javor Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 no i kolejny problem :/ włączyłem dzisiaj kąpa .... długo się windows (xp) uruchamiał aż się wkońcu doczekałem ale bez explorera :( chciałem go uruchomić z task managera ale wyskoczyło "windows cannot find 'c:\windows\explorer.exe'. make sure you typed name correctly ... itd. żeby rozwiać wątpliwości zrobiłem to poprzez "browse" i też nic :( myśląc że może coś z plikiem walneło skopiowałem od brejdaka i ... to samo :( antyvir nic nie znalazł, zrobiłem skanowanie dysku - też bez problemów dzieje się to także w trybie awaryjnym teraz siedze posługując się task managerem i browserem (ale "troszke to uciążliwe" :P ) i próbuje odratować system od reinstalacji jak ktoś ma pomysły jak się z tym rozprawić to piszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kozioo Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Moze lepiej format? ;) Serio, jak system sypie się częsciej niz sprawia wrażenie działającego to lepiej postawić winde od nowa. Zgraj dane i format
javor Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 jeszcze jedna rzecz .... zmieniłem nazwe eplorera na inną i otworzyło się okienko ale brak dalej paska zadań i pulpitu :( (normalnie np. po zawieszeniu się explorera w "new task" wybiera się explorer i wyskakują i okienka i pasek zadań z pulpitem a tu jakaś lipa :( piszcie coś ludzie !!! jeszcze troche posiedze a jak nic z tego nie wyjdzie to format :( i ze 2 doby instalowania i ustawiania wszystkiego :( :( :(
arcade Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 spróbuj tak: wpisz w google mks_vir online i kliknij pierwszy link... Mnie to wyleczyło, a też się przedtem ze dwa miech ze spywearami bawiłem. pzdr
javor Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 zreinstalować samego explorera ?? jak ??? gdzie ???
Drakula Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 javor, poszukaj w necie instalki. Bodajze na microsoft.com powinna byc. moze tez bedzie na http://www.tucows.com
imprecis Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 ja bym przejechał system Adawarem, uruchomił Peer Guardiana i HijackThis. Peer Guardianem zablokujesz wiekszosc spyware, a hijackiem usuniesz syfy z rejestru. Powinno pomóc, mi też nie chodził IE, ale po zainstalowaniu tego softu system ktory ma juz rok chodzi jak nowy :)
kozioo Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 mi sie wydawało, ze javorowi nie działa "explorer" a nie IE :/
javor Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 hehe jak się okazało kozioo, niechodzi ani explorer ani internet exporer :( szukam jakieś instalki jak napisał deus ale ciężko mi to idzie :/
SansSerif Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 a to jedno i to samo bo jest integralna czescia systemu. nie trac czasu bo i tak sie skonczy formatem :D
imprecis Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 sprobuj to tymi softami przejechac ( wszystkie darmowe ), na bank pomoze ;)
Knysha Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Explorer.exe a Internet Explorer to dwie zupelnie inne rzeczy xP. Format. Zainstaluj sobie DOBREGO antywirusa. Zainstaluj FireFox'a. Zyj dlugo i szczesliwie. Peace.
Rekomendowane odpowiedzi