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 nad prawą lampą po prawej z lekka, jak idą odbicia drzew to widać kawałek załamania hdrii najprawdopodobjniej widzisz to czy pokazac screena ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Maj 2005 Autor Share Napisano 26 Maj 2005 Chyba widze :) Tylko jak się tego pozbyć?? Inny kąt Hdr'ka jak mniemam ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 no spróbuje obrócić , powinno pomóc ;) lampa za to fajnie wygląda :D klosz jak prawdziwy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Maj 2005 Autor Share Napisano 26 Maj 2005 Dzięki za ten klosz :D, ale troszke mi jeszcze nie podchodzi ;P Co do Hdrka to jest napewno jego wina bo dokładnie go obejrzałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi