Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

nielot, chodzi ci o to, ze cala ta dziura wystaje troche w stosunku do plastiku? No, to trzeba poprawic. :P Ale...

nok3650157ah.jpg

Tutaj to wyglada podobnie do tego co zrobilem. Jak sie myle, albo to nie o to chodzi, to mazakiem prosze. :P

• Odpowiedzi 246
  • Wyświetleń 30k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ra jaki już masz zaawansowany model otexturowany i wogóle tylko za dużego dofa wsadziłeś:)

a na serio to niezłą galerią się posiłkujesz

Napisano

zwracam honor :)

choc u ciebie chyba jest ta wypuklosc troszeczke za daleko ;) nie wiem czy mnie rozumiesz u ciebie wchodzi na zaokraglenie a tutaj sie na prostej konczy...

ale i tak bardzo ladnie

pozdro

Napisano

RA--> co oznacza to serduszko na Twoim avatarze?;) tak patrze na Twoja siateczke i zastanawia mnie jeden fakt (nie mylic z brukowcem:P) Dlaczego... nie... DLACZEGO tam jest tyle trojkatow?:) nie powinienes tego poprawic?:)

POZDRAWIAM i dobrej nocy zycze:D

Napisano

MohSETH -> A ktoś powiedział, że nie można używać trójkątów? Owszem, trójkąty w nieodpowiednich miejscach powodują błędy w siatce, ale jeśli ktoś umie się nimi posługiwać (tu ukłon w strone RA), to błędów nie ma.

Niedługo wrzucę mały updacik..

Pozdro!

Napisano
  • Autor

MohSETH serduszko jest dlatego, ze mam w planach wiecej telefonow totez przygotowuje sie za wczasu. :D

A co do trojkatuwto... hmmm... wyznaje zasade: "dobry trojkat, nie jest zly", wiec jezeli tylko trojkat badz inny wielokat nie psuje siatki, a wrecz poprawia czasami, to jak najbardziej moze zostac. :) W ten sposob mozna tez zaoszczedzic czas nie muszac zastanawiac sie "jak tu zrobic kwadrat?" :/... :D

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

profesjonalnie ot co. :)

dobranoc

Napisano

Marcin_ps -> Bardzo ładnie jak narazie.

MohSETH -> Masz mały błąd w modelu... Zaznaczyłem czerwoną linią kant, którego nie powinno być:

nokia9.jpg

--------

Jak obiecałem - update.

2.jpg

Pozdro!

Napisano
  • Autor

uuuu --Chris-- piekne... wzruszylem sie. Podoba mi sie tez to "robocze" oswietlenie. :) Bardzo mily dla oka efekt.

Natomiast ja zupelnie dla zabawy (?) zrobilem sobie takie w renderki "made by mental ray" i stwierdzam z cala stanowczoscia, ze nienawidze tego programu. :/

nokia3650140ho.jpg

nokia3650150lx.jpg

pozdrawiam

Napisano

--Chris-- moglbys zarzucic siateczka piekne i tak jak pisze RA super to robocze oswietlenie

RA great wow itp. ;) ty tez moglbys rzucics siateczke :D

Napisano

Marcin_ps no to pokazales zarzuc siateczka niech kazdy pooglada ;) pieknie to wyglada a w szczegolnosci te kolko (wiecie o co chodzi) ;P

pozdro

Napisano

--Chris-- --> moglbys podzielic sie ustawieniami tego materialu... bo jest po prostu piekny:) aco do krawedzi to wiem:)

POZDRAWIAM

Napisano
mojim zdaniem to RA to wygra

ale wszyscy go gonią

(i też mają szanse)

sorki ze sie wtracam :) ja bym nie byl pewien czy RA wygra :) bo to dopiero model a na pewno textury zadecyduja

wiec nie mow hop....... ja tam zycze kazdemu ukonczenia modelu z texturami i zadecydowania o remisie ;P

pozdro

Napisano

Dla mnie nie jest wazne kto wygra. Liczy się dobra zabawa i to, ze się skończy model. Owszem taki typ "walki" mi odpowiada, ale broń Boze, zeby się to nie przekształciło w jakąś chorą rywalizację "za wszelką cenę".

-----

nielot007 -> Ok, pokaze siatke, ale nie spodziewaj sie jakiegos arcydziela a'la siatka autorstwa poly-guru RA :) Uznaję zasadę, ze wyglad siatki nie jest wazny, gdy wszystko się ładnie smoothuje.

siatka.jpg

Pozdro!

Napisano

Popieram sprawe "rywalizacji" - dla zabawy tymbardziej ze moj model bedzie miec troszke bledow:) Bo nadal ucze sie Rhiono a NURBSy czasem trzeba wyprzedzac mysla... co nie zawsze mi wychodzi:P np co z tego ze wiem ze mam blad wskazany przez --Chrisa-- jak juz nie moge go naprawic bo ja sfilletowalem:) ale nastepnym razem juz zapamietam co i jak robic:P Reasumujac taka bitwa to niezly bodziec do zabawy a przedewszystkim do NAUKI:)

Napisano

Kolejny mimi Update... wiem ze troszke sie gdzie nie gdzie:) no ale...

--Chris-- tego bledu juz nie naprawie ale mam nadzieje ze przymkniesz na niego oko... inni zreszta tez;)

nokia10.jpg

Aha --Chris-- wydaje mi sie ze przyciski powinny miec bardziej "miekkie" krawedzie...

POZDRAWIAM

Napisano
  • Autor

khem... khem... David14... hmmm... wiadomo ze nie wygram, bo jak to juz zostalo wielokrotnie napisane, o efekcie koncowym przesadzi render, a w tym jestem lewa noga. :/ Pozatym, patrzac na te "probne" rendery --Chrisa-- to czlowiek sie zalamuje... :)

nielot007

--Chris--

pozdrawiam

Napisano

witam ;) wrzucam zebyscie wiedzieli ze sie dolaczam, dlatego nie bijcie ze malo ;) staram sie robic jak najdokladniej potrafie, mam nadzieje ze bedzei to widoczne na finalnych renderach ;)

pozdrawiam

w01.jpg

001.jpg

Napisano
  • Autor

Bajer... nie mam zadnych zastrzezen. :)

Grunt to konstruktywna "krytyka". :P

Napisano

WOW... kome to dopiero 1/4 modelu a juz jest piekny:) moze zaczne swoj od nowa?:P

RA--> moglbys mi wyslac rzuty:) juz zeskalowane?:P Wielkie dzieki:)

Napisano

wow kome jaki effect troche plastiku zrobiłeś a już wszyscy ( w tym ja ) sie zachwycają powodzenia

ra niezły aviatar

Napisano

RA - cos mi nie pasuje w Twoim modelu.. chodzi o chamfer pod przyciskami na krawedzi obudowy - dlaczego jest taki ostry? w oryginale tam chyba okraglutko jest

Napisano
  • Autor

hmmm... mozesz to zaznaczyc? Bo teraz po zastanowieniu, to 3 miejsca mi pod ten rysopis podchodza. :)

EDIT: Juz wiem! Faktycznie tam chyba jest bardziej okraglo...

Napisano

Wzialem sie za nia od nowa:) ale dzis juz padam na ryjek i nic juz dzis nie zrobie:P

nokianowa.jpg

A tu taki renderek phi! :P

nokiarender1.jpg

Mogliby wymyslec jakis lepszy import bo widzcie ile to ma po exporcie z Rhino?:P

Napisano

Kome -> Cool, że się dołączyłeś!

MohSETH -> Więc od nowa robisz... Mi by się nie chciało :D Narazie jest dobrze.

---

Sorki, że tak mało zrobiłem, ale czasu brak.

3.jpg

Pozdro!

Napisano
  • Autor

Swietnie wszystkim idzie. :) Tez sie zabieram do roboty... dluuuugi weekend nadszedl nareszcie. :D

Napisano

Gdybym był ciut lepszy w NURBSach też bym dołączył, a tak musze jeszcze trochę poćwiczyć. Może następnym razem...

Wszystkie modele wyglądają świetnie. Życze żeby dalej szło Wam równie dobrze.

Napisano

Chalek czemu w nurbsach ? startujesz w tym co umiesz...

a ja tak jak reszta czekam na dlugi weekend chociaz lepiej nazwalbym to lenistwem ( akurat dzis ) ... moje usprawiedliwienie to forza motorsport

7.png

Napisano

Marcin_ps: wlasnie zaczalem sie uczyc nurbsow i mam na nie faze :]

btw bardzo fajny renderek

Napisano

Marcin_ps, na tym forum sie nie uzywa ps'owego dofa ;)

--Chris-- my mamy jeszcze jedna bitwe do skonczenia! :P

Napisano

uzywa uzywa zwlaszcze ze moja zabawa z xdofem skonczyla sie na tym jak zrobilem identyczny w czasie krotszym o 30 min :)

Napisano

xdof to plugin bardziej zaawansowany niz vrayowy czy maxowy poznales bo ci powiedzialem ostatnio ze tez robilem w psie zreszta 3s i gotowy wcale sie nie przykladalem

Napisano

kurcze no ladnie wam to wychodzi, ale kto najladniej zrenderuje :>:> ?. Ja niestety rezygnuje bo musze skonczyc inna prace. Ale moze nastepnym razem :)

POWODZENIA

Napisano
  • Autor

Zeby nie bylo, ze sie obijam. :)

Wiem, wiem, fale sa masakryczne, ale ledwo co to zrobilem i cholery dostaje od tych trojkatow, kwadratow czy innych wielokatow. :/

nokia3650169wu.jpg

nokia3650173xo.jpg

nokia3650187cf.jpg

nokia3650193fr.jpg

Napisano

RA nie pier** zadnych fali nie ma model piersza klasa ;) gratulacje almost ukonczonego modelu ;)

Napisano

ra to chiba twój monitor tak faluje:)

zapomniałeś dać siatke

nieźle ci idzie

jeszcze tydzień a będziesz modelował każdy piksel na ekranie (joke) w takie wchodzisz szczegóły