Napisano 30 Kwiecień 200519 l Autor lpshinoda-->to fakt jeszcze nie ma, ale jeszcze nie ma 90% innych części ;P A teraz mógłby mi ktoś powiedzieć jak rowiązać mój problem?? Chodzi mi o to, że jak wstawiam zdjęcie do scenki tak jak tu wyżej to samochód ma badziewne odbicia, a w zasadzie to wygląda jakby był przezroczysty, bo takjakby odbija to co jest za nim a nie przednim ;(. No to pomyslałem sobie, że w env materiały wsadze ćoś innego niż obrazek w enviromencie sceny i to pomoże a jednak gó.... Rozumie ktoś o czym mówie?? Dziś dam lepszy przykład (wieczorem, albo jutro rano ) POMOCY PLIZZZZZ
Napisano 30 Kwiecień 200519 l bubu ja mam dla ciebie zdjęcie razem z hadeerkiem do niego - takim samym :D zgłoś się na gg to dam ci mapę hdri
Napisano 30 Kwiecień 200519 l hmmm co do mapy to raczej kiepsko bedzie tu autko wkomponowac, a przynajmniej prawie go widac nie bedzie, a i reflekty specjalnie nie wyjda bo to zwykle zdjecie, a nie srodowisko :/ -edit- no i nie da sie rozwiazac twojego problemu - odbic wlasnie na tym zdjeciu nie uzyskasz bo nie ma sie co odbijac :P jedynym wyjsciem to spheryczna mapka hdri albo scenka
Napisano 30 Kwiecień 200519 l Chyba proście sie nie da wytłumaczyć ;) jeśli dobrze zrozumiałem to będzie coś takiego albo hdri w enviromencie - z tym że to nie będą te same odbicia co masz w tle ( nie z samej fotki ) ps. grip i niemów że sie nie da jak niewiesz.
Napisano 30 Kwiecień 200519 l hindus -> chodzilo mi o to, ze nie da sie uzyskac odbic TYLKO ze zwyklego zdjecia w env.
Napisano 30 Kwiecień 200519 l a mam ci udowodnić ? jak sie nie da ? wiesz co mówisz ? shader z jakimś reflectem i jakaś bitmapa w enviromecie......widziałes ty na oczy 3ds max ?
Napisano 30 Kwiecień 200519 l chodzilo mi o ladne reflekty.... i uspokuj sie bo wszedzie probujesz pokazac ze sie nie znaja, tylko ty cos umiesz
Napisano 30 Kwiecień 200519 l aha, wiec to jak dlugo jestesmy na forum i ile mamy postow jest wykladnikiem tego co umiemy... zreszta dobra niech Ci bedzie ze jestem noob, poczatkujacym czy kim tam, a ty pro, co mi tam :P
Napisano 30 Kwiecień 200519 l Ja nie pisze że jestem pro, ale nim dam na forum odpowiedź na czyjeś pytanie to szukam w necie etc jakiegoś info na zadane pytanie, poszukaj sobie Waszych postów, jeden uczy nas co to jest rendering sieciowy, a drugi jak ubrankami robic modele czy cokolwiek to mialo znaczyc w Twoim czy jego przypadku, bo niewiem który z Was to pisał...
Napisano 30 Kwiecień 200519 l wiesz, nie to zebym bronil Marveya, ale zagle chyba da sie zrobic clothem, nawet kiedys w helpie clothfx byl obrazek statku zrobiony przy pomocy tego pluginu.
Napisano 1 Maj 200519 l Autor EEEEEEEEEE ładnie się tu dzieje widze ;P Heh wielkie dzięki HINDUS GRIPI i reszta ;P Spox poprubuje, ale własnie chciałem załatwić to samą mapką a widze że się nie da ;( Ok jeszcze raz dzięki :D
Napisano 2 Maj 200519 l Autor Wiem, że zaraz dostane zje........ za to , że nie robie modelu tylko bawie się w oświetlenia i lakiery ;P Ale jakoś narazie nie mam pomysłów "co dalej" a nie chce spieprzyć modelu do końca ;P, no i do tego dochodzi to, że tak jaby mam z głowy szkólke (jeszcze "tylko" maturka buehehehe) No i troszeczkę musiałem się odsterować a co za tym idzie.......to chyba wiadomo ;P No dobra bo troszeczkę się rozpisałem, a chciałem się dowiedzieć xczy wogóle ide w dobrą strone?? Czy wszystko jest do du**?? Aha no i render nie jest aż tak ziarnisty to wina kompresji
Napisano 5 Maj 200519 l Autor Ot tak jakoś 10 min w corelu ;P Jutro dorzuce raczej co "wymodelowanego" :)
Napisano 5 Maj 200519 l Na miniaturce naprawde wyglada bardzo przyjemnie:0 ale na powiekszeniu juz cos nie gra a jest to napewno lakier:) Dlaczego swieci sie po stronie gdzie jest cien? i nie powinno byc zadnych refleksow?:) POZDRAWIAM!
Napisano 6 Maj 200519 l Autor Na miniaturce naprawde wyglada bardzo przyjemnie:0 ale na powiekszeniu juz cos nie gra a jest to napewno lakier:) Dlaczego swieci sie po stronie gdzie jest cien? i nie powinno byc zadnych refleksow?:) POZDRAWIAM! Hmm może masz i racje (napewno masz racje że lakier jest coś nieteges ;P), ale spójrz na samochodzik który stoi w tle i na jego refleksy ;) PO stronie gdzie jest cień też odbija :) ALe chyba powinny być troseczkę mniejsze to fakt :)
Napisano 6 Maj 200519 l GRiPi ja robilem cabrio bez srodka :D :D bubu--> naprade teraz mi sie podoba bo taki smieszny ten samochod(nie model tylko samochod) ;P
Napisano 6 Maj 200519 l Autor HEhehe spox ;) Srodek mam zamiar robić tylko, że miałem już ze 4 podejścia do środka i nic mi nie wychodziło ;( Może dlaetego że robiłem za każdym razem bez rzadnego konceptu ;P Heh no ale już troszeczkę środków zebrałem i coś powinienem niedługo wrzucić (w poniedziałek MATURA ;P)
Napisano 7 Maj 200519 l Autor Początek srodka niby 4 boxy a ma to już około 80 tyś faców :/ No i nie wiem za bardzo jak ja to spasuje do tego karła ;P No ale mam nadzieje, że jakoś mi pójdzie :). Jak widać niektóre części jeszcze dojdą, a niektóre to jeszcze prowizorka :)
Napisano 8 Maj 200519 l 80k face?? z podobnym efektem mógłbyś zrobić z 8k gdzieś ty tyle tam wpakował?? ale dobra jak ci tylko komp chodzi to może być popraw tą ośmiokątną skrzynie biegów (chiba że taka ma być)
Napisano 8 Maj 200519 l Autor GRiPi-->początkowo tak, ale juz prawie na samym początku zwątpiłem i zacząłem robić sam ;) Marvey-->mam taką cichą nadzieje, że zejde duzo z tej liczby :) George82-->tak samo jak nie widać tu dachu ;) A tu takie tam ;)
Napisano 8 Maj 200519 l Wnętrze wygląda super ;) Co do tych ostatnich renderów to tło ma trochę niską jakość, ale wózek ładny ;)
Napisano 8 Maj 200519 l bubu błagam zmień te opony!! albo chociaż napis!! vwnneerrwwiaająą mnie strasznie!! niech to będzie prezent jubileuszowy z okazji 200 postu ;)
Napisano 8 Maj 200519 l Bubu modelik całkiem fajny ale jakoś tył biednie wygląda, strasznie tam pusto; wnętrze też sie podoba; pozdro
Napisano 8 Maj 200519 l Wiesz co Ci powiem mój drogi przyjacielu... Całkiem ładnie Tobie to wyszło, ale mógłbyś jeszcze nad tym trochę popracować... W każdym razie bardzo ładnie Ci to idzie.
Napisano 8 Maj 200519 l Wlasna inicjatywa zawsze była dla mnie najwazniejsza... ;) Faktycznie opony zmien...;P
Napisano 8 Maj 200519 l Autor Dzięki za opinie :) Chudy-->tył jest biedny bo nieruszany ;) Marvey-->specjalnie dla ciebie nowe oponki ;) ;P George82-->patrz wyżej ;) KamillM-->niska rozdzielczość. No to fakt bo są to obrazki panoramiczne w rozdiałce około 1400 na ileś tam ;P No i ten nieszczęsny środek ;( Tak jak myślałem będzie bardzo trudno go zeskalować do tej "kruszyny", ale mam nadzieje dam rade :) No i chyba pomożecie?? ;)
Napisano 9 Maj 200519 l hmm modelik fajny lakier tysz no ale cienie takie troche inne niz na prawde :/ (chodzi mi o poprzedni render tam na asfalcie)
Napisano 9 Maj 200519 l Autor Hmm RUMUN-->za cienki?? Jest napewno dokładnie taki sam jak na blueprintach jakie posiadam(jeśli chodzi o "grubość", a może tak się wydawać przez to ujęcie ;) I to że nie ma dachu :)
Napisano 9 Maj 200519 l yyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeessssssssssss!!!!!!!!!!! bubu rządzisz!!!!!!!!!!!! do ilu zszedłeś na tym wnetrzu??
Napisano 9 Maj 200519 l Autor Jeszcze ni optymalizowałem, ale wydaje mi się, że zejde dość sporo bo to są boxy, a przecierz nie widać kardzej ścianki wiec..........zejde sporo :)
Napisano 10 Maj 200519 l Autor A tu znów dopadłem ponoramiczne zdjątka :) niektóre materiały leża, ale jeszcze ich nie poprawie bo jutro maturka z maty ;( ;P hehehe Miałem jeszcze troszkę podretuszować w Corelu, ale daje czysty render bo nie mam juz siły na nic.
Napisano 10 Maj 200519 l zmień materiał felg i te tarcze hamulcowe bo nie pasują do tego autka wewnątrz felg jakiś dziwny niebieski jest.
Napisano 11 Maj 200519 l felga mooim zdaniem jest gut, ale tarcze hamulcowe rzeczywiście nie pasują, pozdro
Napisano 11 Maj 200519 l Autor tarcze będą wymieniane bo narazie to zwykła texturka ;) No i materiał felg też zmieniam, poprawiam jak pisałem juz wyżej :)
Napisano 12 Maj 200519 l bubu jeżeli ten motyw z hdrii nadal aktualny to zobacz tutaj może to pomoże ;) http://67.15.36.49/team/Tutorials/faking_hdri/faking_hdri.asp btw fajnie ci idzie
Napisano 26 Maj 200519 l Autor Hindus dzięki napewno się przydał :) A tu ostatni renderek z serii "póby lakieru itp." bo czas coś wymodelowa. A czasu już chyba troszke mam bo wreszczie po maturce ---->http://img272.echo.cx/my.php?image=fiat2bx.jpg
Napisano 26 Maj 200519 l no nieźle bubu tylko niepokoją mnie te plamki białe i nad lampą jakieś dziwne odbicie ale fjniei wyglada
Napisano 26 Maj 200519 l Autor BA Hindus dopiero dopadłem (czyt przełamałem się i przekonałem do vray'a i jak widaćzbytnio jeszcze nie potrafie się nim obsłużyć ;P) Wyszło jak wyszło, mi sie podoba chociaż też widze błędy, ale co tam. Początki trudne są ;) I jakie odbicie nad lampą?? Chodzi o to dookoła tego chromu?? Czy już na lakierze??
Napisano 26 Maj 200519 l nad prawą lampą po prawej z lekka, jak idą odbicia drzew to widać kawałek załamania hdrii najprawdopodobjniej widzisz to czy pokazac screena ?
Napisano 26 Maj 200519 l Autor Chyba widze :) Tylko jak się tego pozbyć?? Inny kąt Hdr'ka jak mniemam ????
Napisano 26 Maj 200519 l no spróbuje obrócić , powinno pomóc ;) lampa za to fajnie wygląda :D klosz jak prawdziwy ;)
Napisano 26 Maj 200519 l Autor Dzięki za ten klosz :D, ale troszke mi jeszcze nie podchodzi ;P Co do Hdrka to jest napewno jego wina bo dokładnie go obejrzałem :)