Gyh Napisano 3 Listopad 2002 Napisano 3 Listopad 2002 Witam!!! PROF co tam ciekawego slychac w sprawie nowego dzialu forum???? Czy Adek cos Ci odpisal? Aaaaa i jeszcze jedno... jak powiodl sie probny rendering czegos co ma byc podkladem flashowym pod Twoja stronke??? Pozdrawiam K.I.
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 3 Listopad 2002 Napisano 3 Listopad 2002 rendering sie nie dokonczyl bo zanim sie skonczyl wprowadzilem jeszcze mase poprawek jak chcesz obejrzec siatke modelu przygotowanego do renderingu to wejrz na dzial Work In Progress daje linka http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=1517 nie przestrasz sie gestosci siatki ale tak po prostu ma byc to wersja potencjalnie do druku :D
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 3 Listopad 2002 Napisano 3 Listopad 2002 a jesli chodzi o nowy dzial to moze bede cos wiedzial w poniedzialek bo Adek teraz jest w domu... rozmawialem z nim za posrednictwem gadu z WAPa :D jak wracal pociagiem do domu...
woldi Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 looknijcie na t▒ stronkŕ. zajebista... Pozdrawiam Woldi
woldi Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 ooppss sorki tu jest link http://www.pietrina.pl
woldi Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 ooppss sorki tu jest link http://www.pitrina.pl
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 stronka faktycznie ladna tylko ze narazie bez tresci ... poza tym fajnie to wyglada trzy postawionep osty a zaakceptowany tylko jeden jak to mozliwe ??
Gyh Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 Witam, Faktycznie strona robi bardzo pozytywne wrazenie. Nawet jej autor Piotr Wysok chyba gdzies juz obil mi sie o uszy... Bede msial sobie przypomniec, w ktorym kosciele bil dzwon :-) ...moze w przypadku autorow ciekawych rozwiazan przydaloby sie wciagac ich do dyskusji na forum \"forum\"? Pozdrawiam K.I.
ramze Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 Mo┐e ja do│aczŕ co od siebie jak▒ stronkŕ ktˇr▒ ciekaw▒ w necie znalaz│em. super
ramze Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 A strona osoby ktˇra za│o┐y│a ten topic │aduje siŕ, i siŕ │aduje i nie wiem ile mam czekaŠ. »eby jaki procentowy wska╝nik by│ ale nic nie ma ani me ani be ani poca│uj mnie w dupŕ. ja myÂlŕ, ┐e takie potŕ┐ne wagowo stronki bez jakiej informacji o wadze i preloaderem to lekka g│upota (mo┐e nie g│upota ale lekcewa┐enie innych). P.S. Na mjau-mjau.com, czekajcie na prawdŕ warto.
Gyh Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 Witam, mi ladowalo sie szybko... chociaz jestem na drucie te-psow :-( i zareczm, ze tez warto tyci poczekac:-), hmmm a wskaznik byl... to te sniezynki w centrum ekranu :-) Pozdrowionka K.I.
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 co fakt to fakt ale mozna urzyc jakiegos ubozszego w ulagaryzmy slownictwa :D ... wiem ze sie czasem nie da ale qltura nakazuje... jak chcesz to przeczytaj sobie to http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=1332
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 a wracajac do tej stronki to faktycznie zrobiona profsjonalnie ... do tego sie dazy
Gyh Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 Witaj PROF, Twoje starania zostaly uwienczone sukcesem :-) Wkoncu mamy czesc o www i grafice na jej pootrzeby :-) Pozdrawiam K.I.
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 no widzisz... mozliwe ze glowne topiski zostana jeszcze troszke przebudowane
Gyh Napisano 6 Listopad 2002 Napisano 6 Listopad 2002 Zapewne snuja Ci sie po glowie pewne pomysly? Moze moglbys sie podzielic:) Pozdrawiam K.I.
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 6 Listopad 2002 Napisano 6 Listopad 2002 \"Grafika 3D w publikacjach WWW\" dodatkowo \"Grafika 2D w publikacjach WWW\" \"PLASMA pomost pomiedzy maxem i Flashem\" \"FLASH - publikacje w technologii Flash\" powinno byc za parenascie godzinek
Gyh Napisano 6 Listopad 2002 Napisano 6 Listopad 2002 Witaj, Widze, ze przesz do przodu :D Sporo tematow... w pierwszej chwili myslalem, ze bedzie to za bardzo rozdrobnione, ale po zastanowieniu uwazam, ze to dobry kierunek Pozdrawiam K.I.
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 6 Listopad 2002 Napisano 6 Listopad 2002 No w pore sie opamietales ... :D ...pomyslalem tak ze 1 temat dotyczyc bedzie wszystkich rendererow max rhino i tak dalek i tak dalej ... 2 temat dotyczyl bedzie photoshopa corela painta w zakresie stosowania ic hdo publikacji www 3 to oczywisty temat do tego jest plasma a o czwartym nie wspomne .... tematy 1 i 2 to sa tak obszerne i rozlegle tematy ze przez chwile obawialem sie cyzb ardziej tego nie rozdronic ale tak bedzie najlepiej najpotymalniej i uniwersalniej ...
Valoos Napisano 10 Grudzień 2002 Napisano 10 Grudzień 2002 Przepraszam że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale tak a\'propos www.pietrina.pl We flash\'u jestem zielony jak młoda cebulka, nie miałem z nim styczno¶ci (od bebechów) ani przez chwilkę. Chciałbym się tylko dowiedzieć czy we flash\'u takie cuda robi się jakim¶ kodem Ľródłowym/językiem/itd. czy w jakim¶ programie z zajebistym GUI ? Z góry dziękuję za tolerancyjne podej¶cie do takiego lamera jak ja.
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 11 Grudzień 2002 Napisano 11 Grudzień 2002 otoz tak we flashu jesli robisz naprawde przymmitywne rzeczy to nie potrzebujesz zadnej wiedzy odnosnie programowania, kolcki sie zaczynaja kiedy chcesz jak mowisz zrobic jakies czaderskie GUI stronki ...wtedy dobrze jest znac Action Scripta co jest nieco poroniony ... jak on wyglada mozesz znajezc w dziale download serwisu flashzone (jest po polsku ale nie pod flasha MX) w tego typu flashowych aplikacjach wszystko definuje sie obiektowo a reszte bajerow zalatwi wlasnie action script (ktory ma bardzo malo wspolnego jesli nie ma nic wspolnego z programowaniem a\'la JS czy PHP)
Alcor Napisano 11 Styczeń 2003 Napisano 11 Styczeń 2003 no wlasnie. gdzie mozna znalezc dobre, najlepiej polskie tutory do flasha? chce zaczac cos w tym kierunku dzialac bo jest ciekawie:)
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 11 Styczeń 2003 Napisano 11 Styczeń 2003 pomuijajac stronke www.flashzone.pl to mozna odwiedzic www.flashkit.com http://flash-by-webmaniak.prv.pl jak sobie wiecej przypomne to podesle nfo na forum
luki Napisano 3 Luty 2003 Napisano 3 Luty 2003 Witam, moze teraz wyskocze jak bym sie urwal z choinki ale nie czytalem calego topica a mam cos fajnego:DDD wejdzcie na storne http://www.nokia.com i wybrierzcie sobie telefon nokia 6800 i phone demo. To jest dopiero wykorzystanie 3d dla webu (trzeba tylko sciagnac plugin). Osobiscie mi sie bardzo podoba wiec chcialem sie podzielic:D:D A pomyslalem ze pasuje do topicu:D. pozdro, luki
Zwierzak Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 takie zeczy robi sie max + Macromedia Director conajmniej wersja 8,5.... Proste efekty mozna w 20 min zrobić
Zwierzak Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 A no ijeszcze jest kilka technologii np. Cult 3d Albo Blaxxun3D + oczywiscie max
Anonymous Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Witam webmajstrów ! Jak komuś się chce poczekać chilke dłuższą (1,9MB) to to moja strona na konkurs w tamtym roku , żeby nie było że nic nie robię :))) Próbowałem zrobić preloader ale nie chciało wyjść i powiedzieli że za długo się ładuje. Jak ktoś chce to tu powinny być inne prace z tego konkursu :)
leander Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Pileq? Ten Pileq? Sie loguj chlopie. w tej prezentacji zwaliles ostro nawigacje. Tragedia po prostu. To menu po lewej powinno sie chowac, bo samo nie-mruganie nie mowi o braku aktywnosci. Nie moglem kliknac i mialem wrazenie, ze prezentacja mi sie zawiesila. I czemu sam flash zajmuje 2 MB?? Polamaliscie teksty na krzywe, czy jak?? Zastosowanie 3D spoko, tylko mogliscie dac pod monety jakies EUROpejskie ciekawe tlo.
pileq Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Ten pileq czyli ktrory ? :) Ja jestem chyba tylko jeden w Olsztynie, a Ty to kto ? :) Co do stronki to mielsmy na nia 3 m-ce ale materialy od reszty grupy dostalem na 6-7 (naprawde !) godzin przed terminem wiec niestety musialem sie blyskawicznie nauczyc robic scrolle do tego tekstu i mapek. A w tamtym czasie nie wiedzialem nic na temat optymalizacji, teraz tez bym to menu zmienil ale co tam [lol2]
leander Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 No scroll tez kuleje. Ale jak na 6-7 godzin to i tak niezły :) Nie mam książki telefonicznej Olsztyna i nie sprawdziłem ilu was tam Pileq\'ów jest. W warszawie Leanderów istne zatrzęsienie.
Zwierzak Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Strasznie długo się wczytuję. Ile to ma faceów. Albo jak wielki tekstury są ?? Bo to lekkie przefięcie. ja tylko tak na próbę umieściłem coś takiego a się szybciej wczytuje :) http://hosinsul.webpark.pl/wyspa.htm tylo ze obrót robi się ctrl i lewy myszki :)
Zwierzak Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Sorki chyba za wczesnie wstałem bo sporo byków robię :)
pileq Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Siemasz! Powiem Ci ze nie wiem, a poza tym jak to robilem to pierwszy raz stosowalem directora i teraz mysle ze poszlobym to sprawniej. Wie kotos moze jak sie robi ladny motion-blur we falshu ?
kru Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 nie wiem gdzie zadac to pytanie wiec zadam tu bo wlasnie pod weba jest mi to potrzebne: No wiec - czy jest jakis filtr (after Effects /director /photoshop / illustrator ew moze w ktoryms z pakietow macromedii) ktory mi przetrace\'uje bitmape na wektor. Ale nie jeden plik tylko film (czyli albo szereg plikow bitmap - kolejnych klatek, albo jakis avi, flc czy inny)
leander Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 Tutaj ktos mial podobny problem: http://www.flashroom.com/forum/viewtopic.php?t=5938 A konkretnie chodzi o TEN program.
kru Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 oooooo dzieki za tak szybka i konkretna odpowiedz - forum max3d.pl jest nieocenione! :)
Rekomendowane odpowiedzi