Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ech wczoraj tak sobie na szybko zainstalowalem maxa 3d... i postanowielm cos sobie zmontowac jako newbie (poczatkujacy, ktory nigdy w zyciu nie mial z niczym do czynienia czyli w tym przypadku z maxem 3d) i zrobilem tak na szybko kiepsciutka jak dla mnie rpace.... zapomnialem o jednym waznym szczegole ktory bedzie mocno draznil... o kwadratowej plazy :/ ale po za tym jak osadzacie moja prace jak na calkowitego amatora ?? To jest na serio moaj pierwsza praca w maxie 3D !! ale zapeniwe wielu z Was mialo lepsze prace... :(

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tak do żartu to szybko to można piec ciasto, myć muszle klozetową, kupywać w domu wysyłkowym albo cisnąć kloca :-)

Napisano

pkt 1: zmien temat.

pkt 2: nie za bardzo jest tu co oceniac. ogolnie nie wiadomo co jest co :/

pkt 3: nie poddawaj sie, kazdy od czegos zaczynal. przerob jakies tutki(np na 3dtotal.com), albo kup jaka ksiazke, chocby helionu i wroc za jakis czas :P

Napisano

potwierdzam. sam niemam zbyt duzego (jesli to wogule tak mozna nazwac) doswiadczenia ale proboje, ucze sie, czytam tutroiale i slucham rad innych. i powiem tak = TO WCIAGA...wiec zycze ci powodzenia.

ps. Samo to ze zauwazyles ze plaza jest kwadratowa to juz jakis + :P

Napisano

i nie używaj gotowych obiektów z Maxa są do niczego a na dodatek rozleniwiają.

Nie poddawaj się. Ja w 3d bawię się już tak długo, że aż się nie przyznam ile bo zostanę wyśmiany za moje słabe pracki. Pozdro i PACE.

P.S. dawo nie było tu początkujących. Pamiętacie jeszcze Gumisia :)

Napisano

Pamiętacie jeszcze Gumisia :)

ehhehe ale ci sie przypmnialo, mam nadzieje że Gumis sie teraz trenuje w 3d i niebawem nas czyms nowym zaskoczy ! :) ( mam nadzieje ze nie bedzie to autobus ;) )

Napisano

1) 100% gotowe drzewa (bo gdybys umial zrobic takie drzewa to nie byloby kwadratowej plazy ;]

2) kwadratowa wyspa + rowne odstepy na calym obwodzie

3) niesamowicie wrecz spaprana perspektywa ktora uniemozliwia wrecz odczyt pracy

4) oswietlenie

6) materialy ( w szczegolnosci woda )

to tak na pierwszy ogien ...

i tu zacytuje moj poczatkowo jedyny wzorzec osobowy ... matke ... ktora zawsze mowila ... "jesli bedziesz sie mogl latwo i poprawnie poslozyc polszczyzna ... to i za "łacine" nie bede cie scigac" :)

tak jak juz ktos wczesniej powiedzial ... godowe modele sux :) co innego jesli chcesz sobie potestowc materialy ... czy oswietlenie ... to nie musisz modelowac czajnika :) mozesz uzyc tego z maxa ... ale jak robisz scene ... to zrob go sam ... bo po pierwsze zdobedziesz nowe doswiadczenie ... a po drugie nikt cie nie objedzie i nie powie ze poszedles na latwizne ;P

pozdrawiam i zycze udaneo wspolzycia z maxem :P

Napisano

Niewiele tu do oceniania. Sądzę, że porady techniczne , na tym etapie, byłyby dla Ciebie raczej bezużyteczne. Może byś coś przeczytał, pouczył się, poznał maxa, a potem pokazał pracę, nad którą trochę popracujesz, hmm ? Ja rozumiem, że entuzjazm rozsadza, ale może, gdy coś stworzysz poczekaj do następnego dnia (tygodnia?), spójrz na to jeszcze raz i zadaj sobie pytania "Czy jestem z tego zadowolony?", "Czy nic już nie chciałbym poprawić?". Bo teraz trudno cokolwiek powiedzieć, chyba że pochwalić Cię, że udało Ci się zainstalować maxa :P. Pracuj, pracuj i pracuj, a efekty same przyjdą.

Pozdrawiam

Napisano

A ja bym sie na twoim miejscu 2 razy zastanowil zanim bym tu taki badziew wrzucil !! Fajnie jestes poczatkujacy to pierw sie czegos naucz i popatrz na to i pomysl nadaje sie to do czegos ? Jak nie to nie wrzucaj i nie tlumacz sie ze poczatek ! Bo w ten sposob to ja swojego psa naucze wciskac klawisze postawi kilka boxow i powiem ej fajna moj pimpek (nazwa przypadkowa) sam to wymodelowal badzcie dla niego tolerancyjni to jego pierwsza praca w maxie !!