Napisano 8 Maj 200519 l Jak wyrenderować obrazek w rozdzielczości np. 300 dpi? Czy to zależy tylko i wyłącznie od ustawienia wielkości obrazka w pionie i poziomie? A jeśli tak, to jaka musi być ta wielkość aby uzyskać przyzwoitą rozdzielczość? Dzięki z góry za odpowiedzi i nie bijcie za trywialne pytanie;-)
Napisano 8 Maj 200519 l DPI to współczynnik wielkości elektronicznej obrazka w pikselach do wielkości druku w cm (lub wielkości na ekranie w pikselach). Najłatwiej przeliczyć go w photoshopie.
Napisano 8 Maj 200519 l sans jak w cm ? skoro dots per INCH :) dpi to dots per inch ale obrazek możesz mieć w centymetrach przecież. satndardowo max od którejś tam wersji (chyba 5) zapisuje rendery w 300dpi i przy zapisie jest przecież mozliwość zmiany na inną rozdzielczość. W ps`ie trzeba tylko sobie policzyć wielkość w pikselach. edit: ale tego nie znałem i to jest fajne :) Zajrzyj do Rendering/Print Size Wizard... ;) Proszę:P
Napisano 16 Grudzień 200618 l wygrzebuje temat sprzed 2lat ale po co zakladac nowy...mam dostarczyc render w rozdzielczosci do druku czyli 300dpi, korzystam z print size wizard, ustalam dla a4 300dpi (3507x2480) i renderuje, potem malutkie poprawki wprowadzam w photoshopie, sprawdzam image/image size a w polu resolution mam 72dpi. Moge tak to wysłać? Kiedy probuje zmienić na 300dpi to rozmiar automatycznie skacze do 14630x10333.