Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich

Ostatnio zaczełem się bawić vreyem i za zadanie postawiłem sobi zrobić wizualizacje podobną do zdjęcia .No i niestety mam problem efekty mnie nie zadowala nie tego czegoś(klimatu,cieni i światła ) czyli wszystkiego.pomocy jak nalezy go ustawić by było dobrze

ja dałem 1 światło target spot z cieniem vreya.załanczam fotke i wizualizacje.

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zmniejsz w podłodze wartość glossiness bo masz za ostre odbicia. Dodaj do niej jakiś bump. Na niższych blatach jest rzeczywiście inny kolor tak jak zrobiłeś ale i on posiada odbicia których nie włączyłeś. Dodatkowo do nich musisz pobawić się Falloffem a w nim włączył bym fresnela który daje większe odbicia gdy się patrzy na płaszczyznę pod większym kątem. Ogólnie brakuje w twojej scenie odbić różnego typu i jest przez to trochę za ciemno.

Na razie tyle

Powodzenia

Posted
vray lights uzyj i odrazu bedziesz mial zdjecie :D

czyli co wywalić direct spot i wstawić vray light ? czy dodatkowo wsadzić vray lighta?

Posted

Zmien w gornej zakladce kazdego (opcja) swiatla z direct na vray light i poustawiaj co trzeba w zakladkach nizej. :)

Posted

powiedzcie mi jeszcze jedno czy w takiej aranżacji najlepiej dawać materiały same vray-owskie(czy one przyśpieszaja rendering?i czy dzieki nimi uzyskuje się realizm w aranżacjach?) i jeszcze jedno ile świateł najlepiej dawać do takich wnętrz?

Posted

no mi sie wydaje ze najlepiej to materialy v-ray, raczej nie przyspieszaja renderingu tylko spowalniaja ale realizm jest wiekszy. Co do swiatel to bym dal jakies 2 bezposrednio w oknie i 1 poza scena (znaczy poza kamera czyli swiatlo skierowane na pokoj ale tak jakby zza plecow kamery :)). Ja bym tak to zrobil. Ale sluchaj specjalistow :]. A materialy to na podlogo dal bym cos z duzym glossinesem (tak z 8) i wiekszy reflekt w materiale stolu tez z glossinesem

Posted

zwroc uwage na podloge na fotce i na to jak jest rozswietlona.

u ciebie tego ni ma,a mysle,ze dodaloby realizmu.

pzdr

:)

Posted
zwroc uwage na podloge na fotce i na to jak jest rozswietlona.

u ciebie tego ni ma,a mysle,ze dodaloby realizmu.

pzdr

:)

masz racje .tylko jak to zrobić :-) ostro siedzę nad tym.

Posted
masz racje .tylko jak to zrobić :-) ostro siedzę nad tym.

Mozesz uzyc jeszcze photoshop`a do rozjasnien i takich tam :)