Napisano 27 Kwiecień 200519 l Autor nielot, chodzi ci o to, ze cala ta dziura wystaje troche w stosunku do plastiku? No, to trzeba poprawic. :P Ale... Tutaj to wyglada podobnie do tego co zrobilem. Jak sie myle, albo to nie o to chodzi, to mazakiem prosze. :P
Napisano 27 Kwiecień 200519 l ra jaki już masz zaawansowany model otexturowany i wogóle tylko za dużego dofa wsadziłeś:) a na serio to niezłą galerią się posiłkujesz
Napisano 27 Kwiecień 200519 l zwracam honor :) choc u ciebie chyba jest ta wypuklosc troszeczke za daleko ;) nie wiem czy mnie rozumiesz u ciebie wchodzi na zaokraglenie a tutaj sie na prostej konczy... ale i tak bardzo ladnie pozdro
Napisano 27 Kwiecień 200519 l RA--> co oznacza to serduszko na Twoim avatarze?;) tak patrze na Twoja siateczke i zastanawia mnie jeden fakt (nie mylic z brukowcem:P) Dlaczego... nie... DLACZEGO tam jest tyle trojkatow?:) nie powinienes tego poprawic?:) POZDRAWIAM i dobrej nocy zycze:D
Napisano 27 Kwiecień 200519 l MohSETH -> A ktoś powiedział, że nie można używać trójkątów? Owszem, trójkąty w nieodpowiednich miejscach powodują błędy w siatce, ale jeśli ktoś umie się nimi posługiwać (tu ukłon w strone RA), to błędów nie ma. Niedługo wrzucę mały updacik.. Pozdro!
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Autor MohSETH serduszko jest dlatego, ze mam w planach wiecej telefonow totez przygotowuje sie za wczasu. :D A co do trojkatuwto... hmmm... wyznaje zasade: "dobry trojkat, nie jest zly", wiec jezeli tylko trojkat badz inny wielokat nie psuje siatki, a wrecz poprawia czasami, to jak najbardziej moze zostac. :) W ten sposob mozna tez zaoszczedzic czas nie muszac zastanawiac sie "jak tu zrobic kwadrat?" :/... :D pozdrawiam
Napisano 27 Kwiecień 200519 l a mialem posiedziec cos porobic a tu meczyk ogladnalem i spac mi sie zachcialo to ide
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Marcin_ps -> Bardzo ładnie jak narazie. MohSETH -> Masz mały błąd w modelu... Zaznaczyłem czerwoną linią kant, którego nie powinno być: -------- Jak obiecałem - update. Pozdro!
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Autor uuuu --Chris-- piekne... wzruszylem sie. Podoba mi sie tez to "robocze" oswietlenie. :) Bardzo mily dla oka efekt. Natomiast ja zupelnie dla zabawy (?) zrobilem sobie takie w renderki "made by mental ray" i stwierdzam z cala stanowczoscia, ze nienawidze tego programu. :/ pozdrawiam
Napisano 28 Kwiecień 200519 l --Chris-- moglbys zarzucic siateczka piekne i tak jak pisze RA super to robocze oswietlenie RA great wow itp. ;) ty tez moglbys rzucics siateczke :D
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Marcin_ps no to pokazales zarzuc siateczka niech kazdy pooglada ;) pieknie to wyglada a w szczegolnosci te kolko (wiecie o co chodzi) ;P pozdro
Napisano 28 Kwiecień 200519 l --Chris-- --> moglbys podzielic sie ustawieniami tego materialu... bo jest po prostu piekny:) aco do krawedzi to wiem:) POZDRAWIAM
Napisano 28 Kwiecień 200519 l mojim zdaniem to RA to wygra ale wszyscy go gonią (i też mają szanse) sorki ze sie wtracam :) ja bym nie byl pewien czy RA wygra :) bo to dopiero model a na pewno textury zadecyduja wiec nie mow hop....... ja tam zycze kazdemu ukonczenia modelu z texturami i zadecydowania o remisie ;P pozdro
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Dla mnie nie jest wazne kto wygra. Liczy się dobra zabawa i to, ze się skończy model. Owszem taki typ "walki" mi odpowiada, ale broń Boze, zeby się to nie przekształciło w jakąś chorą rywalizację "za wszelką cenę". ----- nielot007 -> Ok, pokaze siatke, ale nie spodziewaj sie jakiegos arcydziela a'la siatka autorstwa poly-guru RA :) Uznaję zasadę, ze wyglad siatki nie jest wazny, gdy wszystko się ładnie smoothuje. Pozdro!
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Popieram sprawe "rywalizacji" - dla zabawy tymbardziej ze moj model bedzie miec troszke bledow:) Bo nadal ucze sie Rhiono a NURBSy czasem trzeba wyprzedzac mysla... co nie zawsze mi wychodzi:P np co z tego ze wiem ze mam blad wskazany przez --Chrisa-- jak juz nie moge go naprawic bo ja sfilletowalem:) ale nastepnym razem juz zapamietam co i jak robic:P Reasumujac taka bitwa to niezly bodziec do zabawy a przedewszystkim do NAUKI:)
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Kolejny mimi Update... wiem ze troszke sie gdzie nie gdzie:) no ale... --Chris-- tego bledu juz nie naprawie ale mam nadzieje ze przymkniesz na niego oko... inni zreszta tez;) Aha --Chris-- wydaje mi sie ze przyciski powinny miec bardziej "miekkie" krawedzie... POZDRAWIAM
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor khem... khem... David14... hmmm... wiadomo ze nie wygram, bo jak to juz zostalo wielokrotnie napisane, o efekcie koncowym przesadzi render, a w tym jestem lewa noga. :/ Pozatym, patrzac na te "probne" rendery --Chrisa-- to czlowiek sie zalamuje... :) nielot007 --Chris-- pozdrawiam
Napisano 28 Kwiecień 200519 l witam ;) wrzucam zebyscie wiedzieli ze sie dolaczam, dlatego nie bijcie ze malo ;) staram sie robic jak najdokladniej potrafie, mam nadzieje ze bedzei to widoczne na finalnych renderach ;) pozdrawiam
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor Bajer... nie mam zadnych zastrzezen. :) Grunt to konstruktywna "krytyka". :P
Napisano 28 Kwiecień 200519 l WOW... kome to dopiero 1/4 modelu a juz jest piekny:) moze zaczne swoj od nowa?:P RA--> moglbys mi wyslac rzuty:) juz zeskalowane?:P Wielkie dzieki:)
Napisano 28 Kwiecień 200519 l wow kome jaki effect troche plastiku zrobiłeś a już wszyscy ( w tym ja ) sie zachwycają powodzenia ra niezły aviatar
Napisano 28 Kwiecień 200519 l RA - cos mi nie pasuje w Twoim modelu.. chodzi o chamfer pod przyciskami na krawedzi obudowy - dlaczego jest taki ostry? w oryginale tam chyba okraglutko jest
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor hmmm... mozesz to zaznaczyc? Bo teraz po zastanowieniu, to 3 miejsca mi pod ten rysopis podchodza. :) EDIT: Juz wiem! Faktycznie tam chyba jest bardziej okraglo...
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Wzialem sie za nia od nowa:) ale dzis juz padam na ryjek i nic juz dzis nie zrobie:P A tu taki renderek phi! :P Mogliby wymyslec jakis lepszy import bo widzcie ile to ma po exporcie z Rhino?:P
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Kome -> Cool, że się dołączyłeś! MohSETH -> Więc od nowa robisz... Mi by się nie chciało :D Narazie jest dobrze. --- Sorki, że tak mało zrobiłem, ale czasu brak. Pozdro!
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Autor Swietnie wszystkim idzie. :) Tez sie zabieram do roboty... dluuuugi weekend nadszedl nareszcie. :D
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Gdybym był ciut lepszy w NURBSach też bym dołączył, a tak musze jeszcze trochę poćwiczyć. Może następnym razem... Wszystkie modele wyglądają świetnie. Życze żeby dalej szło Wam równie dobrze.
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Chalek czemu w nurbsach ? startujesz w tym co umiesz... a ja tak jak reszta czekam na dlugi weekend chociaz lepiej nazwalbym to lenistwem ( akurat dzis ) ... moje usprawiedliwienie to forza motorsport
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Marcin_ps: wlasnie zaczalem sie uczyc nurbsow i mam na nie faze :] btw bardzo fajny renderek
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Marcin_ps, na tym forum sie nie uzywa ps'owego dofa ;) --Chris-- my mamy jeszcze jedna bitwe do skonczenia! :P
Napisano 29 Kwiecień 200519 l uzywa uzywa zwlaszcze ze moja zabawa z xdofem skonczyla sie na tym jak zrobilem identyczny w czasie krotszym o 30 min :)
Napisano 29 Kwiecień 200519 l xdof to plugin bardziej zaawansowany niz vrayowy czy maxowy poznales bo ci powiedzialem ostatnio ze tez robilem w psie zreszta 3s i gotowy wcale sie nie przykladalem
Napisano 29 Kwiecień 200519 l kurcze no ladnie wam to wychodzi, ale kto najladniej zrenderuje :>:> ?. Ja niestety rezygnuje bo musze skonczyc inna prace. Ale moze nastepnym razem :) POWODZENIA
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Autor Zeby nie bylo, ze sie obijam. :) Wiem, wiem, fale sa masakryczne, ale ledwo co to zrobilem i cholery dostaje od tych trojkatow, kwadratow czy innych wielokatow. :/
Napisano 30 Kwiecień 200519 l RA nie pier** zadnych fali nie ma model piersza klasa ;) gratulacje almost ukonczonego modelu ;)
Napisano 30 Kwiecień 200519 l ra to chiba twój monitor tak faluje:) zapomniałeś dać siatke nieźle ci idzie jeszcze tydzień a będziesz modelował każdy piksel na ekranie (joke) w takie wchodzisz szczegóły