RA Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 nielot, chodzi ci o to, ze cala ta dziura wystaje troche w stosunku do plastiku? No, to trzeba poprawic. :P Ale... Tutaj to wyglada podobnie do tego co zrobilem. Jak sie myle, albo to nie o to chodzi, to mazakiem prosze. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 ra jaki już masz zaawansowany model otexturowany i wogóle tylko za dużego dofa wsadziłeś:) a na serio to niezłą galerią się posiłkujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 zwracam honor :) choc u ciebie chyba jest ta wypuklosc troszeczke za daleko ;) nie wiem czy mnie rozumiesz u ciebie wchodzi na zaokraglenie a tutaj sie na prostej konczy... ale i tak bardzo ladnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Jeszcze musze to skorygowac. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 RA no ja tez zwracam honor, o to samo mi chodzilo; pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 RA--> co oznacza to serduszko na Twoim avatarze?;) tak patrze na Twoja siateczke i zastanawia mnie jeden fakt (nie mylic z brukowcem:P) Dlaczego... nie... DLACZEGO tam jest tyle trojkatow?:) nie powinienes tego poprawic?:) POZDRAWIAM i dobrej nocy zycze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 MohSETH -> A ktoś powiedział, że nie można używać trójkątów? Owszem, trójkąty w nieodpowiednich miejscach powodują błędy w siatce, ale jeśli ktoś umie się nimi posługiwać (tu ukłon w strone RA), to błędów nie ma. Niedługo wrzucę mały updacik.. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 MohSETH serduszko jest dlatego, ze mam w planach wiecej telefonow totez przygotowuje sie za wczasu. :D A co do trojkatuwto... hmmm... wyznaje zasade: "dobry trojkat, nie jest zly", wiec jezeli tylko trojkat badz inny wielokat nie psuje siatki, a wrecz poprawia czasami, to jak najbardziej moze zostac. :) W ten sposob mozna tez zaoszczedzic czas nie muszac zastanawiac sie "jak tu zrobic kwadrat?" :/... :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 a mialem posiedziec cos porobic a tu meczyk ogladnalem i spac mi sie zachcialo to ide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 profesjonalnie ot co. :) dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Marcin_ps -> Bardzo ładnie jak narazie. MohSETH -> Masz mały błąd w modelu... Zaznaczyłem czerwoną linią kant, którego nie powinno być: -------- Jak obiecałem - update. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 uuuu --Chris-- piekne... wzruszylem sie. Podoba mi sie tez to "robocze" oswietlenie. :) Bardzo mily dla oka efekt. Natomiast ja zupelnie dla zabawy (?) zrobilem sobie takie w renderki "made by mental ray" i stwierdzam z cala stanowczoscia, ze nienawidze tego programu. :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 --Chris-- moglbys zarzucic siateczka piekne i tak jak pisze RA super to robocze oswietlenie RA great wow itp. ;) ty tez moglbys rzucics siateczke :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 przyciski zrobie wieczorem oczywiscie jak znowu wczesniej nie zasne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Marcin_ps no to pokazales zarzuc siateczka niech kazdy pooglada ;) pieknie to wyglada a w szczegolnosci te kolko (wiecie o co chodzi) ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 --Chris-- --> moglbys podzielic sie ustawieniami tego materialu... bo jest po prostu piekny:) aco do krawedzi to wiem:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 mojim zdaniem to RA to wygra ale wszyscy go gonią (i też mają szanse) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 mojim zdaniem to RA to wygra ale wszyscy go gonią (i też mają szanse) sorki ze sie wtracam :) ja bym nie byl pewien czy RA wygra :) bo to dopiero model a na pewno textury zadecyduja wiec nie mow hop....... ja tam zycze kazdemu ukonczenia modelu z texturami i zadecydowania o remisie ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Dla mnie nie jest wazne kto wygra. Liczy się dobra zabawa i to, ze się skończy model. Owszem taki typ "walki" mi odpowiada, ale broń Boze, zeby się to nie przekształciło w jakąś chorą rywalizację "za wszelką cenę". ----- nielot007 -> Ok, pokaze siatke, ale nie spodziewaj sie jakiegos arcydziela a'la siatka autorstwa poly-guru RA :) Uznaję zasadę, ze wyglad siatki nie jest wazny, gdy wszystko się ładnie smoothuje. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Popieram sprawe "rywalizacji" - dla zabawy tymbardziej ze moj model bedzie miec troszke bledow:) Bo nadal ucze sie Rhiono a NURBSy czasem trzeba wyprzedzac mysla... co nie zawsze mi wychodzi:P np co z tego ze wiem ze mam blad wskazany przez --Chrisa-- jak juz nie moge go naprawic bo ja sfilletowalem:) ale nastepnym razem juz zapamietam co i jak robic:P Reasumujac taka bitwa to niezly bodziec do zabawy a przedewszystkim do NAUKI:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Kolejny mimi Update... wiem ze troszke sie gdzie nie gdzie:) no ale... --Chris-- tego bledu juz nie naprawie ale mam nadzieje ze przymkniesz na niego oko... inni zreszta tez;) Aha --Chris-- wydaje mi sie ze przyciski powinny miec bardziej "miekkie" krawedzie... POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 popraw te trzy środkowe guziki za za wąskie u dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 No fajnie Wam to idzie :D Zobaczymy kto wygra ;) Pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 khem... khem... David14... hmmm... wiadomo ze nie wygram, bo jak to juz zostalo wielokrotnie napisane, o efekcie koncowym przesadzi render, a w tym jestem lewa noga. :/ Pozatym, patrzac na te "probne" rendery --Chrisa-- to czlowiek sie zalamuje... :) nielot007 --Chris-- pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 witam ;) wrzucam zebyscie wiedzieli ze sie dolaczam, dlatego nie bijcie ze malo ;) staram sie robic jak najdokladniej potrafie, mam nadzieje ze bedzei to widoczne na finalnych renderach ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Bajer... nie mam zadnych zastrzezen. :) Grunt to konstruktywna "krytyka". :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 a chcialem zrobic wszystkie prawie spie na klawierce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 WOW... kome to dopiero 1/4 modelu a juz jest piekny:) moze zaczne swoj od nowa?:P RA--> moglbys mi wyslac rzuty:) juz zeskalowane?:P Wielkie dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 MohSETH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 wow kome jaki effect troche plastiku zrobiłeś a już wszyscy ( w tym ja ) sie zachwycają powodzenia ra niezły aviatar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 hihi :> dzieki. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 RA - cos mi nie pasuje w Twoim modelu.. chodzi o chamfer pod przyciskami na krawedzi obudowy - dlaczego jest taki ostry? w oryginale tam chyba okraglutko jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 hmmm... mozesz to zaznaczyc? Bo teraz po zastanowieniu, to 3 miejsca mi pod ten rysopis podchodza. :) EDIT: Juz wiem! Faktycznie tam chyba jest bardziej okraglo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Wzialem sie za nia od nowa:) ale dzis juz padam na ryjek i nic juz dzis nie zrobie:P A tu taki renderek phi! :P Mogliby wymyslec jakis lepszy import bo widzcie ile to ma po exporcie z Rhino?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 moje ma 50k :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Kome -> Cool, że się dołączyłeś! MohSETH -> Więc od nowa robisz... Mi by się nie chciało :D Narazie jest dobrze. --- Sorki, że tak mało zrobiłem, ale czasu brak. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 kome--> nie mogles sie powstrzymac ;P narazie wszyscy great!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Swietnie wszystkim idzie. :) Tez sie zabieram do roboty... dluuuugi weekend nadszedl nareszcie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Gdybym był ciut lepszy w NURBSach też bym dołączył, a tak musze jeszcze trochę poćwiczyć. Może następnym razem... Wszystkie modele wyglądają świetnie. Życze żeby dalej szło Wam równie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Chalek czemu w nurbsach ? startujesz w tym co umiesz... a ja tak jak reszta czekam na dlugi weekend chociaz lepiej nazwalbym to lenistwem ( akurat dzis ) ... moje usprawiedliwienie to forza motorsport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Marcin_ps: wlasnie zaczalem sie uczyc nurbsow i mam na nie faze :] btw bardzo fajny renderek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Marcin_ps, na tym forum sie nie uzywa ps'owego dofa ;) --Chris-- my mamy jeszcze jedna bitwe do skonczenia! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 uzywa uzywa zwlaszcze ze moja zabawa z xdofem skonczyla sie na tym jak zrobilem identyczny w czasie krotszym o 30 min :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 co to xdof :o widocznie nie identyczny skoro poznalem ze to pies :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 xdof to plugin bardziej zaawansowany niz vrayowy czy maxowy poznales bo ci powiedzialem ostatnio ze tez robilem w psie zreszta 3s i gotowy wcale sie nie przykladalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 kurcze no ladnie wam to wychodzi, ale kto najladniej zrenderuje :>:> ?. Ja niestety rezygnuje bo musze skonczyc inna prace. Ale moze nastepnym razem :) POWODZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Wow, przez chwilę myślałem, że to prawdziwe zdjęcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Zeby nie bylo, ze sie obijam. :) Wiem, wiem, fale sa masakryczne, ale ledwo co to zrobilem i cholery dostaje od tych trojkatow, kwadratow czy innych wielokatow. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 RA nie pier** zadnych fali nie ma model piersza klasa ;) gratulacje almost ukonczonego modelu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 ra to chiba twój monitor tak faluje:) zapomniałeś dać siatke nieźle ci idzie jeszcze tydzień a będziesz modelował każdy piksel na ekranie (joke) w takie wchodzisz szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi